مقصد سفرهای نوروزی کجاست؟
به گزارش آلامتو به نقل از توریست ها : افزایش قیمتها از ارز گرفته تا مایحتاج روزمره مردم در سالی که روزهای پایانی آن هم در حال گذر است دامان سفرهای نوروزی مردم را هم گرفته است.
متولیان امر سفر در این سالها بسیار تلاش کردهاند تا انجام سفرهای گروهی تحت عنوان «تور» را در بین مردم ، فرهنگسازی کنند تا نرخ تمامشده برای هر نفر، سرشکن شود و مردم، سفرهای ارزانقیمت را هم بتوانند تجربه کنند اما نیمنگاهی به نرخ سفرهای داخلی و خارجی برای نوروز ۱۳۹۲ نشان میدهد که مسافرت، لوکستر از سالهای قبل شده است و توده مردم توان و امکان انجام آن را ندارند.
در شرایط کنونی که حداقل حقوق یک کارگر، ۳۹۷ هزار تومان است ۳ شب اقامت در شیراز برای نوروز ۱۳۹۲ برای هر نفر ۷۸۰ هزار تومان است یعنی یک خانواده ۳ نفره برای ثبت نام در تور شیراز باید حداقل ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کند.
نرخ برخی از تورهای داخلی بر اساس اعلام تعدادی از آژانسهای گردشگری در تهران به این ترتیب است: تور بندر عباس – قشم برای نوروز ۱۳۹۲ برای هر نفر در اتاق دو تخته ۸۵۹ هزار تومان، تور ۴ روزه اصفهان ۵۵۹ هزار تومان، تور ۴ روزه کرمان ۷۵۹ هزار تومان، تور ۳ روزه چابهار ۸۰۹ هزار تومان، تور ۵ روزه کردستان و کرمانشاه ۶۵۹ هزار تومان، تور ۴ روزه گیلان و آستارا ۵۴۹ هزار تومان، تور ۴ روزه چهار محال و بختیاری ۳۳۹ هزار تومان، تور ۴ روزه قشم ۷۹۹ هزار تومان و…
افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی نرخ تور سفرهای داخلی
فیاضی، مدیر بازرگانی یکی از آژانسهای گردشگری درباره میزان افزایش نرخ تورهای داخلی در مقایسه با نوروز سال گذشته به خبرنگار فارس میگوید: بین ۲۰ تا ۲۵ درصد نرخ تورهای داخلی نسبت به نوروز ۹۱ اضافه شده است که این افزایش قیمت نیز مربوط به افزایش نرخ پروازها و هتلها و اقامتگاهها است.
در حالی که دستاندرکاران صنعت گردشگری، نوروز هر سال نسبت به سفرهای خارجی مردم ابراز نگرانی می کردند و برخیها نیز نسبت به نرخ بالای سفرهای داخلی در مقایسه با سفرهای خارجی، نقد داشتند اما برای نوروز ۱۳۹۲ نرخ سفرهای داخلی و خارجی، بسیار فاصله گرفته است به طوریکه برای سفر به امارات حداقل نفری یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان هزینه شود.
افزایش بیش از ۵۰ درصدی هزینه سفرهای خارجی
لیست قیمت تورهای خارجی در تمام آژانس های گردشگری به صورت ارزی – ریالی اعلام شده است که به گفته مدیر بازرگانی یکی از این آژانسها، عدد ارزی برای هر کدام از سفرهای خارجی نسبت به سال گذشته، تغییر نکرده است و تنها هزینه ریالی افزایش یافته است.
وی به خبرنگار فارس میگوید: البته افزایش هزینه ریالی هم به علت افزایش قیمت بلیت هواپیما است و برای سفرهایی که بلیت آنها ایران ایر و ماهان است، افزایش هزینه ریالی هم نداریم.
پکیج سفرهای نوروزی در آژانسها از ۲۹ اسفندماه امسال تا ۱۵ فروردین ۱۳۹۲ بسته شده است و قیمتهای اعلام شده نیز برای این مقطع زمانی است.
۹ روز مالزی و سنگاپور برای هر نفر ۲ میلیون و ۴۵۵ هزار تومان به اضافه یک هزار و ۶۸۰ یورو اعلام شده است که با احتساب هر یک یور ۵ هزار تومان، هزینه انجام این سفر برای یک نفر معادل ۱۰ میلیون و ۸۵۵ هزار تومان میشود.
۱۰ روز چین برای هر نفر ۱۱ میلیون و ۲۹۵ هزار تومان، ۶ روز یونان ۸ میلیون و ۵۴۵ هزار تومان، ۸ روز سوئیس ۱۵ میلیون و ۳۴۵ هزار تومان، ۱۳ روز دومینیکن، فرانسه و هلند ۲۴ میلیون و ۵۳۵ هزار تومان، ۱۱ روز ایتالیا و فرانسه ۱۶ میلیون و ۲۳۵ هزار تومان، ۱۳ روز سفر دریایی با کشتی به اسپانیا نفری ۱۵ میلیون و ۵۲۵ هزار تومان، ۱۴ روز ایتالیا و اسپانیا نفری ۲۱ میلیون و ۸۲۵ هزار تومان، ترکیه حداقل نفری یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، ۳شب در ارمنستان یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان، آنتالیا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و… است.
البته آژانسهای گردشگری رقمی را هم که به یورو و دلار اعلام کردهاند به جای آن «ریال» دریافت نمیکنند.
گران فروشی تور، ممنوع!
مقایسه برخی نرخهای سفرهای خارجی افزایش بیش از ۵۰ برابری نرخها را نشان میدهد که علت عمده آن نیز گرانشدن نرخ ارز است. اتفاقی که شاید تا حدودی به نفع رونق گردشگری داخلی باشد و عدهای را مجبور به ماندن در کشور و جلوگیری از خروج ارز کند.
اما آیا این وضعیت افزایش نرخ سفرهای داخلی و خارجی، کنترل شده است؟ مرتضی شریفی، مدیر کل دفاتر خدمات گردشگری کشور در پاسخ به این پرسش به خبرنگار فارس میگوید: بازرسیهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای نوروز ۱۳۹۲ از اول بهمنماه امسال آغاز شد و با آژانسهای گردشگری که گران فروشی کردهاند نیز برخورد و به آنها تذکر داده شد.
وی تأکید میکند که بازرسیها از اسفندماه شدت بیشتری مییابد.
مدیر کل دفاتر خدمات گردشگری میزان افزایش قیمت متعارف در تورهای گردشگری برای سال ۱۳۹۲ را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اعلام کرد.
در حالی که تنها یک ماه تا تعطیلات نوروز باقی است، باید دید با افزایش هزینه سفرها، آیا امسال هم «سفر» در سبد خانوار ایرانی جایی پیدا میکند یا مردم ترجیح میدهند همان «خانه اقوام» را مقصد گردشهای خود قرار دهند!