مجله تاپ‌ناز‌

بیوگرافی و سوالات درباره عایق الاستومری

بیوگرافی و سولات درباره عایق الاستومری

به خاطر اینکه  که فوم الاستومریک نسوز EPDM و یا عایق الاستومری حرارتی نسبت به عایق پشم شیشه به مقداربسیار زیادی برتری دارد، امروزه در صنعت تأسیسات مکانیکی به صورت عمده مورد استفاده قرار می گیرد. سطح بیرونی عایق الاستومری به صورت نرم و بادوامی است که مقاومت بالایی در مقابل انباشته شدن آلودگی و رطوبت، از خود نشان می دهد؛ بنابراز رشد عوامل بیماری زا و قارچی مقابله می کند.

چون عایق الاستومری  STI FLEX دارای سطح مقاومتی بالایی است، اگر بخواهیم با عایق پشم شیشه و سایرعایق هایی از قبیل عایق های سنتی و قدیمی مقایسه کنیم، مقاومت بیشتری (از نظر ضربه دیدن) می باشد.

فوم الاستومری عایق الاستومریک یا عایق الاستومری فوم چسبدار نسوز STI FLEX اگرحتی بر اثرضربات مکانیکی آسیب ببیند،آن قسمتی که آسیب دیده است نیز در مقابل رشد قارچ و جذب رطوبت ها و باکتری ها مقاومت خود را دارد. سلول بسته عایق حرارتی فوم الاستومری برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و باکتری به پوشش و یا کاوری نیازی ندارد؛ چون ساختار سلول بسته آن معمولا و اصولا آب را به هیچ وجه جذب خود نمی نماید.

دیگر ویژگی های این عایق ها:

  1. در مقابل خوردگی ها مقاومت دارد.
  2. در برابر نفوذ بخار آب ضریب مقاومت بسیار بالای دارد.
  3. بسیار سبک است و وزن مخصوص 45 الی 65 کیلوگرم بر متر مکعب است.
  4. در شرایط نامطلوب آب و هوایی در برابر خوردگی ها مقاوم است.
  5. با محیط زیستی که بدون انتشار گازهای CFC و HCFCباشد سازگار است.
  6. پایین بودن ضریب انتقال حرارت آن مشخص است.
  7. نصب کردن آن ودر صورت خرابی تعمیر آن کار آسان و سریعی است.
  8. در برابر انتقال صدا در کانال های هوا و لوله ها ازمقاومت بالا برخوردار است.
  9. در برابر ترکیبات آروماتیک و هیدروکربن ها مقاومت بالایی دارد.
  10. در برابر روغنها، اسیدها و بازها مقاومت بالایی دارد.
  11. ریزگرد و غباربه هیچ عنوان تولید نمی کند.

12.قابلیت انعطاف پذیری بالا دارد.

  1. در مقابل فشار و ضربه مقاوم است.

14.غیر سمی است.

  1. امکان رشد قارچ ها و باکتری ها وجود ندارد.

سوالاتی در باره ی عایق الاستومری

1.بازدهی این عایق ها در مقایسه با انواع دیگر آن چه قدر است؟ آیا از نظر قیمت رقابت پذیر است؟

چون عایق الاستومری از ضریب انتقال پایینی برخوردار است به همین خاطر در زمان طولانی تری بر خلاف دیگر عایق ها ثابت می ماند که همین امر موجب این می شود که بازدهی بیشتر شود همچنین مواد عایق در مقابل نفوذ بخار آب و رطوبت مقاومت بالایی دارند به گونه ای که بعد از نصب به هبچ گونه حایل رطوبتی(ماستیک، بخاربند ویا…) نیاز ندارند.اگرچه پشم سنگ و پشم شیشه  نسبت به این عایق ها ارزان ترهستند اما به خاطر اینکه این عایق ها از پوشش مضاعف جداگانه بی نیاز هستند. داشتن عمر مفید بالا که باعث بازدهی بسیار مفید می شود ونصب آن بسیار آسان و سریع است و چون امکان استفاده بالا دارد کم هزینه می شود و نسبت به عایق های دیگر مقرون به صرفه تر است.

کاربرد این عایق ها در چه صنعتی است؟

قابلیت استفاده از این عایق ها در انواع صنعت ها مثل صنعت ساختمان، صنعت ماشین آلات صنعتی ، صنعت خودروسازی وصنایع پتروشیمی است.

آیا مواد اولیه آن وارداتی است؟

مواد اولیه ای که برای این محصول استفاده می شود از ایتالیا وارد می شود. عایق الاستومری عموما جای عایق های سنتی را گرفته است چون فواید زیادی نسبت به عایق های دیگر دارند که میتوان یکی از این موارد را به مانگاری آن ها اشاره کرد در حقیقت عایق الاستومری 30 سال ماندگاری دارد وبه هیچ عنوان خوردگی روی سطح آن نخواهیم داشت و در مکان هایی پاکیزه مثل بیمارستان ها از لحاظ بهداشتی جای عایق های سنتی را گرفته است.

بیوگرافی و سولات درباره عایق الاستومری

مشخصات فنی عایق الاستومری

عایق های الاستومری جزو مواد سلولی انعطاف پذیر به صورت بسته بوده و بر اساس نیتریل بوتادین رابر (Nitrile Butadiene Rubber -NBR)، اتیلین پروپیلن دیان مونومر رابر(Ethylene Propylene Diene Monomer – EPDM) و یا از پلی وینیل کلراید (PVC)ساخته می شوند.

 

لاستیک NBR یک لاستیک سینتیک متشکل از پلیمر آکریلونیتریل (ACN) و بوتادین است که Buna-N و Perbunan نیز به آنها گفته می شود، و همچنین نام های دیگری مثل نیپل (Nipol)، کرایناک (Krynac) و یوروپرن (Europrene)که به نام های تجاری معروف اند.

 

لاستیک EPDM نوعی از الاستومری و سینتیک بوده و کاربردهای زیادی دارد. این  لاستیک ها معمولا مقاومت حرارتی عالی ای فراهم می آورند. مواد عایق به دلیل بسته  بودن سلول هایش در مقابل عبور بخار آب  مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهند به گونه ای که بعد از نصب شدن، به هیچ وجه به حائل بخار آب دیگری نیاز نیست.به دلیل اینکه در مقابل بخار مقاومت زیاد دارند، وهمچنین داشتن خاصیت تابش بالای لاستیک از چگالش سطحی بخاطر مواد سلول بسته انعطاف پذیر با ضخامت کم جلوگیری می کنند. در نتیجه، از این گونه مواد به مقدار قابل توجهی در سیستم های ، لوله کشی ها، سرمایش و تهویه استفاده می شوند. البته ناگفته نماند که از اینگونه موادنیز در خطوط آب گرم و گرمایش نیز می توان استفاده نمود.

 

اگر چه قیمت عایق الاستومری پافلکس، از پشم شیشه و یا پشم سنگ گران تر است، اما به خاطر اینکه از پوشش مضاعف (Jacketing) بی نیاز بودن برای کاربردهایی که از دمای پایین استفاده می شوند بسیار مقرون به صرفه می باشند. از پایداری بالایی برخوردارند. برای سریع تر عایق کردن سیستم های لوله کشی به طور ساخته شده و آماده، از عایق های الاستومری می توان استفاده کرد. این مدل عایق ها، ضریب انتقال حرارتشان  بسیار پایین است و انعطاف پذیر می باشند و بسیار مناسب برای مکان و محیط هایی که فضای کاری زیادی نداشته باشند، هستند.

مقایسه ای بین NBR و EPDM

 

اختلافات بین مشخصات EPDM و NBR همچنان مورد بحث متخصصین بوده است ولی در حقیقت بسیاری از مشخصات NBR و EPDM شبیه هم هستند و اختلافات کمی با هم دارند. به طور کلی ممکن است کاربرد های EPDM در بعضی مورد های بسیار خاص، کمی بهتر از NBR باشد ولی این نکته نیز وجود دارد که تولید EPDM بسیار سخت است و ماهر ترین عایق سازان به دلیل مقرون به صرفه نبودنشان آن را با خالصی 100%نمی سازنند.

 

کاربردهای مواد عایق سلول بسته انعطاف پذیرelastomeric application 1

بیوگرافی و سولات درباره عایق الاستومری

– در سیستم های تهویه مطبوع و متعادل، سرمایش و گرمایش، عایق های سلولی انعطاف پذیر، کانال های آب و هوا و خنک سازها کاربردی مناسب دارند.

 

– در چرخه های حرارتی گرم به سرد و یا برعکس که به طور مرتب وجود دارد، مواد الاستومری کاربردهایی بسیار مناسبی دارند.

 

– می توان از این عایق ها در صورتی که ضخامت مناسبی دارند، در فرآیندهای خیلی سرد (Cryogenic) نیز استفاده کرد اگر چه ممکن است عایق خرد شود.

 

مشخصات فنی :

  • ترکیبات: Sika Topseal 107 متشکل از سیمانی که به صورت ویژه انتخاب شده است، فیلر خنثی و ماسه سیلیس که به شکل پودری تولید شده و یک جزء مایع متشکل از کوپلیمرهای اکرلیکی و افزودنی های ویژه همراه می باشد.
  • دانستیه برای مخلوط تر: 1.8 گرم بر میلی لیتر است.
  • رنگ :سفید و خاکستری
  • سمیت : غیر سمی است.
  • اندازه بزرگترین ذره : 0.4 میلیمتر
  • میزان تغیر شکل در هنگام شکست : حداقل 25 % (TS 11758-1)
  • PH برای مخلوط مایع : 10 – 7
  • جذب سطحی اولیه : کاهش 95 درصدی
  • جذب آب : < 2 % (TS 7847)
  • مقاومت در برابر قشار آب : 7 بار – ستون آب به ارتفاع 70 متر
  • مقاومت فشاری : 10 نیوتن بر میلیمتر مربع
  • مقاومت خمشی : 4 نیوتن بر میلیمترمربع·
  • محدوده دما: 20 تا 80 درجه سانتیگراد /پایان رپورتاژ آگهی/

منبع: عایق الاستومری 

مطالب مشابه را ببینید!