مجله تاپ‌ناز‌

ترفندهای برق انداختن سینک ظرفشویی | روش های تمیز کردن اصولی سینک

ترفندهای برق انداختن سینک ظرفشویی | روش های تمیز کردن اصولی سینک

سینک ظرفشویی پر کاربردترین قسمت آشپزخانه است، به همین دلیل رعایت نظافت و تمیزی آن اهمیت زیادی دارد. بعد از شستن ظرف های کثیف، چربی ها و مواد غذایی باقی مانده در سینک باعث می شوند که سینک آشپزخانه خیلی زود کثیف و کدر شود و همیشه تمیز و براق بودن آن غیر ممکن به نظر برسد.

همچنین با شستن میوه ها، سبزیجات گل آلود و … در سینک ظرفشویی، این قسمت می تواند به باکتری ها و میکروب های زیادی آلوده شود. بنابراین باید به طور مداوم تمیز شود. برخی از افراد تصور می کنند که سینک ظرفشویی به دلیل تماس مداوم با آب، دیگر نیاز به پاکسازی و تمیز کردن ندارد. در حالی که همین رطوبت می تواند شرایط مناسب را برای رشد میکروب های مختلف ایجاد کند.

راهکارهای زیادی برای برق انداختن سینک ظرفشویی وجود دارد که با انجام آن ها می توانید از کثیف و کدر بودن سینک ظرفشویی خلاص شوید و از داشتن سینک ظرفشویی تمیز و درخشان لذت ببرید. در این مطلب می خواهیم بهترین روش ها را برای تمیز کردن سینک آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مراحل تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی

ترفندهای برق انداختن سینک ظرفشویی | روش های تمیز کردن اصولی سینک

با شستن ظرف ها و میوه ها و سبزیجات، سینک ظرفشویی به سرعت کثیف و آلوده می شود. بنابراین باید به طور مداوم تمیز و شسته شود. در این بخش مراحل تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی را شرح خواهیم داد:

خالی کردن سینک

در ابتدا باید سینک ظرفشویی را از ظرف ها خالی کنید. همچنین باید توری سینک را از هر گونه آلودگی و زباله مانند دانه های برنج، تفاله های چای، پوست میوه و … پاک کنید.

آماده کردن محلول پاکسازی

بعد از تخلیه سینک ظرفشویی، باید محلول پاکسازی را آماده کنید. برای شستن سینک های استیل بهتر است از مواد شوینده قوی و اسیدی موجود در بازار استفاده نکنید؛ چون باعث ایجاد لکه در سینک می شود. به جای استفاده از این محلول های اسیدی و شیمیایی می توانید یک محلول دست ساز برای تمیز کردن سینک ظرفشویی خود درست کنید.

برای این کار می توانید از ترکیب سرکه، جوش شیرین، مایع ظرفشویی و آب لیمو استفاده کنید. برای تهیه این محلول فقط کافی است مقادیر مناسبی از این مواد را در یک ظرف تمیز بریزید. این مواد خاصیت پاک کنندگی دارند و باعث براق شدن سینک ظرفشویی می شوند.

تمیز کردن سینک ظرفشویی

برای تمیز کردن سینک ظرفشویی با استفاده از محلول دست ساز، یک اسکاچ یا اسفنج تمیز را به این محلول آغشته کنید و تمام بخش های سینک را با آن تمیز کنید. به هیچ عنوان نباید از سیم ظرفشویی برای تمیز کردن سینک استفاده کنید؛ چون این کار باعث ایجاد خط و خش روی سینک ظرفشویی شما می شود و به ظاهر آن آسیب وارد می کند.

همچنین با ایجاد این خط و خش ها، مکان های ریزی روی سینک ایجاد می شوند که محل مناسبی برای رشد باکتری ها و آلودگی ها به شمار می آیند. برای تمیز کردن شیار ها و سوراخ های سینک نیز می توانید از یک مسواک یا برس کوچک استفاده کنید.

آبکشی سینک ظرفشویی

در این مرحله برای برق انداختن سینک، تمام بخش های سینک را با آب داغ به خوبی بشویید. آب داغ دارای خاصیت پاک کنندگی است، به همین دلیل می تواند به از بین بردن آلودگی ها کمک کند و باعث براق شدن سینک ظرفشویی شود.

