مجله تاپ‌ناز‌

اطلاعاتی در مورد بخیه زایمان طبیعی در پایین ناحیه تناسلی زنان

بخیه زایمان طبیعی

در آخرین بخش زایمان طبیعی قسمت های پایین رحم یا ناحیه تناسلی را بخیه می زنند که خیلی از خانم ها ساد از آن عبور می کنند. خانم ها باید بدانند که باید از بخیه ها مراقبت کنند تا عفونت نکنند تا زایمانشان موفق باشد. بخیه های زایمان را نمی توان با بخیه های جراحی های سنگین مانند سزارین مقایسه کرد. در این مطلب توضیحاتی در مورد بخیه زایمان طبیعی و جلوگیری از عفونت کردن آن می خوانیم.

برای زایمان طبیعی تا چه حد و چند بخیه می زنند؟

روی سطح پوست پرینه یا ناحیه بین مهبل و مقعد هم چیزی در حدود یک بند انگشت بخیه می خورد که به صورت جذبی است و در چند روز بعد از زایمان جذب پوست می شود که بستگی به نوع پوست افراد دارد و بعد از جذب شدن ردی از آن باقی نمی ماند. برش پرینه در موقع زایمان طبیعی برای این است که هنگام خروج نوزاد هیچ گونه پارگی در آن ناحیه صورت نگیرد.

» همچنین بخوانید : زایمان طبیعی چگونه است؟(جهت آشنایی زنان باردار)

 

چه کار کنیم که تعداد بخیه کمتر شود؟

اگر می خواهید کمتر بخیه بخورید باید پرینه را مرتب ماساژ بدهید. در هنگام بارداری می توانید ناحیه پرینه را با روغن زیتون چرب کنید و آن را خوب ماساژ دهید تا بافتی نرم پیدا کند.

در زامین طبیعی ماما یا پزشک منتظر می مانند تا بافت پرینه خودش کش بیاید یا باز شود تا نیازی به برش آن قسمت نباشد.

بخیه های ناحیه پرینه خیلی دردناک نیستند زیرا قبل از بخیه آن را بی حس می کنند. بخیه های سزارین در چند لایه از پوست ایجاد می شوند و عرض زیادی هم دارند و بسیار دردناک می شود، به طوری که برای ارام کردن درد بخیه نیاز به میزان زیادی مسکن است که در چند روز اول زایمان سزارین باید استفاده بشود.

بخیه های زایمان سطحی هستند و درد زیادی ندارند و در نهایت با استفاده از مسکن های ساده مانند ایبوپروفن درد را ساکت می کنند.

بعد از زایمان باید سعی کنید تا چند روزی بر روی بخیه ننشینید. به جز این مورد می توانید راه بروید و دراز بکشید و مشکل دیگری نخواهید داشت.

برای اینکه به بخیه فشار وارد نشود نباید زیاد بایستید و برای نشستن نیز با تهیه تیوپ های طبی از داروخانه می توانید فشار کمتری به بخیه وارد کنید. بعد از هر بار اجابت مزاج، ناحیه بخیه زده شده را محلول مخصوص شستشوی واژن خوب بشویید و خشک نمایید و بعد این ناحیه را کمی سشوار گرم کنید و با بتادین ضد عفونی کنید و پماد آلفا بزنید تا هیچ عفونتی ایجاد نشود.

از نوار بهداشتی هایی که لایه جذب و مواد شیمایی دارند نباید استفاده کنید زیرا ممکن است شما را دچار حساسیت کنند. پوشک ساده بچه از همه چیز بهتر است. روزهای اول که خونریزی دارید می توانید سریع نوار بهداشتی را چند بار عوض کنید. هر بار که به دستشویی می روید نوار بهداشتی خود را عوض کنید تا ناجیه واژن و پرینه خوب خشک و تمیز شود.

 

بخیه زایمان طبیعی

ترمیم شدن جای بخیه در زایمان طبیعی

بخیه های زایمان طبیعی دو نوع جذبی و یا غیر جذبی هستند. در نوع غیر جذبی، از نخ نایلون استفاده می کنند که بعد از جوش خوردن پوست باید از زیر پوست کشیده شود که کشیدن آن هم زیاد سخت و دردناک نیست. از نظر زیبایی هم نتیجه خوبی دارد و احتمال عفونت آن کمتر است.

بخیه نوع جذبی که به آن لیزری هم می گویند به همان روش دوخته می شود با این تفاوت که جذب می شوند و هیچ نخی روی پوست شما مشخص نیست.

بخیه‌های جذبی معمولا واکنش پوستی می‌دهند و احتمال آوردن گوشت اضافه به‌ ویژه در افراد مستعد بیشتر است و در بعضی افراد به‌طور ژنتیکی هنگام ترمیم زخم، گوشت اضافه فراوانی در محل بخیه‌ها بوجود می‌آید.

در افراد مختلف میزان این گوشت اضافه متفاوت است و گاهی بسیار شدید است. به طوری که در این افراد بخیه‌های غیر‌جذبی کاربرد بهتری دارند. هر چند در افراد مستعد باز هم احتمال اسکار یا زخم پس از بخیه وجود دارد اما یا این نخ‌ها به مقدار کمتری گوشت اضافه ایجاد می‌کنند.

خشک و تمیز نگه‌داشتن زخم بسیار مهم است بنابر‌این خانم‌ها به محض قرمزی، تورم و ترشح زخم باید به پزشک مراجعه کنند گاهی اوقات لیزر می‌تواند در درمان این نوع بیماری‌ها موثر باشد اما جراحی مجدد فایده‌ای ندارد.

در مورد زایمان طبیعی تنها بخیه‌های جذبی استفاده شده و در صورتی که از نظر زیبایی مشکلی داشته باشند بعدا قابل ترمیم هستند. احتمال عفونت زخم در هر بخیه‌ای وجود دارد لذا رعایت مسائل بهداشتی و تغذیه صحیح، بسیار مهم هستند.

خانم‌هایی که زایمان طبیعی کرده‌اند، به هیچ عنوان نباید گن بپوشند چون هوا باید در جریان باشد تا بخیه‌ها زودتر جذب شوند و از طرف دیگر در محیط بسته احتمال ایجاد عفونت بسیار زیاد است.

» همچنین بخوانید : درمان شل شدگی واژن خانم ها و جوان سازی واژن

مطالب مشابه را ببینید!