کاروديلول-Carvedilol موارد مصرف و عوارض قرص کارودیلول 6.25
کاروديلول-Carvedilol قرص کارودیلول 6.25
قرص کارودیلول دارویی برای درمان بیمارهایی مانند نارسایی قلب و همچنین درمان فشار خون مورد استفاده قرار می گی رد. قرص کارودیلول برای افزایش قدرت انقباض قلب در بیمارانی که سابقه سکته قلبی داشته اند هم تجویز می شود. کاهش فشار خون می تواند باعث کاهش عوارضی مانند سکته مغزی، قلبی و همچنین نارسایی کلیه می شود.
قرص کارودیلول باعث خنثی شدن بعضی از مواد شیمایی در خون مانند اندروفین می شود. خنثی شدن اندورفین باعث کاهش فشار خون و همچنین کاهش ضربان قلب قرد می شود. قرص کارودیلول متعلق به گروه داروهای بتا بلوکرها می باشد.
مکانیسم اثر قرص کاروديلول (Carvedilol)
اثر پايين آورنده فشار خون
مکانیسم این دارو به صورت دقیق مشخص نشده است. بلاک گیرنده بتا، برون ده قلبی و تاکیکاردی را کم می کند. بلاک گیرنده آلفا هم باعث کاهش اثرات افزایش فشار فنیل افرین، گشادی عروف و کاشه مقاومت عروق محیططی می شود.
نارسايي قلبی
این هم به صورت دقیق مشخص نیست. دارو، فشار خون سیستمیک، فشار شریان ریوی، فشار دهلیز راست و مقاوت عروق سیستمیک را کم می کند و باعث افزایش ایندکس حجم ضربه ای می شود.
موارد منع مصرف کاروديلول (Carvedilol)
در بيماران با نارسايي قلبي جبران نشده (NYHA class IV) که نياز به اينوتروپ وريدي دارند، آسم يا برونکواسپاسم، بلاک دهليزي – بطني درجه دو يا سه، sick-sinus syndrome، شوک کارديوژنيک يا براديکارديشديد منع مصرف دارد. مصرف اين دارو در بيماران با نارسايي کبدي توصيه نميشود. در بيماران هايپرتنسيو با نارسايي بطن چپ، در بيماران تحت عمل جراحي که بيهوش کنندههايي با خاصيت دپرس کننده عضله قلب دريافت ميکنند و در بيماران ديابتيک که انسولين يا داروهاي ضد قند خوراکي دريافت ميکنند، با احتياط مصرف شود. همچنين در بيماران با مشکلات تيروئيد، فئوکروموسايتوما، آنژين prinzmetal يا نارسايي عروق محيطي با احتياط مصرف شود.
حتما بخوانید : موارد مصرف قرص پروپرانولول چیست و چه عوارضی دارد؟
عوارض جانبی کاروديلول (Carvedilol)
اعصاب مرکزي
دپرسيون، گيجي، خستگي، تب، سردرد، stroke، بي خوابي، بي حالي، درد، خواب آلودگي، سرگيجه، بي حسي.
قلبي – عروقي
آنژين صدري، بلاک دهليزي – بطني، براديکاردي، ادم، تجمع مايع، هايپرتانسيون، هيپوتانسيون، هيپوولمي، هايپوتنشن اورتوستاتيک، ادم محيطي، طپش، اختلال عروق محيطي، سنکوپ.
چشم، گوش، حلق و بيني
اختلال بينايي، تاري ديد، فارنژيت، رينيت، سينوزيت.
دستگاه گوارش
درد شکمي، اسهال، سوء هاضمه، ملنا، تهوع، استفراغ.
ادراري – تناسلي
اختلال عملکرد کليه، آلبومينوري، هماچوري، ناتواني جنسي، عفونت ادراري.
خون
آنمي، پورپورا، ترومبوسيتوپني.
متابوليک
ديابت، وجود قند در ادرار، نقرس، هايپرگلايسمي، هايپرکلسترولمي، هيپرکالمي، افزايش تري گليسريد، هيپراوريسمي، هيپروولمي، هيپوگلايسمي، هيپوناترمي، افزايش وزن، کاهش وزن.
عضلاني – اسکلتی
آرترالژي، آرتريت، کمر درد، کم شدن تون عضلات، کرامپهاي عضلاني.
تنفسی
برونشيت، سرفه، ديس پنه، ادم ريه، رال، عفونت دستگاه تنفسي فوقاني.
ساير عوارض: واکنشهاي افزايش حساسيت، سندرم شبه آنفلوانزا، عفونت، عفونتهاي ويروسي.
تداخل دارویی کاروديلول (Carvedilol)
- مصرف به همراه مسدود کنندههاي کانال کلسيمي ممکن است اختلال در هدايت ايجاد کند.
