مجله تاپ‌ناز‌

روش های جلوگیری از یخ زدن ماشین در زمستان

یکی از اتفاق های رایجی که اغلب ما در فصل سرد سال به ویژه زمستان آن را تجربه می کنیم یخ زدن ماشیمان است. حتی ممکن است بارها در یک روز برفی که از خانه خارج شده ایم با صحنه یک ماشین گیر کرده در برف که تمامی درهای آن قفل شده اند مواجه شویم.

بی شک چنین اتفاقی نمی تواند برای صاحب خودرو خوشایند باشد. چرا که مقوله یخ زدن ماشین در فصل زمستان می تواند اثرات ناخوشایندی را بر روی عملکرد خودرو بگذارد. اکنون که به فصل سرد سال نزدیک می شویم بهتر است با این مبحث بیشتر آشنا شده و جنبه های مختلف آن را بررسی کنیم.

علت یخ زدن ماشین در سرما و روشن نشدن آن

download 1

اگرچه یخ زدن ماشین در سرما اتفاق عجیب و غریبی نیست اما هرگونه سهل انگاری در مورد آن می تواند مشکلات زیادی را برای ماشین به وجود بیاورد. لذا با انجام یک سری راهکارهای پیشگیرانه و موثر می توان از یخ زدن ماشین و بروز مشکلات فنی ناشی از آن جلوگیری کرد.

به طور کلی در فصل سرد سال زمانی که دما کاهش پیدا می کند خودروهایی که در هوای آزاد و خارج از مکان سرپوشیده پارک شده اند ممکن است با هرگونه مشکلی اعم از کاهش فشار تایر، یخ زدن آب رادیاتور، یخ زدن شیشه خودرو، خالی شدن باتری و… مواجه شوند که مجموعه تمامی آن ها باعث روشن نشدن خودرو خواهند شد. یکی از جدی ترین اتفاقاتی که می تواند برای هر ماشینی رخ دهد و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد یخ زدگی موتور می باشد.

کدام قسمت های ماشین بیشتر دچار یخ زدگی می شوند؟

اگرچه ممکن است در فصل سرد سال تمامی قسمت های ماشین در معرض یخ زدگی قرار گیرند اما اما برخی قسمت های آن بیشتر از سایر بخش ها در معرض این اتفاق قرار دارند و عملکرد خودرو را تحت تاثیر قرار می دهند. بنابراین اگر مالک یک خودرو هستید و ماشینتان پارکینگ سربسته ندارد بایستی مراقب همه چیز باشید.

قسمت هایی از خودرو که بیشتر دچار یخ زدگی می شوند عبارتند از:

  • آب رادیاتور
  • روغن موتور
  • شیشه خودرو
  • بدنه خودرو
  • درب خودرو
  • موتور خودرو

رادیاتور اولین قسمت ماشین که در معرض یخ زدگی است

این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن ---1.jpg است

از آنجایی که در رادیات ماشین و شیلنگ های آن همواره آب و مایعات جریان دارند بنابراین اولین قسمت از ماشین که در معرض یخ زدگی قرار می گیرد رادیاتور و بخش های تعبیه شده در آن است. اکنون که به فصل سرد سال نزدیک می شویم باید به طور مرتب این قسمت را چک کرده و از سلامت و عدم یخ زدگی آن اطمینان حاصل کنیم.

یکی از راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از یخ زدگی رادیاتور ماشین در فصل زمستان، استفاده از ضد یخ می باشد. ضد یخ یک مایع رنگی با خاصیت ضد خوردگی، ضد جوش و ضد یخ است. از این رو ریختن آن در داخل رادیاتور خودرو در تمامی فصول سال به ویژه فصل زمستان ضروری است. از دیگر ویژگی های ضد یخ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضد یخ فاقد هرگونه اشتعال است
  • ضد یخ خوب و با کیفیت کف نمی کند
  • ضد یخ مانع از رسوب پذیری لوله های رادیاتور می شود
  • ضد یخ باکیفیت هیچ گونه مواد سمی در خود ندارد یا دست کم مقدار آن بسیار اندک است
  • ضدیخ نقطه انجماد رادیاتور را در فصل سرد سال پایین می آورد

راهکار موثر دیگری که در راستای پیشگیری از یخ زدگی رادیاتور ماشین می توان انجام داد محافظت از خودرو در محیط های باز و بادخیز می باشد. به عنوان مثال حواستان باشد که ماشینتان را در فضاهای باز که در معرض باد قرار دارند پارک نکنید. زیرا هر چه محیطی که خودرو در آن قرار دارد باز و در مسیر وزش باد باشد احتمال یخ زدگی رادیاتور هم بالاتر می رود. اگر فاقد یک مکان سربسته برای پارک کردن خودرو تان هستید ناچارا از یک پتو برای گرم کردن موتور و رادیاتور استفاده کنید.

مطلب مشابه: نحوه نگهداری خودرو در زمستان | مهم ترین نکات برای مراقبت از خودرو در سرما

چگونه یخ زدگی رادیاتور ماشین را برطرف کنیم؟

یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید این است که اگر هیچ یک از اقدامات پیشگیرانه را در جهت عدم یخ زدگی رادیاتور بکار نبردیم و این قسمت از خودرو دچار یخ زدگی شد چکار کنیم؟ در جواب این سوال باید گفت اگر در این خصوص هرگونه سهل انگاری انجام شود و به عبارتی کار از کار بگذرد رادیاتور خودرو یخ زده و دیگر نمی توان با یک استارت آن را روشن کرد. در واقع کمی زمان نیاز است و بایستی حوصله به خرج داد تا یخ قسمت های مختلف رادیاتور آب شده و برای فعالیت مجدد آماده شوند.

همانطور که می دانید اولین نشانه یخ زدگی رادیاتور ماشین، استارت نخوردن و عدم روشن شدن آن است. بنابراین اگر در یک روز سرد زمستانی با چنین صحنه ای مواجه شدید خونسردی خود را حفظ نموده و از راهکارهای زیر استفاده کنید:

پیش از استارت زدن، تمامی قسمت های رادیاتور را چک کنید

بررسی کنید که آب درون رادیاتور دچار یخ زدگی شده یا خیر. در واقع این کار باعث می شود شما مطمئن شوید که این قسمت از خودرو و شلنگ های آن دچار یخ زدگی شده اند یا خیر

از آب گرم استفاده کنید

چنانچه متوجه شدید که رادیاتور و شیلنگ های تعبیه شده در آن دچار یخ زدگی شده اند بهتر است برای یخ زدایی آن ها از آب گرم استفاده کنید. استفاده از آب گرم باعث می شود سیستم خنک کننده در بازه زمانی کمتری یخ زدایی گردد.

می توانید از سشوار استفاده کنید

می توانید از سشوار برای گرم کردن و یخ زدایی قسمت های مختلف رادیاتور استفاده کنید

پیش از حرکت دادن ماشین استارت بزنید

باید این نکته را یادآور شد که یخ زدگی رادیاتور ممکن است باعث بروز مشکلاتی مثل افزایش حجم آب یخ زده درون این سیستم، پارگی شلنگ ها و در نهایت ترکیدگی سیلندرهای خودرو شود. از این رو چنانچه تمامی اقدامات بالا را در جهت یخ زدایی این قسمت انجام دادید پیش از حرکت دادن خودرو دوباره استارت بزنید. این کار باعث می شود میزان آسیب دیدگی خودرو برایتان مشخص گردد.

یخ زدگی شیشه ماشین و پیشگیری از آن

4472wum2z

یکی از اتفاقات رایجی که ممکن از در فصل سرد سال به ویژه زمستان برای هر خودرویی اتفاق بیفتد یخ زدن شیشه ماشین است. ممکن است شما هم چنین چیزی را تجربه کرده باشید. بنابراین باید هواستان باشد که در چنین موقعیتی نباید با خراشیدن یخ ها از روی شیشه اقدام به پاک کردن آن ها بکنید. اگرچه با استفاده از راهکارهای ساده و موثر می توان مانع از بروز چنین اتفاقی برای خودرو خود شد.

یکی از راهکارهای ساده برای پیشگیری از یخ زدگی شیشه ماشین پوشاندن آن با استفاده از چادر ماشین می باشد. همچنین می توانید با استفاده از یک کیسه پلاستیکی بزرگ و مقداری کش، آینه بغل های خودرو خود را پوشانده و از آن ها در مقابل سرما و یخ زدگی محافظت کنید.

گاهی ممکن است دمای هوا به قدی پایین باشد که حتی با انجام چنین اقدامات پیشگیرانه ای باز هم شاهد یخ زدگی خودروی خود باشید. در چنین شرایطی چکار باید کرد؟ نگران نباشید می توانید با استفاده از یکسری اقدامات حرفه ای تر مانع از بروز اتفاقات جدی تری برای خودرو خود شوید. از جمله راهکارهای پیشگیرانه عبارتند از:

  • از اسپری ضد یخ شیشه ماشین استفاده کنید
  • خودرو خود را روشن کنید و اجازه دهید کمی گرم شود. کمی حوصله به خرج دهید تا یخ های روی شیشه کم کم آب شوند
  • می توانید بر روی شیشه ماشین خود کمی آب گرم بریزید. هواستان باشد که نباید آب داغ باشد. شیشه پاک کن های خودرو را باز کرده تا آرام آرام یخ های روی شیشه را کنار بزنند
  • همچنین می توانید از یک کیسه برنج گرم شده برای آب کردن یخ های روی شیشه خودروتان استفاده کنید. در واقع با حرکت دادن کیسه گرم یخ های روی شیشه آب می شوند

مطلب مشابه: رفع بوی بد خودرو + روش ها و ترفندهای از بین بردن بوی مطبوع درون ماشین

یخ زدن درب های ماشین و اقدامات پیشگیرانه آن ها

Ways to Properly De ice Automobile Door Lock

یکی دیگر از مسائل رایجی که در زمستان های سرد ممکن است برای هر خودرویی اتفاق بیفتد یخ زدن درب های ماشین می باشد. بنابراین هر کسی که خودرو خود را در فضای باز پارک می کند باید منتظر چنین اتفاقاتی باشد. اولین نکته ای که باید قبل از فرارسیدن فصول سرد سال در نظر گرفته شود این است که از سالم بودن درزها و پلاستیک اطراف درب ها اطمینان حاصل کرد. زیرا هرگونه نقص و ایراد از جمله پارگی پلاستیک دور درب ها، باعث یخ زدگی بیشتر درب ها در هنگام بروز سرما می شود.

راهکارهای جالب توجه دیگری نیز وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان مانع از یخ زدگی درب ماشین شد. اول اینکه می توانید از یک پارچه یا حوله نرم برای پر کردن درز بین خودرو استفاده کرده سپس آن را ببندید. علاوه بر این با استفاده از چادر ماشین می توانید از یخ زدن درب ها جلوگیری کنید.

یک سری محلول های یخ زدایی مخصوص درب خودرو وجود دارند که پایه اصلی آن ها آب و الکل می باشد. با اسپری کردن این محلول ها در قسمت درز خودروها می توانید از یخ زدگی آن ها در هنگام سرما جلوگیری کنید.

اگر با بکار بردن تمامی روش های بالا باز هم با یخ زدگی درب خودرو خود مواجه شدید می توانید از راهکارهای زیر هم استفاده کنید. از جمله:

  • از گرمای سشوار برای باز کردن درب خودروها استفاده کنید
  • می توانید از روان کننده های بدون گریس استفاده کنید
  • سوئیچ خودرو خود را گرم کرده و سپس آن را به داخل قفل درب وارد کنید. این کار باعث می شود درب های خودرو راحت تر باز شوند

مطلب مشابه: چگونه از سر خوردن خودرو روی برف و یخ جلوگیری کنیم و هنگام سر خوردن چه کنیم؟

یخ زدن موتور ماشین و راه های مقابله با آن

393783 229

یخ زدن موتور ماشین و آب داخل آن مشکل دیگری است که ممکن است در هنگام کاهش دمای هوا و بروز سرمای شدید در فصل زمستان با آن مواجه شوید. البته این مورد برای مواقعی است که خودروتان را در فضای سرپوشیده مثل پارکینگ منزل خود پارک نکرده باشید. باید بدانید که این مشکل در مقایسه با سایر مواردی که در مطالب فوق درباره آن ها توضیح داده شد حادتر بوده و آسیب هایی به مراتب جدی تری را به خودرو وارد می کند.

