مجله تاپ‌ناز‌

خواص بادام هندی | 22 خاصیت بادام هندی از کاهش فشار خون تا چاقی صورت

خواص بادام هندی | 22 خاصیت بادام هندی از کاهش فشار خون تا چاقی صورت

بادام هندی نوعی آجیل است که سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است و خواص زیادی برای سلامتی بدن و کاهش وزن دارد. بادام هندی یک میان وعده بسیار محبوب و خوشمزه است و می توانید آن را به جای تنقلات و خوراکی های ناسالمی مانند چیپس و پفک انتخاب کنید. در واقع بادام هندی اصلیتی برزیلی دارد و استعمارگران آن را به آفریقا و هند معرفی کرده اند. در این مقاله می توانید با فواید بادام هندی و مضرات آن آشنا شوید. با ما همراه باشید.

خواص بادام هندی

بادام هندی خواص بسیار زیادی دارد و سرشار از مواد مغذی است. در ادامه خواص بادام هندی را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

کاهش فشار خون بالا

بادام هندی به دلیل داشتن مقادیر زیادی از مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و آل آرژنین به کاهش میزان فشار خون کمک می کند. این مواد باعث گشاد شدن عروق خونی و کاهش فشار خون می شوند. البته افرادی که فشار خون بالا دارند، قبل از مصرف هر ماده غذایی باید با پزشک خود مشورت کنند. همچنین این افراد باید از مصرف بادام هندی شور و بوداده نیز خودداری کنند.

مفید برای سلامت قلب

بادام هندی دارای ترکیباتی مانند فیتواسترول‌ها، اسید اولئیک و ترکیبات فنولیک می باشد که برای سلامت قلب مفید هستند. اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در بادام هندی به کاهش سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید کمک می کنند و میزان کلسترول خوب را افزایش می دهند. بنابراین استفاده از بادام هندی خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد.

مفید برای دیابت

دیابت هنگامی رخ می دهد که بدن توانایی تولید انسولین کافی را ندارد و یا قادر به استفاده ی مفید از انسولین تولیدی خود نیست. در این وضعیت، سطح گلوکز در خون افزایش پیدا می کند و باعث ایجاد آسیب به اندام های دیگر بدن می شود.

افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند باید سطح قند خون خود را کنترل کنند. بادام هندی سرشار از فیبر است و در کاهش قند خون و جلوگیری از افزایش آن موثر است. همچنین باعث می شود برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید و کالری دریافتی کلی شما را کاهش می دهد.

البته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد بادام هندی برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود و این افراد فقط می توانند روزی 2 تا 3 عدد بادام هندی مصرف کنند.

کاهش وزن و لاغری

بادام هندی نسبت به آجیل های دیگر چربی کمتری دارد. وجود مواد مغذی و فیبر بالا در بادام هندی باعث می شود شما برای مدت طولانی احساس سیری کنید و میلی به خوردن غذا یا تنقلات نداشته باشید. در واقع بادام هندی با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث کاهش وزن می شود.

با مصرف بادام هندی شما می توانید مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید و میان وعده های ناسالم را حذف کنید. همچنین بادام هندی دارای پروتئین گیاهی است که به گردش خون کمک می کند تا متابویسم بدن بهبود یابد و از این طریق باعث افزایش سوخت و ساز بدن و لاغری می شود.

مطلب مشابه: خواص روغن بادام زمینی و فواید شگفت انگیزش برای سلامت

درمان کبد چرب

بادام هندی باعث سم زدایی بدن می شود و با مصرف منظم آن می توانید سموم کبد را از بین ببرید. کبد چرب یکی از بیماری های شایع کبدی است که معمولا با افزایش وزن و مصرف مواد غذایی چرب و ناسالم، مشروبات الکلی، فشار خون بالا، دیابت و … ایجاد می شود. بیماری کبد چرب در نهایت باعث کاهش وزن و اشتها و مشکلات زیادی برای بدن می شود.

به طور کلی بیماری کبد چرب باعث مسموم شدن کبد می شود و منجر به کاهش عملکرد صحیح کبد می شود. برای جلوگیری از کبد چرب و درمان آن باید از مواد غذایی طبیعی و دارای خاصیت سم زدایی استفاده شود. بادام هندی به دلیل اینکه می تواند به سم زدایی بدن کمک کند، برای درمان و جلوگیری از ابتلا به کبد چرب بسیار مفید است. علاوه بر آن، مصرف بادام هندی در یک رژیم غذایی صحیح می تواند به پیشگیری از ابتلا به سنگ صفرا نیز کمک می کند.

