مجله تاپ‌ناز‌

قرص خواب آور؛ معرفی قرص های خواب آور و عوراض این قرص ها

قرص خواب آور

خیلی از افراد بدون مشورت با پزشک شروع به مصرف قرص های خواب آور می کنند در صورتی که نمی دانند قرص های خواب آور چه عوارضی دارد و تا حد می تواند مضر باشد.

معرفی انواع قرص خواب آور و عوارض داروهای خواب آور

یکی از روش های حل مشکل بی خوابی، استفاده از قرص های خواب آور می باشد. قرص خواب آور در کوتاه مدت، اثر خوبی روی مشکلات خواب دارد اما لازم است که کسی که این قرص ها را مصرف می کند در مودر آن اطلاعات کافی را داشته باشد.

تعداد زیادی از مردن دنیا شاید در حدود 50 درصد از مشکل بی خوابی رنج می برند. شاید شما هم یکی از این افراد باشید و برای رسیدن به خواب راحت به دنبال راه چاره ای هستید. اما باید بگوییم که بی خوابی یک نشانه است و بیماری نیست. افراد مختلف نیاز به خواب دارند که زمان آن در همه یکسان نیست، نمی توان مدت مشخصی را برای خواب افراد تعریف کرد.

معرفی قوی ترین قرص های خواب آور

  • آلپرازولام
  • نیتراپازام
  • دیازپام
  • اگزاز پام
  • زولپیدم
  • فلورازپام
  • لورازپام

قرص های خواب آور و آرام بخش عوارض دارند و نباید به صورت خودسرانه مصرف شوند زیرا عواقب جبران ناپذیری خواهند داشت. در این زمینه باید با پزشک خود مشورت کنید.

 

لیست بهترین قرص های خواب آور

قرص خواب آور آلپرازولام

آلپرازولام داروی ضد اضطراب از خانواده بنزودیازپین ها است که برای درمان اختلال اضطراب، اختلالات پانیک ( حمله های ناگهانی و غیر منتظره ترس شدید و نگرانی ) و درمان بی خوابی به کار می رود.

افرادی که برای بار اول از قرص ضد افسردگی مانند آلپرازولام و یا حتی به عنوان آرام بخش از آن استفاده می کنند ممکن است به مشکل برنخوردند اما این مصرف کم کم به اعتیاد تبدیل می شود و تا جایی پیش میی رود که مصرف آن باید هر روز به صورت یک قرص انجام شود.

عوارض جانبی آلپرازولام چیست؟

هر دارویی می تواند دارای اثرات نامطلوبی باشد و باعث بروز بعضی از عوارض بشود، اگر چه تمام عوارض در یک فرد دیده نمی شود. در صورت بروز هر کدام از علائم زیر باید با پزشک مشورت کنید :

خواب آلودگی شدید، حساسیت به نور و صدا، ضعف و خستگی، گیجی، کج خلقی و خشکی دهان، تغییر در اشتها، تغییر در وزن بدن.

قرص خواب آور اگزازپام

اگزازپام ترکیب ضد اضطراب و آرام بخش است. از موارد استفاده اگزازپام می توان به اضطراب، تنش و محرومیت از الکل اشاره کرد. بعضی از عوارض قرص اگزازپام عبارتند از حس خواب آلودگی، گیجی و سردرد. اگزازپام اعتیادآور است و می تواند حس وابستگی در شخص ایجاد کند.

عوارض جانبی اگزازپام چیست؟

بعد از مصرف خواب آلودگیف گیجی و عدم تعادل، فراموشی، وابستگی شدیدف تحریک پذیذری غیرعادی و در بعضی از موارد سردرد، سرگیجه، افت فشار خونف افزایش ترشحات بزاق، کرامپ و درد در ناحیه شکم، بثورات جلدی، اختلال خونی و یرقان از عوارض جانبی این دارو هستند.

قرص خواب آور

قرص خواب آور دیازپام

دیازپام داروی مسکن و خواب آور است که برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلالات هراس تجویز می شود. این دارو همچنین به عنوان ضد تشنج و شل کننده ماهیچه اسکلتی، درمان انقباض عضلانی و تشنج (تب و تشنج در کودکان یا حمله صرع) نیز استفاده می شود.

