مجله تاپ‌ناز‌

چطور شوخ طبع باشیم و با دیگران شوخی کنیم؟ روش هایی برای تقویت حس شوخ طبعی

چطور شوخ طبع باشیم و با دیگران شوخی کنیم؟ روش هایی برای تقویت حس شوخ طبعی
گاهی شوخی کردن در اجتماع باعث نزدیکی و رابطه عمیق تر بین افراد می شود پس باید سعی کنیم تا حدی شوخ طبع باشیم و حس شوخ طبع بودن را در وجودمان تقویت کنیم. در این مطلب شما را بعضی از تکنیک های شوخ طبعی مانند سوتی دادن یا جار زدن بدیهیات اشنا می کنیم.

روش های شوخ طبع بودن و تقویت حس شوخ طبعی

حس شوخ طبعی از زمان تولد در حال پرورش و توسعه است و همراه با فرد رشد می کند. ممکن است به همان چیزهایی که والدین شما به آن می خندند شما هم بخندید و یا ممکن است با شوخی ها و طنزهایی که خارج از این محدوده و بیشینه زندگی اجتماعی شما است، نتوانید رابطه برقرار کنید. انسان برای درک بعضی از شوخی ها نیاز به دانستن یک سری پیشینه و اطلاعات دارد. به همین دلیل است که احتمالا یک لطیفه انگلیسی و یا فرانسوری برای شما زیاد خنده دار نیست زیرا شما از اطلاعات فرهنگی و اجتماعی آن کشور اطلاعی ندارید؛ پس حس شوخ طبعی در هر شخصی می تواند متفاوت باشد. تقویت کردن حس شوخ طبعی به شما کمک می کند که با دیگران راحت رابطه برقرار کنید و در خود حس بهتری داشته باشید.
در این مطلب بر اساس گفته های دیوید نیهیل یک سری رهنمود در مورد شوخ طبع بودن را به شما می گوییم. اگر شما هم می خواهید که شوخ طبع باشید و بتوانید خوب شوخی کنید این مطلب را از دست ندهید.

چطور شوخ طبع باشیم؟

فقط کافی است این روش ها را تمرین کنید و به کار ببرید تا انسانی بامزه و شوخ طبع باشید.

۱- اسناد بامزه را نگه دارید

نیاز نیست که هر چیزی را ذهن خود نگه دارید. حتی طنزپردارهای حرفه ای هم این کار را نمی کنند. می توانید مطالب خنده دار را در یک دفترچه یادداشت کنید. اگر زیاد با نوشتن میانه خوبی ندارید، می توانید فکرهای خنده دار خود را به صورت فایل صوتی در گوشی ذخیره کنید. نوشته های بامره، کلیپ های خنده دار و… همه را در گوشی نگه دارید. برای شوخ طبع بودنتان، فقط کافی است آنها را مرور کنید و بدانید که چطور داستان ها و تجربیات خود را در قالب طنز بیان کنید. در نخستین اقدام برای رسیدن به این مهارت باید خوب گوش کنید.

۲- به جای گفتن لطیفه داستان بگویید

لطیفه ها در واقع داستان هایی کوتاه و ساختی اند که خاستگاه اولیه آنها طنز است. شما با تعریف کردن لطیفه در واقع دارید ریسک می کنید. زیرا هدف فقط خنداندن است و اگر مخاطب شما نخندد آن موقع این شمایید که خنده دار جلوه می کنید. اگر یک داستان واقعی را به شیوه ای طنزآمیز بیان کنید چه؟ خب اگر کسی خندید که چه بهتر، اما اگر نه هیچ مشکلی نیست. شما یک داستان گفته اید و خاطب شما گوش داده است.

۳- مخاطب خود را شگفت زده کنید

باید این هنر را یاد بگیرید که گاهی داستانتان یکنواخت و خیلی معمولی به پیش برود، اما در نهایت با یک الگو یا جمله ناگهانی و خاص آن را تمام کنید. در این صورت ذهن مخاطب در چند ثانیه دچار شوکی می شود که باعث خنده او می شود. مثلا اگر فرض کنیم یک داستان سه جمله ای تعریف می کنید، دو جمله اول عادی باشند، اما جمله سوم، بی نهایت خنده دار و متفاوت باشد.

۴- کم گو و گزیده گو باشید

یکی دیگر از مهارت هایی که باید یاد بگیرید بیان منظور در کوتاه ترین شکل است. برای اینکه مخاطب نظرش جلب شود و در ذهن او جذاب باشید، زمان زیادی ندارید؛ پس بخش های اضافی داستان را باید طوری بچینید که به مخاطب زمان کافی برای خندیدن بدهید و در هنگام خنده آنها، در حال حرف زدن نباشید.برای مثال قسمت های خنده دار استان را در آخر جمله ها بیان کنید و پس از آن چند ثانیه مکث کنید.

۵- از عمد سوتی بدهید

در تمام زبان ها کلماتی هستند که ممکن است ابهام برانگیز باشند و یا معانی مختلفی داشته باشند. می توانید در حرف هایتان با این کلمات بازی کنید و موقعیت های خنده دار برای مخاطب بسازید. این موضوع نیاز به تمرین و دقت زیادی دارد به مرور که از خلاقیتتان استفاده می کنید به صحبت های کمدین ها گوش کنید این مهارت را کسب می کنید.

۶- گاهی از کسی سوتی بگیرید

اگر شخصی در جمع است، چیزی را اشتباه گفت، یا حرفی احمقانه زد، می توانید این حرف را با لحن خنده داری تکرار کنید و سپس صبر کنید. به همین سادگی می توانید همه افراد و حتی خود فرد را بخندانید. البته باید دقت کنید که زیاده روی نکنید. زیرا در این صرت ممکن است آزاردهنده شود.

۷- بدیهیات را جار بزنید

سعی کنید فکر مخاطب را با صدای بلند بیان کنید. اگر یک روز جورابتان پاره است یا موهایتان خنده دار شده خودتان به آن اشاره کنید و بخندید. یا مثلا اگر در یک ارائه خوب عمل نکردید خودتان آنرا بیان کنید. یا اگر یک لطیفه‌ی بی مزه تعریف کردید بگویید: «بی مزه!» با این کار تمرکز مخاطب از اصل قضیه یعنی موهایتان، سوراخ جوراب یا بی مزگی لطیفه‌تان به اقرار شما می‌رود و ممکن است خنده دار باشد.

۸- خودتان را در صحبت‌ها به خوبی بیان کنید

وقتی که یک داستان خنده دار و یا حتی یک داستان معمولی تعریف می کنید، این فرصت را دارید که به تصویرسازی مخاطب کمک کنید. اگر توانایی تقلید صدا را دارید، از چند صدا استفاده کنید، لهجه ها را تقلید کنید. با این کار حتی اگر خنده دار هم نباشید حداقل حذاب می شوید و این خودش یک برد مهم است.

 

 ۹- مرور کنید

در آخر صحبت هایتان و یا داستانتان، می توانید به قسمت های خنده دار قصه برگردرید و یک بار دیگر به آنها اشاره کنید. اگر می توانید یک تکه کلام از آن خارج کنید، یا یک کلمه که یادآور آن باشد را بگویید. برای اینکه شوخ طبع باشید، نیاز نیست همیشه قصیه ای جدید داشته باشید. گاهی یک داستان به حدی می تواند خنده دار باشد که بارها و بارها به آن خندید. فقط کافی است که به درستی به آن اشاره کنید.

با انجام دادن این راهکارهای می توانید خیلی راحت شوخی کنید و حس شوخ طبعی شما بیشتر می شود.

مطالب مشابه را ببینید!