آلزایمر

اسیدهای چرب موجود در بادام هندی، برای عملکرد مغز ضروری هستند و مصرف بادام هندی، باعث تقویت حافظه می شود. به همین دلیل در افرادی که معمولا روزی چند عدد بادام هندی مصرف می کنند، ریسک ابتلا به آلزایمر به طور چشمگیری کاهش می یابد.

محافظت از چشم ها

بادام هندی حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و زیگزانتین می باشد و برای سلامت چشم ها بسیار مفید است. مصرف بادام هندی، ریسک ابتلا به بیماری های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباعی لکه زرد چشمی) را کاهش می دهد. به طور کلی احتمال ابتلا به بیماری های چشمی در کسانی که بادام هندی مصرف می کنند کمتر از افراد دیگر است.

درمان کم خونی

مصرف بادام هندی خطر ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد. وجود ترکیبات مس و آهن در بادام هندی، محرک تولید گلبول های قرمز خونی است و اگر به طور منظم از آن استفاده کنید، علائم کم خونی ناشی از فقر آهن در شما کاهش پیدا می کند.

فواید بادام هندی در طب سنتی

خواص بادام هندی | 22 خاصیت بادام هندی از کاهش فشار خون تا چاقی صورت

بادام هندی در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد و از آن در تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف استفاده می شود. مصرف بادام هندی از گذشته مورد توجه بوده است و متخصصان طب سنتی، مصرف بادام هندی را توصیه کرده اند.

سلامت مفاصل و استخوان ها

کلسیم و منیزیم دو ماده اساسی برای سلامت استخوان ها هستند. حدود دو سوم منیزیم بدن، در استخوان های ما وجود دارد. مقداری از این منیزیم به ساختار فیزیکی استخوان ها کمک می کند و بخشی هم در سطح آن ذخیره می شود تا در صورت لزوم بدن، از این ذخیره کمک گرفته شود.

مس هم یکی دیگر از مواد موجود در بادام هندی است که برای سلامت استخوان ها مفید است. کمبود شدید مس باعث کاهش تراکم مواد معدنی استخوان و افزایش خطر پوکی استخوان می شود. یکی دیگر از مواد معدنی در بادام هندی منگنز است که در ترکیب با کلسیم و مس از پوکی استخوان پیشگیری می کند.

مطلب مشابه: تمام فواید آجیل | خواص انواع آجیل برای سلامتی بدن از بادام تا شاه بلوط

فواید بادام هندی در بارداری

کمبود وزن جنین یکی از مشکلات دوران بارداری است که باعث می شود وزن مادر کمتر از حد طبیعی باشد. با مصرف بادام هندی می توانید مواد مغذی مورد نیاز جنین برای رشد را تامین کنید تا به وزن طبیعی برسد. البته توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف بادام هندی در دوران بارداری خطرناک است. انواع ویتامین ها، مواد معدنی و کلسیم موجود در بادام هندی جذب بدن مادر می شوند و این امر به رشد بهتر جنین کمک می کند.

همچنین زنان در دوران بارداری به شدت مستعد کم خونی هستند، چون بدن آن ها در حین حمل فرزند باید خون بیشتری تولید کند. این ماده معدنی نقش اساسی در تولید هموگلوبین دارد، بنابراین اگر می خواهید خون تان سالم باشد، بهتر است در این دوران بادام هندی مصرف کنید. طبق گفته پزشکان زنان باردار باید روزانه 27 میلی گرم آهن مصرف کنند. بادام هندی از انواع عفونت ها در دوران بارداری نیز جلوگیری می کند.

فواید بادام هندی برای معده

داشتن روده سالم به این معنی است که میکروبیوتای روده شما (میکرو ارگانیسم‌های موجود در روده) تشکیل شده از باکتری های خوب و مفید است. همچنین می تواند به این معنی باشد که مواد مغذی بیشتری از غذا جذب کنید. بادام هندی دارای فیبر و ترکیبات گیاهی ضد التهابی به نام پلی فنول ها می باشد و می تواند به سلامت روده کمک کند.

بادام هندی در تقویت معده و هضم راحت تر غذا موثر است. به همین دلیل برای افرادی که دچار زخم معده هستند، مصرف این مغز آجیل مناسب است. البته اگر دچار زخم معده هستید، قبل از مصرف بادام هندی یا مواد غذایی دیگر ابتدا با پزشک مشورت کنید.

خواص بادام هندی برای مو

بادام هندی سرشار از مس است و باعث افزایش رشد موها می شود. بنابراین اگر می خواهید موهای خود را تقویت کنید، می توانید از بادام هندی استفاده کنید. با مصرف بادام هندی از ریزش تارهای مو جلوگیری می کنید و به تقویت موهای خود کمک می کنید.

فواید بادام هندی برای پوست

بادام هندی به دلیل داشتن مقادیر مناسبی از آهن و مس، می تواند به سلامت پوست کمک کند. مصرف بادام هندی باعث کاهش چین و چروک های پوست می شود و از پیری زودرس پوست جلوگیری شود.

