باتری به باتری خودرو | نحوه صحیح باتری به باتری کردن خودرو
ممکن است خودرو به دلیل مشکل باتری روشن نشود که در این مواقع باید نحوه صحیح باتری به باتری خودرو را بدانید تا بتوانید خودرو را بدون مشکل روشن کنید.
نحوه صحیح باتری به باتری خودرو با این آموزش
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که خودرویتان در هنگام استارت زدن روشن نمی شود. در این موقع چه باید کرد؟ اگر چراغ های پشت آمپر و ادوات برقی ماشین از کار افتاده باشند، احتمالا دلیل روشن نشدن خودرو به باتری مربوط می شود پس در این شایط بدون هیچ گونه ناراحتی، نحوه صحیح باتری به باتری را در این بخش به شما آموزش می دهیم . شما باید باد بگیرید.
در شرایطی که خودرو استارت می خورد ولی روشن نمی شود شما 3 روش یش رو دارید و یکی را باید انتخاب کنید :
روش اول
راحت ترین روش این است که با مداد خودرو تماس بگیرید و از آنها درخواست تعویض باتری کنید.
روش دوم
از قبل یک پاور بانک تهیه کنید و این وسیله پرتابل را در صندوق قرار دهید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
روش سوم
باتری به باتری کنید.
اگر روش سوم که همان باتری به باتری است را انجام می دهید باید مراحل زیر را انجام دهید :
1. یک خودرو با باتری سالم برای باتری به باتری کردن پیدا کنید .
2. کابل باتری که از قبل تهیه نموده اید را از صندوق خارج کنید.
3. خودرو با باتری سالم را طوری در کنار خودرو مشکل دار پارک کنید که طول کابل کافی باشد.
4.سوئیچ هر دو خودرو را ببندید و صندوق عقب یا کاپوت جلو را باز کنید.
5.باید بدانید که هر باتری دوقطب + و – دارد که بر روی آن درج شده است پس قطب های باتری را شناسایی کنید . شما می توانید با رنگ کابل نیز متوجه قطب های باتری شوید . کابل مشکی رنگی که به باتری متصل است، برای قطب – به کار می رود و ضخامت کمتری دارد و کابل قرمز رنگ برای قطب + است که نسبت به کابل مشکی ضخیم تر است.
6.یک قسمت فلزی ترجیحا بدون رنگ یا پیشرانه برای اتصال کابل منفی در خودروی که باتری آن خوابیده ، مشخص نمایید.
7.یک طرف کابل مثبت قرمز رنگ را به قطب + باتری دشارژ شده متصل کنید و طرف دیگر را به قطب + باتری سالم وصل نمایید.
8.کابل منفی مشکی رنگ را به قطب منفی باتری سالم وصل نمایید.
9.سمت دیگر کابل مشکی رنگ را اگر به قطب – باتری دشارژ شده متصل کنید خرابی ECU را به دنبال دارد . توجه کنید اگرکابل ها را برعکس متصل نمایید، ممکن است باتری ها منفجرگردند.
10.هیچ گاه گیره ی کابل منفی در خودروی مشکل دار را به قطب منفی باتری خراب وصل نکنید . محل نصب مناسب، روی قسمتی از بدنه ی فلزی یا موتور این خودرو می باشد.
11.اکنون که به روش گفته شده اتصالات را انجام دادید ، خودروی سالم را استارت زده و بعد ازچند دقیقه و بدون خارج کردن کابل ها، به خودروی دشارژ شده استارت بزنید.
اگر روشن شد
اتصال کابل مشکی را از بدنه ی خودروی مشکل دار خارج نمایید.
اتصال طرف دیگر کابل مشکی را از خودروی سالم خارج کنید.
کابل قرمز متصل شده را از خودروی سالم خارج کنید.
کابل قرمز متصل شده را از خودروی معیوب خارج کنید.
اگر از روشن کردن خودرو مدت زمانی می گذرد، احتمال دارد که باتری سالم و تنها دشارژ شده باشد که در این صورت اگر مسافتی در حدود نیم ساعت را با خودرو طی کنیم باتری شارژ می شود، به غیر از آن باتری مشکل دارد و باید عوض شود.
اگر روشن نشد
اگر ماشین روشن نشد ، کمی صبر کنید و سپس خودروی سالم را استارت بزنید و بعد از دو دقیقه و بدون خارج کردن کابل ها، به خودروی دشارژ شده استارت بزنید. اگر باز هم روشن نشد، احتمالا سیم کشی و یا آلترناتور خودرو ایراد دارد.
