مجله تاپ‌ناز‌

عواملی که در رنگ چشم نوزاد موثر هستند

رنگ چشم نوزاد

عوامل تاثیر گذار بر روی رنگ چشم نوزاد

رنگ جشم مدام تغییر می کند و در هنگام تولد ممکن است روشن تر باشد و به رنگ های آبی و خاکستری روشن متمایل باشد. بعضی از مواقع هم به دلیل ازدیاد چشمانی با رنگ های قهوه ای و سیاه، پدر و مادر از اینکه رنگ چشم کودک انها با دیگران تفاوت داشته باشد خیلی خوشحال می شوند. اما با گذشت زمان رنگ چشم نوزاد تغییر می کند و به سمت رنگ های تیره و به خصوص قهوه ای می رود.

رنگ چشم نوزاد به پدر یا مادر می رود؟

خیلی پدر و مادرها شاید این سوال را داشته باشند که رنگ چشم کودک به کی میره و چه موقع رنگ چشم کودک تغییر می کنه. وقتی نوزاد متولد می شود، به ویژه انها که پوستی تیره تر دارند، چشمهای روشنی دارند، زیرا چشم انها ملانین کمی دارد.

ملانین نوعی رنگدانه است که رنگ جش، پوست و مو را تعیین می کند. یک چشم پزشک متخصص اطفال در مرکز بهداشت کودکان در کالیفرنیا می گوید : میزان ملانین در عدسی و قسمت رنگی چشم، تعیین می کند که چشم شما چه رنگی باشد. مقدار ملانین یا رنگدانه فرد را، ژنتیک مشخص می کند.

دی ان ای که نوزاد شما از شما و همسر شما دریافت می کند، می تواند تعیین کند که رنگ چشم کودک شما آبی، قهوه ای، سبز یا رنگ دیگری داشته باشد. ممکن است نوزاد با چشم آبی متولد شود (چشم ها گاهی اوقات ملانین را در حالی که نوزاد در رحم است تولید نمی کند)، اما بعد از تولد، نور باعث تولید ملانین می شود، به همین دلیل رنگ چشم ممکن است تیره شود و در طول زمان کمی تغییر کند.

باید این را درک کنیم که این رنگدانه نیست که می تواند باعث تعییر و یا تعیین رنگ چشم نوزاد شود. دکتر فردریک می گوید هیچ رنگدانه آبی، خاکستری، سبز و یا قرمز در چشم وجود ندارد. تنها رنگدانه ای که در چشمان داریم، قهوه ای می باشد، این مقدار رنگدناه می باشد که تعیین می کند که چشم کودک شما چه رنگ باشد.

در این شکل احتمال اینکه رنگ چشم کودک شما چه رنگی شود بر اساس رنگ چشم پدر و مادر نشان داده شده است.

 

رنگ چشم نوزاد

تغییر رنگ چشم در کودکان

ممکن است که به چشم نوزاد خیره شوید و ندانید که چه رنگی میی باشد. رنگ چشم توسط ملانین تعیین می شود، یعنی همان رنگدانه ای که به پوشت شما رنگ می دهد. در کل هر چه پوست تیره تر باشد این احتمال بیشتر است که چشم هم تیره تر شود.
وراثت در تعیین رنگ چشم نقشی اساسی دارد. گر نوزادی ژن رنگ چشم قهوه ای و آبی را داشته باشد رنگ چشمانش قهوه ای خواهد بود زیرا رنگ قهوه ای بر رنگ ابی غالب است. با این حال رنگ چشم به طور کل از قوانین ژنتیک تبعیت نمی کند، مانند رنگ چشم عسلی یا افرادی که چشمانشان دو رنگ متفاوت دارد.

در هنگام تولد، رنگ چشم نوزادان یا آبی – خاکستری ( در مردم دارای رنگ پوست روشن تر) و یا قهوه ای – مشکی ( در مردم دارای رنگ پوست تیره تر). در بعضی از موادر رنگ چشم کودک مانند همان زمان تولد باقی می ماند و تغییر نمی کند.

معمولا با گذشت چند ماه نخست زندگی و قرار گرفتن نوزاد در معرض نور آفتاب، رنگ چشم کودک کمی تیره تر می شود. گاهی تییر رنگ چشم ها از 12 ماهگی انجام می شود. اما در بیشتر موارد تا 6 ماهگی رنگ چشم مشخص می شود.

مطالب مشابه را ببینید!