مجله تاپ‌ناز‌

مکمل منیزیم (Magnesium) ؛ مقدار مصرف و عوارض و کارکرد مکمل منیزیم

مکمل منیزیم (Magnesium) ؛ مقدار مصرف و عوارض و کارکرد مکمل منیزیم

در این مطلب اطلاعاتی در مورد مکمل منیزیم و قرص آن را می خوانید.

منیزیم یکی از مواد معدنی مورد نیاز برای بدن و سلامت جسمی است.

یکی از از فایده های آن، حفظ ریتم عادی قلب است. اگر بدن دچار کمبود منیزیم شود با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. اینماده برای تشکیل استخوان های مهم ضروری است زیرا باعث جذب کلسیم در بدن می شود.

منیزم می تواند باعث پیشگیری پوکی استخوان شود و همچنین باعث سلامت قلب شود.

افرادی که از رژیم غذایی خود منیزیم کافی را دریافت نمی کنند، برای جبران کمبود ان در بدنباید مکمل منیزیم استفاده کنند.

مکمل منیزیم

قرص منیزیم (Magnesium) یکی از مکمل های موجود در داروخانه است که باید تحت نظر پزشک مصرف گردد. مصرف این مکمل باعث می شود که استرس و افسدگی هم شما هم کمتر شود. استرس می تواند باعث کمبود منیزیم در بدن شود.

وقتی در شرایط پر استرس قرار می گیرید بدن هورمون استرس تولید می کند که باعث تاثیرات فیزیکی متداومی در شما می شود که در این موقع باید مکمل منیزیم استفاده کنید. مصرف زیاد کلسیم هم می تواند باعث کمبود منیزیم شود.

منیزیم به صورت قرص، کپسولف شربت و پودری که در مایعات حل می شود موجود است.

مقدار و نحوه مصرف مکمل منیزیم

میزان مورد نیاز این مکمل به جنسیت و سن فرد بستگی دارد. به صورت معمول افراد بزرگسال بین 150 تا 300 میلی گرم می باشد.میزان مصرف این مکمل باید تحت نظر پزشک افزایش پیدا کند.

این مقدار برای زنان و مردان می تواند متفاوت باشد. منیزیم سیترات (magnesium citrate) رایج ترین نوع منیزیم موجود در این مکمل ها می باشد.

عوارض کمبود منیزیم

کمبود منیزیم می تواند باعث خستگی، ضعف عضلانیف حالت تهوع، افسردگی، اضطرابف تحریک پذیری، اختلال کمبود توجه و بیش فعالی، آکنه پوستی و اگرا شود.

این موارد همگی از علائم کمبود منیزیم هستند.

البته روش دقیق فهمیدن کمبود منیزیم، آزمایش خون است. اگر کمبود منیزیم جدی گرفته نشود می تواند باعث بیماری هایی همچون سکته قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2، سردردهای میگرنی و پوکی استخوان شود

بدنما قادر به تولید منیزیم نیست و باید این ماده معدنی را از طریق مواد غذایی حاوی آن به دست آورد.

 

مزایای منیزیم برای سلامتی:

سلامت استخوان‌ها:

منیزیم برای تشکیل استخوان‌ها مهم است زیرا باعث جذب کلسیم بیشتر می‌شود.

این ماده نقش مهمی در فعالسازیویتامین D در کلیه‌ها بازی می‌کند(این ویتامین برای سلامت استخوان‌ها ضروری است).مصرف کافی منیزیم با چگالی بهتر استخوانی و بهبود تشکیل کریستال استخوان‌ها مرتبط است.

همچنین مصرف منیزیم می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان شود.

دیابت:

منیزیم نقش بسیار مهمی در متابولیسم کربوهیدرات‌ها و گلوکز بازی می‌کند. بنابراین می‌تواند تاثیر خوبی بر روی دیابتداشته باشد.مطالعات مختلف نشان می‌دهد که رابطه معکوسی بین مصرف منیزیم و ابتلا به دیابت وجود دارد.

با مصرف هر ۱۰۰ میلی گرم از منیزیم در روز امکان ابتلا به دیابت نوع دو تقریبا ۱۵ درصد کاهش پیدا می‌کند. همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم مواد معدنی بهتر است از طریق مواد غذایی تامین شود.

مطالعات بالینی نشان می‌دهد که با مصرف ۳۰۰ الی ۳۶۵ میلی گرم منیزیم در روز حساسیت به انسولین بهبود یافته است. محققان قادر بودند نشان دهند که مصرف پایین منیزیم منجر به حساسیت پایین به انسولین می‌شود.

سلامت قلب:

منیزیم برای سلامت عضلات همچون قلب موثر است. این ماده نقش مهمی در انتقال سیگنال‌های الکتریکی در بدن بازی می‌کند. مصرف مناسب منیزیم با کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون و تصلب شرایین مرتبط است.

اخیرا مطالعات مختلف انجام شده نشان می‌دهد که مصرف کلسیم بدون مصرف منیزیم کافی ، می‌تواند خطر کلسیفیکاسیون شریان‌ها ، بیماری‌های قلبی عروقی و نیز سنگ کلیه را افزایش دهد.

افرادی که منیزیم کافی مصرف می‌کنند معمولا ۵۸ درصد کمتر به کلسیفیکاسیون عروق کرونری مبتلا می‌شوند.

همچنین مصرف مناسب منیزیم باعث کاهش ۳۵ درصدی ابتلا به کلسیفیکاسیون عروق شکمی‌ می‌شود. مصرف سریع منیزیم بعد از حملات قلبی می‌تواند خطر مرگ و میر را کاهش دهد. در برخی از موافع از این ماده به عنوان بخشی از فرآیند درمانی در نارسایی قلبی استفاده می شود.

سندروم پیش از قاعدگی:

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی، ممکن است با مصرف منیزیم بهتر شوند. برخی از نشانه‌های آن همچون نفخ، بی خوابی، ورم ساق پا، افزایش وزن و حساسیت به لمس پستان می‌تواند با مصرف مناسب منیزیم کاهش پیدا کند. منیزیمی که با ویتامین B6 همراه است اثر بهتری خواهد داشت.

 

غذاهای دارای منیزیم:

برای تامین منیزیم بدن می توانید مواد غذایی زیر را که شامل آجیل و دانه ها، سبزیجات با برگ سبز تیره و غلات سبوس دار هستند را مصرف کنید.

  • دانه تخم آفتابگردان
  • بادام
  • دانه کنجد
  • اسفناج
  • بادام زمینی
  • غلات
  • شیر سویا
  • لوبیای سیاه
  • جوی دوسر
  • کلم بروکلی
  • کره بادام زمینی
  • میگو
  • برنج قهوه‌ای
  • لوبیا
  • شیر گاو
  • موز
  • نان سبوس دار

در طول فرآیند تصفیه گندم، معمولا منیزیم از بین می‌رود بنابراین باید به دنبال محصولاتی باشید که از گندم سبوس دار تهیه شده اند. بیشتر میوه‌ها، گوشت و ماهی منیزیم پایینی دارند.

در این قسمت اطلاعاتی در مود مکمل منیزیم را خواندید می توانید در بخش دیگر در مورد پتاسیم و روی هم بخوانید.

مطالب مشابه را ببینید!