نشانههای پایان عمر باتری
واضحترین و سادهترین نشانه ای که نزدیک شدن باتری به پایان عمر کاری را نشان میدهد این است که باتری خودروی شما در حالت شارژ کامل (برای مثال پس از طی مسافت طولانی) نتواند دوباره پیشرانه را روشن کند. البته این قضیه میتواند ناشی از وجود ایراد در مدار شارژ باتری خودرو نیز باشد بنابراین باید به دقت چک شود، البته هر مکانیکی میتواند این عیبیابی را برای شما انجام دهد. با این حال اگر سیستم شارژ مشکلی نداشته باشد، بدین معنی است که باتری در وضعیت خوبی قرار ندارد. همچنین با دانستن عمر باتری خود نیز میتوانید زمان تعویض آن را متوجه شوید چون همانطور که پیشتر گفتیم باتریهای معمولی عمر حداکثری ۴ تا ۵ سال دارند؛ البته قویا پیشنهاد میکنیم در بازهی زودتری اقدام به تعویض باتری خود کنید.
مهمترین علل خرابی ناگهانی باتری
کاهش الکترولیت به دلیل گرمای بیش از اندازه در زیر کاپوت یا شارژ بیش از حد.
دشارژ زیاد ( روشن گذاشتن چراغ های اتومبیل).
استعمال بیجا یا کاربرد باتریهای با سایز نامناسب.
شل شدن تسمه دینام یا بدون شارژ ماندن.
لرزش بیش از اندازه (به دلیل لق شدن بست های نگهدارنده).
استفاده از آب آلوده. خوردگی.
یخ زدگی.
نکات ایمنی مهم
باتری های سرب اسیدی شامل الکترولیتی از جنس سولفوریک اسید هستند که ماده ای خورنده و سمی است. در هنگام شارژ از خود گازی متصاعد میکند که در صورت وجود جرقه ای در کنار آن منفجر خواهد شد که سبب آسیب رساندن به انسان می شود.
نکات مهم در هنگام خرید باتری نو
اگر نیاز به تعویض باتری داشتین به موارد فوق توجه کنین زیرا تشخیص نو بودن یک باتری دشوار است. هرگز باتری که بیش از 6 ماه از عمر آن گذشته است را خریداری نکنید یعنی به تاریخ تولید باتری حتما توجه نمائید. به این دلیل که عمل سولفاته شدن در آن آغاز شده است.
سولفاته شدن هنگامی اتفاق می افتد که سولفات سرب نتواند به مواد شارژ شده تبدیل گردد و این اتفاق زمانی رخ می دهد که باتری های دشارژ شده برای مدتی طولانی در همین حالت باقی بمانند یا مقدار زیادی آب از دست داده باشند. معمولاً تاریخ تولید بر روی جعبه حک شده است. این تاریخ معمولاً ترکیبی از حروف و شماره ها می باشد. ماهها با حروف نشان داده می شوند. به عنوان مثال درج تاریخ در دو کمپانی اطلس و دلکور دقیقا مشابه یکدیگر می باشند و هر دو از یک فرمول پیروی میکنند. به طور مثال 4MKD06 که در آن:
کاراکتر اول (یعنی 4)
نشان دهنده سال تولید آن (یعنی 2014) میباشد.
کاراکتر دوم (یعنی M)
نشان دهنده ماه تولید است. ماه تولید از A تا M درج میشود وکه در آن A برای ماه اول و B برای ماه دوم و… M برای ماه دوازدهم است. لازم به ذکر است که در درج ماه تولید از حرف I به دلیل شباهت آن با عدد 1 استفاده نمی شود.
کاراکتر سوم (یعنی K)
نشان دهنده خط تولید در کارخانه است. (به منظور سهولت راحتتر در پیگیری های فنی)
کاراکتر چهارم (یعنی D)
نشان دهنده شیفت تولید در کارخانه است. (به منظور سهولت راحتتر در پیگیری های فنی)
کاراکتر پنجم و ششم (یعنی 06 )
نشان دهنده روز تولید آن (یعنی ششمین روز) می باشد. البته با توجه به گارانتی باتری خودرو توسط فروشنمده شما می توانید به تارخ تولید و گارانتی دقت نمائید.