مجله تاپ‌ناز‌

مصرف آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی ممنوع است!

مصرف آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی ممنوع است!
از قرص آنتی هیستامین برای درمان علائم سرماخوردگی استفاده می کنند که البته مصرف قرص های آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی عوارضی هم در پی دارد.

در دوران سرماخوردگی آنتی هیستامین مصرف نکنید

متخصصان می گویند که شواهد اثریخشی در مورد آثار آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی را بررسی کرده اند و 18 آزمایش با حضور 4342 نفر را انجام داده اند.

به طور متوسطف کودکان در هر سال ممکن است 6 تا  بار دچار سرماخوردگی شوند و بزرگسالان هم ممکن است 2 تا 4 بار دچار سرماخوردگی بشوند. علائم شایع سرماخوردگی عبارتند از : گلودرد، آبریزش و گرفتگی بینی، عطسه و سرفه و این بیماری از ویروس ناشی می شود و معمولا خود به خود و در عرض یک تا دو هفته خوب می شود ولی سرماخوردگی شایع تاثیر زیادی بر روی زمان کا یا مدرسه دارد زیرا هیچ درمانی برای سرماخوردگی معمولی وجود ندارد، تنها درمان علائم بیمای در دسترس است.

facial glowing mask

آنتی هیستامین برای علائم آلرژیگ مانند تب یونجه می تواند موثر باشد؛ علائم مربوط به بینی، ناشی از تب یونجه به علائم سرماخوردگی رایج شبیه هستند و بدین ترتیب آزمایش ها برای مشاهده این که آیا آنتی هیستامین علائم سرماخوردگی شایع را بهبود می بخشند یا خیر، انجام شده است.

چرا مصرف آنتی هیستامین در دوران سرماخوردگی ممنوع است؟

به گفته ی پزشکان استفاده از قرص آنتی هیستامین برای جلوگیری و متوقف کردن از آبریزش بینی و عطسه در دوران سرماخوردگی موجب غلیظ شدن ترشحات دستگاه تنفس می شود و در نتیجه تغلیظ ترشحات دستگاه تنفسی انسداد مجاری خروجی سینوس ها و از سویی دیگر رشد بیشتر ویروس ها را موجب می شود بنابراین چنانچه در این بخش از سلامت می خوانید توصیه می شود فرد در سه روز اول سرماخوردگی تا حد امکان از استفاده از آنتی هیستامین ها برای رفع عطسه و آبریزش بینی خودداری کند.

ویژگی های مطالعه ای که میگوید خوردن آنتی هیستامین در سرماخوردگی ممنوع :

شواهد در حال حاضر تا ماه اوت 2015 است و شرکت کنندگان بزرگ سال و یا کودکان مبتلا به سرماخوردگی بودند.ما مطالعات خود را با شرکت کنندگانی که از تب یونجه، آسم یا اگزما رنج می برند حذف کردیم.تاثیر مختلف آنتی هیستامین در مقایسه با دارونما ها بود.

یک اثر مفید به معنای کاهش در شدت یا مدت احساس کلی بیماری و یا علایم خاص مانند گرفتگی و آبریزش بینی یا عطسه است همچنین بررسی کردیم که آیا عوارض جانبی آنتی هیستامین بیشتر از دارونما است یا خیر.از آنجا که سرماخوردگی معمولی معمولاً در هفت تا 10 روز خوب می شود، بیشتر مطالعات در مدت کوتاهی بودند و اثر آنی و تاثیر آن را بعد از شش تا 10 روز مطالعه کردیم.

بسیاری از مطالعات کیفیت خوبی داشتند، اگرچه در برخی مطالعات، اطلاعات به ما امکان ارزیابی کیفیت را می دهد.ما پنج مورد از 16 مطالعه بزرگ سال و یک مطالعه از دو مطالعه کودکان را در نظر گرفتیم تا کیفیت عالی داشته باشیم.

همه آزمایش ها، حمایت مالی دریافتی از شرکت های داروسازی را به شکل کمک های مالی، تامین غذای مربوطه یا داشتن نویسنده ای که در حال حاضر توسط یک شرکت داروسازی استخدام شده است، داشتند.

 

نتایج کلیدی خوردن آنتی هیستامین :

در بزرگسالان، تاثیر مفید کوتاه مدت در شدت علائم کلی در روز اول یا دوم درمان وجود دارد (45 درصد بهتر نسبت به دارونما)، اما بین آنتی هیستامین و دارونما در میانه و دراز مدت هیچ تفاوتی وجود نداشت.

تاثیر آرام بخشی آنتی هیستامین بر روی آبریزش بینی و عطسه بسیار کم است که بتوان به بیمار مرتبط داد و شامل ریسک عوارض جانبی مثل آرام بخشی (9 % در مقابل 5.2 % با دارونما) است.

آزمایشات در کودکان کمتر و دارای کیفیت پایینی بودند و فاقد شواهد اثربخشی بودند.

نتیجه گیری نویسندگان برای خوردن آنتی هیستامین :

آنتی هیستامین دارای یک اثر کوتاه مدت (در روزه ای اول و دوم درمان) بر شدت علایم کلی دارند، اما نه در میانه دراز مدت درمان. هیچ تاثیر بالینی قابل توجهی بر انسداد بینی، عطسه یا آبریزش بینی وجود ندارد بااینکه عوارض جانبی بیشتر با آنتی هیستامین آرام بخش است، اما تفاوت به لحاظ آماری معنی دار نیست ، هیچ مدرکی مبنی بر اثربخشی آنتی هیستامین در کودکان وجود ندارد.

مطالب مشابه را ببینید!