چرا هنگام پرواز با هواپیما بدن رطوبت از دست می دهد؟
چرا بدن در هواپیما رطوبت از دست می دهد؟
ممکن است بدن شما هم در پرواز دهیدراته یا خشک شود. دلیل کم اب شدن و از دست رفتن رطوبت بدن در هواپیما چیست؟
شاید اگر ساعات طولانی را در هواپیمای کامپوزیت مدل های جدیدی مانند ایرباس A350 یا بوئینگ 787 مسافرت کرده باشید خیلی کمتر از ثبل دچار جت لگ شده باشید و پوستتان خیلی بهتر از پرواز با دیگر هواپیماها بماند و در دهان و بینی خود اصلا احساس خشکی نکنید.
اما برا فهمیدن این موضوع باید بدانید که هوایی که شما در کابین تنفس می کنید ترکیبی از هوای خارج هواپیما است و هوایی که از داخل کابین بازیافت می شود است. اما در هواپیماهای قدیمی تر، هوای خارج از کمپرسورهای موتور به داخل کابین دمیده می شود که در برخی از جت های مدرن مانند بوئینگ 787 هوا به صورت مستقیم وارد کابین هواپیما می شود.
شاید فکر کنید هر چه در صد هوای تازه خارج از هواپیما نسبت به هوای بازیافت شده درون هواپیما، بیشتر به داخل کابین هدایت شود، شما ترکیب بهتری برای تنفس خواهید داشت که لزوما اینطور نیست. در مورد فیلترهای هوایی که در هواپیماهای جدید استفاده میشود باید مفصلتر صحبت کرد که در این مقاله نمیگنجد، ولی موضوع مهم این است که هوای بازیافتی رطوبت بیشتری دارد.
عکس کابین بوئینگ ۷۸۷ در خط هوایی هند
کمی صبور باشید؛ چرا که جزئیات این موضوع شاید کمی مشمئز کننده باشد، اما قطعا جالب است. رطوبت هوا در کابین، به خصوص بعد از برخاستن هواپیما از زمین، ناشی از تنفس شما و مسافران دیگر است. خبر خوب برای آن دسته از مسافرانی که در بخش عقب هواپیما جای گرفتهاند این است که چون تعداد افرادی که با تنفس خود، رطوبت را وارد هوا میکنند در این بخش از هواپیما بیشتر از بخشهای دیگر است، هوای آن مرطوبتر از کلاس تجاری و کلاس درجه یک است.
کابینهای بوئینگ ۷۸۷ و ایرباس A350، به جای آلومینیومی که در نسلهای قبلی هواپیما استفاده شدهاند، از کامپوزیتهایی با فناوری بالا ساخته شدهاند. به زبان ساده، ساخت هواپیماهای پلاستیکی به جای هواپیماهای فلزی به این معنی است که احتمال زنگزدگی در آن کمتر است، بنابراین میتوان رطوبت هوایی که در آن تنفس میشود را تا ۲۵٪ افزایش داد. این نرخ در هواپیماهای قدیمیتر از ۱۰ تا ۲۰ درصد متغیر است، ولی رطوبت در خانههای مناطقی که دارای آب و هوای معتدل هستند، دارای ۵۰٪ رطوبت هستند.
هواپیماهای ۷۸۷ و A350 همچنین میتوانند فشار هوای داخل کابین را در ارتفاعات پایینتر تنظیم کنند: در این هواپیماها تنظیم فشار هوا در ۱۸۰۰ متری انجام میشود نه در ارتفاع ۲۴۰۰ متری که مربوط به هواپیماهای قدیمیتر است.
این مقدار تفاوت در ارتفاع مثل تفاوت بین دنور یا مکزیکوسیتی با بوگوتا یا آدیس آبابا است؛ تفاوت ۶۰۰ متری در ارتفاع، تفاوت زیادی در حال افراد و چگونگی واکنش پوست آنها ایجاد میکند و این یکی از همان دلایلی است که باعث محبوبیت هواپیماهای جدید در میان مسافران شده است.
نوشیدن یک لیوان آب در هر ساعت از پرواز ضروری است
اما، این که شما سوار یک هواپیمای قدیمی شده باشید یا جدید فرقی در اصل موضوع ایجاد نمیکند: چگونه باید از خشک شدن آب بدنتان جلوگیری کنید؟ خب، اگر شما نسبت به دهیدراته شدن در خانه، به خصوص در زمستان، حساسیت داشته باشید، شاید در هواپیما هم همینطور باشید. اولین ترفند برای رفع این مشکل، نوشیدن آب زیاد است. کار دیگری که عاقلانه به نظر میرسد آن است که از نوشیدن کافئین خودداری کنید. اما اگر در نوشیدن قهوه با مقدار مساوی آب، تعادل برقرار کنید هم خوب خواهد بود. اگر بینی شما خشک میشود، میتوانید از یک اسپری سالین (که محتوای آن فقط آب شور است) استفاده کنید یا این که با کمی آب، بینی خود را بشویید تا مرطوب شود و شاید هم بهتر باشد که یک لوسیون خوب پوست و یک قمقمهی کوچک آب هم به همراه داشته باشید.
هر زمان که احساس خشکی در بدنتان کردید، علاوه بر نوشیدن آب، کمی لوسیون به پوستتان بمالید و کمی هم سالین به بینی خود اسپری کنید. شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ اما این ترفند تاثیر زیادی روی سلامتی شما خواهد داشت.
» همچنین بخوانید :
چگونه از پرواز با هواپیما نترسیم؟