خشک کردن سینک ظرفشویی

در آخر تمام قسمت های سینک ظرفشویی را با استفاده از یک دستمال نخی که آب را به خود جذب می کند، کاملا خشک کنید.

مطلب مشابه: اقدامات مهم برای رفع باد کردن کابینت و رفع رطوبت از کابینت ها

روش های موثر برای تمیز کردن سینک ظرفشویی

ترفندهای برق انداختن سینک ظرفشویی | روش های تمیز کردن اصولی سینک

روش های مختلفی برای تمیز و براق کردن سینک ظرفشویی وجود دارد که در ادامه برخی از آن ها را بررسی خواهیم کرد:

تمیز کردن سینک بعد از هر بار استفاده

یکی از بهترین روش ها برای براق کردن سینک ظرفشویی، جلوگیری از کثیف شدن آن است. بعد از هر بار استفاده از سینک، آن را با استفاده از یک اسنفج یا اسکاچ تمیز کنید و سپس خشک کنید تا لک آب روی سینک نماند. این کار باعث تمیز ماندن سینک و جلوگیری از ایجاد لکه های آهکی می شود.

استفاده از مسواک

برای اینکه سینک ظرفشویی کاملا تمیز و براق شود، بهتر است از یک مسواک برای سابیدن لکه های سینک استفاده کنید. مسواک های کهنه باعث انتقال آلودگی می شوند، بنابراین بهتر است یک مسواک ارزان، اختصاصا برای شستشوی سینک بخرید. با توجه به این که مسواک اندازه ی کوچکی دارد، می توانید از آن برای تمیز کردن گوشه ها، شکاف ها، لبه ها و نقاط مختلف سینک استفاده کنید و لکه ها و دوده های روی سینک را از بین ببرید.

استفاده از سرکه سفید

یکی از بهترین روش ها برای تمیز کردن سینک ظرفشویی استفاده از سرکه سفید است. برای از بین بردن رسوب و لکه بر روی سینک ظرفشویی می توانید از سرکه سفید استفاده کنید. برای این کار یک پارچه را به سرکه سفید آغشته کنید و آن را بر روی سینک ظرفشویی بکشید تا لکه ها از بین بروند. همچنین می توانید جوش شیرین و نمک را به سرکه اضافه کنید و با این ترکیب سینک را بشویید تا لکه ها از بین بروند.

خیس نکردن ظرف های چرب

یک روش کارآمد دیگر برای جلوگیری از کثیف و کدر شدن سینک ظرفشویی این است که ظرف های چرب را برای مدت زیادی در سینک نگذارید. خیساندن ظروف در سینک شستن آن ها را آسان تر می کند، اما اگر زمان خیس خوردن ظرف ها زیاد شود چربی و باقی مانده مواد غذایی در آب حل می شوند. این امر باعث ایجاد یک لایه کدر روی سینک می شود که تمیز کردن آن زمان بر است. بنابراین بهتر است ظروف را با فاصله کمتری بعد از خیس کردن بشویید. اگر مجبورید ظروف چرب را مدت بیشتری در سینک بگذارید، چند قطره مایع ظرفشویی به آب داخل آن ها اضافه کنید تا ساختار چربی آن ها از بین برود.

استفاده از لیمو

لیمو به دلیل خاصیت اسیدی که دارد به خوبی می تواند لکه های آهک را پاک کند. برای این کار باید یک عدد لیمو را نصف کنید و آن را بر روی بخش های مورد نظر بکشید و بگذارید تا 2 ساعت بماند. در آخر سینک را آبکشی و سپس خشک کنید.

تمیز کردن راه آب سینک

معمولا به تمیز کردن قسمت راه آب سینک چندان توجه نمی شود. سعی کنید حداقل یک بار در ماه راه آب سینک را تمیز کنید. برای این کار ابتدا سینک را خشک کنید و سپس یک فنجان جوش شیرین داخل راه آب بریزید. سپس روی آن 2 فنجان آب جوش بریزید و 2 دقیقه صبر کنید. یک فنجان دیگر جوش شیرین روی آب راه بریزید و روی آن یک فنجان سرکه بریزید و در پوش راه آب را بگذارید. 5 دقیقه صبر کنید و بعد راه آب را با آب جوش آبکشی کنید.

