مجله تاپ‌ناز‌

نشانه های اختلال هورمونی در بدن زنان چیست؟

نشانه های اختلال هورمونی در بدن زنان چیست؟

خستگی، بیخوابی، ریزش مو ،اضافه وزن و … به دلیل اختلال هورمونی در بدن زنان رخ می دهد

برای یک زن، هورمون‌ها معرف او هستند. از نوجوانی گرفته تا یائسگی، ریتم هورمون‌های ما می‌تواند خلق و خو، انرژی،زیبایی، و وضعیت کلی سلامت مان را تعیین نماید. اما همچنان تعجب می‌کنم از این‌که نقش هورمون‌ها در سلامت زنان، اغلب دست‌کم گرفته شده و ما به‌عنوان زن، چرا درباره چیزی که دربدن‌مان در حال رخ دادن است، پریشان و مبهوتیم.

به گزارش تاپ ناز به نقل از سلامت ؛ پیش از این‌که این موضوع مهم درباره سلامتی را به‌عنوان بدشانسی یک زندگی نرمال تلقی کنید، به بدن‌تان گوش دهید و بدانید که ممکن است علائمی وجود داشته باشد که نشان دهنده بی‌نظمی هورمونی بدن‌تان باشد.

خستگی

ظاهرا، شتاب و دویدن و عجله داشتن و احساس “خستگی”، شیوه‌ای پذیرفته شده برای زندگیست. اما احساس خستگی می‌تواند علامتی برای تغییر میزان هورمون‌ها باشد. من از زنان زیادی شنیده‌ام که خستگی‌شان را به‌مدل‌های مختلف گزارش می‌کنند. “من نمی‌توانم صبح‌ها از رختخواب بلند شوم” یا “بعدازظهرها از پا افتاده و ناتوانم”، این‌ها شکایت‌های رایج بیماران من است. حرف آخر: اگر متوجه تغییری در میزان انرژی‌تان شدید، آن را نادیده نگریرید. سطح هورمون‌های‌تان را چک کنید، تیروئید، انسولین، استروژن، پروژسترون، و هورمون‌های غدد فوق‌کلیوی می‌توانند همه‌گی به خستگی مربوط باشند.

بیخوابی

برای خیلی‌ها، این خستگی هم مربوط به تغییرات در خواب می‌شود. هورمون‌ها، عادات خواب را کنترل و تنظیم می‌کنند، و خیلی از زن‌ها، به‌دلیل تغییرات هورمونی، با اختلالات خواب، دست و پنجه نرم می‌کنند. پایین بودن میزان پروژستورون، بیخوابی‌ تا ساعت سه صبح را دربر دارد. در حالی‌که پایین بودن استروژن می‌تواند دلیل گرگرفتگی و عرق‌های شبانه باشد که برهم‌زننده یک خواب خوب و آرام شبانه است. اگر برای به خواب رفتن مجبورید گوسفندهای زیادی را بشمارید، پس وقتش است که وضعیت هورمون‌های‌تان را بررسی کنید!

زودرنجی و بدخلقی

اگر فرد مورد علاقه‌تان متوجه تغییراتی در خلق و خوی شما شد، ممکن است دلیلش چیزی فرارتر از یک روز بد کاری یا ترافیک کلافه کننده باشد. تغییرات هورمونی می‌تواند حتی متعادل‌ترین و آرام‌ترین زن‌ را به یک هیولای جیغ‌جیغو تبدیل کند. خیلی از خانم‌ها متوجه تغییراتی در خلق و خوی‌شان می‌شوند که مستقیما به موقعیت‌های خاصی در دوره قاعده‌گی‌شان می‌شود. داد و خروش‌ها و زودرنجی‌های پیش از قاعده‌گی، لزوما به‌دلیل اضطراب یا افسردگی نیست، بلکه می‌تواند به‌خاطر مداوا نکردن عدم تعادل هورمونی باشد.

ریزش مو

موهای شما، وضعیت هورمون‌های‌تان را گزارش می‌دهند. تغییرات در حجم یا ساختار مو، همراه با ریزش آن، نشاندهنده اختلالات هورمونی می‌باشد. کم‌پشت شدن موهای بالای سر، می‌تواند علامت اختلال تیروئید باشد، و کم‌پشت شدن شقیقه‌ها اغلب به کمبود پروژسترون یا استروژن مربوط می‌شود. اگر متوجه شدید دسته‌ای از موهای‌تان کم‌پشت‌تر شده، ممکن است اندروژن‌تان بالا بوده یا هورمونDHT(دی هیدروتستوسترون) تان زیاد باشد.

اضافه وزن

همه خانم‌ها به وزن‌شان توجه دارند، تغییرات ناگهانی در وزن، یکی دیگر از علائم اختلال هورمونی است. افزایش وزن درناحیه شکم یا بازوها می‌تواند نشاندهنده مقاومت انسولینی باشد. سنگینی در سینه‌ها، اغلب به میزان استروژن و افزایش وزن در ناحیه باسن‌ها و ران‌ها به تیروئید مربوط می‌شود.

دانستن این‌که هورمون‌ها به وضعیت سلامتی مربوط هستند، به شما کمک می‌کند سرزنده، باانرژی و سالم بمانید. اگر از هریک از این علائم رنج می‌برید، با پزشک‌تان مشورت کرده و وضعیت هورمونی‌تان را ارزیابی کنید.

مطالب مشابه را ببینید!