مجله تاپ‌ناز‌

تاثیر منفی نور خورشید بر موی سر و روش های پیشگیری از آسیب مو در نور خور

نور خورشید به دلیل دارا بودن اشعه فرابنفش می تواند تاثیرات مختلف روی مو داشته باشد. ریزش مو، ایجاد موخوره، نغییر رنگ مو و خشک شدن مو بعضی از اثران نور خورشید روی مو است.

افرادی که اطلاعات در مورد تاثیرات نور خورشید روی پوست و مضرات را دارند حتما کمتر دچار آسیب می شوند و موهای زیباتری خواهند داشت. نور خورشید در کنار تاثیرات خوبی که روی مو دارد می تواند عوارضی بر روی پوست و مو ایجاد کند.

اثرات نور خورشید بر موی سر افراد

همان گونه که مشخص است، نور خورشید برای جذب ویتامین D در بدن سودمند است و به همین جهت باعث سلامت بدن به ویژه استخوان ها می شود. در مورد تاثیر نور خورشید بر موی سر و فواید و مضرات آن در ادامه بیشتر توضیح می دهیم. زندگی انسان به تابش پر فروغ نور خورشید وابسته است در صورتی که نور خورشید برای همیشه خاموش می شود، بدون شک زندگی به شیوه امروزی ممکن نبود و اکو سیستم طبیعی کره زمین هم به هم می خورد.

بیشتر افراد به این موضوع باور دارند که اشعه طلایی نور خورشید در رشد و سلامت مو تاثیرات مثبت دارد. با رسیدن فصل گرم، امکان بهره بردن از نور خورشید بیش از قبل فراهم می شود و افراد می توانند زمان بیشتری را در معرض نور خورشید قرار بگیرند.

طبق تحقیقات معلوم شده که تابش اشعه فرابنفش نور خورشید به شکل مستقیم روی پوست و موی سر تاثیر می گذارد. سرعت در روند پیری پوست یکی از عیوب تابش مستقیم افتاب روی پوست است. برای پیشگیری از این مشکل باید بدن و صورت از از نور خورشید در مدت زمان طولانی محافظت کنید.

میزان گرمای نور خورشید در فصل های مختلف یکسان نیست. در نیمه اول سال یعنی در فصل بهار و تابستان، گرمای خورشید بیش از قبل است، در فصل های سرد پاییز و زمستان به دلیل وجود ابر بیشتر در آسمان نور خورشید هم کمتر می شود. در هر صورت در هر دو حالت میزان تابش نور فرابنفش خورشیدی تا حدی بالا می رود. اشعه فرابنفش اثار بد روی پوست و موی انسان دارد. بروز چروک های ریز روی پوست و پیری پوست از عوارض ناخوشایند این نور می باشد. در رابطه با تاثیرات نور خورشید روی موی سر اطلاعات عمومی کمتر است به همین جهت در ادامه توضیحات بیشتری را ارائه کرده ایم.

تاثیر منفی نور خورشید بر موی سر

تاثیر نور خورشید روی رنگ مو

رنگ موی انسان از ملانین تاثیر می گیرد. ملانین از راه ژن از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. در صورتی که دارای رنگ مویی مشکی یا بلوند هستید به این دلیل است که ژن آن را به ارث برده اید. در حال حاضر با استفاده از بعضی گیاهان یا مواد شیمایی می توان رنگ مو را تغییر داد، ولی این تغییر دائمی نیست و موهای تازه رشد کرده با همان رنگ اصلی طبق ژنتیک شخص هستند. با بیشتر شدن سن رنگدانه ملانین هم از بین می رود و در نتیجه موها رنگ خود را از دست می دهند و سفید و خاکستری می شوند.

تابش نور خورشید روی مو باعث می شود که به ملانین مو صدمه وارد شود و رنگ مو روشن تر شود. این موضوع در مدت طولانی تاثیرات زیانباری روی موی می گذارد و می تواند سفیدی زودرس مو را به دنبال داشته باشد.

تاثیر نور خورشید بر ریزش مو

اشعه فرانبفش نور خورشید باعث آسیب به پوست می شود و اثار زیانباری به دنبال دارد. پوست کف سر هم از این قادعه مثتثنی نیست و در مقابل اشعه فرابنفش خورشید دچار صدمه می شود. اشخاصی که به دلیل شغل و حرفه ای که دارند سالیان در معرض نور خورشید بوده اند، بیشتر به بیماری های پوستی و جهش سلولی در پوست سر مبتلا می شوند. این مشکل با سخت شدن پوست سر و به اصطلاح سنگ فرشی شدن آن همراه می شود. به همین دلیل موها هم تحت تاثیر قرار می گیرند و به مرور زمان نارک می شوند و ریزش می کنند.

