مجله تاپ‌ناز‌

افرادی که مبتلا به آرتروز هستند این غذاها را نخورند

غذاهای ممنوع برای آرتروز

افرادی که آرتروز دارند به دلیل التهابی که این بیماری ایجاد می کند باید رژیم غذایی خود را تغییر دهند و مواد غذایی ضد التهاب مصرف کنند.

اگر مبتلا به آرتروز هستید این غذاها ممنوع است

تخمین زده شده که حدود 70 میلیون آمریکایی دچار آرتروز هستند و این بیماری، دلیل اصلی ناتوانی در بزرگسالان است. پیشگیری و درمان و تسکین علائم آرتروز می تواند کیفیت زندگی میلیون ها نفر را که از این بیماری رنج می برند بالا ببرد. البته عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر احتمال آرتروز و شدت علائم آن اثر بگذارد، اما رژیم غذایی عاملی است که می تواند در درمان و احتمالا پیشگیری از این بیماری نقش داشته باشد.

تحقیقات زیادی توصیه کرده اند که تغییرات در رژیم غذایی می توانند به مدیریت آرتروز کمک کنند. ایجاد تغییرات غذایی ممکن است این بیماری را کاملا درمان نکند اما می تواند نشانه های التهابی در بدن بیمار را کاهش داده و آنها را تسکین دهد. افزایش مصرف منابع طبیعی آنتی اکسیدان ها و امگا 3 می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. برخی از شواهد نشان داده که کاهش مصرف گوشت هم می تواند برای آرتروز مفید باشد. قند و شکر هم غذایی التهاب زاست، بنابراین محدود کردن مصرف شیرینی ها، نوشابههای قندی و اسنک های فرآوری شده هم توصیه می شود.

نوشابه های قندی، شیرینی و کربوهیدارت های تصفیه شده

مصرف زیاد قند و شکر که برای آمریکایی ها رایج است می تواند التهاب را در بدن افزایش بدهد. آرتروز می تواند یک بیماری التهابی باشد، بنابراین توصیه می شود تغییراتی در رژیم غذایی تان ایجاد کنید که ضد التهابی باشد. یادتان باشد که شکر ممکن است در سایر غذاهای بسته بندی شده پنهان باشد و شما حتی شک هم نکنید، مثلا:سوپ های کنسروی، غذاهای منجمد، نان و …

غذاهای ممنوع برای آرتروز

بخور و نخورهای مبتلایان به آرتروز

لبنیات و گوشت زیاد

کمیته ی پزشکان برای پزشکی مسئولانه (PCRM) توصیه می کند لبنیات و گوشت قرمز می توانند محرک های اصلی غذایی برای آرتروز باشند. پژوهش ها نشان داده بیماران مبتلا به آرتروزی که پیرو رژیم گیاهخواری هستند، علائم بیماری شان تسکین یافته است. یکی از دلایلش هم این است که گوشت و لبنیات، منبع اسید آراشیدونیک (AA) هستند. اسید آراشیدونیک، پیشتاز عوامل التهابی در بدن است.

مطالعاتی نشان داده که کاهش مصرف گوشت و لبنیات می تواند برای بیماران آرتروزی مفید باشد. اگر دچار آرتروز هستید و تردید دارید گوشت قرمز و لبنیات را در رژیم غذایی تان کاهش دهید یا نه، بهتر است ابتدا با پزشک تان مشورت کنید.

منابعی که امگا 3 کمی دارند

اسید چرب امگا 3، در رژیم غذایی یک ضرورت است. امگا 3، عملکردهای مهمی در بدن دارد که یکی از آنها کاهش التهاب است.

بنابراین توصیه می شود تغذیه ای سرشار از امگا 3 داشته باشید. شما باید از مصرف غذاهای پُر چرب که منبع امگا 3 نیستند اجتناب کنید که شامل غذاهای سرخ کردنی، اسنک های بسته بندی شده، کره و … می شود.

