مزایا و معایب استفاده از توالت فرنگی و ایرانی
استفاده از هرنوع ازین توالتها:
ایرانی یا فرنگی، در نوع خود مضرات و حسناتی را دارند. به عنوان مثال؛ گفته شده استفاده دائمی از توالتهای ایرانی ایجاد پادرد و کمردرد میکنند اما در برابر آن؛ استفاده زیاد از توالت فرنگی نیز از نظر گوارشی و بهداشت پوست بسیارمضر است و انسان را دچار بیماری های دردناکی مانند کولیت یا قولنج روده و همچنین در صورت عدم رعایت بهداشت توسط افراد قبلی استفاده کننده از توالت؛ ایجادانواع حساسیتها و بیماریهای پوستی می کند. . اگر فیزیولوژی گوارش را مدنظر قرار دهیم، به مضرات توالت صندلی یا فرنگی پی خواهیم برد ؛
روده ی بزرگ انسان یا کولون از سمت راست و پایین بدن شروع می شود و یک سیر صعودی را طی می کند، پس از آن به حالت افقی ادامه ی مسیر می دهد و نهایتا سیر نزولی پیدا می کند و در سمت چپ به سیگموئید یا قسمت فراخ منتهی، و در پایان به رکتوم و مخرج ختم می شود. بیشترین تفاله ی مواد غذایی به علت فراخی سیگموئید در آن جا انباشته می شود و اگر این قسمت از روده مورد فشار قرار نگیرد، به راحتی دفع صورت نمی گیرد. استفاده از توالت فرنگی باعث می شود فشار لازم به روده وارد نیاید و همین امر در درازمدت موجب بروز بیماری های روده ی بزرگ می شود. هم چنین است در حالت ایستاده ادرار کردن توسط آقایان. این عمل نیز باعث می شود مثانه دچار بیماری گردد؛ زیرا در این حالت،ادرار به راحتی و به طور کامل دفع نمی شود.
اما هنگام نشستن در توالت ایرانی، ماهیچه های ران و عضله ی شکم به سیگموئید فشار می آورد، و اگر سنگینی بدن را روی پای چپ قرار دهیم، در حداقل زمان اجابت مزاج صورت خواهد گرفت. در این حالت روده به طور کامل، تخلیه می گردد، و حتی از قسمت تحتانی طحال تا انتهای مخرج به یک باره فضولات دفع می گردد و همین امر موجب سبکی و نشاط انسان می شود و سنگینی امعا و احشاء نیز روی مثانه فشار می آورد و آن را کاملا تخیله می کند.
از دیگر مزایای استفاده از توالت های شرقی که به غلط با نام توالتهای ایرای مسطلح شده اند؛ در مکانهای عمومی به جای استفاده از توالتهای فرنگی؛ عدم امکان انتقال بیماریهای پوستی نظیر کورک و قارچ پوستی و انواع دمل و تبخال است.
اما اینکه چرا شرقیان قدیم؛ به استفاده ازین توالتهای چاله مانند که به غلط به توالت ایرانی مصطلح شده است روی آورده اند: ریشه در مطالعات طبی داشته است؛ و دلیل معایب فراوانی که به دلیل استفاده ازین نوع توالت در مفاصل ما ایجاد می شود؛ استفاده ی ناصحیح ایرانیها ازین توالتها و طرز نشستن غلط بر روی آنهاست.
اکنون طریقه ی صحیح نشستن بر روی توالتهای شرقی را با استفاده از حرکات یوگا، آموزش می دهیم. این روش نشستن؛ در حقیقت تقلید کاملی از حرکتی در یوگاست که به چمباته زدن معروف بوده و تاثیر مستقیم و ویژه ای بر چاکرای ریشه یا muldaharaدارد که قسمتهای مرتبط با آن در بدن شامل موارد زیر است:
استخوان دنبالچه، مقعد، روده بزرگ، غدد فوق کلیوی، کمر، پاها، ساقها و استخوانها
عدم تعادل در چاکرای ریشه پی آمدهای روحی فراوانی نظیر ترس، اضطراب، ناامنی، اندوه، افسردگی، کرختی، بدگمانی وعدم ارتباط و اعتماد به نفس پایین را دارد.
