آیا نوشیدن چای باعث تقویت قوای جنسی می شود؟
نوشیدن چای می تواند قوای جنسی را تقویت کند. چای به دلیل مزاج گرم و خشک می تواند میل جنسی افراد با مزاج سرد و تر را افزایش دهد.
فواید و زیان های نوشیدن چای
چای یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی هایی است که حتی در روزهای گرم سال هم مصرف می شود. متخصصان بر این باورند که چایمانند هر نوشیدنی دیگر، فواید و زیان هایی دارد، اما اگر در زمان های مناسب نوشیده شود و بخوبی دم بکشد مداومت در مصرف آن زیان چندانی ندارد.
دکتر ناصر رضایی پور متخصص طب سنتی ایران می گوید:طبیعت چای در درجه دوم گرم و خشک قرار دارد و نوشیدن مداوم آن زیان آور نیست و کسانی که از نوشیدن چای دچار مشکل می شوند دارای سوء مزاج یا ضعف مزاج هستند. وی در ادامه به چند پرسش ما پاسخ می دهد.
به باور برخی چای طبیعت سردی دارد
برخی طبع چای را به دلیل تسکین عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلی بدن و به سبب رفع تشنگی کاذب که پس از خوردن غذاهای شور، کله پاچه و ماهی ایجاد می شود، سرد دانسته اند در صورتی که اصلا این موضوع صحت ندارد. چای تنها به دلیل تلطیف اخلاط بلغمی غلیظ و پاکسازی اخلاط لزج از سطح دستگاه گوارش منجر به این امر می شود.
چای به هضم غذاهای چرب کمک می کند
برخلاف آب، نوشیدن یک فنجان چای یک ساعت پس از خوردن غذاهای چرب و سنگین با بهبود جریان خون در عروق معده به هضم غذا بویژه چربی ها کمک می کند و موجب احساس راحتی در معده می شود.
آشنایی با فواید و مضرات چای
چای نشاط آور است
چای باعث تسریع حرکات تنفسی، رفع خواب آلودگی، احساس تجدید نیرو، تقویت نیروی فکری، گوارش بهتر غذا و کمک به تعریق می شود و به دلیل حرارت مزاجی خود، اخلاط لزج را از مسیرهایی که در آن تجمع یافته اند پاک می کند و نوشیدن آن پس از فعالیت های بدنی یا فکری موجب رفع خستگی و ضعف و تسکین ناراحتی ها می شود و می توان از آن به عنوان یک نوشیدنی نشاط آور بین وعده های غذایی استفاده کرد.
چای تضعیف کننده قوای جنسی است؟
چای به علت مزاج گرم و خشک و حرارتی که دارد می تواند موجب افزایش قوای جنسی در افراد با مزاج سرد و تر شود و چون نوشیدن آن موجب افزایش ترشح عرق و ادرار می شود به دفع مواد زائد نیز کمک می کند.
بهترین نوع و روش دم کردن چای
چای سفید و پس از آن چای سبز بهترین نوع چای است که خواص آنها بیشتر و قوی تر از انواع دیگر چای است. بهترین روش دم کردن چای این است که آب را بجوشانید تا یک پنجم آن بخار شود. سپس به ازای هر نیم لیتر از آب جوشیده، سه تا پنج گرم چای خشک بیفزایید و روی آن را با حوله بپوشانید. پس از نیم ساعت دمنوش را صاف و با شیرینی مناسب میل کنید.
دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی در گفت وگو با جام جم می گوید:چای بجز منگنز، ماده مغذی اساسی دیگری ندارد. کافئین آن حدود 3 درصد از وزن خشک چای را تشکیل می دهد و مقدار کافئین چای سبز، از چای سیاه کمتر است. قابض بودن چای به پلی فنل های آن برمی گردد که فراوان ترین ترکیب در برگ چای هستند. مصرف چای اوایل صبح و آغاز روز، برای ایجاد هوشیاری مورد توصیه است. وی در ادامه به دو پرسش دیگر ما پاسخ می دهد.
تفاوت انواع چای
براساس نوع فرآوری، چای به انواع سفید، زرد، سبز، اولونگ، سیاه و چای پس از تخمیر (مناسب برای کمپوست) تقسیم می شود. تفاوت این چای ها در انجام یا عدم انجام مراحل پلاس، هوادهی و اکسیداسیون است.
