مجله تاپ‌ناز‌

در سفر به هرمزگان چه غذاهایی بخوریم؟

در سفر به هرمزگان چه غذاهایی بخوریم؟

غذاهای خوشمزه هرمزگان در انتظار مسافران

غذاهای هرمزگان

استان هرمزگان به دلیل نزدیک بودن به دریا و شرایط اقلیمی خاصی که دارد، دارای غذای متنوعی است.اگر به هرمزگان سفر می کنید حتما غذای محلی و خوشمزه این استان را میل کنید و لذت ببرید.  با رفتن به جنوب ایران، سفری خاطره انگیز و خوشمزه را تجربه می کنید چون این استان با آب و هوا و ویژگی های اقلیمی خاص غذاهای خوشمزه ای دارد که تنوع آن ها بینظیر است. احتمالا برایتان جالب است که بدانید در هرمزگان از ادویه های هندی زیاد استفاده می شود و غذاهای این ناحیه از غذاهای هندی تاثیر زیادی گرفته است. رفتن به هرمزگان تجربه ای متفاوت است در این سفر به غیر از دیدن شهرهای تماشایی و مردمی مهمان نواز، غذاهایی متنوع را امتحان می کنید که نمونه آن ها در شهرهای دیگر ایران پیدا نشود.  در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با تعدادی از غذاهای هرمزگان آشنا شوید.

غذاهای هرمزگان

نان چم‌ چمو

احتمالا در سفر به قشم اسم نان چم چمو را می شنوید، نانی محلی و خوشمزه که بیشتر در هنگام صبحانه خورده می شود و با طرز پخت آسانش از نان های پرطرفدار منطقه محسوب می شود. این نان که به نان تخم مرغی معروف است با موادی مثل تخم مرغ، آرد، شکر و روغن درست می شود.

نان چم‌ چمو

زیبون

زیبون به خاطر داشتن سیب زمینی سرخ شده طرفداران زیادی دارد و در این غذا هم مثل بیشتر غذاهای جنوبی از ماهی استفاده می شود. بعد از اینکه ماهی ها حسابی با ادویه و فلفل مزه دار شد در روغن سرخ می شود. در همین حال در ظرفی جداگانه سیب زمینی های خلالی بزرگ سرخ می شوند. به سراغ گوجه فرنگی می رویم، آن ها رنده و با پیاز تفت داده می شوند. در آخر در کف یک قابلمه، نان محلی پهن می شود و همه این مواد روی نان ریخته می شوند و همراه برنج دم می کشند.

موفلک

اگر دوست دارید در سفر به قشم به غیر از جاذبه های دیدنی آن طعم غذاهای این ناحیه را هم بچشید موفلک را امتحان کنید،؛ غذایی محلی که فقط در قشم درست می شود و برای پخت آن گندم یا جوی پرک شده را آنقدر برشته می کنند تا به رنگ قهوه ای دربیاید. در ظرفی جداگانه پوست و استخوان ماهی مخصوص جنوب کاملا جدا و با پیاز تفت داده می شود. بعد از آماده شدن ماهی آن را با گندم دم می کنند و روی مواد مقداری ادویه و تخم گشنیز می ریزنند.

سوراغ

سوراغ یک نوع خورشت بندری است که به همراه غذاهای دیگر خورده می شود. برای درست کردن این غذا موادی مثل ماهی مومغ، خاک سرخ جزیره هرمز، پوست نارنج و نمک را به مدت ۱۰ روز در ظرف دربسته قرار می دهند تا حسابی غلظت پیدا کند.

سوراغ

بلالیت

از غذاهای مقوی و خوشمزه که در بوشهر و بندرعباس درست می شود و بیشتر هنگام صبحانه خورده می شود. برای پختن این غذا از ماکارانی، گلاب، هل،روغن، شکر و یا شیره خرما استفاده می شود گاهی هم برای اینکه عطر و رنگ بهترین پیدا کند به آن زعفران اضافه می شود.

بلالیت

هوارى

هواری از آن غذاهایی است که با داشتن ادویه های تند و تیز و ماهی به خوبی از ویژگی های جنوبی بودن برخوردار است! برای درست شدن این غذا در ابتدا انواع سبزیجات خوش عطر مثل شمبلیه، گشنیز و شوید را به همراه پیاز و سیر سرخ می کنند. در همین حین ماهی ها هم برای سرخ شدن به این سبزیجات اضافه می شود. بعد از پاشیدن ادویه های تند و زردچوبه در آخر برنج را به همراه این مواد دم می کنند. برای درست کردن این غذا گاهی به جای ماهی از میگو استفاده می شود که آن هم خوشمزه و پرطرفدار است.

هواری

مالوکی

خیلی از گردشگران دوست دارند در سفر به شهرهای جدید شیرینی های خوشمزه آن ناحیه را امتحان کنند. اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید حتما در این استان سراغ شیرینی مالوکی را بگیرید. این شیرینی سنتی با ماست، پودر قند، آرد و تخم مرغ درست می شود. برای تهیه این شیرین بعد از درست کردن خمیر آن را به شکل دایره های کوچک در روغن سرخ می کنند و در آخر هم برای اضافه کردن طعم شیرین، آن را در پودر قند غوطه ور می کنند.

ترشی انبه

حتی ترشی های این ناحیه هم با دیگر نقاط ایران فرق دارد در اینجا ترشی انبه از ترشی های پرطرفدار است. برای درست شدن این ترشی به غیر از انبه از مود دیگری مثل تمبر هندی، زردچوبه و رب گوجه فرنگی هم استفاده می شود. در آخر بعد از ترکیب این مواد آن ها را مدتی در ظرف دربسته پر از سرکه می خوابانند تا آماده شود.

ترشی انبه

مهیاوه

این غذای معروف هرمزگان در واقع نوعی سس است . برای درست کردن آن از ماهی موتو تند و شور استفاده می شود. این ماهی، خشک شده و به شکل پودر در می آید و با موادی مثل خردل، گشنیز و فلفل ترکیب و به آن نمک و آب اضافه می شود تا به شکل مایعی روان در بیاید. این مایع در ظرفی دربسته به مدت حدود یک ماه زیر آفتاب گذاشته می شود و همراه برنج و نان و گاهی هم صبح ها به جای پنیر خورده می شود. البته به خاطر طعم تند و تیزی که دارد نمی توان آن را زیاد خورد.

 نان توموشی

در قشم این نان محلی و نازک با سس مخصوص درست می شود این نان که بیشتر وقت ها با مهیاوه خورده می شود با موادی مثل تخم مرغ و پنیر درست می شود.

نان توموشی

ماهى برشته یا کباب ذغالی

برای درست کردن این غذاهای محلی قشم از انواع ماهی های خوشمزه جنوب استفاده می شود. برای تهیه این ماهی، شکم ماهی خالی و با موادی مثل ادویه، سبزیجات معطر و پیاز پر می شود.

ماهی برشته

دوپیازه میگو

این غذا در جزیره قشم درست می شود و برای پخت آن از موادی از میگو، رب، ادویه و پیاز استفاده و با برنج یا نان خورده می شود.

دوپیازه میگو

برنج دیشو

در این غذا که در واقع ترکیبی از برنج و ماهی است برای خنثی شدن طبع سرد ماهی از شیره خرما استفاده می شود و برنج به همراه شیره خرما دم می کشد.

منبع الی گشت

همچنین بخوانید :

مطالب مشابه را ببینید!