پی آمدهای فیزیکی ناشی از عدم تعادل چاکرای ریشه شامل موارد زیر می شود:
یبوست به عنوان پدیده ای شایع،بواسیر، چاقی،درد پایین کمر، پروستات ، واریس، درد سیاتیک، بی اشتهایی.
هنگامی که چاکرای ریشه متعادل است، ارتباط با زندگی قوی و محکم است و احساس امنیت ، پایا بودن و آرامش و سلامت، بر روح و جسم، مستولیست.
حرکاتی که چاکرای ریشه را متعادل نگه می دارد،شامل فعالیتهایی نظیر دوچرخه سواری، دویدن، پیاده روی و یوگاست
یکی از مهمترین حرکات یوگا که منجر به ایجاد تعادل در چاکرای ریشه می شود؛ چمباته زدن با صدای تنفس است. این همان حرکتیست که چمباته زدن در هنگام دفع برای توالتهای شرقی، از آن تقلید شده است. در صورت رعایت اصول چمباته زدن به نحو صحیح در توالتهای شرقی، ضمن جلوگیری از آسیب دیدگی مزمن مفاصل در اثر استفاده مکرر از توالتها ؛ می توان به فواید بیشمار ناشی از ایجاد تعادل در چاکرای ریشه نیز بهره برد. لذا مقتضیست در موقع استفاده از توالتهای شرقی، نحوه صحیح نشستن بر روی این توالتها که در ذیل قید می شود، دقیقا رعایت گردد:
-پاها را به اندازه عرض لگن باز کنید و بایستید.
-زانوها را تا کنید و به حالت چمباته روی زمین بنشینید. ( در صورت آسیب دیدگی و احساس درد در ناحیه مفاصل، برای جلوگیری از کشیدگی مفصلهای سر زانو، وزنتان را به قسمت جلوی کف پا منتقل و پاشنه تان را بالاتر از سطح زمین قرار دهید؛ یعنی روی سینه ی پا بنشینیدو پاشنه ی پا در قسمت مرتفع تری نسبت به سینه ی پا قرار گیرد.)
در اینصورت مکث سه چهار دقیقه ای در این وضعیت نه تنها ضرری برای مفاصل نداشته بلکه تاثیرهای مثبتی را شامل می شود:
-این حرکت؛ لگنها را باز و مفصل ران را نرم میکند.
-در افرادی که دچار یبوست مزمن و بواسیر هستند و در کلیه افراد عادی کمک شایانی به تنظیم فرایند دفع می کند
-از لحاظ روحی احساس امنیت و استوار بودن را افزایش می دهد.
یکی از دلایلی که در بیشتر کشورهای غربی، اکثر مردم از مشکل جسمی یبوست مزمن و علی رغم مصرف نسبتا اندک مواد هیدروکربوری نسبت به شرقیها؛ از چاقی مفرط در ناحیه ی شکمی رنج می برند؛ عدم استفاده از توالتهای زمینیست.
خوشبختانه در کشور ما مشکل یبوست مزمن پدیده ی شایعی نیست و این یکی از موهبتهای استفاده از حرکت فعال سازی چاکرای ریشه در زمان دفع مواد زائد بدن است که از طریق طب چینی و در گذر تاریخ؛ به صورت ناخودآگاه وارد زندگی ما شده و به دلیل مزیتهای ویژه اش؛ تا کنون ماندگار مانده است.
اما بهترین حالت در خانه های شخصی؛ وجود همزمان توالت های فرنگی و ایرانی در خانه است. با توجه به اینکه افرادی که دچار تکرر ادرار و دیگر مشکلات گوارشی شده اند؛ و یا افراد مسنی که از آسیب دیدگی مفاصل زانو به دلیل نشستن دائمی به صورت چهار زانو یا دو زانو رنج می برند، ممکن است وقت زیادی را به خاطر مشکلات ناشی از کهولت سن، در دستشویی سپری کنند، تداوم این حرکت می تواند سلامتی مفاصل زانو و مچ پای آنها را بیشتر مورد تهدید قرار دهد. لذا در مواقعی که وضعیت دفع، به هر دلیلی در بدنتان عادی نیست: استفاده از توالتهای فرنگی یا صندلی مانند آریایی کاملا ضروریست. در این مواقع بهتر است برای جلوگیری از بروز آسیبهای احتمالی، از استفاده مداوم از توالت های شرقی خودداری شود.