مجله تاپ‌ناز‌

بدن نیمی از خانم های ایرانی فولات جذب نمی کند! دلیل چیست؟

جذب فولات بدن خانمها

جذب فولات توسط بدن خانمها

می دانیم که بین 20 تا 30 درصد از بارداری ها بدون برنامه ریزی قبلی اتفاق می افتد. در بعضی از کشورها نظیر ایران این میزان تا 40 درصد نیز می رسد. به همین جهت استفاده از فولیک اسید به عنوان یک مکمل غذایی در بانوان توسط پزشکان توصیه می گردد.

در مقایسه با زمان مادربزرگ های ما، تغییرات زیادی اتفاق افتاده است. به گفته ی دکتر صدیقه حنطوش زاده، ما پیشرفت های باور نکردنی در بسیاری از جنبه های علم و زندگی کسب کرده ایم و یاد گرفته ایم که چگونه زندگی بهتر و سالم تر داشته باشیم.

ایشان همچنین توضیح دادند که: استفاده از مکمل ها حتی قبل از بارداری، می تواند آینده ای سالم برای مادر و فرزندش به ارمغان بیاورد.

محققان دریافتند که با افزودن اسید فولیک به رژیم غذایی زنان در یک تا سه ماه قبل از حاملگی، میزان نقص لوله عصبی کاهش می یابد. تقریبا تمام مراکز علمی معتبر معتقدند که تمام زنان باید مصرف اسید فولیک را از یک تا سه ماه قبل از بارداری شروع کنند.”

نقش فولیک اسید در کاهش خطرات بیماریهای کودکان

“بیماریهای قلبی، یکی از اختلالات مادرزادی است که ما می شناسیم، و بدنبال نقص لوله عصبی ممکن است ایجاد گردد. می دانیم که مکمل اسید فولیک به عنوان یک عامل درمانی در سیستم تغذیه ای مادر، می تواند خطر نقایص لوله عصبی در کودک را کاهش دهد. برخی مطالعات نیز نشان داده اند که مکمل های اسید فولیک می توانند به جلوگیری از برخی اختلالات مادرزادی مانند ناراحتی های قلب و غیره کمک کنند.

 

جذب فولات بدن خانمها

می دانیم که بین 20 تا 30 درصد از بارداری ها بدون برنامه ریزی قبلی اتفاق می افتد. در بعضی از کشورها نظیر ایران این میزان تا 40 درصد نیز می رسد. به همین جهت استفاده از فولیک اسید به عنوان یک مکمل غذایی در بانوان توسط پزشکان توصیه می گردد.

کمبود امگا3 DHA در بین خانم های ایرانی

می دانیم که (DHA) DocosaHexaenoic Acid و(EPA) EicosaPentaenoic Acid اسیدهای چرب اشباع نشده هستند و همین طور این دو اسید چرب یا پیش سازهای آنها نقش مهمی در رشد و تکامل مغز جنین دارند. مطالعات متعددی نشان داده است که نقش این دو اسید در جلوگیری از زایمان زودرس و دیابت حاملگی ثابت شده است.

کمبود ید در بین خانم های ایرانی

مطالعات انجام شده در ایران نشان داده است که تقریبا تمام خانم های ایرانی مبتلا به کمبود ید هستند. علاوه بر این، در بررسی اخیر آزمایش ادرار در ایران، نشان داده شد که کمبود ید در زنان باردار ایرانی بسیار رایج است.

توصیه می شود که تمام خانم هایی  که می خواهند باردار شوند یا باردار هستند، باید روزانه 150 تا 250 میکروگرم ید دریافت کنند.

خانم هایی که در سنین باروری هستند به فولات نیاز دارند

خانم ها، فرقی نمی کند کجا زندگی می کنند، چه میزان تحصیلات و تاریخچه ی فرهنگی دارند، یک موضوع در تمام آنها مشترک است، و آن این است که آنها بهترین را برای فرزند خود می خواهند. به منظور آماده سازی مطلوب برای نیازهای خاص قبل و در دوران بارداری، و همین طور در دوران تغذیه کودک با شیر مادر، بدن مادر نیاز به دریافت مقدار مناسب مواد مغذی اصلی دارد. یکی از این مواد مغذی مهم فولات است. این واقعیت به طور گسترده ای شناخته شده است. اما آنچه که بسیاری از مردم نمی دانند این است که در واقع توانایی بدن خانم ها در متابولیسم فولات متفاوت می باشد.

