مجله تاپ‌ناز‌

بیوگرافی زهرا داوودنژاد خواهر رضا داوودنژاد + عکس های زهرا داوودنژاد و همسرش

زهرا داوودنژاد باززیگر ایرانی و خواهر رضا داوودنژاد است. او به جز بازیگری در منشی صحنه نیز می باشد. در این قسمت بیوگرافی کامل زهرا داوودنژاد و عکس های او و همسرش را خوانید.

photo 2024 04 08 19 06 27

بیوگرافی زهرا داودنژاد

زهرا داوودنژاد متولد سال 1356 در شهر تهران است و خانوده اش همه هنرمند هستند. او مادرش را در سن 7 سالگی از دست داد؛ پدرش یکی از کارگردانان سرشناس سینما و تلویزیون است و عموی او، محمدرضا هم بازیگر است. برادرش رضا داوودنژاد یکی از بازیگران معروف ایرانی است.

زهرا داوودنژاد

خانواده هنرمند

زندگی در چنین خانواده ای تاثیر زیادی در ورود این بازیگر به عرصه هنر داشت. او در دوران مدرسه یکی از شاگردان ممتاز بود و به همین دلیل مورد توجه معلمانش بود. او بعد از گرفتن مدرک دیپلم در رشته مهندسی نرم افزار وارد دانشگاه شد ولی پس از سه سال درس را رها کرد و به بازیگری روی آورد.

زهرا داوودنژاد

شناخت من از سینما به پنج – شش‌ سالگی‌ ام برمی‌ گردد ، همان زمانی که پدرم مشغول ساخت فیلم «خانه عنکبوت» سال ۱۳۶۲ در منزل خودمان بود

خاطراتی که با بزرگان سینما آقایان مرحوم «انتظامی» و «جمشید مشایخی» عزیز و دوست‌ داشتنی و زنده‌ یاد «داوود رشیدی» دارم هنوز با من است

اینکه در آن سن لحظه به لحظه شاهد ساخت یک فیلم بودم برایم جذاب و عجیب و غریب بود و برای من خیلی چیزها از آن لوکیشن و فیلم شرع شد

نخستین فیلم و منشی صحنه

او قبل از رفتن به دانشگاه و در سال 1373، فعالیت هنری را با فیلم سینمایی عاشقانه به عنوان منشی صحنه شروع کرد. او در سینما به عنوان منشی صحنه بسیار فعالیت داشته است. در فیلم دختری در قفس در سال 1381 و هوو در سال 1384 به عنوان دستیار کارگردان مشغول به کار بوده است.

نخستین تجربه بازیگری او در سال 1379 در فیلم بچه های بد بود که در این فیلم به همراه برادرش رضا داوودنژاد و بازیگران دیگری همچون بهاره رهنما، سیاوش حکمت شعار، احترام السادات حبیبیان و … تجربه بازی داشته است.  او در بچه ها بد، ملاقات با طوطی و سریال باغچه مینو هم بازی کرده است.

بازی در سریال دنگ و فنگ روزگار

سریال دنگ و فنگ روزگار سریال 70 قسمتی به کارگردانی جواد مزدآبادی و تهیه کنندگی امیر طالبی کاشانی است که در تهران فیلمبرداری شده است. زهرا داوودنژاد در سریال دنگ و فنگ روزگار در کنار بازیگرانی همچون محمد نادری، سیروس گرجستانی، نیما شاهرخ شاهی و پانته آ مهدی نیا بازی می کند.

زهرا داوودنژاد

ازدواج زهرا داوودنژاد

او ازدواج کرده است و یک دختر به نام یلدا دارد؛ زهرا داوودنژاد به دلیل بدنیا آمدن فرزندش در حدود 4 سال نتوانست در عرصه سینما و تلویزیون حاضر شود و پس از یک غیبت طولانی با حضور در سریال مهران مدیری و فیلم سینمایی کلاس هنرپیشگی دوباره کارش را شروع کرد.

زهرا داوودنژاد

مدت زیادی می شود که در تهران زندگی نمی کنم و شمال کشور را برای زندگی انتخاب کرده ام عموما از معاشرت های شهری به دور هستم.

در زمینه بازیگران افراد زیادی هستند که دوستشان دارم از جمله خانم ها «سوسن تسلیمی» و «فاطمه معتمدآریا» و آقای «خسرو شکیبایی» که خیلی دوستشان دارم

از میان کارگردان ها هم ، آقای مهرجویی قدیم ، نه مهرجویی جدید را خیلی دوست دارم ، آقای نعمت الله و آقای کیانوش عیاری که خیلی دوست دارم با ایشان کار کنم

بین بازیگران خارجی هم خانم «مریل استریب» و «ژولیت بینوش» را بیشتر دوست دارم.

