مجله تاپ‌ناز‌

راهنمای کامل خرید ضد آفتاب | مزایا و نحوه استفاده از کرم ضد آفتاب

راهنمای کامل خرید ضد آفتاب | مزایا و نحوه استفاده از ضد آفتاب

اگر می خواهید پوستی لطیف، زیبا و بدون آفتاب سوختگی داشته باشید، باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. ضد آفتاب یکی از مهم ترین و اساسی ترین کرم هایی هستند که همه افراد در طول روز باید از آن ها استفاده کنند.

نمونه های مختلفی از کرم های ضد آفتاب در بازار وجود دارند، به همین دلیل شما برای انتخاب و خرید ضد آفتاب مورد نظر نیاز به یک راهنمای خرید دارید.

ما در این مقاله می خواهیم مهم ترین نکات خرید کرم ضد آفتاب، فواید و نحوه استفاده از آن را بررسی کنیم تا هنگام خرید این کرم، بهترین انتخاب را داشته باشید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

انواع کرم ضد آفتاب

راهنمای کامل خرید ضد آفتاب | مزایا و نحوه استفاده از ضد آفتاب

به طور کلی کرم های ضد آفتاب بر اساس ترکیبات استفاده شده در آن ها دو نوع فیزیکی (یا معدنی) و شیمیایی می باشند.

ضد آفتاب فیزیکی (معدنی)

وجود دو ترکیب غیر آلی اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم، باعث می شود ضد آفتاب فیزیکی نامیده شود. تصور می شود که ضد آفتاب های غیر آلی مانعی محافظتی در سطح پوست شما ایجاد می کنند که اشعه ماورا بنفش را از بدن منعکس و پخش می کند. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهند که ضد آفتاب های غیر آلی با جذب حداکثر 95 درصد از اشعه UV از پوست محافظت می کنند.

  • این نوع کرم لایه ای مسدود کننده به صورت فیزیکی روی پوست ایجاد می کند، به همین دلیل به محض استفاده اثر خود را می گذارد و نیازی به صبر کردن نیست.
  • معمولا کرم های ضد آفتاب فیزیکی رنگ سفید دارند و روی پوست دیده می شوند.
  • این نوع کرم به دلیل بافت و مکانیزمی که دارد به راحتی می تواند بر اثر تماس لباس با پوست پاک شود و یا با تعریق از بین برود، به همین دلیل استفاده مکرر از آن ضروری است.
  • نانو ذرات موجود در کرم ضد آفتاب فیزیکی نباید استنشاق شود. برای به حداقل رساندن ورود این ذرات به ریه بهتر است از اسپری و … استفاده نکرد.
  • کرم های ضد آفتاب معدنی یا فیزیکی حاوی مواد فعال دی اکسید تیتانیوم و دی اکسید روی یا ترکیبی از این دو هستند.

مزایای ضد آفتاب فیزیکی: تاثیرگذاری آنی، محافظت کامل در برابر اشعه های UVA و UVB و مسدود نکردن منافذ پوست

معایب ضد آفتاب فیزیکی: ایجاد یک لایه سفید گچ مانند روی پوست، نیاز به استفاده مجدد در بازه زمانی کوتاه، به دلیل نوع فرمولاسیون باید مقدار زیادی از این نوع کرم را مصرف کنید.

ضد آفتاب شیمیایی ( ارگانیک)

تمامی مواد دیگری که روی تیتانیوم نیستند، ترکیبات ضد آفتاب شیمیایی محسوب می شوند. ضد آفتاب های شیمیایی به جای ایجاد سدی در روی پوست، مانند لوسیون به پوست شما جذب می شوند. این ترکیبات فعال، یک واکنش شیمیایی ایجاد می کنند که نور ماورا بنفش را به گرما تبدیل می کند تا نتواند به پوست آسیب برساند.

  • نور مستقیم خورشید باعث می شود مواد شیمیایی موجود در این کرم سریع تر واکنش نشان دهند و اثر آن ها زودتر از بین برود. به همین دلیل این نوع کرم هم نیاز به استفاده مجدد در طول روز دارد.
  • حدود 20 دقیقه طول می کشد تا اثرگذاری ضد آفتاب شیمیایی شروع شود. به همین دلیل قبل از اینکه در معرض آفتاب قرار بگیرید برای استفاده آن برنامه ریزی کنید.
  • کرم های ضد آفتاب شیمیایی منافذ پوست را مسدود می کنند.
  • کرم های ضد آفتاب شیمیایی دارای اکسی بنزون، آوبنزون، اکتینوکسات، اکتوکریلن، اکتیسالات، هموسالات یا ترکیبی از آن ها هستند.
  • گرمای آزاد شده از کرم های ضد آفتاب شیمیایی ممکن است برای پوست های حساس و مستعد رزاسه و همچنین افرادی که پوستشان دارای رنگدانه های زیاد است مشکل ساز شود.

مزایا: روی پوست به راحتی پخش می شود، مقدار لازم برای هر بار استفاده کم است و یک لایه نازک ایجاد می کند، بعد از جذب اثری از آن روی پوست نمی ماند.

معایب: باید چندین بار تجدید شود، می تواند آکنه، رزاسه و هایپرپیگمنتیشن را تشدید کند و همچنین اشعه ماوراء بنفش باید به پوست نفوذ کند تا به مواد شیمیایی موجود در این نوع کرم ضد آفتاب برسد به همین دلیل ممکن است در برابر همه اشعه های UVA محافظت صد در صدی نداشته باشد.

اصطلاح SPF ، پرتوهای UVA و UVB

راهنمای کامل خرید ضد آفتاب | مزایا و نحوه استفاده از ضد آفتاب

نور خورشید شامل طول موج های مختلف می شود که بخشی از آن ها در کنار طول موج های مرئی، از جو زمین عبور می کنند و به پوست ما می رسند. عمده ترین این پرتوها شامل اشعه ی فرابنفش «Ultraviolet (UV)» است که به دو دسته ی UVA و UVB تقسیم می شود.

UVA به اشعه ی پیر کننده ی پوست هم معروف است و می تواند عاملی برای بسیاری از مشکلات پوستی، لکه ها و چروک ها باشد. در واقع قدرت نفوذ و طول موج این نوع از پرتوها بسیار بالا است و همین فاکتور عاملی برای نابودی سلول های پوستی در لایه های عمیق تر و آسیب های ناشی از آن است.

پرتوی UVB به اشعه ی آفتاب سوختگی معروف است و برخلاف اشعه UVA، قدرت آن با توجه به شرایط متغیر است. این نوع از پرتوهای فرابنفش طول موج کوتاه تری نسبت به اشعه ی UVA دارند. با این حال، امکان تخریب سلول های پوستی و افزایش احتمال سرطان با وجود این دست از پرتوها همچنان وجود دارد.

SPF مخفف عبارت “Sun Protection Factor” به معنی عامل حفاظت در مقابل خورشید می باشد. پزشکان کرم ضد آفتابی را توصیه می کنند که SPF آن در بازه ی 15 تا 50 باشد، نه بیشتر و نه کمتر.

مطالعات نشان داده اند که کرم ضد آفتاب با SPF بالاتر از 50 حفاظت بیشتر ارائه نمی دهد و بسیاری از پزشکان استدلال می کنند برخی افراد تصور می کنند عدد بالاتر به معنی دوام بیشتر است و منجر به عدم تجدید کرم می شود و در نتیجه این افراد بیشتر در معرض سوختگی قرار می گیرند.

اگر شما پوست معمولی داشته باشید، بعد از 20 دقیقه در معرض تابش خورشید قرار گرفتن، پوست شما دچار آفتاب سوختگی می شود. اما اگر شما روی پوست خود را با یک لایه مناسب از کرم ضد آفتاب بپوشانید، SPF 30 تا حدود 10 ساعت از پوست شما محافظت می کند.

همچنین شدت و پراکندگی پرتوهای UVB در طول روز و بر اساس مکان متفاوت است. هیچ کرم ضد آفتابی قابلیت مسدود سازی 100 درصد اشعه های خورشید را ندارد. فاکتور SPF چیزی در مورد قابلیت های محافظتی کرم در برابر اشعه UVA نمی گوید، در واقع اشعه UVA ضریب نفوذ بالاتری نسبت به پرتوهای UVB دارد. این پرتوها می توانند پوست را برنزه و پیر کنند و ریسک سرطان پوست را افزایش دهند.

بر خلاف پرتوهای UVB که از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از در شدیدترین میزان خود هستند، پرتوهای UVA تا وقتی که نور روز وجود داشته باشد در اطراف شما حاضرند، به همین دلیل بهتر است که به دنبال ضد آفتابی با قابلیت محافظت در برابر طیف وسیعی از پرتوهای UVA و UVB باشید.