درمان سردردهای میگرنی

استفاده از بادام هندی برای افراد مبتلا به سردردهای میگرنی پیشنهاد می شود. بادام هندی دارای ترکیباتی است که در رفع بیماری های اعصاب و سردردهای میگرنی موثر می باشد. البته نباید در خوردن بادام هندی مانند هر ماده غذایی دیگری زیاده روی کنید.

چاقی صورت

یکی از مفیدترین آجیل ها برای چاقی، بادام هندی است. بادام هندی دارای کالری بسیار مناسبی است و مصرف آن در یک رژیم غذایی سالم می تواند علاوه بر اضافه وزن باعث چاقی صورت و زیبایی بیشتر آن شود. مصرف منظم بادام هندی باعث جوان سازی و شادابی پوست صورت نیز می شود.

خواص بادام هندی برای یبوست

بادام هندی حاوی فیبر بالایی است و برای درمان مشکل یبوست مناسب است. به دلیل وجود درصد زیادی فیبر در بادام هندی، می توان از آن برای پیشگیری از یبوست و رفع مشکل یبوست استفاده کرد.

پیشگیری از سرطان

یکی از خواص بادام هندی، کاهش سلول های سرطانی است. بادام هندی حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند پروآنتوسیانیدین است که وجود این آنتی اکسیدان ها سطح رادیکال های آزاد بدن را کاهش می دهد و مانع از ایجاد سلول های سرطانی می شود.

پیشگیری از سنگ کیسه صفرا

یکی دیگر از خواص بادام هندی، پیشگیری از وخامت سنگ کیسه صفرا است. مصرف منظم و روزانه این آجیل می تواند خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش دهد. سنگ کیسه صفرا انباشت های کلسترول و مواد معدنی دیگر است. به دلیل اینکه بادام هندی می تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد، می تواند به پیشگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک کند.

مطالعه انجام شده در دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسید زنانی که هر هفته حدود 150 گرم بادام هندی مصرف کردند، در مقایسه با زنانی که کمتر از 30 گرم بادام هندی در هفته مصرف کردند، کمتر در معرض ابتلا به کوله سیستکتومی (عمل جراحی برای برداشتن کیسه ی صفرا) قرار گرفتند.

مطلب مشابه: فواید و خواص چغاله بادام؛ تمام خواص چغاله بادام برای سلامت، بارداری و پوست و مو

فواید بادام هندی برای زنان

مواد مغذی و ترکیبات دیگر موجود در بادام هندی می تواند به کاهش علائم جسمی و روحی پیش از قاعدگی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، سردرد و … کمک کند. علاوه بر آن، بادام هندی به دلیل داشتن ویتامین E و آنتی اکسیدان برای سلامت پوست مفید است و از آسیب های پوستی ناشی از تجمع رادیکال های آزاد جلوگیری می کند.

مزایای بادام هندی برای مردان

مصرف بادام هندی به توانایی باروری مردان کمک می کند و بر روی کیفیت اسپرم‌های تولیدشده آن‌ها تاثیر می‌گذارد. مردان با مصرف بادام هندی اسپرم های بیشتری تولید می کنند و توانایی تولید مثل آن ها افزایش پیدا می کند.

همچنین بادام هندی برای مردان فواید دیگری مانند جلوگیری از ریزش مو، از بین بردن چروک پوست، کاهش چربی خون، افزایش انرژی در بدن، جلوگیری از سرطان پروستات، کمک به سلامت دندان و لثه و از بین بردن بیماری های کلیوی نیز به همراه دارد.

فواید بادام هندی برای کودکان

بادام هندی دارای پروتئین های طبیعی است و برای رشد استخوان ها و دندان ها مفید است. بادام هندی حاوی فسفر، آهن، کلسیم، مس، منگنز، روی، منیزیم، سلنیوم، پتاسیم و … است که برای سلامت استخوان ها فواید زیادی دارد. نوزادان از شش ماهگی شروع به دندان درآوردن می کنند و بادام هندی می تواند کلسیم مورد نیاز آن ها را تامین کند.

همچنین بادام هندی سرشار از فیبر است و فواید زیادی برای گوارش دارد. فیبر موجود در بادام هندی با تسریع متابولیسم و بهبود هضم غذا، به جلوگیری از یبوست در کودکان کمک می کند. البته به کودکان نباید در روز بیشتر از 5 تا 6 عدد بادام هندی بدهید چون ممکن است معده آن ها ناراحت شود. همچنین باید مطمئن شوید که کودک شما به بادام هندی حساسیت ندارد.

منبع: healthline.com

مطالب مشابه را ببینید!