مجله تاپ‌ناز‌

ماهی قرمز هفت سین | غذای ماهی قرمز هفت سین چیست و چطور از آن نگهداری کنیم؟

ماهی قرمز هفت سین

اطلاعاتی در مورد ماهی قرمز هفت سین

ماهی قرمز نوعی ماهی دوست داشتنی و زیبا است که جزوی از سفره هفت سین شده است و ایرانیان در عید نوروز این ماهی را نگهداری می کنند، در این مطلب با غذای ماهی قرمز سفره هفت سین و نحوه نگهداری آن آشنا می شویم.

ماهی قرمز که در ایران به آن ماهی گلی هم می گویند به صورت طبیعی در آب های شیرین و پوشیده از گیاهان آبزی زندگی می کند، همچنین این نوع ماهی به همراه ماهیان برکه ای دیده می شود. در ادامه در مورد نحوه نگهداری ماهی قرمز و غذای ماهی قرمز می خوانید.

غذای ماهی قرمز

استفاده از ماهی قرمز در سفره هفت سین در عید نوروز یکی از سنت های ایرانیان است که از قدیم تا به حال پابرجا بوده است. ولی در گذشته به دلیل بزرگ بودن خانه ها و وجود حوض در حیاط منطل، مردم ماهی های قرمز را در طول سال درون حوض ها می انداختند و به همی دلیل به این نوع ماهی، ماهی حوضی هم می گویند. از آمجایی که آب حوض راکد است، می تواند محل تجمع حشرات شود و به همین دلیل تخم این حشرات یک منبع خوب غذایی برای ماهی قرمز محسوب می شود.

امروزه نگهداری از ماهی قرمز در تنگ صورت می گیرد، بنابراین نگهداری آنها از درجه اهمیت بالایی برخوردار بوده و بهترین روش برای تهیه غذای این نوع ماهی استفاده از غذای آماده و مخصوص آنها می باشد. توجه داشته باشید که غذای ماهی قرمز باید در ظروف در بسته و در محیط خشک، خنک و تاریک نگهداری شود و همچنین در هنگام خرید حتما به تاریخ مصرف آن دقت شود، زیرا غذاهای تاریخ گذشته برای سلامت ماهی مضر می باشد. تغذیه ماهی باید به صورت دوبار در روز و در مدت یک یا دو دقیقه صورت گیرد، دادن غذا به مقدار بیشتر موجب انباشته شدن مواد آلی و دفعی شده  که در نهایت منجر به مسموم شدن ماهی می گردد. شما همچنین می توانید از خرده های ریز نان و نیز حبوبات پخته شده و یا زرده تخم مرغ برای تغذیه ماهی های قرمز استفاده نمایید. حال بعد از آگاهی از تغذیه ماهی قرمز شما را با روش نگهداری آن آشنا می کنیم.

 

چطور از ماهی قرمز نگهداری کنیم؟

ماهی برای زندگی خود به آب سالم، هوا و محیط مناسب نیاز دارد، استفاده از آب شهری خطر زیادی برای سلامتی ماهی قرمز ندارد، پس می توانید ظرف را پر از آب کنید و یک شبانه روز در جایی قرار دهید تا کلر آب از بین برود، همچنین در موقع قرار دادن ماهی در آب باید دقت کنید که دمای آب تازه با دمای آبی که ماهی در آن قرار دارد یکسان باشد، عوض کردن آب ظرف ماهی لازم است که یک یا دو بار در طول هفته انجام شود و مقدار آب مورد نیاز برای هر ماهی حداقل یک لیتر است.

لایم است تنگ و یا ظرف ماهی، فضای کافی داشته باشد و دهانه آن گشاد باشد، زیرا ماهی ها به اکسیژن موجود در سطح آب نیاز دارند و این اکسیژن می تواند از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است تامین بشود. باید دقت کنید که ظرف نگهداری از ماهی را هر دو هفته یکبار با نمک طهام یا دیگر مواد ضد عفونی کننده بشویید. همچنین دمای مناسب برای زندگی ماهی ها در حدود 10 تا 25 درجه سانتی گراد است.

مطالب مشابه را ببینید!