مجله تاپ‌ناز‌

برای نگهداری درست از لاستیک خودرو و رینگ این نکات را رعایت کنید

برای نگهداری درست از لاستیک خودرو این نکات را رعایت کنید

در این نوشتار د مورد نگهداری از لاستیک خودرو همچنین رینگ خودرو اطلاعات و نکاتی را در اختیار شما قرار می دهیم.

آشنایی با نحوه نگهداری لاستیک خودرو

تایر یکی از اعضای مهم خودرو است که بروز هرگونه مشکل در تایر، می تواند باعث بروز یک اتفاق ناگوار و جبران ناپذیر شود و همچنین می تواند خسارت مالی سنگینی به صاحب خودرو وارد کند. به همین دلیل باید به درستی از لاستیک نگهداری کرد و همیشه به کیفیت آن دقت کرد.

خیلی از رانندگان توجهی به آسیب های ناشی از لاستیک کهنه و به ظاهر نو عرضه شده در بازار ندارند.  خیلی از افراد ممکن است به هنگام خرید لاستیک نو، توجه نداشته باشند که ممکن است حتی همین لاستیک نو هم دارای مشکلاتی باشد و کهنه باشد.

باد لاستیک باید مرتب چک شود و برای روشن شدن هر چه بهتر این اصل به مثالی اشاره می کنیم. براساس مطالعات صنعتی ترکیب باد و لاستیک در خودرو مشابه استخوان وگوشت پاشنه پا است.

به این ترتیب که تنها 5 درصد وزن خودرو روی لاستیک وارد شده و 95 درصد دیگر را باد درون لاستیک تحمل می کند.به همین دلیل کارشناسان فنی خودرو از لاستیک به عنوان پاشنه آشیل اتومبیل یاد می کنند.آنها توصیه می کنند همان طورکه به سلامتی پاهایتان فکر می کنید برای حفظ ایمنی ماشین و البته خودتان به فکر سلامتی “پای” خودرو خود هم باشید.

برای نگهداری درست از لاستیک خودرو این نکات را رعایت کنید

همه چیز درباره لاستیک خودرو

همیشه باید سالم ترین لاستیک ها را در چرخ جلو استفاده کرد تا امکان ترکیدن کاهش یابد.

چرا که ترکیدن لاستیک های جلو خطرناک تر از ترکیدن لاستیک های عقب است و در سرعت های بالا احتمال چپ شدن خودرو چند برابر می شود.
لاستیک های جلو، قسمت جلویی خودرو را هدایت می کنند و بالطبع بخش اعظم نیروی خودرو در سر پیچ ها را تحمل می کنند

در حالی که لاستیک های عقب نیروهای رانش را تحمل می کنند و به همین دلیل است که لاستیک های چرخ جلو بیشتر در قسمت بیرونی آج خورده می شوند و لاستیک های چرخ های عقب از قسمت وسط آج آسیب می بینند.

به همین سبب قصد داریم تا در این گزارش به بررسی نحوه نگهداری از تایر و رینگ خودرو و نکاتی که در نگهداری از آن ها باید مورد توجه قرار گیرد، بپردازیم.

حواستان به سر والو باشد !

کلاهک یا درپوش ها مانع نفوذ رطوبت یا کثیفی به والو می شوند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که سروالو روی همه چرخ ها قرار دارد.

نکته دیگری که بهتر است رعایت کنید این است که؛ در زمان تعویض لاستیک، به تعمیرکار یادآوری کنید که از والو های نو برای هر چهار چرخ استفاده کند.

لزوم بررسی فشار باد تایر

تایرهای کم باد گرما و فشار بسیار زیادی را ایجاد می کنند که این امر موجب کاهش عملکرد تایر خودرو می شود، پس فشار باد تایر را ماهانه اندازه گیری کنید تا لاستیک ها براساس دستور خودروساز باد شوند.

توجه داشته باشید عمل اندازه گیری را در زمانی که تایرها سرد هستند انجام دهید و این نکته را در نظر داشته باشید که در فصل های گرم سال فشار باد تایر را زود به زود کنترل کنید.

اطمینان از عدم وجود رطوبت در پمپ باد

آیا می دانید چگونه می توان به بررسی خروج رطوبت از پمپ باد پرداخت؟

ساده ترین روشی که برای این کار وجود دارد به این صورت است که با ناخن شست، سوزنی را به دریچه خروجی باد وارد کنید. از آن جا که مخزن باید خشک باشد، اگر انگشت شست تان خیس شد، باید به تعمیرگاه مراجعه کنید. رطوبتی که از طریق پمپ باد وارد تایر شود، می تواند سبب اختلاف فشار و نهایتا سبب فرسودگی و خوردگی کناره های تایر گردد.

