مجله تاپ‌ناز‌

آرتروز گردن | دلیل ایجاد آرتروز گردن علائم آن و روش های پیشگیری

آرتروز گردن

آرتروز یک بیمای شایع است که مفاصل بدن مانند دست، پا، زانو، گردن و ستون فقرات را درگیر خود می کند. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم علائم آرتروز گردن و روش های درمان آن را بررسی کنیم.

آرتروز یا استئوآرتریت گردن به دلیل تخریب غضروف مفاصل گردن و شانه ایجاد می شود، که افراد برای پیشگیری از آن باید در هنگام انجام کارها یک سری اقدامات را انجام دهند، تا به این عارضه مبتلا نشوند، همچنین این بیماری نشانه هایی دارد که با مشاهده آنها باید هر چه سریعتر برای درمان اقدام کنید. به همین دلیل با علائم آرتروز گردن و روش های درمان آشنا می شویم.

علائم و نشانه های آرتروز گردن

ابتلا به آرتروز گردن باعث بروز درد در قسمت گردن می شود، که نشانه های مهم ابتلا به این بیماری شامل این موارد است :

  • حس درد و سوزش در ناحیه گردن و صدای مهره های گردن :

هنگامی که غضروف های مفاصل گردن ساییده شوند، گردن درد نخستین علائم می باشد. در این حالت میزان درد زیاد نمی باشد که با انجام ماساژ در قسمت پشت گردن و گرم شدن عضلات آن ناحیه، معمولا درد تسکین پیدا می کند. در صورت عدم اقدام لازم برای درمان این مشکل، درد شدت بیشتری پیدا می کند و افراد در مواجهه با این مشکل سوزش، درد و همچنین سر و صداهایی (صدای خرده ریزه شن) را در ناحیه گردن خود حس می کنند، تا جایی که این افراد میزان درد را به مانند ضربه کارد توصیف می کنند.

  • ایجاد سفتی و خشکی در عضلات گردن :

یکی دیگر از علائم آرتروز گردن سفت شدن عضلات گردن در موقع چرخاندن سر می باشد، این سفتی وقتی که گردن به سمت چپ و راست می چرخد و همچنین در هنگام خم و راست کردن گردن حس می شود و این نشانه زمانی بروز می کند که به آرامی تخریب غضروف مفاصل شدت بیشتری پیدا می کند. لازم به ذکر است که هنوز محققان برای غضروف هایی که تخریب می شوند، جایگزین خوبی پیدا نکرده اند. پس باید پیش از ابتلا به این عارضه اقدامات لازم برای پیشگیری از آرتروز انجام شود. یکی از روش های پیشگیری این است که در هنگام خوابیدن از گذاشتن سر روی بالش های بلند خودداری کنید، زیرا که این حالت فشار زیادی بر مهره های ناحیه گردن وارد می شود.

  • بی حس شدن انگشتان دست و شانه ها :

راه محافظت بدن انسان در مواجهه با ساییدگی غضروف مفاصل ناشی از آرتروز، تولید استخوان(خارهای استخوانی) می باشد، که اغلب در کنار لبه مهره ها ی ستون فقرات پدید می آید و به این حالت استئوفیت گفته می شود. در صورت ایجاد استئوفیت بر روی مهره های گردن، احتمال ایجاد اختلال در عملکرد اعصاب محیطی بدن( بیماری های نوروپاتی) افزایش خواهید یافت، چرا که در این حالت خارهای استخوانی سبب آسیب به عصب های ناحیه گردن می شوند و کارکرد این اعصاب را تحت الشعاع قرار می دهند.

  • میگرن(سردرد شدید) در ناحیه پشت سر :

بروز سردردها و میگرن های زیاد در ناحیه پشت سر هم یکی دیگر از علائم آرتروز می باشد. به خصوص این حالت هنگامی اتفاق می اقتد، که تخریب غضروف در قسمت مهره های بالای گردن است و باعث اخلال در عملکرد دومین عصب گردن می شود و در نتیجه باعث سردردهایی در قسمت پشت گردن و جمجمه می شود که ممکن است فرد حس کنید که ریگ و یا شن رو چشم هایش فرو رفته است و یا حتی دچار درد گوش بشود.

  • مشکل شدن بلعیدن غذا :

افرادی که آرتروز گردن آنها شدید می شود و به مرحله حاد بودن می رسد، برای بلع غذا دچار مشکل می شوند و این مشکل تنها به دلیل ایجاد حالت استئوفیت که در بالا به آن اشاره کردیم می باشد. زیرا با شدت یافتن تخریب غضروف و ایجاد هارهای استخوانی مسیر عبود غذا تنگ و یا بسته می شود و به همین دلیل بلع غذا بسیار سخت می شود.

  • ایجاد سرگیجه :

هر چند که سرگیجه به عنوان علائم آرتروز گردن شناخته نمی شود ولی در نتیجه ایجاد حالت استئوفیت ممکن است سرگیجه اتفاق بیفتد که البته این مورد خیلی نادر است.

آرتروز گردن

روش های درمان آرتروز گردن

موارد زیر از موثرترین روش های درمان آرتروز گردن هستند :

  • فیزیوتراپی کردن که باید زیر نظر متخصص انجام شود
  • گرم نگه داشتن عضلات گردن
  • اوزون تراپی
  • تجویز دارو توسط پزشک

روش های پیشگیری از آرتروز گردن

  • در محل کار در موقعی که حس گردن درد دارید، بهتر است با کف دست پیشانی خود را فشار دهید و یا با استفاده از نرمش های ساده از بروز آرتروز گردن پیشگیری کنید.
  • در هنگام گردن درد، فرد باید روی صندلی قرار بگیرد، کمی به سمت جلو مایل شود و آرنجش را روی میز قرار دهید، سپس سرش را میان دو شانه اش قرار دهید و با دستانش پیشانی خود را بگیرد و به مدت 3 تا 5 دقیقه کمی فشار دهد، بهتر است 3 بار این عمل را تکرار کند.
  • در موقع رانندگی و یا پشت سیستم نشستن، به دلیل نشستن زیاد و قابت، افراد دچار گردن درد می شوند که برای جلوگیری از درد بهتر است، هر 10 دقیقه یک بار از پشت میز بلند شوند و گردن و شانه ها را بچرخانند و دوباره کار خود را انجام دهند.
بخوانید : دیسک گردن با آرتروز گردن چه تفاوتی دارد؟

مطالب مشابه را ببینید!