راهنمای سفر نوروزی به استان اصفهان
جاهای دیدنی استان اصفهان برای مسافران نوروزی
به طور حتم هر سال یکی از مقاصد پرطرفدار برای ایام نوروز استان تاریخی و زیبای اصفهان است. جاذبههای تاریخی و تفریحی این استان به قدری زیاد است که مسلما برای بازدید از تمام آنها تعطیلات نوروز کافی نیست.
استان پهناور اصفهان دارای روستاها و شهرستانهای زیادی است که بسیاری ازآنها خود به تنهایی دارای جاذبههای فراوانی هستند. همانطور که گفتیم در قسمت اول راهنمای سفر، تمرکز روی آب و هوای استان و مرکز این استان یعنی شهر زیبای اصفهان است که جاذبههای تاریخی و تفریحی بسیاری دارد.
آب و هوا
با توجه به موقعیت قرارگیری، این استان پهناور در مرکز فلات ایران در کل آب و هوایی معتدل خشک دارد که البته با توجه به محل قرارگیری شهرستانهای مختلف آن، شرایط آب و هوایی در آنها متفاوت خواهد بود. اما مطمئنا یکی از فصول مناسب برای سفر به این استان فصل بهار است. البته در ایام تعطیلات نوروز به دلیل جاذبههای فراوان و آب و هوای دلپذیر این استان بسیار شلوغ است.
در ادامه، اطلاعات مختصری در مورد تعدادی از شهرها و شهرستانهای مهم استان اصفهان را در اختیارتان قرار خواهیم داد تا برای سفرتان برنامهریزی بهتری داشته باشید.
شهر اصفهان
هتلها و مهمانسراها
پس از آنکه از طریق پرواز، جاده یا با قطار به استان اصفهان وارد شدید اولین چیزی که ذهن شما را مشغول خواهد کرد، محل اسکان است. در استان اصفهان مهمانسراها و هتلهای ۲ تا ۵ ستارهی فراوانی وجود دارد که در نقاط مختلف شهر و حتی شهرستانهای اطراف در تمامی ایام نوروز آمادهی سرویسدهی به هموطنان گرامی هستند. به عنوان مثال در شهر اصفهان میزان قیمت بین ۶۵ هزارتومان برای اتاق یک تخته در یک هتل دو ستاره (مانند هتل جلفای اصفهان) تا شبی ۲۵۷ هزار تومان در هتل عباسی اصفهان برای اتاق یک تخته متغیر است. البته شما میتوانید محل اقامت خود را با توجه به موقعیت قرارگیری و نزدیکی به آثار تاریخی یا مکانهای دیدنی که قصد بازدید از آنها را دارید، انتخاب و از قبل رزرو نمایید.
به عنوان مثال یکی از نزدیکترین هتلها به میدان نقش جهان:
- هتل پارتیکان است که در حدود ۹ دقیقه پیادهروی تا میدان دارد.
از هتلهای نزدیک به سی و سه پل:
- هتل پارسیان کوثر و هتل اسپادانا را میتوان نام برد.
از هتلهای نزدیک به خیابان چهارباغ عباسی:
- هتل لوکس و ۵ ستارهی عباسی است ( اتاق یک تخته شبی ۲۵۷ هزار تومان تا اتاق چشمانداز شبی حدود ۷۰۷ هزار تومان، هتل عباسی دارای اتاقهای متعدد با نامهای مختلف و قیمتهای متفاوت است)، حتی اگر هزینهی اقامت در این هتل لوکس اجازهی انتخاب آن را نمیدهد، میتوانید به جای اقامت به باغ زیبای آن رفته و از خوردن غذا یا حتی آش و بستنی سنتی در آن مکان لذت ببرید.
- هتل سفیر( از اتاق یک تخته شبی ۲۲۰ هزار تومان تا آپارتمان چهارتخته شبی ۷۵۶ هزار تومان، این هتل دارای اتاقهای ۳ تخته و چهارتخته و سوئیت دوتخته و چهار تخته نیز است)
- هتل آپارتمان خاتون
از هتلهای با قیمت مناسب هم میتوان به هتل کاوه، هتل ایران و هتل اصفهان اشاره کرد.
البته شما میتوانید با توجه به بودجهی خود ، امکانات مدنظرتان و تعداد نفرات، هتل یا مهمانسرای خود را انتخاب کنید. قیمتهای اعلام شده بدون اعمال هیچگونه تخفیف و درواقع قیمتهای اتحادیه هستند، اما مسلما بهتر است برای اطلاع دقیق از میزان قیمت اقامت در این مکانها هنگام سفر خود به اصفهان آنها را بررسی کنید چون قیمتها مرتب در حال تغییر هستند.