تاثیر نور خورشید به خشکی مو

اشعه فرابنفش نور خورشید با ایجاد تغییرات در آمینو اسیدها و پروتئین های ساقه مو باعث تخریب لیپیدهای مرطوب کننده مو می شود. کیفیت مو به دلایلی مانند تجزیه رنگدانه ملانین، اختلال در چرخه رشد مو و کاهش تراکم مو همراه با از دست دادن رطوبت ساقه مو شدیدا تحت تاثیر قرار می گیرد. به همین دلیل مو کم کم خشک و شکننده می شود. موهای خشک خیلی سخت حالت می گیرد و در معرض موخوره قرار می گیرد.

موخوره یکی از عارضه های شایع در افرادی است که موی خشک دارند. موخوره باعث می شود تا انتهاب موی به شکل چند شاخه شود و وز شود. موهای که موخوره دارند بسیار نازک و بی کیفیت می شوند. موخوره مشکلی است پیش رونده، افرادی که دچار موخوره می شوند در ابتدا مشکل کمی دارند ولی کم کم تمام موی سر به موخوره دچار می شود و حتما باید مو را کوتاه کرد. برای پیشگیری از آسیب های اشعه فرابنفش روی مو و کمتر شدن خشکی پوست می توان از ماسک مرطوب کننده استفاده کرد.

 

نور خورشید و بروز اگزما و پسوریازیس در پوست سر

نور خورشید می تواند باعث ایجاد اگزما و پسوریازیس در پوست سر شود و روی مو تاثیر منفی می گذارد. اشعه فرابنفش خورشید عامل اصلی ایجاد اگزما و بیماری های پوست کف سر به ویژه پسوریازیس است. این مشکلات به درمان دارویی نیاز دارند وبا درمان های خانگی و سنتی ممکن است درمان نشوند.

اگر به صورت مداوم در معرض نور خورشید قرار دارید، شدت بیماری بیشتر می شود و موهای شما بسیار صدمه می بینند. افرادی که در این مورد درمان های پزشکی را انجام نداده اند با کم شدن حجم مو و حتی در بعضی از موارد طاسی روبرو می شوند.  ولی بدتر از آن بعضی از بیماری های پوستی غیر قابل درمان و دشوارتر مانند سرطان های پوستی می باشند. پوست کف سر در مجاورت اشعه فرابنفش می تواند به سرطان مبتلا گردد. متاسفانه هزینه های درمان این مشکلات بسیار بالا می باشد و در بهترین شرایط با درمان شدن باز هم امکان ریختن موها وجود دارد. به منظور پیشگیری از تابش نور خورشید می توان با مواد محافظ ساقه موها را پوشش داد.

روش های پیشگیری از آسیب مو بر اثر نور خورشید

برای داشتن مزایای خوب نور خورشید روی مو در طول روز می تواند 15 دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید. زمان بیش از این می تواند به پوست و موی شما آسیب وارد کند. برای پیشگیری از تاثیر نور خورشید روی موی سر در تابستان باید بیشتر مراقب باشید و اقدامات جدی انجام بدهید.

  • در مدت زمان طولانی در معرض نور خورشید قرار نگیرید، به ویژه در ساعات اوج تابش از قرار گیری در تابش نور خورشید خودداری نمایید.
  • برای بیرون رفتن ساعات اولیه روز و ساعات پایانی رو مناسب می باشند. در صورت نداشتن کار ضروری بی جهت در معرض نور قرار نگیرید.
  • در زمان خروج از خانه در روزهای آفتابی از روسری، شال یا کلاه استفاده نمایید. کلاه های لبه دار انتخابی عالی و مناسب برای حفاظت از مو و همچنین حفاظت از پوست صورت می باشند. این روش به شکلی موثر از موها حفاظت خواهد کرد.
  • ضد آفتاب های محافظ مو، برای کاهش تاثیر نور خورشید بر موی سر وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده نمایید. ماده مهم در این ضد آفتاب ها اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم است که سبب کاهش جذب و پراکندگی نور خورشید روی موها می شود. ضد آفتاب ها چه برای مو و چه برای پوست دارای مواد سنگین تری هستند و تا حد بالایی در مقابل رطوبت مقاوم می باشند.
  • در حالت کلی استفاده از کلاه و پوشش برای موها بسیار مقرون به صرفه تر می باشد.

مطالب مشابه را ببینید!