علائم و دلیل انواع بیماری های مقاربت جنسی STDs و درمان آنها
بیماری های مقاربتی به دلیل رعایت نکردن بهداشت و رابطه جنسی محافظت نشده ایجاد می شود و از طریق انتقال منی و یا مایعات واژینال انتقال پیدا می کنند.
بیماری های مقاربتی
بیماری های خاصی که از طریق رابطه جنسی منتقل می شوند ( STDs ) به عنوان بیماری های مقاربتی شناخته می شوند که معمولا از طریق سکس به فرد منتقل می شوند. ارگانیسم های بیماری زا که از طریق یک فرد به فرد دیگر از طریق خون، منی، مایعات واژینال و دیگر مایعات بدن منتقل می شوند.
این بیماری های می توانند از طریق مادر به فرزند در دوران بارداری و یا در هنگام زایمان نیز نتقل شوند. این بیماری ها می توانند از طریق خون و یا استفاده از سوزن مشترک که آلوده است نیز منتقل شود.
پیشگیری از بیماری های مراقبتی به وسیله کاندوم
افرادی که دارای بیماری جنسی هستند، در ظاهر شاید سالم به نظر برسند و یا حتی خودشان ندانند که بیمار هستند. این افراد می توانند بیماری را داشته باشند ولی نشانه های آن را نداشته باشند.
یکی از عوامل گسترش این بیماری رابطه جنسی است. البته مبتلا شدن به این بیماری ها بدون رابطه جنسی هم ممکن است. شاید درست باشد که بگویند استفاده از کاندوم می تواند خطر ابتلا به خیلی از بیماری ها را از بین ببرد ولی بطور کامل نمی تواند باعث پیشگیری شود.
با وجود این خطرات باز هم بعضی از مردم برای محافظت از خود هیچ اقدامی را انجام نمیدهند.
نشانه های بیماری های مقاربتی STDs
امراض مقاربتی، با یک سری علایم یا نشانه هایی که گاهی اوقات کم اهمیت قرار می گیرند ، ظاهر می شوند. گاهی اوقات ، زمانی که مشکلی وجود دارد و یا زمانی که همسر مشکوک به بیماری است
زخم و یا ضایعات روی اندام های جنسی، مقعد ،و یا حتی در دهان
- تخلیه غیر عادی از آلت
- درد هنگام خروج ادرار
- خونریزی شدید واژینال
- درد در طول روابط جنسی
- ترشح غیر معمول و بدبو
- خارش پوست، دست ها و بالاتنه
- شکم درد
- درد کشاله ران به دلیل التهاب لنف
- خارش، سوزش، التهاب و درد در آلت تناسلی ، فرج، مقعد
- برخی دیگر از عوارض بیماری های مقاربتی
- سوزش و خارش اطراف اندام جنسی
- زگیل اندام جنسی
- درد و سوزش در اندام های جنسی
- تب
- بدن درد
- هپاتیت
- خون ریزی هنگام آمیزش
- درد در قسمت پایین شکم
- خارش مجرای ادرار
بسیاری از این نشانه ها می توانند از بیماری های دیگری ناشی شوند که از طریق جنسی منتقل نمی شوند. به همین دلیل باید توسط پزشک معاینه شده تا مطمئن شوید کدام شرایط باعث بیماری می شود. مهم است بر این نکته تاکید کنید این نشانه ها ممکن است در عرض چند روز یا سال ها به بیماری مبتلا شوند.
ارتباطات زناشویی
زمان مراجعه به پزشک :
اگر نشانه ها و علائم را ببیند.
اگر فردی فعال از نظر جنسی هستید و گمان می کنید در معرض STD قرار گرفته اید.
علت بیماری های مقاربت جنسی :
STDs می تواند توسط انواع مختلف میکرو ارگانیسم ها ایجاد شود مانند:
شپش، خال، انگل ،
باکتری ها:سوزاک، کلامیدیا، سیفیلیس.
ویروس ها:تب خال تناسلی، ویروس نقص ایمنی انسانی ( اچ آی وی )، ویروس پاپیلوم انسانی و هپاتیت
هنگامی که STDs توسط انگل ها و باکتری ها ایجاد می شوند ، آن ها را می توان با آنتی بیوتیک ها درمان کرد. با این حال، هیچ درمانی برای کسانی که توسط ویروس ایجاد می شوند وجود ندارد.
