مجله تاپ‌ناز‌

اتریوم (Ethereum) چیست و چرا به وجود آمد؟

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

دنیای غیرمتمرکزی را تصور کنید که در آن تمامی افراد به‌صورت مستقیم و بدون این‌که نیاز به واسطه‌ها داشته باشند، با استفاده از برنامه‌های غیرمتمرکز معاملات خود را انجام می‌دهند، قرارداد ثبت می‌کنند و از انواع خدمات مالی و غیرمالی استفاده می‌کنند. سیستم‌هایی که کنترل آنها در اختیار کاربران است، هیچ‌وقت متوقف نمی‌شوند و هیچ فردی نمی‌تواند در کار آنها دخالت کند. ارز دیجیتال اتریوم برای تحقق این آرمان پا به دنیای کریپتو گذاشته است. در این مقاله قصد داریم به معرفی اتریوم و همچنین دلیل به‌وجودآمدن این ارز بپردازیم. اگر شما هم قصد خرید اتریوم و سرمایه‌گذاری در این ارز را دارید، بهتر است خواندن این مقاله را از دست ندهید.

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم یک سیستم آزاد و عمومی بر پایه فناوری بلاک‌چین است و دارای مرورگر، زبان برنامه‌نویسی و همچنین سیستم پرداخت مخصوص به خود است. به‌طورکلی این ارز هیچ کنترل‌کننده واحد و مرکزی ندارد و هزاران سیستم کامپیوتری به‌صورت داوطلبانه در تمامی دنیا آن را کنترل می‌کنند. به این کاربران نود یا گره نیز گفته می‌شود که امنیت شبکه اتریوم بر عهده آنها است. در اکوسیستم اتریوم خبری از ثبت داده‌ها بر روی یک سرور مرکزی و به‌صورت محرمانه نیست. تمامی اطلاعاتی که در شبکه وجود دارند به طور کامل میان نودها توزیع شده‌اند و هر کدام از گره‌ها یک کپی از تمامی داده‌های بلاک‌چین را در اختیار دارند.

اتریوم چرا به وجود آمد؟

در دنیای امروزی تمامی اطلاعات شخصی، رمزها و اطلاعات مالی ما علاوه بر سیستم شخصی خودمان، بر روی کامپیوتر افراد دیگر نیز ذخیره می‌شود. این اطلاعات روی سرورهایی مثل آمازون، فیس‌بوک و گوگل نگه‌داری می‌شوند، حتی اطلاعات این نوشتار نیز بر روی سرور یک شرکت دیگر ذخیره می‌شود. این شرکت‌ها، تیم‌های تخصصی خودشان را برای ذخیره و ایمن‌سازی اطلاعات دارند و هزینه‌های مرتبط با زمان کار و انجام آن را می‌پردازند. استفاده از این شرکت‌ها فواید بسیاری دارد اما در کنار آن، این اکوسیستم معایبی نیز دارد. انجام این کار باعث می‌شود که افرادی به اطلاعات خصوصی ما دسترسی داشته باشند و می‌توانند اطلاعات ما را بدزدند. به همین جهت بسیاری از افراد عقیده داشتند که فضای اینترنت باید غیرمتمرکز باشد.

در راستای غیرمتمرکز کردن اینترنت، تکنولوژی به نام بلاک‌چین ساخته شد و اتریوم در ساختار همین شبکه سعی در غیرمتمرکز کردن اینترنت دارد. درحالی‌که بیت‌کوین سعی می‌کند سیستم بانکداری را تغییر دهد، اتریوم این هدف را دنبال می‌کند که با استفاده از بلاک‌چین بتواند واسطه‌ها را حذف کند. واسطه‌ها یا طرف سوم، همان‌هایی هستند که کار ذخیره‌سازی اطلاعات، انتقال پول و ثبت ابزارهای مالی پیچیده را انجام می‌دهند.

پروژه ای برای غیر متمرکز کردن همه چیز

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

برای درک بهتر اکوسیستم اتریوم، شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام را در نظر بگیرید. در حال حاضر میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا از این برنامه‌های مفید استفاده می‌کنند اما یک مشکل درباره آنها وجود دارد، این برنامه‌ها متمرکز هستند. اینستاگرام متعلق به شرکت دلتا (فیس‌بوک) است. این بر اساس سیاست‌های خود ممکن است مطلبی را حذف کند و یا برخی از کاربران را به دلیل رعایت کردن قوانین مسدود کند. از نظر تئوری با کمک اتریوم می‌توان یک بستر غیرمتمرکز ساخت که برای فیس‌بوک مالک حقیقی آن کاربرانش باشند و داده‌های خود را قطع خودشان کنترل کنند.

لازم به ذکر است که اتریوم هنوز در ابتدای راه است و در مقطع فعلی مشکلات فنی آن اجازه نمی‌دهند سیستم بزرگی مانند اینستاگرام را روی آن بسازیم. اما به‌طورکلی هر خدمت متمرکزی را می‌توانیم در بستر اتریوم به‌صورت غیرمتمرکز بسازیم. امور مهمی مانند پرداخت‌ها، بیمه، رأی‌گیری، بانکداری، وام‌دهی و بسیاری از خدماتی که اکنون باواسطه انجام می‌شوند و با کمک این شبکه غیرمتمرکز می‌شوند. همه توسعه‌دهندگان می‌توانند در بستر اتریوم، برنامه غیرمتمرکز (Dapp) خود را توسعه دهند.  قبل از معرفی اتریوم، تمامی توسعه‌دهندگان برای ساخت ارز دیجیتال خود مجبور به کدنویسی جداگانه بودند و اما حالا خیلی راحت و بدون ساخت یک بلاک‌چین جدید و با کمک بلاک‌چین اتریوم می‌توانند ارز دیجیتال مستقل و یا توکن خود را بسازند.

اتر (ETH)؛ ارز دیجیتال بلاک‌چین اتریوم

ارز دیجیتال شبکه اتریوم اتر نام دارد و با واحد اختصاصی “ETH” نمایش داده می‌شود و این ارز به‌عنوان یک واحد پولی شبکه  و همچنین راهی برای پرداخت هزینه‌ها و کارمزد در نظر گرفته شده است. به همین جهت هرچقدر شبکه اتریوم بیشتر مورد پذیرش عموم قرار بگیرد، از نظر تئوری نیز ارزش اتر افزایش خواهد یافت. معامله‌گران ارز دیجیتال به ارز دیجیتال شبکه اتریوم، همان اتریوم می‌گویند و کمتر از کلمه اتر استفاده می‌کنند.

در حال حاضر افراد زیادی با امیدواری به آینده روشن اتریوم روی این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند و اتریوم را می‌توانیم از صرافی‌های داخلی و خارجی معتبر خریداری کنیم و در کیف پول دیجیتالی خود ذخیره کنیم.

تاریخچه اتریوم

معرفی ارز دیجیتال اتریوم

تاریخچه ملکه ارزهای دیجیتال اتریوم، با ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) گره‌خورده است. این فرد در سال 2013 وایت پیپر اتریوم را برای دوستان خود ارسال کرد تا نظرات و انتقادات آنها را بشنود، اما پاسخی از جانب از آنها دریافت نکرد. ویتالیک بوترین در نهایت نظریه خود را در سال 2014 عمومی کرد و در سال 2015 بلاک‌چین محبوب اتریوم را راه‌اندازی کرد.

میهای الیسی (Mihai Alisie)،آنتونی دی لوریو (Anthony Di Iorio) و چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) و ویتالیک بوترین از بنیان‌گذاران این شبکه هستند. هدف اصلی بوترین این بود که بلاک‌چین بیت‌کوین را ارتقا دهد و در بلاک‌چین خود قرارداد هوشمند بدون واسطه و برنامه‌ها غیرمتمرکز را پیاده کند. سپس بعد از گذشت مدتی رمزارز بومی خود اتر را رونمایی کرد.

آشنایی با ویژگی های اتریوم

  • به دلیل عدم حضور واسطه برای مدیریت و نظارت بر روی آن، داده‌هایی که روی شبکه قرار می‌گیرند به‌هیچ‌عنوان قابل تغییر و حذف نیستند. کوچک‌ترین تغییر در این پلتفرم باید به تأیید تمامی اعضای آن برسد.
  • توزیع اطلاعات میان تمام گره‌ها، امکان سانسور و تقلب را در این سیستم از بین می‌برد.
  • به دلیل عدم وجود سرور و نهاد مرکزی اطلاعات افراد روی سیستم شخصی خودشان ذخیره می‌شوند. عدم تجمیع داده‌ها در یک مرکز، احتمال هک شدن و سرقت اطلاعات را بسیار پایین می‌آورد.
  • برای هک شدن این شبکه نیاز است تا نیمی از گره‌ها در دسترس هکرها باشند که این کار هزینهٔ بسیار زیادی را برای هکرها دارد و عملاً غیرممکن است.

کاربردهای ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

درحالی‌که بیت‌کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال پیش‌گام در فناوری بلاک‌چین شناخته می‌شود، اتریوم با ایجاد یک شبکه جهانی کاربردهای بسیار متنوعی را ارائه می‌دهد. مهم‌ترین کاربردهای اتریوم عبارت‌اند از:

  1. ارائه برنامه‌های کاربردی غیر متمرکز (dApps)
  2. ارائه استیبل کوین‌ها (آیا امکان ریزش استیبل کوین ها نیز وجود دارد؟)
  3. ارائه توکن‌های غیرقابل‌معاوضه (NFTs)
  4. ارائه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)
  5. ارائه روش‌های پرداخت
  6. استفاده از قراردادهای هوشمند اتریوم در بازارهای پیش‌بینی مانند Augur
  7. استفاده از قراردادهای هوشمند در جهت مدیریت هویت دیجیتال
  8. ذخیره اطلاعات به‌صورت کاملاً ایمن

 جمع بندی نهایی

ارز دیجیتال اتریوم یکی از محبوب‌ترین رمزارزهای دنیای کریپتو است که همواره موردتوجه بسیاری از ثروتمندان و فعالان بازار قرار گرفته است. تحلیلگران این حوزه آینده بسیار روشن و درخشانی را برای ارز متصور شده‌اند و سرمایه‌گذاری در اتریوم را یک انتخاب حرفه‌ای می‌دانند.  اما همان‌طور که می‌دانیم سرمایه‌گذاری در ارز مشهوری مانند اتریوم هم نیاز به تحقیق و بررسی دارد و نمی‌توانیم هر زمانی که خواستیم معاملات خود را شروع کنیم. توصیه می‌کنیم با استفاده از ابزارهای تحلیل، برای پیش‌بینی وضعیت بازار و آینده ارز اتریوم کمک بگیرید.

مطالب مشابه را ببینید!