هواستان باشد اگر آب داخل خودرو و یا سیلندرها دچار یخ زدگی شود حجم آن دو برابر شده و این باعث می شود تا به مسیر آبرسانی خودرو آسیب های جدی وارد شود. به دنبال آن در قسمت های مختلف موتور احتمال ترک خوردگی بسیار است. بدون شک این اتفاق با هزینه های سنگینی همراه می باشد.

در این راستا اولین اقدام در روزهای سرد زمستانی، بررسی موتور و سیلندرها و چک کردن آن ها پیش از روش کردن خودرو است. چک کردن واتر پمپ به عنوان یک اقدام پیشگیرانه خودرو از یخ زدگی بسیار ضروری می باشد. برای مطلع شدن از یخ زدگی موتور ماشین تنها کافی است استارت بزنید.

گاهی اوقات ممکن است اقدامات پیشگیرانه را از قبل انجام ندهید و با سرد شدن شدید هوا متوجه یخ زدن آب درون موتور ماشینتان شوید. در چنین شرایطی برای یخ زدایی آن بهتر است از وسایل گرمایشی استفاده کنید. به عنوان مثال گرم کردن واتر پمپ خودرو برای آب کردن یخ موتور لازم و ضروری است. با انجام این کار مابقی بخش های موتور هم از یخ زدگی بیرون می آیند. دقت کنید اگر واتر پمپ در قسمت بالایی موتور قرار دارد با گرم کردن بیش از اندازه آن، تسمه متصل به موتور دچار آسیب دیدگی نشود. با تکان دادن تسمه مطلع شوید تسمه آزاد است یا خیر.

چگونه از یخ زدن ماشین در زمستان جلوگیری کنیم؟

با انجام یک سری راهکارهای مهم و البته حیاتی می توان از یخ زدن ماشین در فصل زمستان جلوگیری کرد. در واقع با انجام این کارها نه تنها می توان ماشین خود را از آسیب های احتمالی ایمن ساخت بلکه سلامت و عملکرد آن را در برابر هوای سرد نیز تضمین نمود. از جمله این راهکارهای موثر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیش از شروع سرما ریختن ضد یخ در آب رادیاتور فراموش نشود
  • صافی بنزین مرتب چک شده و در صورت نیاز تعویض گردد
  • روغن موتور بررسی شده و در صورت نیاز تعویض گردد
  • از سلامت آج لاستیک و لنت ترمز خودرو خود اطمینان حاصل نمود
  • از به همراه داشتن تجهیزات ایمنی خودرو مانند زنجیر چرخ اطمینان حاصل کرد

با آغاز سرما و فرا رسیدن فصل زمستان کدام قسمت های خودرو بیشتر از سایر بخش ها در معرض یخ زدگی قرار دارد؟

باید گفت سرمای شدید زمستان اغلب قسمت های خاصی از خودرو همچون رادیاتور، موتور، شیشه ها، درب ها و… را درگیر می کند. بنابراین بایستی حتما با اقدامات پیشگیرانه و مقابله با آن ها آشنا باشید.

نبود ضد یخ در ماشین باعث بروز چه مشکلاتی می شود؟

بدون شک نبود ضد یخ در رادیاتور آنهم در فصل سرما باعث آسیب رسیدن جدی از جمله یخ زدن آب رادیاتور و موتور خودرو می شود که این مسئله در نهایت باعث ترکیدگی شیلنگ های رادیاتور و بلوک موتور می شوند. قطعا کسی نمی خواهد چنین مشکلاتی دامنگیر ماشینش شوند. البته باید از باکیفیت بودن ضد یخ هم اطمینان حاصل نمود.

مطلب مشابه: راهنمای خرید خودروی دست دوم و نکات بسیار مهم که قبل از خرید باید بدانید

مطالب مشابه را ببینید!