پله کردن لاستیک را بررسی کنید

اگر پس از باد کردن تایر ها متوجه ساییدگی نامسطح و یا به اصطلاح پله کردن لاستیک شدید باید چرخ های خودرو را مجددا تنظیم کنید.

البته لازم به ذکر است پله کردن آج ها ممکن است به دلیل ترمز یا کمک فنر نامناسب و نیز آسیب داخلی تایر باشد.

همچنین بخوانید : دانستنی های جالب و کاربردی خودرو

لزوم توجه به آج لاستیک

عدم برخورداری لاستیک از آج مناسب موجب می شود تا در زمان رانندگی در آب و هوای بارانی آب نتواند از زیر لاستیک و لابه لای آج ها به سرعت فرار کند و در نتیجه، اصطکاک تایر با سطح جاده بسیار کم شده و ممکن است در معرض خطر لغزش و سرخوردگی قرار بگیرید.

اگر در زمان بارش برف رانندگی می کنید، به حداقل پنج میلی متر آج برای اصطکاک کافی نیاز دارید که در غیر اینصورت احتمال تصادف وجود دارد.

تایرها را بگردانید

تعویض و گرداندان تایرها در چهارچرخ سبب می شود تا ساییدگی آج به صورت یکنواخت توزیع شود که این امر باعث افزایش عمر تایرها می شود.

این نکته را مدنظر قرار دهید که؛ اولین چرخش خیلی مهم است پس سعی کنید هر 10 تا 11 هزار کیلومتر، تایرها را به صورت ضربدری با هم عوض کنید.

چگونه دما، روی باد لاستیک اثر می کند

هنگامی که دمای بیرون افت کرده یا بیش تر می شود، تایرها تمایل به تغییر فشار دارند. در حقیقت، کاهش شش درجه سانتی گراد از دمای محیط، فشار باد تایر را 500 گرم تا یک کیلوگرم کم می کند.

تایرها در هوای داغ فشار بیشتری را از دست می دهند. استهلاک سریع و عملکرد بد رانندگی در تایرهای کم باد رخ می دهد. اگر در جایی زندگی می کنید که دمای بیرون خیلی داغ است، فشار باد تایر را بررسی کرده و زمانی که به باد نیاز داشت، این کار را انجام دهید.

از تمیز کننده چرخ استفاده کنید

هنگامی که رینگ های خودرو کثیف هستند باعث پوسیدگی لنت های ترمز شده و حتی با شست وشوی خودرو، لکه های آن پاک نمی شوند. بنابراین نیاز به پاک کننده رینگ دارید تا چنین لکه هایی را بردارد.

مطمئن باشید که از فرمولاسیون صحیح استفاده می کنید.

برخی از تمیز کننده ها برای رینگ های فولادی طراحی شده اند و مابقی برای رینگ های اسپرت مناسب هستند.

تمیز کننده رینگ های فلزی فرمول های متنوعی دارند و بستگی به نوع فلز رینگ دارد که آلومینیومی یا کرومی باشد.

از رینگ های فولادی با پولیش چرخ و از رینگ های اسپرت آلومینیومی با استفاده از واکس مراقبت کنید.

به پیچ های چرخ رسیدگی کنید

گاهی اوقات اگر بین رینگ و اکسل، روان کاری صورت نگیرد، ممکن است منجر به خوردگی پیچ ها و مهره ها و نهایتا گیرکردن آن ها شود که تعمیر آن ها بسیار هزینه براست.

بعد از تعویض تایرها ، سعی کنید از یک روان کار ضد گریپاژ استفاده کنید.

رزوه های پیچ چرخ را با برس سیمی تمیز کرده و با روغن پاک کنید. این کار مانع گریپاژ پیچ ها شده و این فرصت را هم نمی دهد که هنگام رانندگی شل شوند.

میزان فرمان را فراموش نکنید

همانگونه که در دفترچه راهنمای خودروها ذکر شده است، هر 50 هزار کیلومتر به تنظیم چرخ ها یا همان میزان فرمان بپردازید. تنظیم نامناسب چرخ علاوه بر فرمان پذیری ضعیف، عمر تایرها را کوتاه می کند. اگر فرمان خودرو سفت تر از حد طبیعی است یا این که خودرو به یک طرف کشیده می شود، احتمال مشکل در تنظیم چرخها و میزان فرمان وجود دارد.


همچنین بخوانید :

MG360 مشخصات کامل و تست خودروی ام جی 360 ام جی پارس 

جک جی 4 مشخصات و قیمت Jac J4 خودروی جدید کرمان خودرو

معرفی 10 خودرو استاندارد و با کیفیت کشور +قیمت

روش درست و اصولی گرم کردن خودرو در روزهای سرد سال

مطالب مشابه را ببینید!