مجله تاپ‌ناز‌

درخواست نامه اداری درخواست کار و شغل و نکاتی در مورد نوشتن نامه

نامه اداری درخواست کار

نامه اداری درخواست کار و شغل باید به صورت صحیح نوشته شود و در این مطلب روش نوشتن درخواست نامه دارای کار را به شما آموزش می دهیم. دو نوع نامه اداری درخواست کار را در این مطلب برای شما آماده کرده ایم.

شاید قصد داشته باشید برای درخواست کار به سازمان یا یک موسسه نامه اداری بنویسید و بخواهید از بهترین و تاثیرگذارترین کلمات در نامه خود استفاده کنید. نحوه نگارش نامه در رد یا قبول درخواست به عنوان کارمند و یا کارگر تاثیر زیادی دارد. در این مطلب دو نمونه نامه اداری درخواست کار به همراه توضیحات برای تنظیم آن گردآوری کرده ایم.

نکاتی در برای نامه اداری درخواست کار و نوشتن نامه

باید به یاد داشته باشید این نوع نامه ها در گروه مکاتبات اداری رسمی طبقه بندی می شوند. از همین جهت باید در استفاده از کلمات و جمله بندی ها دقت کنید، زیرا در صورتی که اشتباه تایپی و نگارشی و همچنین املایی مکن است گیرنده نامه به این نتیجه برسد که شما سواد، دقت یا توانایی لازم را به عنوان یک کارمند ندارید و فردی مناسب برای کار در آن مجموعه و شرکت نیستید.

وقتی کسی می خواهد از موسسه یا سازمان خاصی درخواست کار کند، باید آن را چهارچوب نامه های رسمی اداری بنویسد و بفرستد. نوشتن یک نامه به صورت صحیح و با رعایت استانداردها می تواند در موفقیت شما و پذیرش درخواست شما موثر باشد. مسلما وقتی کسی قصد استخدام فردی را دارد، با مقایسه نامه های درخواست همکاری، نیماه ها منظم و استاندارد را در نگاه اول بر باقی نامه های ترجیح می دهد و به چنین درخواستی اولویت بررسی می دهد.

برای نوشتن نامه اداری باید ابتدا آن را با نام خدا شروع کنید. البته نیاز نیست در این قسمت نام خدا را ذکر کنید و به آن اشاره هم کنید کافی است تا در صورتی که بر روی زمین یا زیر دست و پا افتاد، به نام مقدس خدا بی احترامی نشود. پس می توانید با عباراتی مانند بسمه تعالی شروع کنید. بعد از آن در گوشه سمت چپ بالای نامه خود تاریخ روز را قید کنید. سپس به عنوان فرد گیرنده نامه را به همراه نام او بنویسید. در خط بعدی به اندازه سه کارکتر جلو بروید یا اگر نامه را به صورت دستی تنظیم می کنید، حدود یک سانتی متر را خالی بگذارید و بعد از آن شروع به نگارش نمایید و بدون هیچ گونه توضیح اضافی به سراغ مطلب مورد نظرتان بروید. در مورد توانایی ها و قابلیت خود توضیحی کوتاه بدهید و از شخص مورد نظر بخواهید تا کار را به شما واگذار کند.

نمونه ۱ نامه اداری درخواست کار

بسمه تعالی

1397/10/28

مدیر محترم کارگزینی شرکت سبز

جناب آقای دکتر علی محمد کاتوزیان

با سلام، احتراما به استحضار می‌رساند پیرو آگهی استخدام مورخ 25/10/1397 برای استخدام در واحد نیروی انسانی، اینجانب پرویز شفیعی فارغ التحصیل کارشناسی رشته مدیریت نیروی انسانی مشخصات و رزومه شغلی خود را برای همکاری به حضور شما تقدیم می‌کنم.

امیدوارم سوابق تحصیلی مرتبط اینجانب و مهارت و تسلط به دو زبان انگلیسی و عربی و داشتن روحیه تیمی، روابط عمومی و فن بیان و هم چنین اشتیاق به یادگیری مداوم، مورد توجه مدیر محترم آن مجموعه قرار گیرد و بتوانم نقشی در رفع نیازهای شرکت و انجام کارهای محوله به بهترین نحو داشته باشم.

پیشاپیش از حسن توجه و همکاری شما کمال تشکر را دارم.

