مجله تاپ‌ناز‌

موارد مصرف و عوارض انوکساپارین سدیم (Enoxaparin Sodium) داروی ضد انعقاد خون

انوکساپارین سدیم (Enoxaparin Sodium)

اطلاعاتی در مورد داروی انوکساپارین سدیم داروی ضد انعقاد خون

انوکساپارین سدیم (Enoxaparin Sodium) نوعی داروی ضد انعقاد خون می باشد که برا پیشگیری از لخته شدن تجویز می شود. از عوارض این دارو می توان به سرگیجه، تهوع و اسهال اشاره کرد.
بیماری های قلبی بسیار شیوع دارند. دلیل اصلی این چنین بیماری ها مربوط به تغذیه بد و مصرف چربی های ناسالم است. وقتی که چربی ها در خون شخص رسوب می کنند، خون به سختی در رگ ها حرکت می کند. همین باعث برو سکته قلبی و مغزی می شود.
برای پیشگیری از سکته در افرادی که مستعد هستند و یا برای جلوگیری از بروز آمبولی بیمارانی که بتازگی تحت عمل جراحی بوده اند، تحت نظر پزشک، داروهای رقیق کننده خون استفاده می شود. این داروها از بروز لخته در رگ ها جلوگیری می کند و احتمال بروز سکته را تا حد زیادی کاهش می دهند.
باید توجه داشته باشید که داروهای رقیق کننده خون می توانند خطرناک هم باشند. این داروها در حالیکه می توانند از بروز سکته پیشگیری کنند، با مصرف خودسرانه و بیش از حد می توانند باعث بروز خونریزی هم شوند. پس توصیه می شود هیچ وقت خودسرانه و بدون تجویز پزشک متخصص از داروهای رقیق کننده خون (حتی آسپرین) استفاده نکنید. اتوکساپارین سدیم یکی از داروهای ضد انعقاد خون است که در این مطلب آن را بررسی می کنیم.

 

انوکساپارین سدیم

انوکساپارین سدیم یکی از داروهای ضد انعقاد خون است که برای جلوگیری از تشکیل شدن لخته خون استفاده می شود. این دارو می تواند برای پیشگیری از بروز آمبولی بعد از انواع خاص جراحی و یا در افرادی که به دلیل بیماری مجبور هستند مدت زیادی در رختخواب باشند، استفاده می شود. از اتوکساپارین سدیم برای جلوگیری از عوارض عروق خونی در افراد مبتلا به نوع خاصی از آنژین صدری (درد قفسه سینه) یا حمله قلبی، استفاده می شود. این دارو به صورت زیر پوستی و یا وریدی تزریق می شود.

اطلاعات دارویی انوکساپارین سدیم

نام تجاری دارو : Lovenox, Lovenox HP, Clexane, Clexane Forte

موارد مصرف اتوکسپارین سدیم : پیشگیری از لخته شدن خون

عوارض دارو : کم خونی، اسهال، کم خونی، حالت تهوع، احساس گیجی، تب، سردرد، افزایش خونریزی قاعدگی، کبودی بدن، قرمزی یا تحریک محل تزریق دارو

تداخل دارویی : داروهای موثر بر پلاکت خون و ایبوپروفن

نحوه مصرف و مقدار مصرف انوکساپارین

مقدار مصرف این دارو بر اساس سن بیمار، مضعیتبیماری، وزن بیمار و … متفاوت است و توسط پزشک تعیین می شود. استفاده زیاد از این دارو می تواند باعث خونریزی شود. علائم خونریزی به صورت خون دماغ شدن؛ مدفوع سیاه، ادرار تیره، سردرد، گیج شدن، تغییر بینایی و یا حس خستگی مفرط باشد.

مطالب مشابه را ببینید!