 

عوارض جانبی دیازپام چیست؟

افت قوای ذهنی، خواب آلودگی، تکلم نامفهوم، ضربان قلب کند، تنگی نفس، عدم تعادل، بثورات جلدی، گلودرد، تب و لرز، کبودی یا خونریزی غیرعادی، زخم های دهانی، زردی پوست یا چشمان، از دست رفتن حافظه، بی خوابی، اضطراب یا تحریک پذیری

 

قرص زولپیدم خواب آور

زولپیدم یک آرام بخش است که خواب آور نیز نامیده می شود. این دارو ممکن است تاثیرات شیمیایی بر مغز در افراد نامتعادل در زمینه خواب یا مبتلا به مشکلات خواب (بی خوابی) شود. در این مقاله با نکات مهم در مورد این دارو و چگونگی استفاده از آن، صحبت می شود.

زولپیدم برای درمان بی خوابی استفاده می شود. فرم های سریع رهش، آمبین، اینترمزو، ادولار و زولپیمیست هستند که برای کمک به شما برای خواب رفتن، استفاده می شوند.

 

عوارض جانبی زولپیدم چیست؟

نشانه های زیر ممکن است با مصرف زولپیدم همراه باشد:تهوع، استفراغ، خواب آلودگی، گیجی و سردرد. از جمله عوارض نادر این دارو راه رفتن در خواب است که موارد انگشت شماری از این عارضه گزارش شده است. عوارض چشمی دوبینی هم از عوارض جانبی مصرف دارو ست؛ و در بعضی افراد باعث توهم شدید نیز می شود.

قرص خواب آور فلورازپام

فلورازپام از دسته داروهایی است که بنزودیازپین نامیده می شود و تاثیرات آرامبخش دارد. کپسول فلورازپام برای درمان بی خوابی در کوتاه مدت استفاده می شود. فلورازپام در بارداری نباید مورد استفاده قرار گیرد.

از مهم ترین عوارض فلورازپام می توان به احساس سرگیجه و خواب آلودگی اشاره کرد. مشکلات تنفسی از علائم مسمومیت با فلورازپام محسوب می شود. مصرف همزمان فلورازپام با داروهای اپیوئیدی می تواند مسمومیت با فلورازپام را ایجاد کند.

 

عوارض جانبی فلورازپام چیست؟

خواب آلودگی ،گیجی در روز بعد ،منگی ،عدم تعادل ( بخصوص در افراد پیر )، فراموشی و وابستگی به دارو از عوارض جانبی دارو هستند .

قرص خواب آور لورازپام

لورازپام برای درمان بیخوابی و اضطراب بکار می رود. لورازپام همچنین شل کننده عضلانی و آرامبخش است. این دارو بعد از مصرف خوراکی، از دستگاه گوارش به خوبی جذب می شود. مصرف طولانی مدت دارو ممکن است موجب بروز وابستگی فیزیکی و روانی به آن شود.

 

عوارض جانبی لورازپام چیست؟

1- در بیماریهای تنفسی، ضعف عضلانی، بیماران با سابقه سوء مصرف دارو یا اختلال شخصیتی، اغما، شوک، گلوکوم حاد با زاویه بسته یا استعداد ابتلا به آن باید با احتیاط فراوان مصرف شود.

2- در افراد مسن، مبتلایان به نارسایی کبد و کلیه، نوجوانان و افراد به شدت بیمار مقدار مصرف دارو باید کاهش داده شود.

3- برای جلوگیری از بروز عوارض قطع مصرف، مقدار مصرف دارو باید به تدریج کاهش داده شود.

4- مصرف بلندمدت یا مقادیر زیاد بنزودیازپین‎ ها خطر بروز وابستگی های روانی و جسمی را افزایش می دهد.

5- تزریق سریع وریدی ممکن است سبب بروز آپنه، کاهش فشار خون، برادی کاردی و ایست تنفسی شود.

قرص خواب آور نیترازپام

داروی نیترازپام جزو گروه داروهای بنزودیازپین ها است و دارویی خیلی قوی است و به عنوان آرام بخش و خواب آورد مورد استفاده قرار میگیرد.

این دارو باعث تسکین استرس ها و تنش ها عصبی، شل شدن عضلات و خواب آور است و اگر این دارو را در هنگام خواب مصرف کنید تاثیر ان تا روز بعد روی بدن باقی می ماند و به دلیل اینکه این دارو را مرتب استفاده کنید، اثر آن بر بدن کم می شود و نباید بیش از 2 هفته مورد استفاده قرار بگیرد.

عوارض جانبی نیترازپام چیست؟

گیجی، افزایش تعداد ضربان قلب، خستگی مفرط، تار شدن دید، ضعف؛ کاهش فشار خون، تپش قلب، سردرگمی، حالت خواب آلودگی، کاهش میل جنسی و …

مطالب مشابه را ببینید!