- مصرف همزمان با داروهاي تخليه کننده ذخاير کاتکول آميني مانند رزرپين و مهارکنندههايMAO ممکن است براديکاردي شديد يا هايپوتانسيون ايجاد کند.سايمتيدين ميتواند زيست دستيابي کاروديلول را زياد کند. علائم حياتي بيمار چک شود.
- کلونيدين ميتواند اثرات کاهنده فشار خون و ضربان قلب کاروديلول را تقويت کند.
- کاروديلول ميتواند سطح خوني ديگوکسين را تا حدود 15% افزايش دهد. سطح خوني ديگوکسين را اندازه بگيريد.
- مصرف همزمان با انسولين يا ضد قندهاي خوراکي، ممکن است اثرات هايپوگلايسميک دارو را تقويت کند. قند خون بيمار چک شود.ريفامپين ميتواند سطح خوني کاروديلول را تا حدود 70% کاهش دهد. علائم حياتي بيمار چک شود.
تداخل با غذا
غذا جذب دارو را به تأخير مياندازد اما در مقدار جذب تأثيري ندارد. به بيماران توصيه کنيد جهت کم شدن اثرات ارتواستاتيک، دارو را با غذا مصرف کنند.
مصرف کاروديلول (Carvedilol) در بارداری
FDA طبقه بندی: رده C، سه ماه دوم و سوم D.
مصرف کاروديلول (Carvedilol) در دوران شیردهی
ترشح دارو در شير نامشخص ميباشد. با احتياط مصرف شود.
مقدار مصرف کاروديلول (Carvedilol)
برای اطلاع از مقدار و نحوه مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.
هشدارها در مورد کاروديلول (Carvedilol)
1- از قطع ناگهاني دارو خودداري کنيد چرا که ميتواند آنژين، آريتمي يا سکتههاي قلبي ايجاد کند.
2- دارو را به صورت آهسته و در مدت 1 تا 2 هفته قطع کنيد. چنانچه ضربان قلب از 55 ضربه در دقيقه کمتر شود، مقدار دارو را کاهش دهيد.
3- آسيبهاي هپاتوسلولار خفيف ممکن است در دوره درمان اتفاق بيفتد. تستهاي بررسي وضعيت کبدي براي آسيب کبدي يا زردي، هنگام مشاهده اولين اختلال عملکرد کبدي انجام شود. در صورت وجود اختلال دارو، قطع شود.
4- بيماران با نارسايي قلبي بايد از نظر بدتر شدن وضعيت، اختلال عملکرد کليه يا احتباس مايعات بررسي شوند. دوز ديورتيکهاي بيمار ممکن است نياز به افزايش داشته باشد. بيماران ديابتيک به علت احتمال هيپرگلايسمي بايد پايش شوند.
5- در هنگام شروع درمان به علت ريسک سنکوب بهتر است بيماران از انجام رانندگي و کارهاي پرخطر ديگر خودداري کنند.
حتما بخوانید : قرص ریتالین ؛ موارد مصرف و عوارض این دارو و اثرات این قرص
نکات قابل توصیه در مورد کاروديلول (Carvedilol)
- به بيماران توصيه کنيد دارو را بدون نظر پزشک خود و ناگهاني قطع نکنند.
- بيماران با نارسايي قلبي بايد افزايش وزن يا تنگي نفس را به پزشک خود اطلاع دهند.
- بيماران در هنگام برخاستن ممکن است دچار سرگيجه شوند. در اين حالت بهتر است بيمار بنشيند يا دراز بکشد.
- به بيمار توصيه کنيد سرگيجه يا خستگي را گزارش کنند. ممکن است تنظيم دوز دارو نياز باشد.
- بيماران ديابتي بايد تغييرات گلوکز خون را گزارش کنند.
- بيماراني که از لنزهاي تماسي استفاده ميکنند، ممکن است دچار کاهش اشک شوند.
- مصرف در سالمندان: سطح پلاسمايي دارو بررسي شود. سطح دارو در سالمندان 50% بالاتر از افراد جوان ميباشد. گيجي در بيماران سالمند شيوع بيشتري دارد.
- مصرف در كودكان: بي ضرري مصرف دارو در کودکان زير 18 سال اثبات نشده است
عوارض جانبی قرص کارودیلول 6.25 چیست؟(carvedilol side effects)
قرص کارودیلول نیز مانند هر داروی گیاهی و صنعتی دیگر می تواند با عوارضی همراه باشد. شایعترین عوارض قرص کارودیلول عبایرت است از:
- سبکی سر
- خواب آلودگی
- اسهال
- کاهش میل جنسی
به یاد داشته باشید که این علایم نادر هستند و معمولا به طور خود به خود رفع می گردند. در صورتی که این شما دچار تداوم این علایم شدید بایستی پزشک خود را در جریان مشکل خود قرار دهید.مصرف این قرص می تواند موجب کاهش خونرسانی به انتهای اندام ها و همچنین سرد شدن آنها گردد. بنابراین به افراد توصیه می گردد که از لباس های گرم تر استفاده کنند. به یاد داشته باشید که مصرف سیگار و دخانیات علایم را تشدید می کند.