سبزیجات گروه سیب زمینیان

سبزیجاتی که در خانواده ی سیب زمینیان یا بادنجانیان قرار می گیرند می تواند شامل فلفل دلمه ای، سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان بود. توصیه می شود از طیف وسیعی از میوه ها و سبزی ها استفاده کنید زیرا منابع آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر بیشماری هستند. اما برخی از افرادی که آرتروز دارند ممکن است به این دسته از سبزیجات حساسیت داشته باشند.

همچنین بخوانید : ابتلا به بیماری روانی اسکیزوفرنی از دوران جنینی
ترکیبی به نام سولانین در سبزیجات تیره ی سیب زمینیان وجود دارد که گفته می شود عامل درد در بعضی از مبتلایان به آرتروز است. برخی از افراد ممکن است به سبزیجات گروه سیب زمینیان حساسیت داشته باشند اما این سبزیجات به هر حال منابع مهمی از آنتی اکسیدان ها هستند. مثلا گوجه فرنگی غذایی است که با التهاب می جنگد. بنابراین اگر در مورد ارتباط درد آرتروزتان با این سبزیجات تردید دارید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

اگر آرتروز دارید چه بخورید

علاوه بر اینکه باید نسبت به چیزهایی که نباید بخورید آگاه باشید، غذاهای زیادی وجود دارند که باید بیشتر از آنها مصرف کنید. به طور کلی، در پیش گرفتن رژیم غذایی مدیترانه ای یا گیاهخواری که سرشار از میوه ها، سبزی ها، حبوبات، غلات کامل و منابع امگا 3 است می تواند برای شما بسیار مفید باشد. در نهایت بهتر است در مورد بهترین چیزهایی که می توانید بخورید با پزشک یا متخصص تغذیه تان مشورت کنید.

غذاهای ممنوع برای آرتروز

بخور و نخورهای مبتلایان به آرتروز

 ماهی

ماهی، منبع امگا 3 است که به داشتن خواص ضد التهابی در بدن شهرت دارد. مطالعه ای در سال 2006 نشان داد امگا 3 می تواند برای التهاب حاد و مزمن ناشی از آرتروز، تاثیرات درمانگر داشته باشد. ماهی هایی که منابع خوبی از امگا 3 هستند شامل؛ سالمون، شاه ماهی، تن و ساردین می شود. میزان توصیه شده برای مصرف ماهی، دو بار در روز است. این مقدار مصرف ماهی به شما این اطمینان را می دهد که امگا 3 کافی برای سلامت عمومی خود را دریافت می کنید، اما مصرف مقادیر بیشتر امگا 3 برای بیماران آرتروز توصیه می شود. سایر منابع امگا 3 شامل مغزها و روغن زیتون می شود.

میوه ها و سبزی ها

داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزی ها یک راه خوب برای کمک به کاهش التهاب در بدن است زیرا میوه ها و سبزی ها منابع خوبی از آنتی اکسیدان هستند. گنجاندن هر نوع میوه و سبزی در رژیم غذایی تان می تواند مفید باشد اما توصیه می شود از سبزیجات برگدار تیره، انواع بری ها و پرتقال برای کاهش التهاب بیشتر مصرف کنید.

زردچوبه

علاوه بر میوه ها و سبزی ها، گیاهانی هم هستند که منابع با کیفیتی از آنتی اکسیدان ها محسوب می شوند. کورکومین که ترکیب اصلی موجود در زردچوبه است، یک ضد التهاب قوی بوده و برای تسکین علائم آرتروز بسیار مفید است. مطالعات زیادی نشان داده که کورکومین می تواند در پیشگیری و درمان التهاب مزمن بیماری هایی چون آرتروز نقش داشته باشد.

روغن زیتون

ماده ی شیمیایی در روغن زیتون وجود دارد که می تواند تولید عوامل التهاب برانگیز در بدن را متوقف کند. امگا 3 نیزعنصری دیگر درروغن زیتون است که برای تسکین علائم آرتروز مفید است. توصیه می شود از روغن زیتون بکر استفاده کنید.

مطالب مشابه را ببینید!