به علاوه در ایام نوروز پایگاههایی به غیر از هتل و مسافرخانهها از طرف نهادهای مختلف برای اسکان نوروزی مسافران در نظر گرفته میشود مانند مدارس که مسلما برای اسکان در آنها هزینهی کمتری میپردازید. البته فرهنگیان برای اسکان در مدارس در اولویت هستند. حتی قرار بر این است که از پارکینگهای مدارس نزدیک به محلهای تاریخی جهت رفاه حال مسافران نیز استفاده شود. توصیه شده است از اسکان در محلهای ناشناخته که افراد با دادن کلید در خیابان به شما معرفی میکنند، خودداری کنید.
حمل و نقل
مسلما در شهر بزرگی مانند اصفهان انواع وسایل نقلیه را می توان پیدا کرد. از اتوبوسهای واحد( که مسلما ارزانترین انتخاب هستند)، تاکسی، بی آر تی ، تاکسی تلفنی و بی سیم تا مترو، که البته متروی این شهر به تازگی افتتاح شده و تنها دارای ۴، ۵ ایستگاه آن هم برای مسیرهای کوتاه است. در مورد بی آر تی هم باید بگوییم که از میدان دروازه تهران تا دروازه شیراز در شهر اصفهان دارای خط است.
جاذبههای گردشگری شهر اصفهان
به طور حتم شهر اصفهان یکی از شهرهای ایران است که مملو از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و هنری است و مجال معرفی تمام آنها در یک مقاله نیست. بنابراین در ادامه تعدادی از جاذبههای محبوب شهر را برایتان عنوان میکنیم.
میدان نقش جهان
حتما به میدان زیبای نقش جهان که مربوط به دورهی صفویه است و میراث جهانی یونسکو محسوب میشود، سری بزنید. به احتمال زیاد هیچکس نیست که به اصفهان سفر کرده اما از این میدان زیبا دیدن نکند، محلی که علاوه بر بازارهای صنایع دستی و سوغات بسیار زیبا چند آثار تاریخی دیگر را مانند مسجد شیخ لطف الله، عالی قاپو، سردر قیصریه و مسجد امام را در خود دارد.
پل خواجو
پل زیبایی که با اسامی بابا رکنالدین، پل شاهی، تیموری و حسن آباد نیز خوانده میشود، در شرق سی و سه پل و روی رودخانهی زایندهرود واقع شده است. وسط این پل که به زمان شاه عباس دوم بازمیگردد، ساختمانی قرار دارد که برای اقامت موقتی شاه و خانوادهاش بوده است و به بیگلر بیگی شهرت دارد. از ویژگیهای این پل سدی است که برای آن در نظر گرفته بودند و در مواقع لزوم با بستن چشمهی پایین، حکم دریاچه یا سد را پیدا میکرده است و منظرهی باغها و عمارات را در آن محل زیباتر میکرده است. با رفتن به این حوالی میتوانید از پل زیبای دیگری به نام سی و سه پل نیز دیدن کنید.
سی و سه پل
پل الله وردی خان یا سی و سه پل که همزمان با حکومت شاه عباس صفوی و توسط الله وردی خان ساخته شده است، هرروز محل عبور بسیاری از مردم بومی و علاقهمندان به آثار تاریخی اصفهان است. این پل در همان دوران ساخت خیابان بیهمتای چهارباغ ساخته شده است. شما میتوانید ضمن عبور از این پل زیبا و تماشای زاینده رود(البته اگر آب داشته باشد) از چهار باغ عباسی به چهارباغ بالا برسید.
کاخ چهل ستون
یکی دیگر از بناهای تاریخی بینظیر شهر اصفهان، کاخ چهل ستون است که در دورهی شاه عباس اول احداث آن آغاز و در دورهی شاه عباس دوم تکمیل شد. کاخی که تزیینات، آیینهکاریها و تابلوهای بزرگ نقاشی در کنار باغ زیبای آن به جذابیتش میافزاید. آثار دیگری نیز از زمان صفویه در دیوارهای غربی و جنوبی آن به چشم میخورد. مانند سردر مسجد قطبیه، آثاری از مسجد درب جوباره و مسجد آقاسی.