همچنین به خاطر داشته باشید که پزشک شما قرص کارودیلول را برای شما تجویز نموده است با قضاوت بر اینکه شما از مصرف آن سود بیشتری را نسبت به عوارض آن می برید. با این وجود اگر عوارض جانبی این قرص شما را بیش از حد آزار می دهد حتما پزشک خود را از این موضوع مطلع نمایید.در صورت تجربه هر گونه علامت نامنظمی ضربان قلب، سرگیجه بسیار شدید، ضعف نامتعارف، بروز تشنج و یا تغییرات خلقی با پزشک خود تماس گرفته و از راهنمایی های وی بهره مند گردید.
تداخلات دارویی قرص کارودیلول 6.25 چیست؟(carvedilol 25)
تداخلات دارویی می تواند اثربخشی داروی شما را تغیر دهد. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که ممکن است دارویی میزان اثربخشی داروی شما را کاهش دهد. بنابراین پزشک شما بایستی دوز بیشتری از قرص کارودیلول را برای شما تجویز نماید. عکس این موضوع نیز صادق است بدین معنا که تصور کنید دارویی میزان اثر بخشی داروی شما را افزایش دهد. اتفاقی که می افتد این است که شما مستعد بروز عوارض جانبی قرص کارودیلول می گردید. بنابراین پزشک شما بایستی میزان داروی تجویز شده را کاهش دهد.بنابراین برای جلوگیری از چنین حوادثی بیماران بایستی تمامی داروهای مصرفی خود را به پزشک خود معرفی نمایند تا وی بتواند بهترین تصمیم درمانی را برای آنها بگیرد.
ملاحظات مهم درباره قرص کارودیلول چیست؟(carvedilol drug)
با وجود اینکه حساسیت دارویی به قرص کارودیلول یکی از نادرترین عوارض جانبی این داروست باید توجه داشته باشید که به هر حال نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت. بنابراین قبل از آنکه شما از قرص کارودیلول استفاده نمایید بایستی پزشک خود را در جریان حساسیت دارویی به این دارو یا داروهای مشابه قرار دهید. این بدان معناست که اگر شما سابقه حساسیت دارویی به این دارو دارید باید پزشک خود را مطلع نمایید تا وی بتواند در صورت امکان درمان دیگری را برای شما برگزیند.
شما بایستی پزشک خود را در جریان تمامی بیماری های خود به خصوص مشکلات قلبی و همچنین بیماری های تنفسی خود قرار دهید. آسم یکی از این بیماری هاست که پزشک شما بایستی حتما از آن آگاه باشد.
- کارودیلول حاملگی
- عوارض کارودیلول در بارداری
- پادزهر کارودیلول
- خودکشی با کارودیلول
- مسمومیت با کارودیلول
تداخلات دارویی کارودیلول
الف- مصرف همزمان این دارو با داروهای مهارکننده مونوآمینو اکسیداز، رزرپین و کلونیدین سبب افزایش احتمال برادی کاردی و یا هایپوتانسیون می شود.
ب- مصرف همزمان این دارو با دیگوکسین سبب افزایش سطح پلاسمایی دیگوکسین می شود.
ج- مصرف همزمان این دارو با انسولین و داروهای خوراکی ضد دیابت سبب تشدید اثرات هیپوگلیسمیک آنها می شود.
د- مصرف همزمان دارو با غذا سبب تاخیر در جذب دارو و کاهش اثرات هیپوتانسیون اورتوستاتیک دارو می شود، در نتیجه بهتر است دارو با غذا مصرف شود.
هشدار ها کارودیلول
- در این موارد باید با احتیاط مصرف شود: سابقه ی واکنش آنافیلاکتیک، بیماری های اسپاسم برونش از نوع غیرآلرژیک، دیابت و کاهش قند خون و پرکاری تیروئید.
- فشار خون خود را به صورت منظم و دوره ای کنترل کنید.
دارو های هم گروه کارودیلول
- Acebutolol
- Atenolol
- Betaxolol-Systemic
- Bisoprolol
- Esmolol
- Labetalol
- Metoprolol
- Nadolol
- Nebivolol
- Pindolol
- Propranolol
- Sotalol
- Bisoprolol+Hydrochlorothiazide
در این مطلب اطلاعات دارویی قرص کارودیلول شامل عواض، کارکرد دارو، تداخل دارویی و نحوه مصرف را شرح دادیم و امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد.