مجله تاپ‌ناز‌

افزایش هورمون شادی ؛ روش های برای تحریک ترشح هورمون های شادی در بدن

افزایش ترشح و همچنین تحریک کردن هورمون ها در بدن باعث افزایش شادی و نشاط در زندگی می شود، در این مطلب با این هورمون های شادی آور و راه های افزایش آن Hشنا می شوید.

افزایش هورمون های شادی و تجریک ترشح این هورمون ها

هر فردی در زندگی خود احساسات مختلفی را تجربه میی کند و در شرایط متفاوت واکنش های مختلفی را نشان می دهد.

این واکنش ها و احساست افراد ممکت به دلیل واکنش های شیمیایی باشد که در بدن ما اتفاق می افتد. هورمون هایی ه در بدن ما آزاد می شوند می توانند به ما حس خوب و یا بد بدهند.

هورمون ها احساسات و عوامل مرتبط با روش زندگی هر انسانی را تحت تاثیر قرار می دهند به گونه ای که اگر میزان احساس شادی در فردی کم باشد، آن فرد باز هم می تواند با تحریک هورمون های شادی آور، زندگی شادی داشته باشد و به خوشحالی دست پیدا کند.

هورمون های شادی آور باعث می شوند که زندگی لذت بخش شود. در این بخش چند هورمون شادی آور را به شما معرفی می کنیم که می توانند باعث شادی شما شوند.

راه و روش برای تحریک هورمون های شادی

افزایش هورمون شادی

این هورمون ها شما را شاد می کنند

1. دوپامین (Dopamine) هورمونی که باعث هوشیاری و شادی شما می شود

هورمون دوپامین یک نوع انتقال دهنده عصبی می باشد که از سلول های مغزی و نخاع ترشح می وند و سیستم مربوط به دریافت پاداش را در مغز شما هدایت می کنند به طوری که وقتی در محل کار با تشویق روبرو می شوید هورمون دوپامین در بدن شما آزاد می شود و باعث می شود که احساس سر خوشی کنید و رفتارهای خوب بروز دهید.

شما می توانید با تحریک هورمون دوپامین احساس شادی را در زندگی خود بیشتر کنید بدین صورت که برای خود اهداف کوتاه مدت معین کنید و وقتی به این موفقیت ها رسیدید با دریافت پاداش از مغزتان که همان هورمون دوپامین است احساس شادی و خوشحالی زیادی خواهید کرد.

دوپامین با خوردن غذاهای سرشار از پروتئین و موردن میوه هایی مانند موز، غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان هم افزایش پیدا می کند.

مطلب مشابه: روش های تقویت کردن هورمون های شادی در بدن

افزایش هورمون شادی

هورمون دوپامین که باعث شادی می شود

2. سروتونین (Serotonin) هورمون شادی آور

هورمون سروتونین به هورمون شادی معروف است و از هیپوتالاموس مغز ترشح می شود. هورمون تقویت کننده خلق و خو، ضد افسردگی و شادی آور می باشد.

کمبود سروتونین در بدن باعث بی خوابی، اختلالات خلق و خو، احساس غم، افسرده شدن، رفتار پرخاشگرانه و اختلال خوردن را در پی دارد. اگر می خواهید این هورمون را تقویت کنید تا احساس شادی بیشتری داشته باشید مؤثرترین روش انجام ورزش روزانه و پیاده روی است. با انجام ورزش روزانه و ترک نکردن آن می توانید خود را از تنبلی برهانید و سطح هورمون شادی آور سروتونین را در بدنتان افزایش دهید.همچنین غذاهای غنی از کربوهیدرات، قرار گرفتن در معرض نور خورشید ، خواب کافی و مواد غذایی حاوی ویتامین ب سطح این هورمون را افزایش می دهد.

Happy 3 e1534674504210

3. اُکسی توسین (Oxytocin) هورمون عشق و شادی آور

اُکسی توسین هم نوعی انتقال دهنده ی عصبی و هم یکی از هورمون های شادی آوراست که اغلب به نام «هورمون عشق» نامیده می شود . اکسی توسین موجب کاهش استرس وافزایش تعاملات اجتماعی می شود وعشق را بین زوجین و والدین و فرزندان افزایش می دهد . هورمون اکسی توسین در دوران بارداری و شیردهی در بدن زنان ترشح شده و باعث ارتباط عمیق تر آنها با نوزادشان می شود و در کل این انتقال دهنده ی عصبی با سطح رضایت فرد در زندگی ارتباط مؤثری دارد. عواملی که موجب تحریک و افزایش ترشح این هورمون می شود ، وقت گذراندن با دیگران، خانواده و دوستانِ نزدیک است .

4. استروژن (Estrogen) یکی از هورمون های شادی

استروژن هورمونی است که از غدد جنسی ترشح می شود وبه شکل گیری سروتونین کمک می کند و مانع استرس و ثابت شدن خلق و خوی فرد می شود هورمون زنانه استروژن با شروع یائسگی کاهش می یابد . عواملی که می تواند در ترشح این هورمون موثر باشد دوری از استرس است و پرهیز ازمصرف دخانیات و ورزش شدید است . استرس درعدم تعادل دو هورمون استروژن و پروژسترون موثر است . همچنین مصرف میوه، سبزیجات و غلاتی چون سیب، خرما، آلو و گیلاس، هویج، گوجه فرنگی، کلم برکلی، خیار و بادنجان، جو دوسر، گندم و برنج، بذر کتان، تخمه آفتابگردان و رازیانه به افزایش سطح این هورمون در بدن کمک می کند .

5. پروژسترون (Progesterone) یکی ازهورمون های شادی بخش

هورمون پروژسترون سبب بهبود کیفیت خواب و مانع از اضطراب و تحریک پذیری و نوسانات خلق وخو می شود. استرس بیش ازحد و نداشتن رژیم غذایی سالم سطح این هورمون را کاهش می دهد . سطح هورمون پروژسترون در زنان با قدم گذاشتن به دوران یائسگیکاهش می یابد. برای متعادل نگه داشتن این هورمون لازم است به جای درمان و استفاده از قرص های هورمونی به خود مراقبتی و مصرف غذای سالم ودوری از استرس بپردازیم .

راه های طبیعی تقویت هورمون های شادی

راههای افزایش هورمون شادی در بدن

روش های ساده ای برای تقویت این هورمورن های شادی آور رابه شما خواهیم گفت .

  • گوش دادن به موسیقی مورد علاقه اگر با نشان دادن احساس خوب ناشی از شنیدن ملودی آن همراه باشد، یکی از روش های شگفت انگیز دریافت دوپامین است.
  • بهترین راه برای تقویت سروتونین و تأثیر آن بر روح و روان مصرف کربوهیدرات های سالم با فیبر بالا است زیرا کربوهیدرات ها باعث افزایش سطح سروتونین می شوند .اشتیاق خوردن خوراکی های شیرین و نشاسته ای می تواند به علت کاهش سروتونین بدن باشد .
  • از بهترین راه های افزایش میزان ترشح اُکسی توسین گذراندن لحظات لذت بخش در کنار خانواده و عزیزان ، درآغوش کشیدن و نوازش شریک زندگی ، پدر و مادر و فرزندان است.
  • برای متعادل نگه داشتن سطح هورمون استروژن انجام فعالیت هایی مثل یوگا، مراقبه (مدیتیشن)، حمام آب گرم موثر است زیرا این فعالیت ها از میزان استرس فرد می کاهند و سبب می شوند تا فرد احساس بهتری کند.
  • از بهترین روش متعادل نگه داشتن سطح هورمون پروژسترون دوری از استرس ، مصرف نکردن چربی های اشباع و قند ، داشتن رژیم غذایی متعادل وداشتن فعالیت های فیزیکی منظم است.

مطلب مشابه: چرا وقتی زیاد شاد و خوشحال می شویم زمان زود می گذرد؟

مطالب مشابه را ببینید!