معتقدم موسیقی مبنایی در زندگی است که اصلا نمی شود نادیده گرفته شود ، خیلی موسیقی را دوست دارم و بیشتر آهنگ های قدیمی و خارجی را گوش می کنم.

خانم داوودنژاد در سال 1403 برادر خود رضا را از دست داد.

در اسفند 1402 اعلام شد که داوودنژاد بیش از سه ماه است که درگیر عفونت خونی شده و ابتدا در تهران و بعداً برای اینکه «تحت مراقب پزشکان خودش» باشد در شیراز بستری شده است.

داوودنژاد در 13 فروردین 1403 در 43 سالگی درگذشت. بیمارستان دلیل مرگ او را «بهم‌ریختگی‌های آنزیم‌های کبدی و عفونت خون» اعلام کرد. پیکر او در 18 فروردین در کنار مادربزرگش احترام‌السادات حبیبیان دفن شد.

گفتگو با زهرا داوودنژاد در مورد مادر شدنش

خانم داوود نژاد، در روزگار مدرن خیلی از خانم ها در کنار وظایفی که در خانه بر عهده دارند، از جایگاه شغلی هم در اجتماع برخوردارند، به نظر شما چگونه می توان هر دو نقش را به درستی ایفا کرد بدون این که خللی در نقش دیگر ایجاد شود؟

در همین سینمای خودمان من خانم هایی را می بینم که برای من الگو بوده اند، خانم هایی که همزمان هم زندگی خانوادگی و هم زندگی حرفه ای موفقی داشته اند و به نظر من این هماهنگی برمی گردد به خواسته خود آدم ها و جهان بینی که نسبت به دنیا دارند. به هر حال هماهنگ کردن وظایف شغلی و خانوادگی نیاز به عشق و علاقه دارد و به نظرم اگر واقعا بخواهیم، می شود.

زهرا داوودنژاد

این روزها برخی از خانم ها فکر می کنند با ازدواج ممکن است از مسیر موفقیت های شغلی و اجتماعی شان دور شوند، به نظر شما آیا ازدواج می تواند مانعی بر سر راه موفقیت های اجتماعی خانم ها باشد؟

به نظر من ترس از ازدواج به نگاه آدم ها برمی گردد. اگر فردی معتقد باشد که ازدواج باعث متوقف شدن رشد او می شود، قطعا این اتفاق برایش می افتد، اما من این نظر را نداشتم و تصورم این بود که ازدواج یکی از اتفاق های زندگی است که باید رخ بدهد و ازدواج نه تنها مانع مسیر موفقیت خانم ها نیست، بلکه باعث رشد و تکامل آدم هاست، مخصوصا زمانی که این ازدواج با مادر شدن هم همراه باشد، به نظر من همسر شدن و مادر بودن بر هر زنی واجب است.

به نکته خوبی اشاره کردید مساله مادر شدن این روزها خیلی از زوج های جوان تمایلی به فرزند دار شدن ندارند و معمولا از مسئولیت های داشتن فرزند هراس دارند، نظر شما به عنوان یک مادر در مورد این پدیده اجتماعی چیست؟

اتفاقا این مساله همیشه برای من سوال برانگیز بود که چطور اهالی سینمای ما این همه از ازدواج و بچه دار شدن دوری می کنند و از طرف دیگر هنرمندان در سینمای هالیوود که خیلی از نظر فرهنگی هم با ما متفاوت هستند، تا به این اندازه به سمت تشکیل خانواده و فرزنددار شدن می روند و تعداد فرزندهایشان هم به یک فرزند محدود نمی شود تا این که خودم بچه دار شدم و فهمیدم که مادر و پدر شدن لازمه طبیعت انسانی است و با فرزنددار شدن است که آدم ها به بلوغ زنانه و مردانه می رسند. زندگی زناشویی یعنی مشارکت و تکامل، خودخواهی و خودشیفتگی ما آدم هاست که باعث می شود نتوانیم در طبیعت مان مشارکت کنیم و سهم مان را با شخص دیگری که اول همسرمان است و سپس فرزندمان تقسیم کنیم و این از یک فرهنگ بیمار گونه و محدود کننده نشات می گیرد، در حالی که اصل نیست و ما می بینیم که در سراسر جهان، مردم در هر جایگاهی اقدام به ازدواج و فرزند دار شدن می کنند. به نظر من ازدواج و فرزند دار شدن مسیر تکامل انسان است و اشتباه محض است اگر ازدواج و مادر شدن را محدودیت بدانیم.

