مجله تاپ‌ناز‌

سوراخ قلب نوزاد | اطلاعاتی در ورد سوراخ قلب نوزاد و درمان آن

یکی از بیماری های مادرزادی نوزادان، سوراخ قلب نوزاد است که ممکن است بعضی از نوزدان هنگام تولد به آن دچار شده باشند. در این مطلب در مورد سوراخ قلب نوزاد و درمان آن می خوانید.

بر طبق مشاهدرات پزشکی سرواخ های قلب در دوران جنینی وجود دارد که در سر تکامل جنین در شکم مادر این سوراخ ها و منافذ قلبی به صورت طبیعی بسته می شوند. اما در بعضی از نوزادان این اتفاق صورت نمی گیرد، یعنی منافذ قلبی بسته نمی شوند و باعث بروز نارسایی های قلبی در نوزاد می شوند که اصطلاحا این بیماری را سوراخ قلب نوزاد می گویند. با تشخیص سریع این بیماری می توان آن را درمان کند.

سوراخ قلب نوزاد

سوراخ قلب نوزاد

3 سوراخ در قلب در دوران تشکیل قلب جنین وجود دارد که بعد از تولد باید به صورت طبیعی بسته شوند، در غیر این صورت باعث نارسایی قلبی نوزاد می شود. این سه نوع سوراخ عبارت است از سوراخ بین دو بطن، سوراخ بین دو دهلیز و مجرایی بین شریان ریوی با شریان آئورت.

 

سوراخ بین دو بطن قلب

در بین بطن چپ و راست، سوراخ یا دیواره ای وجود دارد که در دوران جنینی این دیواره به مرور زمان تکمیل می شود، وجود این دیواره در مرحله جنین ضروری است، زیرا باعث انتقال خون از بطن راست به بطن چپ می شود و از طریق همین مجرا انجام می شود که بعد از تولد باید به صورت طبیعی این مجرا بسته شود، در غیر این صورت به این حالت وی اس دی یا سوراخ بین دو بطن می گویند. این بیماری علائم ظاهری خاص ندارد و با معاینه و انجام دادن آزماییش های گوناون پزکشی تشخیص داده می شود.

سوراخ قلب نوزاد

سوراخ بین دو دهلیز قلب

یکی دیگر از انواع سورخ قلب نوزاد، سوراخ بین دو دهلیز است که در مرحله جنسین باز نبودن این سوراخ باعث مرگ جنین می شود، زیرا ریه جنین دیگر کارکردی ندارد و خونی در آن جریان پیدا نمی کند پس اکسیژن مورد ناز خود را از راه بند ناف از مادر دریافت می کند که سوراخ بین دو دهلیز باعث انتقال خون از دهلیز راست به دهلیز چپ می شود. با تولد نوزاد و کار کردن ریه عمل تنفس، این سوراخ بسته می شود، چنانچه این مجرا باز بماند نوزاد مبتلا به ای اس دی یا سوراخ بین دو دهلیز قلب خواهد شد. این نوع بیماری قلبی هیچ علائم ظاهری از خود نشان نمی دهد و گاهی تا 30 سالگی قابل تشخیص نیست، همچنین بزرگ شدن قلب از مشکلات اصلی این بیماری می باشد.

سوراخ قلب نوزاد

سوراخ بین دو شریان ریوی و آئورت

مجرایی بین دو شریان ریوی و آئورت هم به عنوان سومین نوع سوراخ قلب نوزاد محسوب می شود. وجود این سوراخ مانند 2 نوع سوراخ قلب که در بالا به آن اشاره شد برای جنین ضروری است، زیرا از راه همین مجرا خون وارد می شود و به شریان ریه وارد شریان آئورت می شود و به درون ریه نمی رود. در صورت باز نبودن این مجرا، خون به درون ریه که عملا در مرحله جنینی کار نمی کند و تنفسی هم ندارد، می رود و در نتیجه باعث از بین رفتن جنین می شود.

که پس از تولد این سوراخ باید منقبض و بسته شود و اگر این اتفاق نیافتد نوزاد به بیماری «پی دی ای» یا مجرای بین دو شریان آئورت و ریوی مبتلا می گردد.

سوراخ قلب نوزاد

دلایل و درمان سوراخ های قلب نوزاد

عوامل ژنتیکی و بعضی بیماری های ویروسی، استفاده از داروها در طول بارداری به شکل خودسرانه و همچنین قرار گرفتن در برابر «اشعه گاما» می تواند سبب بیماری های مادرزادی گردد و این بیماری مادرزادی می تواند دلیل ایجاد نارسایی های قلبی و سوراخ قلب نوزاد باشد.

برای درمان بیمارن وی اس دی یا سوراخ قلبی، ای اس دی و پی دی ای اگر سوراخ قلب کوچک باشد، نیازی به جراحی نمی باشد. اما اگر سوراخ قلب بزرگ باشد باید بیمار جراحی گردد.

مطالب مشابه را ببینید!