مجله تاپ‌ناز‌

مصرف و عوارض قرص کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide) برای ترک الکل

کلردیازپوکساید Chlordiazepoxide دارویی است که برای کاهش فشارهای روحی و همچنین برای ترک الکل تجویز می شود. این دارو عوارضی مانند سردرد و سرگیجه در پی دارد. قرص Chlordiazepoxide در دو دوز 5 و 10 میلی گرم در داروخانه های کشور موجود است.
قرص کلردیازپوکساید  یکی از داروهای آرام بخش است که روی بعضی از مواد شیمایی در ذهن که پیام ها را به سلول های مغز می رسانند تاثیر می گذارد.

قرص کلردیازپوکساید

داروی کلردیازپوکساید برای کم کردن علائم ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار میگیرد. هنگامی به الکل اعتیاد پیدا کرده اید، بدن شما عادت می کند که مقدار زیادی المل کصرف کند. رایج ترین دارو که به منظور ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می گیرد قرص کلردیازپوکساید است. این دارو برای درمان اضطراب و افسردگی مورد مصرف قرار می گیرد.

این دارو نخستین دارو از خانواده معروف بنزودیازپین‌ها می باشد که سال 1957 خواص درمانی آن کشف شد و در سال 1960 با نام تجاری لیبریوم عرضه شد. مصرف همرمان یک داروی بنزودیازپین با داروهای مخدر باعث عوارض جانبی بسیار بدی مانند مشکلات تنفسی و حتی مرگ می شود. این داروهای محدر برای درمان درد و بعضی از آنها برای درمان سرفه هم استفاده می شود که می تواند شامل کدئین، اکسید کوردون و مورفین باشد. پس اگر هر یک از این داروها را استفاده می کنید باید قبل از مصرف کلردیازپوکساید به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر به صورت ناخواسته کلردیازپوکساید را با داروی مخدر مصرف کردید و حس خواب آلودگی، گیجی، مشکل در تنفس یا حالت بیهوشی به شما دست داد باید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید.

قرص کلردیازپوکساید (Chlordiazepoxide)

نام های دیگر دارو، موارد مصرف این دارو و اختلالات دارویی

موارد مصرف این دارو : رفع علائم قطع مصرف الکل، تسکین علائم اضطراب، کنترل اختلالات افسردگیف کاهش فشار روحی

عوارض مصرف این دارو : سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی زیاد، تحریک پذیری، ضعف و خستگی، یبوست، خشک شدن دهان، تهوع، استفراغ، بی اشتها شدن، خارشف کاهش فشار خون، تار شدن دید و وزوز گوش

تداخل دارویی : ضد دردهای مخدر، داروهای مضعف CNS، بیهوش کننده ها، مهار کننده مونوآمینواکسیداز، ضد افسردگی، داروهای فشار خون بالا، آنتی اکسیدان ها، کاربامازپین، سایمتیدین

 

نحوه مصرف و مقدار مصرف کلردیازپوکساید

داروی کلردیازپوکساید از راه خوراکی جذب می شود و به وسیله ادرار از بدن دفع می شود. مقدار دوز مصرف این دارو به عواملی مانند سن بیمار، شرایط درمان، شدت بیماری، شرایط پزشکی و نحوه واکنش نشان دادن بدن به نخستین دوز مصرفی بستگی دارد. پزشک شما در مورد مقدار مصرف و دوز این دارو شما را راهنمایی می کند.

اگر به منظور اضطراب این قرص را مصرف می کنید تا روزی 3 بار و هر بار 1 قرص کلردیازپوکساید باید مصرف شود و اگر از این دارو برای کاهش علائم قطع مصرف الکل استفاده می کنید بهتر است 4 بار در روز از این دارو استفاده کنید ممکن است در روز نخست که مصرف الکل را قطع کرده اید مصرف دوز بالایی از این دارو توصیه شود و سپس دوز مصرفی شما به آرامی به 5 عدد در روز کاهش پیدا کند.

این دارو را می توانید قبل و یا بعد از صرف عذا مصرف کنید. هنگامی که یک دوز این دارو را فراموش کردید به محض اینکه به یاد آوردید باید ان را مصرف کنید ولی اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک شدید از مصرف دوز فراموش باید چشم پوشی کنید و هرگز دو دوز مصرفی برای جبران دوز فراموش شده نباید استفاده شود.

 

نکاتی در مورد مصرف کلردیازپوکساید

  • مصرف این قرص د زمان بارداری عوارض جانبی زیادی دارد ولی اگر باردار هستید و یا قصد باردار شدن را دارید باید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر از دیگر داروها استفاده می کنید باید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر مشکل تنفسی، اختلال کبد و کلیه دارد باید به پزشک خود اطلاع دهید.
  • این دارو در بیماران با سابقه افسردگی و افزایش ریسک خودکشی و افرادی که سابقه سود مصرف و وابستگی دارویی دارند باید با احتیاط مصرف شود.
  • در هنگام مصرف این دارو تغییر ناگهانی وضعیت بدن شاید باعث سرگیجه شود. پس قبل از بلند شدن پاهیاتان را چند دقیقه از تخت آویزان کنید تا به زمین نیفتید و صدمه نبینید.
  • مصمرف دارو در دوران شیردهی ممنوع است.
  • سیگار کشیدنباعث افزایش متابولیسم این دارو ی می شود و باعث کاهش اثرات بالینی این دارو خواهد شد.
  • اگر قصد انجام کارهایی را دارید که نیاز به هوشیاری بالایی دارند باید به شدت احتیاط کنید.
  • در هنگام مصرف این دارو باید الکل مصرف نکنید و از مصرف دیگر داروها و محصولات طبیعی که باعث کاهش فعالیت شما می شوند هم پرهیز کنید.
  • اگر سن شما 65 سال و یا بیشتر است باید این دارو را با احتیاط مصرف کنید.

مراقبت های پرستاری و توصیه در مورد دارو

  • به بیمار خودر باید آموزش دهید که تغییر ناگهانی می تواند باعث سرگیجه بشود.
  • به بیمار باید اخطار دهید که قطع مصرف دارو می تواند باعث بروز علائم محرومیت شود.
  • تا مشخص شدن اثران این دارو بر سیستم عصبی مرکزی از انجام فعالیت های مخاطره آمیز خودداری کنید.

 

مطالب مشابه را ببینید!