مجله تاپ‌ناز‌

چراغ دی لایت خودرو چیست و به چه منظوری در خودرو تعبیه می شود؟

چراغ دی لایت خودرو چیست و به چه منظوری در خودرو تعبیه می شود؟

چراغ های دی لایت خودرو در طول روز روشن هستند و می توانند نظر سایرین را به وحود خودرو جلب کنند و از بروز تصادفات احتمالی جلوگیری کنند که البته این مسئله مخالفینی نیز دارد.

نصب چراغ دی لایت روی خودروهای وارداتی به چه منظور است

شاید این سوال در ذهن شما هم ایجاد شده باشد که چرا چراغ های بعضی از خودرو در طول روز روشن هستند و چرا در خودروهای جدید چراغ دی لایت قرار می دهد. شرکت های مختلف در خودروای جدید از چراغ دی لایت استفاده می کنند.

تصور کنید عرض خیابان را طی می کنید. اگر متوجه این چراغ ها شوید طبیعتاً می ایستید تا خودروی موردنظر عبور کند.

تاریخچه دی لایت

برای فهمیدن دلیل چراغ دی لایت باید کمی به قب بازیگردیم. در کشورهای مختلف حوزه اسکاندیناوی به دلیل شرایط جوی و هوای مه آلود، چراغ های خودرو باید در تمام فصول سال روشن باشند.

این قانون چند ده سال سابقه دارد. طبق تحقیقاتی که توسط اداره امنیت ایالات متحده آمریکا در سال 2008 انجام شد به این نتیجه رسیدند که تصادف خودرو با عابرین و دوچرخه سوارها روز به روز بیشتر می شود.

این در حالی بود که در این کشور خبری از هوای مه آلود و شرایط خاص آب و هوایی نبود؛ بنابراین آنها چاره کار را در استفاده از دی لایت یا روشنایی در روز به منظور جلب توجه بیشتر عابران و دیگر رانندگان دیدند.

در این روش چراغ ها به طور خودکار یا دستی پس از روشن شدن خودرو به کار می افتند و با نور پایین توجه سایرین را به خودروی عبوری جلب می کنند.

به واقع دی لایت مانند فانوسی در دست نابیناست!

چراغ دی لایت خودرو چیست و به چه منظوری در خودرو تعبیه می شود؟

اهمیت چراغ های دی لایت

کاربرد دی لایت

اگرچه در ایران با وجود آمار بالای تصادفات هنوز عده زیادی کاربرد بهتری از زیبایی برای دی لایت پیدا نکرده اند و خودروسازهای داخلی نیز به نصب این آپشن بر روی خودروهای خود تن نمی دهند اما جالب است بدانید که در ایالات متحده امریکا خودروهایی که از سیستم دی لایت استفاده می کنند مبلغ کمتری را بابت بیمه می پردازند.

اهمیت این چراغ ها به حدی است که در کشورهای حوزه اسکاندیناوی استفاده از این فناوری برای خودروسازان اجباری شده است.

این چراغ ها را نمی توان به طور طبیعی خاموش کرد (مگر با دست کاری در سیم کشی خودرو) و البته نیازی هم به این کار نیست چراکه مصرف برق آن ها به ویژه در نمونه های LED بسیار پایین است ضمن آنکه با توجه به روشن بودن خودرو، به باتری فشاری وارد نمی شود. در ایران با توجه به آنکه به طورکلی روزهای مه آلود در بسیاری از نقاط کشور وجود ندارد شاید نصب این سیستم ضرورتی نداشته باشد اما بررسی ها نشان می دهد در آب وهوای عادی هم این چراغ ها می توانند ریسک تصادف را کاهش دهند ضمن آنکه با توجه به وارداتی بودن این خودروها امکان تغییر در سیستم برقی آن ها وجود ندارد و لزومی هم به این کار نیست.

مطالب مشابه را ببینید!