پرویز شفیعی

امضا

سایر نکات: چنان که می‌بینید در نامه فوق توضیح اضافی درباره این که مثلا «قبلا در یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور تحصیل نموده‌ام.» و یا این که «تمام تلاشم را خواهم کرد تا بهترین نیروی شما باشم» و جملاتی از این دست وجود ندارد. چون آن‌ها به هر حال با خواندن رزومه شما متوجه نوع دانشگاه شما خواهند شد. همچنین واژگان و عباراتی که حاکی از تواضع بیش از اندازه و اظهار خاکساری در برابر گیرنده نامه باشد نیز دیده نمی‌شود. متأسفانه بعضی از افراد فکر می‌کنند هر چه نامه را متواضعانه‌تر بنویسند، شخص را وادار به پذیرش خود به عنوان همکار خواهند کرد و در نامه‌های اداری خود از عبارات «بنده»، «حقیر»، «چاکر»، «مخلص» و واژگانی شبیه به این در مورد خودشان استفاده می‌کنند یا حتی در پایان‌نامه از عباراتی شبیه به «مرحمت فرمایید» یا «منت بگذارید» یا «بنده نوازی کنید» بهره می‌گیرند. بر خلاف انتظار این عبارات تأثیر منفی بر مخاطب خواهد گذاشت.

همچنین به گیرنده نامه ارتباطی ندارد که شما چه مدت بیکار بوده‌اید و چه مشکلات مالی داشته‌اید و به چه میزان به دوستان و آشنایان خود مقروض شده‌اید. بنابراین بهتر است احترام خود را به عنوان فرد متقاضی کار حفظ کنید و بر قابلیت‌ها و مهارت‌های خود تمرکز کنید.  دیگری در ذیل آمده است:

♦ ♦ ♦ نمونه نامه اداری درخواست کار ♦ ♦ ♦

نمونه ۲ نامه اداری درخواست کار

بسمه تعالی

1397/4/1

مدیریت محترم سازمان …….

با عرض سلام و خسته نباشید

احتراما به استحضار می‌رساند عطف به اطلاعیه شماره …………… مورخ …………. در باب موضوع استخدامی، اینجانب ………….. فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته ……. هستم و از آنجا که رشته تحصیلی اینجانب ارتباط مستقیمی با موقعیت شغلی در سازمان دارد و هم چنین در دوره‌های آموزشی مرتبطی چون ……… و ………….. شرکت کرده‌ام و در این زمینه سابقه شغلی دارم، از شما تقاضا دارم امکان استخدام مرا برای برای این شغل بررسی فرمایید و قابلیت‌هایی چون تجربه کاری مرتبط، تسلط به زبان انگلیسی و داشتن سابقه …… ساله در سمت …….. در شرکت ………… و هم چنین داشتن روحیه کار تیمی و علاقه به فراگیری هر چه بیش تر نظر شما را جلب و فرصتی برای اینجانب فراهم نماید.

رزومه شغلی اینجانب به پیوست این نامه به شما تقدیم می‌گردد. از این که وقتی را به مطالعه این رزومه اختصاص می‌دهید، از شما سپاس گزارم. با آرزوی بهروزی

نام و نام خانوادگی

تاریخ و امضا


سایر نکات: چنان که دیده می‌شود، در این نامه متقاضی کار تحقیقی درباره سازمان مورد نظر و نوع و شیوه فعالیت آن به عمل آورده و آن را با توانایی‌ها و مهارت‌های خود تطبیق داده است. او با این کار نشان می‌دهد که فرد بی دقتی نیست و انجام کار برای او اهمیت دارد و تنها به فکر یافتن یک شغل و کسب درآمد نیست. این دقیقا همان چیزی است که کارفرما برای پیشبرد اهداف سازمانی خود به آن نیازمند است. از این رو تأثیر مثبتی بر انتخاب متقاضی برای استخدام خواهد گذاشت.

در پایان نوشتن نامه دوباره آن را بخوانید و اگر اشتباهی در آن مشاهده می‌کنید، برطرف کنید. یکی از غلط‌های املایی رایج در نامه‌های درخواست کار اشتباه نوشتن واژه «فارغ التحصیل» است که بعضی به اشتباه آن را به صورت «فارق التحصیل» می‌نویسند و یا این که واژه «سپاس‌گزار» را به غلط با ذال و به صورت «سپاسگذار» می‌نویسند. توجه به این نکات می‌تواند کمک شایانی به عدم رد درخواست شما کند. در آخر نیز رزومه خود را به نامه اداری درخواست کار خود ضمیمه کنید.

با امید موفقیت شما در یافتن شغلی درخور و مناسب.

در این قسمت نحوه نوشتن نامه اداری درخواست کار را به شما آموزش دادیم امیدواریم که شغل مورد نظرتان را به دست آورید.

مطالب مشابه را ببینید!