مجله تاپ‌ناز‌

خانم ها مراقب باشید آسیب نبینید

همانطور که همه ی ما میدانیم داشتن اطلاعات حقوقی در هر زمینه ای نیاز است زیرا ممکن است  مشکلی برایمان به وجود بیاید که حق با ماست اما چون اطلاعات کافی در این زمینه نداریم نمی توانیم از حقوق خود دفاع کنیم. 

داشتن اطلاعات در زمینه طلاق در هر صورتی نیاز است و چه خانم چه آقا باید از مسائلی که به آنها در این زمینه مربوط می شوند آگاهی داشته باشند. 

ما نیز تصمیم گرفتیم در مورد 3 مورد از مسائل مهم در حوزه طلاق اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم پس با ما همراه باشید.

طلاق توافقی

طلاق توافقی

قطعا تا بحال در مورد طلاق توافقی چیزهایی به گوشتان خورده است. در ادامه شما را با شرایط طلاق توافقی به صورت کامل آشنا خواهیم کرد.

طلاق توافقی به این معنی است که زوجین بر سر مسائل مشترک مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و… بحث کرده و به یک نقطه اشتراک می رسند. سپس تمامی این مسائلی را که باهم بر سر آنها به توافق رسیده اند را در قالب یک توافقنامه به دادگاه ارائه می دهند.

مراحل طلاق توافقی

طرفین برای رسیدگی به مسائلی از قبیل نفقه، مهریه و حضانت فرزند به توافقی می‌رسند که قابل قبول و قابل اجرا در دادگاه است. ابتدا ثبت نام زوجین در سامانه تصمیم و ثبت اطلاعات انجام می‌شود، سپس به غربالگری می‌پردازند.

شرکت در جلسات مشاوره و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق از مراحل بعدی است. 

در نهایت، دادخواست طلاق به صورت توافقی ثبت می‌شود. احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه مطابق اقرار او در دادگاه مورد پذیرش قرار می‌گیرد، اما جهت جاری شدن صیغه طلاق نیاز به ارائه آزمایشات پزشکی است. در صورت اثبات باکرگی زوجه یا یائسگی خانم، این گواهی لازم نیست.

پس از این مراحل، شرکت در جلسات متعدد دادگاه و احراز دریافت گواهی عدم امکان سازش صورت می‌گیرد. در نهایت، زوجین برای جاری شدن صیغه و مهر زدن شناسنامه‌ها به دفتر طلاق مراجعه می‌کنند

طلاق توافقی به درخواست مرد

طلاق به درخواست زن

همانطور که میدانید در کشور ما حق طلاق به طور تمام و کمال متعلق به آقایان است و خانم ها هیچگونه حقی در این زمینه ندارند.

خانم ها برای درخواست طلاق باید یک سری شرایط خاصی داشته باشند. یکی از شرایطی که زوجه می تواند درخواست طلاق دهد طلاق به دلیل عسر و حرج است. عسر و حرج به معنی سختی و مشقت است به طوری که زندگی برای زوجه طاقت فرسا شده و ادامه زندگی برای او سخت شده باشد.

عسر و حرج شامل شروط خاصی است که اگر زوجه بتواند یکی از این شروط را در محضر دادگاه ثابت کند می تواند طلاق بگیرد. مانند: اعتیاد، نداشتن شغل آبرومند، دست بزن، حبس، ترک خانه بدون دلیل موجه و…

یکی دیگر از روش هایی که زوجه می تواند به راحتی درخواست طلاق دهد داشتن وکالت بلاعزل طلاق است، اینکه از کلمه بلاعزل استفاده کردیم به این معناست که اگر وکالت طلاق بلاعزل نباشد زوج میتواند آن را پس بگیرد به همین دلیل بهتر است وکالت بلاعزل طلاق از زوج گرفته شود، اما این موضوع نباید به گونه ای باشد که زوجه از این حق سوء استفاده کند و در صورت به وجود آمدن کوچک ترین مشکل درخواست طلاق کند.

به این نکته توجه داشته باشید که حقوق مالی زن نیز در این شرایط کاملا محفوظ است و به دلیل اینکه زوجه درخواست طلاق داده است از او سلب نمی شود.

طلاق به درخواست مرد

همانطور که همه ی ما می دانیم حق طلاق در ایران به طور تمام و کمال به مرد داده شده است. به همین جهت برخی از آقایان امکان دارد از این حق سوء استفاده کرده و بدون دلیل موجه همسر خود را طلاق بدهند. به خاطر همین قانونگذاران یک قانون دیگر نیز نوشته اند که اگر مردی بخواهد همسر خود را بی دلیل طلاق دهد باید نحله پرداخت کند که مبلغ آن را قاضی با توجه با زندگی مشترک زوجین مشخص می کند.

اجرت المثل، نفقه، مهریه و… از جمله حقوق مالی زن محسوب می شوند که زوج قبل از جاری شدن صیغه طلاق باید پرداخت کند. اجرت المثل در قبال کارهایی که زن در طول زندگی مشترک در خانه انجام داده است مانند نظافت منزل، شیر دادن به فرزند و… به وی تعلق می گیرد.

نفقه نیز به فراهم کردن مایحتاج زندگی از جمله خوراک، پوشاک، مسکن، هزینه های بهداشت و درمان و… گفته می شود که مرد موظف است تا پایان زمان عده به زن پرداخت کند.

طلاق توافقی به درخواست زن

اگر هنگام ازدواج زوج شرط تنصیف اموال را که در سند ازدواج نوشته شده است را امضا کرده باشد، هنگام طلاق باید نیمی از آن را به نام  زوجه بزند.

 نتیجه گیری

اگر با موضوع طلاق درگیر هستید و می خواهید هر چه زودتر روند پرونده طی شود، بهترین کار مشاوره و درخواست کمک از یک وکیل مجرب و ماهر است. به دلیل پیچیده بودن این موضوع نمی توان تمام اطلاعات را در یک مطلب نوشت. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که به سایت سداد وکیل مراجعه کنید و مقالات را مطالعه کنید یا در صورت نیاز به وقت مشاوره با شماره 09121893808 تماس بگیرید

مطالب مشابه را ببینید!