هر فرد فعال جنسی می تواند با بیماری مقاربتی برخورد کند. با این حال، عواملی وجود دارند که ریسک ابتلا را افزایش می دهند، مانند:
- روابط جنسی محافظت نشده
- واژینال بدون محافظت یا دخول با فرد مبتلا
- استفاده نادرست از کاندوم یا پروفیتالیک
- رابطه جنسی دهانی
- روابط جنسی با افراد متعدد،
- روابط جنسی اجباری یا تجاوز
زمان مراجعه به پزشک
مصرف و سواستفاده از مواد مخدر و الکل؛ این مواد می توانند منجر به فعالیت های خطرناک شوند،
نوجوان بودن ؛ در این سن، دهانه رحم نابالغ است و توسط سلول هایی که به طور مداوم در حال تغییر هستند ، شکل می گیرد. این باعث می شود که فرد نسبت به STDs آسیب پذیر شود.
چطور خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی را کاهش دهیم ؟
- از کاندوم استفاده کنید ، از کاندوم و یا روش های کنترل تولد به طور مناسب استفاده کنید
- از الکل و مواد مخدر دوری کنید
- قبل از درگیر شدن در فعالیت های جنسی با شریک زندگی خود صحبت کنید
- کودکان را آموزش دهید ، بسیار مهم است
- از کاندوم استفاده کنید
بیشترین بیماری های مقاربتی
کلامیدیا :کلامیدیا بیماری عفونی مقاربتی است .
این بیماری از طریق واژینال، دهان و مقعد عبور می کند. همچنین می تواند با به اشتراک گذاری اسباب بازی های جنسی و یا از مادر به فرزند در دوران بارداری و زایمان شیوع یابد.
به طور کلی، هیچ علائمی به نظر نمی رسد، و بر مجرای پیشاب، مقعد ، سلول های رحم، و در برخی موارد چشم ها و گلو تاثیر می گذارد. در برخی موارد، می تواند منجر به ناباروری شود.
سوزاک :سوزاک عفونت باکتریایی است که از طریق تماس جنسی منتقل می شود . آن بر مجرای پیشاب، رحم تناسلی، مقعد و گلو تاثیر می گذارد.
این عفونت می تواند باعث مشکلات شدید در کودکان در دوران بارداری شود. همچنین می تواند باعث بروز نازایی نیز شود.
سیفیلیس
سیفلیس یک STD باکتریایی بسیار مهلک است.
بیماری سیفیلیس
این بیماری معمولا از طریق تماس جنسی واژینال، دهانی و مقعدی منتقل می شود. با این حال، همچنین می تواند از طریق اسباب بازی های سکس مشترک، انتقال خون و تماس با زخم فرد مبتلا شیوع یابد. همچنین می تواند در هنگام زایمان از مادر به کودک منتقل شود.
هرپس
ویروس تب خال تناسلی باعث تب خال تناسلی می شود. این بیماری از طریق تماس مستقیم پوست آلوده در طی تماس دهانی واژینال و مقعدی پخش می شود. نشانه ها می توانند سال ها بعد از ابتلا به ویروس ، ظاهر شوند ، درمانی ندارد، اما علائمش قابل درمان است
هرپس اندام جنسی
ویروس اچ آی وی :
ایدز در نتیجه آلوده شدن به ویروس نقص ایمنی انسانی ( HIV ) است. ایدز سیستم ایمنی بدن را مورد حمله قرار می دهد. معمولا، از طریق تماس جنسی واژینال، دهانی و مقعدی منتقل می شود. بسیاری از افرادی که این بیماری را دارند، علائم بیماری ندارند ، در حالی که برخی دیگر علائم مشابهی نسبت به آنفولانزا دارند.
به طور مشابه، مادر می تواند آن را در هنگام زایمان یا شیردهی انتقال دهد اگر مادر آلوده شود. خطر انتقال به خون وجود دارد.
هیچ درمانی برای اچ آی وی وجود ندارد و شانس زیادی برای رشد سندرم نقص ایمنی اکتسابی ( ایدز ) وجود دارد.
سندروم نقص ایمنی اکتسابی ( ایدز )
ایدز در نتیجه آلوده شدن به ویروس نقص ایمنی انسانی ( HIV ) است. ایدز سیستم ایمنی بدن را مورد حمله قرار می دهد. معمولا، از طریق جنسی واژینال، شفاهی و مقعدی منتقل می شود. بسیاری از افرادی که این بیماری را دارند، علائم بیماری ندارند ، در حالی که برخی دیگر علائم مشابهی نسبت به آنفولانزا دارند.