زهرا داوودنژاد

شما پس از مادرشدن چه تغییراتی در وجودتان و در زندگی احساس کردید؟

من همیشه به دوستانم که تا به حال مادر نشده اند این را می گویم که انسان از تولد تا مرگ باید در این دنیا به مقام های مختلفی برسد، همان گونه که ما در کارمان ترفیع می گیریم و در حرفه مان پیشرفت می کنیم، همسر شدن و مادر شدن هم مقام هایی است که انسان در زندگی می گذراند، اگر این مقام ها را نگذراند انگار چیزی در زندگی اش کم است. از طرف دیگر من با مادر شدن انگار بار دیگر به دنیا آمدم، این در حالی بود که من در دوران تجرد در چشم انداز زندگی ام اصلا ازدواج و مادر شدن را نمی دیدم. پس از به دنیا آمدن یلدا دخترم به خودم گفتم خب حالا دوباره به دنیا آمده ای و از وجودت یک موجود جدید به وجود آمده است که می توانی دوباره با او زندگی را تجربه کنی و در واقع خودم را مالک و صرفا والد فرزندم ندانستم، انگار خودم بودم و دیدم با بچه دار شدن می شود الفبای زندگی را بار دیگر به صورت آگاهانه شروع کرد. به نظر من با به دنیا آمدن بچه می توانیم خودمان را دوباره بازسازی کنیم و این برای من رسالت شیرینی بود. فرزندم بار دیگر من را ساخت و تربیت کرد و این تجربه افق و چشم انداز زیبایی به زندگی آدم می دهد که با هیچ چیز دیگر قابل مقایسه و تعویض نیست.

زهرا داوودنژاد

خانم داوود نژاد به نظر شما خانم ها برای موفقیت باید در چه مسیری قدم بگذارند؟

انسان اشرف مخلوقات و قوی ترین موجود این جهان هستی است، زن هم به همین روی قدرتمند ترین، آگاه ترین و عاشق ترین موجود روی زمین است و این قدرت در جنس مونث بسیار بیشتر از حد تصور است، به نظر من ما این قدرت را در وجودمان گم کرده ایم، باور به این که یک زن هستی و قدرت عظیمی برای خلق زندگی، خانواده، کار و فعالیت های اجتماعی دارد. متاسفانه باور ما خانم ها به خودمان کم شده است. من باور دارم زنان جهان سوم، بسیار توانا هستند و هر جا که ما خودمان را باور کرده ایم موفق شده ایم. چه کسی می تواند موفقیت های زنان ایرانی را کتمان کند، خانم های جامعه هنری مثل رخشان بنی اعتماد، خانم پوران درخشنده، خانم های کار آفرین و خانم های پزشک و دانشمند همگی افرادی بودند که با وجود همه مسائل خودشان را باور کردند و موفق شدند و من امیدوارم که ما یادمان نرود که قدرتمند ترین و عاشق ترین موجودات این زمین هستیم و همه چیز از ما آغاز می شود، اگر این قدرت را باور کردیم آن وقت است که جامعه ای درخشان خـواهـیم داشت.

فیلم شناسی زهرا داوودنژاد

سینما

  • شماره ۱۷ سهیلا (۱۳۹۵)
  • کلاس هنرپیشگی (۱۳۹۰)
  • نیلوفر (۱۳۸۷)
  • دستهای خالی(۱۳۸۵)
  • ملاقات با طوطی (۱۳۸۲)
  • بچه‌های بد (۱۳۷۹)

تلویزیون

  • دنگ و فنگ روزگار (۱۳۹۷)
  • هیئت مدیره (۱۳۹۷)

شبکه نمایش خانگی

  • شوخی کردم (۱۳۹۲–۱۳۹۳)

دستیار کارگردان

  • هوو (۱۳۸۴)
  • دختری در قفس (۱۳۸۱)

منشی صحنه

  • سوگند (۱۳۸۷)
  • مانا (۱۳۸۷)
  • استشهادی برای خدا (۱۳۸۶)
  • اقلیما (۱۳۸۵)
  • بهشت از آن تو (۱۳۷۹)
  • عاشقانه (۱۳۷۴)

فیلمبردار پشت صحنه

  • هشت پا (۱۳۸۳)
زهرا داوودنژاد

در این قسمت بیوگرافی زهرا داوودنژاد بازیگر ایرانی و خواهر رضا داوودنژاد را خواندید و امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

مطالب مشابه را ببینید!