مجله تاپ‌ناز‌

راهنمای سفر به نیوزلند

راهنمای سفر به نیوزلند

سفر به نیوزلند

نیوزیلند.در حوزه جنوب غربی اقیانوس آرام و در 1750 کیلومتری جنوب شرقی استرالیا واقع شده است؛ این کشور شامل دو جزیره بزرگ و چند جزیره کوچک بوده که روی هم رفته 268680 کیلومتر مربع وسعت دارد. وسعت این کشور با ژاپن و بریتانیا برابر میباشد.
 
پایتخت نیوزیلند، شهر ولینگتن بوده و از دیگر شهرهای مهم آن میتوان اوکلند، هامیلتون، کریست چرچ و دونیدن را نام برد.
نیوزیلند دارای 3994000 نفر جمعیت بوده که حدود12 درصد آن را مائوریها، 5 درصد را تیره های دیگر و اکثریت جمعیت را اروپائیان تشکیل میدهند که 73 درصد آن در جزیره شمالی زندگی می کنند.
 سفر به نیوزلند
از نظر نژادی 85 درصد جمعیت این کشوررا نژاد سفید که اکثرا انگلیسی تبار و در نیوزیلند به پاکیها (PAKEHA) معروف هستند، حدود12 درصد را مائوریها که از حدود هشتصد سال قبل از ورود اروپائیان در این کشور زندگی می کردند و 5 درصد دیگر را سایر نژادها تشکیل میدهند.
زبان رسمی مردم این کشور انگلیسی است ولی عده کثیری از ساکنان بومی نیوزیلند ( مائوریها) همچنان زبان محلی خودرا به همین نام حفظ کرده اند.
از نظر حکومتی نیوزیلند تقریبا از الگوی بریتانیا پیروی می کند و فرماندار کل این کشور نماینده ملکه انگلیس به شمار میرود. این کشور دارای یک مجلس پارلمانی است و دولت در برابر مجلس پاسخگوست.
مذهب اکثریت مردم مسیحیت میباشد ضمن اینکه پیروی از هرگونه دین و مذهب آزاد است.
تعداد مسلمانان نیوزیلند حدود 30 تا 40 هزار نفر بوده که اکثرا اهل سنت هستند . اکثر مسلمانان مقیم نیوزیلند را افراد هندی الاصل تشکیل میدهند. هر چند در بین آنان تعداد قابل توجهی عرب و اروپائیان مسلمان وجود دارند. اکثر مسلمانان در شهر اکلند زندگی می کنند و این شهر بزرگترین کانون مسلمانان بشمار میرود. 26 سال پیش فدراسیون انجمن های اسلامی نیوزیلند به کوشش مسلمانان ساکن این کشور و عربستان سعودی شکل گرفت.
 سفر به نیوزلند
ایمنی و امنیت
1- وضعیت امنیتی در مناطق توریستی آن بسیار مطلوب میباشد و به طور کلی آمار جرایم در این کشور نسبتا پائین گزارش شده است ولی این بدان معنی نیست که هموطنان در حفظ و نگهداری اموال و مدارک مسافرتی دقت نداشته و بدون رعایت احتیاط در سطح شهر رفت و آمد نمایند. جیب بری، سرقت پول و گذرنامه و دیگر جرائم خرد خصوصا در فصل تابستان و در محل های بازدید جهانگردان اتفاق می افتد.
قوانین، آداب و رسوم
1- قوانین این کشور در رابطه با جرائمی نظیر حمل یا استعمال داروهای ممنوعه و از جمله مواد مخدر و روان گردان بسیار سخت گیرانه است. این مجازات ها می تواند شامل حبس های طولانی و پرداخت جریمه های سنگین باشد.
2- برای رانندگی در این کشور می باید گواهینامه ملی آن کشور یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن قادر خواهند بود بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی نمایند، مضاف بر اینکه این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید. اضافه می نماید متقاضیان این نوع گواهینامه می توانند در داخل کشور با مراجعه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معاونت راهنمایی و رانندگی و با ارائه گواهینامه ایرانی معتبر خود، نسبت به دریافت آن اقدام نمایند.
3- به علت عدم وجود قرار داد انتقال محکومین از حبس میان دو کشور، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، می باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری نماید.
4- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات محل بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
 سفر به نیوزلند
الزامات ورود و اقامت
1- تکمیل کردن فرم های مربوط به بیماری سارس از جمله مواردی است که در فرودگاه های این کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
2- ورود هر نوع خوراکی، میوه جات، سبزیجات، تخم و بذر گیاهی، پوست حیوانات و فرآورده های کشاورزی به این کشور می بایستی در کارت های ورودی مسافران قید و مورد بازرسی قرار گیرد. در صورتیکه این مواد همراه مسافر بوده و اعلام نگردد، جریمه نقدی و حتی زندان در پی خواهد داشت.
3- توصيه مي شود كليه مسافران محترم ايراني عازم كشور نيوزيلند با عنايت به مسير پروازي خود از طريق استراليا ، درتهران از سفارت استراليا درخواست رواديد دوبار ورود نمايند .تا به هنگام عزيمت به نيوزيلند و باز گشست از طريق استراليا با مشكل مواجه نشوند .
 سفر به نیوزلندسفر به نیوزلند
بهداشت
1- سازمان بهداشت جهانی این بیماریهای را در این کشور گزارش نموده است:
هپاتیت A/تب دنگو/تب تیفوئید
2- برای سفر به این کشور حتما از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده نمائید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
3- لازم است قبل از سفر به این کشور کنترل نمائید واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه نمائید.
4- با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز نمائید.
5- سعی نمائید در تهیه خوراک و آب مناسب (ترجیحا آب بسته بندی) دقت نمائید.
6- وجود بعضی از بیماری ها و تب های محلی در برخی از مناطق، ایجاب می نماید که توصیه های بهداشتی که آزانسهای مسافرتی، رعایت آن را الزامی می دانند مورد توجه قرار گیرد.
7- با توجه به نوع تابش خورشید در این کشور، بیماری های پوستی شایع می باشد که مسأله استفاده از کرم های ضد آفتاب را ضروری می نماید.
8- جهت کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از جدول مربوط به بیماری های موجود در این کشور می توانید به سایت بهداشت جهانی: www.who.int/countries/en/ مراجعه نمائید.
 سفر به نیوزلند
شرایط سفر و اطلاعات سودمند
1- خرید کالا و استفاده از سرویس های عمومی صرفا با پول رایج این کشور انجام می گیرد، البته می توان دلار و یا دیگر ارزهای موجود نظیز یورو و پوند را در بانک ها، صرافی ها یا هتل های نیوزلند به پول محل تبدیل نمود.
2- در بدو ورود به این کشور چنانچه در ولینگتون اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا نمائید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
3- درخصوص خرید ازفروشگاههای بزرگ این کشور توصیه میگردد تا هنگام خروج نهایی از فروشگاه، رسید خرید را دراختیار داشته باشید تا درصورت کنترل امنیتی و تقاضای رسید بتوانید آن را در اختیار مأمورین فروشگاه قرار دهید.
4- چنانچه در این کشور دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت نمائید. بدیهی است گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهاد های مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
لطفا در تماس با سفارت یا سرکنسولگری های جمهوری اسلامی ایران تردید نکنید!
آدرس سفارت جمهوری اسلامی ایران در ولینگتون
151-Te Anau Road Roseneath Wellington
تلفن
3862976-3862983
فکس
3863065
پست الکترونیک
[email protected]

مطالب مشابه را ببینید!