آیا هاشور ابرو در دوران بارداری خطرناکه؟
آیا هاشور کردن و رنگ زدن ابرو برای مادر باردار و جنین خطری ندارد؟
ضرر رنگ ابرو به دلیل مقدار کم آن، به پای رنگ مو نمیرسد اما ترجیحا نباید استفاده شود.
بسیاری از مادران باردار اصرار دارند در دوران بارداری موهایشان را رنگ کنند، ناخن بکارند یا ناخنهایشان را طراحی کننداما نگرانند مبادا این کارها تأثیر نامطلوبی روی جنین بگذارند.
بسیاری از پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام کارهای زیبایی همراه با مواد شیمیایی مانند رنگ کردن مو را را در دوران بارداری برای خانمها ممنوع کردهاند. بعضی دیگر از متخصصان هم توصیه میکنند این گونه کارها نباید در ماههای اول صورت بگیرد اما بعد از آن مانعی ندارد. بنابراین از دکتر زهره لواسانی درباره انجام کارهای زیبایی در دوران بارداری، منع یا آزاد بودن آن و تأثیرش بر روی جنین پرسیدیم.
دکتر لواسانی درباره انجام اقدامات زیبایی برای خانمهای باردار می گوید:« هنوز تحقیق و پژوهش دقیقی درباره اثر این کارها در دوران بارداری انجام نشده است. اما با شناختی که از ساختار مواد شیمیایی، عملکرد آن و ضررش برای بدن انسان به دست آمده به راحتی میفهمیم که این مواد برای بدن بسیار مضرند. اکنون تصور کنید این مواد شیمیایی بر بدن یک خانم باردار و جنینش چقدر میتواند تأثیر داشته باشد.»
او برخی از اقدامات زیبایی را نام میبرد و توضیح میدهد:« برای مثال رنگ مو مادهای شیمیایی است. اکسیدان نیز علاوه بر شیمیایی بودن، تراتوژن یا سمی است که آن را با رنگ مو مخلوط کرده و روی سر میگذارند که بعد از مدتی جذب پوست میشود. بنابراین توصیه میکنم که خانمهای باردار زودتر از هفته سیوهفتم موهای خود را رنگ نکنند».
این متخصص زنان و زایمان مادران باردار را از استفاده از عطر و ادکلن منع کرده و دلیل آن را درصد زیاد الکل موجود در آن میداند و درباره رنگ ابرو و تتوهای صورت توضیح می دهد:«دکتر لواسانی قرمزی چشم خانمها بعد از رنگ گذاشتن مو را مواد شیمیایی موجود در آن میداند و میگوید:
« من بیماری داشتم که در ابتدای ماه نهم بارداری موهایش را رنگ گذاشته بود و دو روز بعد به دلیل عوارض همین مواد شیمیایی، کیسه آبش پاره شد و مجبور شد زایمان کند. در این مدت حتی حنا هم نباید استفاده شود.»
مادران باردار بهتر است دور لاک زدن را هم خط بکشند چون لاک ناخن مادهای شیمیایی و حاوی سرب است. در صورتی که انگشتان نفس میکشند و لاک زدن مداوم باعث زردی ناخن و جذب مواد مضر آن به بدن خانمها و جنینشان میشود. به همین دلیل دکتر لواسانی به مادران باردار درباره کاشت ناخن هشدار میدهد:« بهداشت ناخن بسیار مهم است چرا که اگر ناخنها دچار قارچ شوند، درمان آن طول میکشد و قارچ آن نیز به درمان بسیار مقاوم است. این قارچ برای بارداری و بهداشت جنین به شدت خطر دارد.»
تتوهای روی صورت و بدن نیز به دلیل درد و فشاری که ایجاد میکنند نباید استفاده شوند. چون استرس و فشار آن ممکن است باعث پاره شدن کیسه آب نوزاد شود. بنابراین دلیل دکتر لواسانی تأکید میکند:« خانمهای باردار بهتر است در طول ماههای بارداری از انجام اقدامات زیبایی این چنینی پرهیز کنند. چون سیر تکامل جنین بسیار حساس است و مادران باردار باید بسیار مراقب سلامت جنینشان باشند.»