فولات، یک ویتامین B است که در تقسیم و تمایز سلول های مهم بدن انسان نقش دارد. در طی رشد جنین، فولات به ویژه در ایجاد لوله عصبی، که 21 روز پس از لقاح ساخت آن شروع می شود، موثر می باشد. مطالعات نشان داده است که تامین مناسب فولات خطر تخریب لوله عصبی را تا 60٪ ، وزن کم هنگام تولد را تا 57٪ و نقص مادرزادی قلب را تا 18٪  کاهش می دهد. به دلیل اهمیت فولات در سه ماهه اول، زنان باید روزانه 400 میلی گرم اسید فولیک (فولات) را دریافت کنند. با این حال، دکتر حنطوش زاده، متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان ولیعصر، خاطر نشان کرد که نیازهای بدن مادران به فولات اغلب توسط رژیم غذایی مادران تامین نمی گردد.

اغلب بانوان نمی توانند فولات را متابولیزه کنند

اگر چه نیاز به فولات در بدن تمام بانوان یکسان است، بسیاری از زنان به طور کامل نمیتوانند فولات خوراکی یا اسید فولیک (شکل صنعتی ویتامین، معمولا در مکمل ها یافت می شود) را به فرم زیستی فعال L-5-methyltetrahydrofolate (L-5-MTHF) 8 متابولیزه کنند. مرحله نهایی این فرایند متابولیسم چند مرحله ای، تبدیل 5,10-methylenetetrahydrofolate به L-5-MTHF، توسط آنزیم 5,10-methylene-THF ردوکتاز MTHFR 9) (کاتالیز می شود. با توجه به یک سیتوزین رایج برای جهش نقطه ای thymine در نوکلئوتید 677 از ژن MTHFR، فعالیت آنزیم MTHFR در 70٪ در افراد هموزیگوت و 30٪ در افراد هتروزیگوت کاهش می یابد. در مطالعه 2014 زنان ایرانی، 41.5٪ هتروزیگوت و 8.8٪ برای جهش این نقطه هموزیگوت بودند. این بدان معنی است که نیمی از زنان ایرانی نمیتوانند به طور کامل جذب فولات خوراکی یا اسید فولیک را به عنوان یک  مکمل انجام دهند.

دکتر حنطوش زاده توضیح دادند که با اینکه مقدار فولات در خون یا حضور آن در جهش ژنتیکی قابل شناسایی است، بهترین راه برای اطمینان از اینکه فرد به اندازه کافی فولات دریافت می کند، غنی سازی رژیم غذایی آنها با فولات می باشد.

متافولین سطح کلسترول مناسب برای همه زنان را تضمین می کند

با توجه به اهمیت مشخص فولات، به بانوان توصیه می شود از مکمل های قبل و در دوران بارداری استفاده کنند. این مکمل ها معمولا فولات را به صورت اسید فولیک به بدن می دهند. با این حال، همانطور که قبلا ذکر شد، همه زنان نمی توانند اسید فولیک را به شکل فعال زیستی آن تبدیل کنند.

 

متافولین ترکیب پایدار کلسیم L-5-MTHF می باشد که با بیش از پنجاه سال تحقیق توسط کمپانی مرک عرضه می شود وبطور مستقیم توسط بدن قابل جذب می باشد. این به این معنی است که حتی زنان با فعالیت آنزیمی محدود نیز می توانند مطمئن باشند که نیازهای فولات آنها در طی 4 هفته برطرف می گردد. علاوه بر این، متافولین همچنین سطح فولات پلاسما را سریع تر و موثرتر از اسید فولیک افزایش می دهد، که حتی برای زنان بدون نقص در آنزیم MTHFR نیز مفید می باشد.

 

جذب فولات بدن خانمها

فمیبیون تنها مکمل بارداری است که برای هر سه مرحله بارداری، پیش از بارداری، بارداری و تغذیه با شیر مادر تهیه شده است که حاوی متافولین، ید و DHA و دیگر ترکیباتی از ویتامینها می باشد که با دقت انتخاب شده اند. این ساده ترین راه برای کمک به بیماران جهت بارداری سالم بدون درنظرگرفتن ژنوتیپ MTHR می باشد.

همچنین بخوانید :

مطالب مشابه را ببینید!