مجله تاپ‌ناز‌

خطرات بارداری بعد از ۴۰ سالگی

حاملگی

 

فرزنددار شدن یکی از تمایلات همیشگی بشر بوده و هست و معمولا به ندرت دیده می شود که کسی چنین آرزویی نداشته باشد.

ورود فرشته کوچولو به زندگی، شور و شعف خاصی را برای پدر و مادر به همراه دارد. درگذشته زوج های جوان بیشتر دوست داشتند که در ابتدای زندگی مشترک، صاحب بچه شوند؛ اما امروزه سن بارداری نسبت به گذشته افزایش یافته است. خانم هایی که دیر ازدواج می کنند یا بچه دار می شوند باید این مسئله را مدنظر داشته باشند که بالا رفتن سن می تواند عواقبی را برای خود و فرزندشان به همراه داشته باشد. اگر این موضوع برای شما نیز جالب است، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

● چرا سن بارداری نسبت به گذشته بالاتر رفته است؟

مهم ترین دلیل این است که امروزه تقریبا همه خانم ها به دنبال ادامه تحصیل و سپس اشتغال هستند. از آنجا که بچه دار شدن برای مادران کارمند با مشغله ها و گرفتاری های زیادی همراه است و گاه حتی ممکن است شغل خود را نیز از دست بدهند، برخی از آنها ترجیح می دهند تا بارداری را به تعویق بیندازند تا نخست در زمینه کاری به موفقیت برسند.

در مواردی هم زوجین از مشکلات بارداری در سنین بالا اظهار بی اطلاعی می کنند و توجهی به این مسئله نداشته اند.

مورد آخر نیز در مورد زوجینی است که با اینکه خانم از وضعیت جسمانی و سلامت مطلع است، اما همسر آمادگی یا تمایلی به بچه دار شدن ندارد که همین مسئله بارداری را به تعویق می اندازد.

● خطرات بارداری پس از۴۰ سالگی برای مادر

گرچه خانم ها در سن ۴۰ سالگی هنوز شادابی ظاهری را دارند، اما دستگاه تولید مثل تقریبا پیر شده است. امروزه بروز ناراحتی هایی از قبیل ناهنجاری های کروموزومی، فشار خون بالا، دیابت، زایمان زودرس در این بارداری ها شناخته شده است. همچنین خطراتی مانند سقط جنین(در ۳۰درصد موارد) و سزارین(تقریبا ۴۰درصد در مورد بچه اول و ۲۰ تا ۳۰درصد در بارداری های بعدی) نیز مادر را تهدید می کند. از طرف دیگر، گرچه به خاطر پیشرفت علم پزشکی و بهداشت خطر مرگ نوزاد هنگام تولد تقریبا به صفر رسیده است، با این حال با افزایش سن، این خطر همچنان وجود دارد. همچنین آمارهای مربوط به سال های ۲۰۰۲ ۲۰۰۱ در مورد خانم های ۴۰ تا ۴۵ ساله نشان می دهد که از بین ۱۰۰۰۰۰تولد، ۳۳ مورد فوت و این رقم پس از ۴۵ سالگی به ۲۱۵ افزایش می یابد؛ در حالی که در مورد خانم های ۳۰ تا ۳۴ ساله تنها ۳/۶ است.

● خطراتی که جنین را تهدید می کند!

نخستین مشکل، ناهنجاری کروموزومی است که ۲/۲درصد نوزادان مادران ۴۰ ساله و ۴درصد مادران ۴۲ ساله را تهدید می کند. با اینکه خطر سقط جنین و مرگ هنگام تولد نوزادان در مادران ۴۰ تا ۴۵ ساله افزایش می یابد، اما در کل باید گفت که این بچه ها مانند دیگران زندگی خوب و سالمی خواهند داشت. مطالعات زیادی در این زمینه نشان می دهد که تولد نوزادان نارس یا با وزن کم در این شرایط بسیار دیده می شود. حاملگی پس از ۴۵ سالگی نیز خطرات بسیاری برای مادر و جنین به همراه دارد.

● توصیه هایی برای بارداری پس از ۳۵ سالگی

مصرف داروها را کم کنید و در مورد بیماری های مزمن تحت نظر پزشک باشید.

در صورت چاقی، وزن خود را به مقدار ایده آل برسانید.

ورزش کنید.

روش های مراقبت از خود را توجه داشته باشید.

در آخر باید گفت خانم های عزیز! اگر قصد بچه دار شدن دارید، منتظر منزل خوب، موقعیت مالی خوب، شغل عالی و… نشوید. دوران جوانی و خصوصا فاصله سنی بین ۲۰ تا ۳۰ سال بهترین زمان برای مادر شدن است.متاسفانه خانم هایی هستند که به دلایل مختلف بارداری را به تعویق انداخته اند و برای همیشه شانس مادر شدن را از دست داده اند.

مطالب مشابه را ببینید!