مدرسه چهار باغ
مدرسهی چهار باغ که مدرسهی سلطانی یا مادر شاه نیز نامیده میشود، در شرق چهار باغ عباسی قرار دارد و در واقع آخرین بنای باشکوه از دوران صفوی است. مدرسهای که به دوران شاه سلطان حسین بازمیگردد و دارای کاشیکاریها و معماری بینظیری است که چشم همگان را خیره میکند. این مدرسه که بعد از انقلاب به نام مدرسهی امام صادق (ع) خواند میشود مانند گذشته که محل تحصیل و تعلیم طلاب علوم دینی بوده است امروزه نیز همین کاربرد را دارد و حجرههای آن نیز محل اقامت طلاب است.
کلیسای وانک
از کلیساهای تاریخی بسیار زیبای ارامنه که در زمان شاه عباس دوم ساخته و در محله جلفا در اصفهان واقع شده است و از پربازدیدترین مکانهای تاریخی در اصفهان است.
عمارت هشت بهشت
کاخ هشت بهشت که زیباترین کاخ عالم نیز نامیده میشده است، تنها کاخ به جامانده از میان کاخها و کلاه فرنگیهای ساخته شده در کنار چهار باغ در دوران صفویان است. این عمارت دو طبقه، در باغی وسیع قرار دارد و دارای چهار طبقه است و برخی بر این باورند که محل اقامت هشت سوگلی سلیمان صفوی بوده است. این عمارت در غرب خیابان چهارباغ عباسی واقع شده است.
باغ پرندگان
باغی که فعالیت خود را به همت شهرداری اصفهان در زمینی به مساحت ۵۵ هزار مترمربع آغاز کرد یکی از جاذبههای تفریحی این استان است. در این باغ ۴۰۰۰ قطعه در ۱۳۰ گونهی متفاوت وجود دارد که با توجه به شرایط زندگی طبیعی آنها زیستگاههای متفاوتی برایشان تعبیه شده است. بخشهای فعال در این باغ هم واحد تکثیر، واحد کلینیک و بهداشت، واحد تغذیه، واحد قرنطینه و واحد تاکسیدرمی هستند. باغ پرندگان در ۴ کیلومتری غرب پل وحید در حاشیه زاینده رود و در انتهای پارک طبیعی ناژوان واقع شده است.
باغ گلها
یکی از پروژههای بزرگ اصفهان در دههی هفتاد این باغ زیبا بود که دارای بخشهای مختلفی است شامل پاویون ورودی، باغ صخرهای، آبشار باغ، محوطهی مخصوص کودکان، محوطهی باغ، باغ رز، گلخانه، باغ گیاهان دارویی و خوراکی و آب نماها که قطعا برای دوستداران گیاهان و طبیعت مکان بسیار مناسبی است. این باغ در میدان بزرگمهر، ابتدای خیابان سلمان فارسی قرار دارد.
پارک کوهستانی صفه
کوه صفه که در جنوب شهر اصفهان قرار دارد یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری در استان اصفهان به شمار میرود. دارای فضای سبز بسیار زیبا در کنار باغ وحش، سالن بولینگ،تله کابین، چشمهها و غارها در کنار رستورانها و چایخانههای سنتی و مدرن است که همگی آمادهی پذیرایی از مسافران و بازدیدکنندگان این کوه زیبا هستند.
اگر علاقهمند به کارتینگ و پینت بال هم هستید، میتوانید به مجموعهی شهدای ارتش (سه راه حکیم نظامی) در نزدیکی کوه صفه مراجعه کنید.
منارجنبان
برخی از بناها قابلیت تکان خوردن را دارند که به اصطلاح به آنها منارجنبان می گویند. یکی از معروفترین آنها هم متعلق به شهر تاریخی اصفهان است و دیگری در شهرستان اردکان قرار دارد. در این بنایی که در شهر اصفهان قرار دارد، عارفی به نام عمو عبدالله کاردلانی به خاک سپرده شده است. در این منارجنبان با تکان دادن یک مناره دیگری نیز به حرکت در می آید. (اما گفته میشود مدتی است که تکان دادن آن ممنوع شده است).
آتشگاه
آتشگاه یا کوه آتشگاه اصفهان در غرب شهر اصفهان و در مسیر اصفهان به شهرستان نجفآباد قرار دارد ( در۸ کیلومتری مرکز شهر در خیابان آتشگاه) و در نزدیکی منارجنبان است. آتشکدهای که بر فراز کوهی کم ارتفاع واقع شده است. آتشگاه از آثار به جا مانده از دوران باستان است و یکی از ۷ آتشکدهی بزرگ ایران در زمان قباد ساسانی است. حتی برای صرف غذا هم رستورانهای زیبای زیادی با کیفیت غذای خوب در آن منطقه یافت میشود.
کجارو