استفاده از یک شیر آب با کیفیت

یک شیر آب با کیفیت بالا با روکشی انتخاب کنید که در برابر لکه های آب و اثر انگشت مقاوم باشد. یک شیر آب خوب و با کیفیت می تواند تمیز کردن سینک را راحت تر کند.

اسپری کردن شوینده

اگر می خواهید سینک ظرفشویی را با شوینده مورد نظر تمیز کنید، نیاز نیست زمان زیادی را برای سابیدن آن صرف کنید. بهترین کار این است که شوینده را در سینک اسپری کنید و حداقل 5 دقیقه صبر کنید تا اثر کنید و سپس سینک را بشویید تا لکه ها از بین بروند. این کار زمان لازم برای شستشو و از بین بردن لکه های سینک را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

مطلب مشابه: راز خانم هایی که آشپزخانه تمیزی دارند / تمیز کردن قسمت های مختلف

خشک کردن ظرفشویی بعد از تمیز کردن آن

ترفندهای برق انداختن سینک ظرفشویی | روش های تمیز کردن اصولی سینک

بعد از تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی، آن را با استفاده از یک پارچه خشک و تمیز کاملا خشک کنید. این کار از تشکیل لکه های آب و رسوبات معدنی جلوگیری می کند. اگر شما به صورت منظم سینک ظرفشویی خود را بشویید و سپس خشک کنید، همیشه براق خواهد ماند. اما اگر به صورت روزانه شسته نشود، لکه های سطحی به لکه های عمیق تبدیل می شود و تمیز کردن سینک ظرفشویی دشوار خواهد شد.

نحوه برق انداختن سینک های آلومینیومی و چینی

تمیز کردن سینک های ظرفشویی چینی، سخت تر از سینک های دیگر است و نمی توان برای تمیز کردن آن ها از هر ماده ای استفاده کرد. برای تمیزکردن و برق انداختن سینک های ظرفشویی که آلومینیومی یا چینی هستند، می توانید از پودر ماشین لباسشویی استفاده کنید.

پودر ماشین لباسشویی، یک ماده مناسب برای تمیز کردن سینک های چینی و آلومینیومی محسوب می شود و باعث ایجاد لکه روی این سینک ها نخواهد شد. پس از آب کشی سینک، می توانید با استفاده از یک روزنامه مچاله شده، سینک را خشک کنید.

یک روش دیگر برای تمیز کردن سینک ظرفشویی چینی، استفاده از لیمو ترش است. برای این کار باید لیمو ترش را نصف کنید و روی آن نمک بزنید و آن را روی لکه ها بکشید. سپس سینک را با آب و مایع شوینده مناسب بشویید و با یک دستمال نخی خشک کنید تا کاملا تمیز و براق شود.

نحوه برق انداختن سینک های فلزی و آهنی

سینک های فلزی و آهنی سطح براق و نرمی دارند. این نوع سینک ها بسیار محبوب هستند اما در برابر آلودگی ها و لکه ها آسیب پذیر هستند. بهترین راه تمیز کردن این نوع سینک ها نیز به کار بردن روش تمیز کردن سینک های چینی می باشد. شستن و خشک کردن سینک ظرفشویی فلزی و آهنی به صورت روزانه باعث برق انداختن آن ها خواهد شد.

برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی چه کار کنیم؟

ترفندهای برق انداختن سینک ظرفشویی | روش های تمیز کردن اصولی سینک

سینک ظرفشویی یکی از مهم ترین قسمت های آشپزخانه برای آماده کردن مواد غذایی و تهیه غذا می باشد، به همین دلیل این مکان باید همیشه تمیز و خوشبو باشد. با این حال، ممکن است گاهی از سینک ظرفشویی بوی ناخوشایندی به مشام برسد. بوی بد سینک ظرفشویی می تواند بسیار آزار دهنده باشد، به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راه حل اصولی برای از بین بردن این بو هستند.