چای باید با آب جوشیده مخلوط شود
بسیاری از ترکیبات فعال چای سیاه، با ریختن آب جوش روی آن استخراج می شوند. بنابر این استفاده از آب نزدیک به دمای جوش (حدود 99 درجه سانتی گراد) برای درست کردن چای بسیار مناسب است. نحوه درست کردن چای در قضاوت در مورد مزه و عطر آن، آن قدر مهم است که استاندارد بین المللی ISO 3103 به نحوه آماده سازی چای اختصاص یافته است. حتی ارتفاعی که چای از قوری به داخل استکان ریخته می شود و مقدار هوایی که در چای محلول می شود نیز در طعم آن تاثیرگذار است.
چرا با نوشیدن چای، ترش می کنیم؟
متخصصان طب سنتی معتقدند چای می تواند هم باعث ترش کردن شود و هم جلوی ریفلاکس را بگیرد. به گفته آنها افرادی که با مصرف چای، ترش می کنند اکثرا از چای های اسانس دار نامرغوب استفاده می کنند که به دلیل رنگ دهی سریع، دم کشیدن آنها کوتاه است. چای های معطر و زوددمی که فرصتی برای رها شدن ترکیبات تلخ و گس آنها وجود ندارد اغلب موجب شل شدن دهانه معده و بروز ریفلاکس می شوند.
در مقابل، چای های دیر دم و گس و تلخ مزه دهانه معده را محکم می کند و تقویت کننده اسفنگتر آن است و از بروز ریفلاکس جلوگیری می کنند. حتی چای بهاره گیلان، چای سبز و حتی چای سفید هم اگر به اندازه کافی دم نکشند ترکیبات تانن آن آزاد نمی شود و نمی تواند کمکی به تقویت معده و دهانه آن بکند. به گفته متخصصان، افزودن گل محمدی به چای می تواند در کاهش ترش کردن مفید باشد.
چای یبوست آور است
تحقیقات نشان داده است چای سیاه هر چه پودری تر، تیره رنگ تر و تلخ مزه تر باشد یبوست آورتر است .
در ضمن هر چه از تازه دمی چای بگذرد به دلیل خروج مواد تاننی از برگ های چای بر میزان قابض بودن و یبوست آوری این نوشیدنی افزوده می شود. لازم است بدانید برخی از انواع اسانس های مصنوعی که به چای های معطر می زنند هم منجر به یبوست زایی می شود. اگر قصد نگهداری چای دم کشیده را دارید تفاله چای را از آن جدا کنید.
آشنایی با فواید و مضرات چای
چگونه متوجه رنگ مصنوعی چای شویم؟
تا چای را دم نکنید نمی توانید متوجه تقلبی بودن آن شوید. اگر چای سریع رنگ دهد و پس از مدتی رنگ آن تغییر کند، یعنی رنگ چای کدر، تیره و مات شود آن چای حاوی مواد رنگی و بی کیفیت است. ضمن این که رنگ غلیظ و عطر و طعم قوی چای نشان دهنده مصنوعی بودن آن است. چای سیاه همچون سایر دمنوش های گیاهی نمی تواند رنگ غلیظی داشته باشد.
عطر چای، طبیعی یا مصنوعی
عطر چای به صورت طبیعی و مصنوعی تولید می شود. عطرهای طبیعی از پودر میوه کاج و گیاهی با نام برگاموت تهیه و انواع عطرهای سنتزی از ترکیبات شیمیایی و در کارخانه تولید می شود که مصرف زیاد و مستمر آن برای سلامت کبد مضر است.
کدام چای با کیفیت تر است؟
چایی که روی بسته بندی آن لفظ شکسته، برگی و قلمی نوشته شده باشد بهترین انواع چای سیاه است. چای کله مورچه و باروتی، چای درجه 3 هستند که خرده ها و پودر کهنه چای را رنگ و اسانس می زنند و فرم داده و به شکل گلوله درمی آورند. بدترین نوع چای هم انواع کیسه ای است که از خاکه های بی کیفیت چای همراه عطر و رنگ شیمیایی تهیه می شوند.