مجله تاپ‌ناز‌

برای تقویت جسم نوزاد این ورزش های ساده را انجام دهید

برای تقویت جسم نوزاد این ورزش های ساده را انجام دهید

ورزش هایی برای تقویت بدن نوزاد

شاید فکر کنید که نوزاد شما هر روز زمانی طولانی را در یک جا دراز می کشد و تکان نمی خورد، ولی نوزاد هر روز کارهای مختلفی می کند. مثلا هنگامی که اسباب بازی می بیند به آن ضربه می زند، با پاهایش لگد می زند و هنگامی که پوشک نوزاد را عوض می کند پیچ و تاب می خورد و عضلات کوچکش را تمرین می دهد.

تمام این کارها باعث قدرتمند شدن نوزاد می شود و برای رشد و تکامل جسمی نوزاد ضروری هستند. نوزاد به عضلات محکمی نیاز دارد تا بتواند سرش را نگه دارد، بچرخاند، بنشیند، بایستد، بخزد و در آخر راه برود. علاوه بر این‌ها، فعالیت‌های بدنی خودش را به شکل خوابیدن زیاد، نق زدن کمتر و نوزاد خوشحالی که مشتاق بازی و یادگیری است نشان می‌دهد. این ورزش‌های ساده به شما کمک می‌کنند مربی شخصی کودک خود باشید.

خوابیدن روی شکم

نوزاد شما بیشتر زمان خود را به پشت بخوابد. گاهی وقت ها، چرخاندن نوزاد روی شکم، باعث قوی تر شدن، گردن، بازو، شانه ها، پشت و معده اش می شود.این حرکت را برای شروع روزانه دو بار به مدت 3 تا 5 دقیقه انجام دهید. بعد از اینکه نوزادتان را به پشت روی پتو و یا تشک بازی بر روی شکم قرار دادید، خودتان نیز روی شکم دراز بکشید و نوراد را همراهی کنید. در این هنگام بخندید، حرف بزنید، اواز بخوانید، شکلک های بامزه در آورید، با دسته کلید بازی کنید و تکانش بدهید و یا یکی از اسباب بازی هایش را در دستتان بگیرید. مشغول کردن کودک باعث می شود که کودک به اجسام اطرافش نگاه کند و به همین دلیل لگد بزند.

همین لگد زدن ها باعث قوی تر شدن ماهیچه هایی می شود که برای چرخیدن، نشستن و خزیدن به آنها نیاز دارد. در ابتدا که نوزاد را روی شکم قرار می دهید ممکن است کمی نق بزند و بی قراری کند، اما با تمرین کردن و قوی شدن ماهیچه های شکم، او از این حالت لذت می برد. هنگامی که استقامت و قدرت نوزاد افزایش پیدا کرد او را حداقل 20 دقیقه در این وضعیت قرار دهید. حتی بعد از اینکه نوزادتان خودش توانست بچرخد و روی شکمش قرار بگیرد این حرکت را ادامه دهید.

برای تقویت جسم نوزاد این ورزش های ساده را انجام دهید

 

دراز و نشست

یکی دیگر از روش های خوب برای نوزاد این است که کودک را به طرف بالا بکشید و او را به جالت نشسته قرار دهید. این کا باعث تقویت ماهیچه های شانه، نخاع، بازوها و پشت او می شود. هنگامی که نوزاد را به بالا می کشید، ماهیچه های شکش را خم می کند و تلاش می کند سرش را هم تراز با بدنش نگه دارد که باعث تقویت ماهیچه ها و ایجاد تعادل می شود. زمانی که نوزادتان به پشت خوابیده بازو‌های او را بگیرید و نوزاد را به آرامی به سمت خود بکشید. شما می‌توانید تمرینات دراز و نشست را از حدود 6 هفتگی شروع کنید.

اگر او به قدری کوچک است که نمی‌تواند سرش را نگه دارد، به جای کشیدن او با بازو‌هایش، بازو‌های خود را پشت شانه‌های او قرار دهید و با کف دستانتان پشت سر او را نگه دارید تا از از افتادن او جلوگیری کنید. در ابتدا شاید شما تنها بتوانید چند سانتی‌متر او را به جلو بکشید اما وقتی بزرگتر شود مقدار بیشتری جلو می‌آید و در مراحل پیشرفته به حالت نشسته کامل در می‌آید. این تمرین برای نوزادتان سرگرم‌کننده است چرا که او به صورت شما نزدیک می‌شود اما شما می‌توانید آن را با حرکات اضافی مانند شکلک‌های خنده‌دار و بوسیدن بعد از هر دراز و نشست، سرگرم‌کننده‌تر کنید.

حرکت دوچرخه

تا حالا مادرتان به شما گفته با پا‌های نوزادتان حرکت دوچرخه بزنید تا به دفع گاز او کمک کنید؟ خب این تنها یک راه طبیعی برای دفع گاز از بدن نیست بلکه یک روش خوب برای به کار افتادن پا‌ها، باسن،‌زانو‌ها و عضلات شکم است. این تمرین به افزایش انعطاف‌پذیری و بیشتر شدن دامنه حرکتش کمک می‌کند.

نوزادتان را به پشت بخوابانید و به آرامی پاهایش را بالا بیاورید و بچرخانید انگار که او پِدال دوچرخه می‌زند. در حالی که پاهای او را حرکت می‌دهید آهسته زمزمه کنید،‌لبخند بزنید، آواز بخوانید یا صدا‌های مختلف در بیاورید. این حرکت را 3 تا 5 بار انجام دهید، کمی استراحت کنید و دوباره آن را تکرار کنید. این حرکت را تا زمانی انجام دهید که نوزاد ذوق و شوقش را با لبخند زدن، تماس چشمی و لگد زدن نشان می‌دهد.

وزنه‌برداری!

برداشتن اشیا یک راه عالی برای ساختِ تواناییِ درکِ کودک، بهبود هماهنگی دست و چشم و کمک به تقویت ماهیچه‌های شانه‌ها، بازو‌ها و دستان است. به زودی و معمولا در 3 یا 4 ماهگی او شروع می‌کند به برداشتن وسایل یا استفاده از آن وسیله‌هایی که شما در اطراف خانه گذاشته‌اید مانند جغجغه‌ها، اسباب‌بازی‌های کوچک و وسایل دیگر با اندازه‌ها و اشکال متنوع و به اندازه وزن خودش. نوزادتان را روی صندلی کودک و یا صندلی مخصوص خود بنشانید و اسباب‌بازی های مختلف را جلوی او بگذارید. او را تشویق کنید یکی از آنها را بردارد، آن را کمی در دست نگه دارد، پایین بگذارد و سپس دوباره آن را بلند کند یا یک اسباب‌بازی دیگر بردارد.

شاید شما چندبار اول مجبور شوید نشان دهید که این کار چگونه انجام می‌شود اما او خیلی زود این کار را یاد می‌گیرد به‌ویژه اگر این وسایل صدا ایجاد کنند، روشن شوند یا برای خوب انجام دادن این کار به او پاداش دهید.

مطالب مشابه را ببینید!