دلیل اصلی ایجاد این بوی بد ممکن است، جمع شدن مواد غذایی در لوله فاضلاب و یا اشکال در لوله کشی و بلند شدن گازهای فاضلاب باشد. برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی ابتدا باید علت آن را شناسایی کنید. به عنوان مثال اگر آب به آرامی تخلیه می شود و در این رابطه مشکلی وجود دارد، احتمالا زباله ها باعث انسداد لوله های آب شده اند.

یکی از ساده ترین روش ها برای از بین بردن بوی بد سینک که ناشی از تجمع مواد غذایی در لوله فاضلاب است، استفاده از آب جوش می باشد. برای این کار کافی است یک کتری آب جوش را در سینک خالی کنید و 5 دقیقه صبر کنید. سپس آب سرد را باز کنید تا چربی هایی که در اثر آب جوش روان شده اند، دوباره سفت شوند. بهتر است این کار را چند بار تکرار کنید.

همچنین برای از بین بردن بوی بد سینک ظرفشویی می توانید یک لیوان سرکه سفید را در سینک بریزید و 30 دقیقه صبر کنید. در این مدت به هیچ وجه شیر آب را باز نکنید و از سینک استفاده نکنید. پس از گذشت نیم ساعت، سینک را با آب جوش شستشو دهید.

بهترین راه برای جلوگیری از گسترش باکتری ها در سینک

مواد مختلفی مانند چربی ها، گل و لای سبزیجات و … به صورت روزانه از روی سینک ظرفشویی عبور می کنند و می توانند باعث کثیف شدن آن شوند. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از گسترش باکتری ها در سینک ظرفشویی، تمیز کردن روزانه آن است.

در واقع باکتری ها، میکروب هایی هستند که به سرعت در مکان های مرطوب و تاریک رشد می کنند. بنابراین سینک ظرفشویی یکی از محیط هایی است که فضای مناسب را برای رشد در اختیار آن ها قرار می دهد. در صورتی که نسبت به پاکسازی سینک ظرفشویی اقدام نکنید، ممکن است این باکتری ها موجب ایجاد حساسیت های پوستی برایتان شوند.

شما می توانید با شستشو و ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی خود از آلودگی ها، از این اتفاق جلوگیری کرده و بهداشت آشپزخانه خود را به خوبی رعایت نمایید. برخی از افراد گمان می کنند که استفاده از آب داغ برای از بین بردن و نابود کردن باکتری های مضر و براق کردن سینک کفایت می کند اما این عقیده اشتباه است و شما حتما باید از محلول های تمیز کننده برای برق انداختن سینک ظرفشویی خود و پاک کردن آن از میکروب های گوناگون استفاده نمایید.

مهم ترین نکات برای تمیز کردن سینک ظرفشویی

گاهی تمیز کردن سینک ظرفشویی به صورت مداوم می تواند یک کار خسته کننده و طاقت فرسا باشد، اما در صورت رعایت برخی نکات مهم، سینک ظرفشویی شما همیشه تمیز باقی می ماند و دیگر نیازی نیست برای تمیز کردن آن زمان زیادی را صرف کنید. برخی از نکات مهم برای تمیز کردن سینک عبارتند از:

  • مواد غذایی را روی سینک ظرفشویی خرد نکنید تا سینک خط خطی نشود. رسوبات و آلودگی ها به این خط و خش ها نفوذ می کنند و ظاهر نا مناسبی به آن می بخشند.
  • بعد از هر بار استفاده از سینک، سعی کنید قسمت های جلویی سینک را با یک دستمال حوله ای تمیز یا دستمال میکروفایبر خشک کنید و اجازه دهید بخش حفره آن هم خشک شود. چون باکتری ها معمولا برای رشد نیاز به محیط مرطوب دارند و نمی توانند در محیط های خشک زنده بمانند.
  • برای تمیز کردن سینک ظرفشویی استیل از یک برس سیمی استفاده کنید. با سیم و مقداری مایع ظرفشویی همه جای سینک را تمیز کنید تا براق و درخشان شود.
  • بعد از هر بار ظرف شستن، سعی کنید سینک را یک بار با آب داغ و مقداری مایع ظرفشویی بشویید. این کار باعث می شود سینک شما بعد از هر بار استفاده کاملا تمیز شود.
  • از گذاشتن ظروف چدن و استیل در سینک به مدت طولانی خودداری کنید چون این کار باعث زنگ زدگی و ایجاد لکه در سینک می شود.
  • سیم ظرفشویی مرطوب هم مانند ظروف استیل و چدن ممکن است باعث ایجاد لکه زنگ زدگی شود. بنابراین آن را در یک سبد جداگانه و خشک قرار دهید.
  • یک روش کاربردی برای جلوگیری از گرفتگی لوله فاضلاب و ایجاد بوی بد سینک ظرفشویی، استفاده از یک توری برای جلوگیری از ورود مواد غذایی به فاضلاب است.
  • بعد از استفاده از اسکاچ ظرفشویی حتما آن را در جای خودش قرار دهید؛ چون اگر آن را داخل سینک بگذارید ممکن است باعث رشد باکتری ها شود. بنابراین اسکاچ را در جایی خارج از سینک قرار دهید.
  • برای تمیز کردن سینک های مسی از آمونیاک، لیمو و سایر پاک کننده های سخت استفاده نکنید. این سینک ها با استفاده از صابون و مایع ظرفشویی و یک دستمال به راحتی تمیز می شوند و هیچ لکه ای روی آن ها باقی نمی ماند. توجه داشته باشید که مس در برابر اسید ها ممکن است آسیب ببیند.
  • استفاده از یک سبد کوچک در کنار سینک ظرفشویی می تواند کار شما را بسیار راحت کند. کافی است زباله هایی مانند ته مانده غذا، پوست میوه و … را از روی ظرف ها پاک کنید و در این سبد بریزید و سپس آن ها را به سطل زباله منتقل کنید.
  • توجه داشته باشید که از هر یک از تمیز کننده ها و شوینده هایی که استفاده می کنید، نباید بگذارید بیشتر از 2 دقیقه بر روی سینک بمانند چون باعث ایجاد لکه می شوند. بعد از شستشو نیز سینک را کاملا خشک کنید.
  • برای از بین بردن لکه های سینک های سرامیکی نسوز، از دمای بیش از حد و همچنین استفاده از مواد شیمیایی سنگین استفاده نکنید چون این کار ممکن است باعث شکستن این نوع سینک ها شود.
  • سینک های چینی را نباید با مواد سفید کننده و سنگین شیمیایی بشویید. با استفاده از مایع ظرفشویی، آلودگی ها و لکه های سینک های چینی کاملا از بین خواهند رفت.
  • وقتی که سینک ظرفشویی شما دارای لکه های آهکی می باشد، ممکن است این لکه ها با مواد شوینده کاملا از بین نروند. در این حالت شما می توانید با استفاده از یک لیمو، لکه های اسیدی را از بین ببرید. همانطور که گفته شد، لیمو دارای خاصیت اسیدی می باشد و می تواند پاک کننده خوبی باشد. یادتان باشد که بعد از استفاده از لیمو تمام قسمت های سینک را با آب زیاد بشویید تا سینک ظرفشویی براق و درخشانی داشته باشید.

جمع بندی

یکی از مهم ترین نکات رعایت بهداشت آشپزخانه، تمیز و براق کردن سینک ظرفشویی است. اگر سینک ظرفشویی خود را به صورت روزانه تمیز کنید، همیشه براق خواهد ماند. علاوه بر آن، در صورت به وجود آمدن لکه ها بر روی سینک بهتر است از مواد طبیعی برای پاک کردن آن ها استفاده کنید. شما با تمیز کردن سینک ظرفشویی، به باکتری ها و میکروب ها فرصت رشد کردن را نمی دهید. دقت داشته باشید که در حین انجام این راهکارها، حتما نکات ایمنی را رعایت کنید و از ماسک و دستکش های محکم پلاستیکی استفاده کنید. در این مطلب سعی کردیم بهترین ترفندها را برای تمیز و براق کردن سینک ظرفشویی ارائه دهیم و امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و کارآمد باشد.

مطالب مشابه را ببینید!