ایدز یک STD مرگبار و غیر قابل درمان است. با این حال، ضد ویروسی می تواند برای مقابله با این بیماری و طولانی کردن عمر فرد آلوده استفاده شود.
تریکومونیازیس
بیماری رایج باکتریایی است
به طور کلی، می تواند از طریق فعالیت جنسی منتقل شود. این ویروس، سلول های مهبل و مجرای پیشاب را آلوده می کند.
این بیماری اغلب زنان جوان فعال جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد. و از طریق رابطه جنسی واژینال، به اشتراک گذاری اسباب بازی های سکس، و یا از مادر به کودک در دوران بارداری شیوع می یابد ،گاهی اوقات نشانه ها بروز پیدا نمی کند.
بیماری تریکومونیازیس
کاندیلوما
کاندیلوما یا زگیل در آلات تناسلی توسط ویروس پاپیلوما انسان ( HPV ) ایجاد می شود.
این بیماری از طریق سکس دهانی، واژینال ، مقعد و نیز پوست با تماس پوست فرد مبتلا پخش می شود. زگیل در اندام های تناسلی و مقعد است.
زمانی که درمان نشدند، رشد می کنند و به گل کلم شباهت دارند. این STD خطر سرطان رحم را افزایش می دهد.
هیچ درمانی برای اچ پی وی وجود ندارد، اما کاندیلوما می تواند با دارو درمان شود و برخی را می توان از طریق عمل جراحی درمان کرد.
Candidiasis ( عفونت قارچی )
عفونت های قارچی ناشی از قارچ است که خودش را در پوست، دهان و اندام های تناسلی فرد نشان می دهد. می تواند تحت کنترل نگهداری شود، اما گاهی قارچ رشد می کند و باعث این عفونت می شود. اغلب اوقات، فرد مبتلا هیچ نشانه ای ندارد.
عفونت قارچی
عفونت های قارچی می تواند از طریق واژینال، مقعد، و سکس دهانی و همچنین از طریق اسباب بازی های جنسی مشترک پخش شود.
اگر این STD را داشته باشید، بهتر است ازپوشیدن لباس های تنگ پلا ستیکی که به هوا اجازه جریان نمی دهند خودداری کنید.
خطر بزرگ تر داشتن عفونت های قارچی در دوران بارداری یا اگر مبتلا به دیابت، اچ ای وی یا شرایطی که سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد ، وجود دارد.
شپش تناسلی
شپش تناسلی ، انگل های کوچکی هستند که روی پوست چفت می شوند و خون را تغذیه می کنند . آن ها در موی بدن، به خصوص موهای اندام تناسلی زندگی می کنند، اگرچه آن ها می توانند در آغوشش، صورت و یا موهای سینه یافت شوند. زرد خاکستری هستند و می توانند به راحتی در طول روابط جنسی منتقل شوند. با این حال، می توانند از طریق حوله، رختخواب و لباس پخش شوند.
علائم آن عبارتند از خارش پوست و التهاب. می توانند با استفاده از شامپو مخصوص درمان شوند. علاوه بر این ، تخت خواب، لباس، و حوله باید ضدعفونی شود.
هپاتیت ب
این بیماری خطرناک ناشی از ویروس مضر است که به کبد حمله می کند. این بیماری از طریق سکس دهانی، مقعدی و جنس واژینال منتقل می شود.
سه نوع هپاتیت وجود دارد:A، B و C. آن ها می توانند از طریق روابط جنسی منتقل شوند، اما هپاتیت اغلب به این طریق منتقل می شود.ک با سوزن ها و موارد آلوده ، شیوع می یابد.
هپاتیت B به کبد حمله می کند و می تواند منجر به سیروز، سرطان کبد، از کار افتادن کبد و حتی مرگ شود.
هیچ درمانی برای هپاتیت B وجود ندارد. با این حال، این عفونت می تواند با دارو درمان شود. در حال حاضر واکسنی وجود دارد که می تواند حفاظت از بیماری ها را تقویت کند.
در پایان، تست کردن بسیار مهم است، به خصوص اگر رابطه جنسی بدون محافظت یا اگر دیدید همسرتان مبتلا ست دارید.