انواع مدل های کرم ضد آفتاب

راهنمای کامل خرید ضد آفتاب | مزایا و نحوه استفاده از ضد آفتاب

انواع مدل های ضد آفتاب شامل موارد زیر می باشند:

1. لوسیون و شیر

معمولا کرم های ضد آفتاب به صورت شیر و لوسیون هستند. مهم ترین مزیت آن ها ارزان بودن، کاربرد آسان و خشک نشدن است. اما ممکن است پوست شما را چرب یا چسبنده کنند.

کرم های ضد آفتاب بسیاری از هر دو کرم و لوسیون (یا شیر) شکل می گیرند. این نوع کرم ها تمایل به ضخیم شدن دارند و معمولا در تیوپ قرار می گیرند.

2. کرم ضد آفتاب ضد آب

بیشتر کرم های ضد آفتاب به صورت کرم هستند. فرق این ضد آفتاب با انواع لوسیون و شیر این است که قوام متفاوتی دارند. کرم ها غلیظ هستند و به جای بطری، درون تیوپ قرار می گیرند.

اگر می خواهید شنا کنید، باید به دنبال محصولی باشید که ضد آب باشد. بعضی از کرم های ضد آفتاب، ضد آب هستند و می توانید از آن ها بعد از شنا یا ورزش استفاده کنید. حداقل ماندگاری این ضد آفتاب ها روی پوست، 2 ساعت است.

3. محصولات ویژه ی کودکان و افراد دارای پوست حساس

حدود 1 درصد از افراد، بدنشان نسبت به ضد آفتاب ها واکنش نشان می دهد. بعضی از ضد آفتاب هایی که به بازار عرضه می شوند، مخصوص کودکان هستند. این نوع ضد آفتاب ها برای افرادی که پوست های حساسی دارند هم مناسب می باشند.

4. کرم ضد آفتاب دافع حشرات

بعضی از ضد آفتاب ها می توانند دافع حشرات باشند. ضد آفتاب های دافع حشرات دارای N,N-Diethyl-m-toluamide (DEET) هستند.

5. ژل

این نوع ضد آفتاب ها بر پایه الکل هستند، به همین دلیل احساس چسبندگی یا چربی را در پوست ایجاد نمی کنند اما ممکن است اثرات خشکی بر جای بگذارند.

6. پودرها

این نوع ضد آفتاب ها شبیه به پنکک هستند و خشک و بدون چربی می باشند. بنابراین می توانید قبل از آرایش یا در طول روز از آن ها استفاده کنید.

7. اسپری ها

اسپری ها بر پایه الکل هستند و چرب نمی باشند اما ممکن است پوست را خشک کنند.

مطلب مشابه: کرم دور چشم و اطلاعاتی کامل در مورد کرم دور چشم و تاثیر کرم بر پوست

مهم ترین نکات هنگام خرید کرم ضد آفتاب

راهنمای کامل خرید ضد آفتاب | مزایا و نحوه استفاده از ضد آفتاب

مهم ترین نکات قبل از خرید کرم ضد آفتاب شامل موارد زیر می شوند:

برچسب طیف گسترده

روی کرم ضد آفتاب باید برچسب های طیف گسترده یا طیف گسترده UVA/UVB وجود داشته باشد که به معنی این است که ضد آفتاب در برابر هر دو اشعه UV از شما محافظت می کند.

فاکتور حفاظتی (SPF)

اشعه های UVA و UVB ممکن است باعث سرطان پوست، ایجاد چین و چروک، آفتاب سوختگی و تسریع روند پیری شوند. استفاده از حداقل SPF ضد آفتاب (SPF 30)، می تواند به میزان 97 درصد از پوست در برابر اشعه UVB محافظت کند. SPF های بالاتر برای پوست های روشن تر یا کسانی مناسب است که پوستشان به راحتی می سوزد. هیچ ضد آفتابی نمی تواند به طور 100 در صد اشعه های مضر خورشید را مسدود کند.

مقاوم در برابر آب و تعریق

هنگام شنا کردن یا ورزش کردن، باید ضد آفتابی بزنید که مقاوم در برابر تعریق و آب باشد. ضد آفتاب مقاوم در برابر آب به این معنی است که سطح SPF بعد از 40 دقیقه ماندن داخل آب تغییر نکند. بعضی از ضد آفتاب های ضد آب تا 80 دقیقه هم ماندگاری دارند.

دارای آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که می توانند با خنثی کردن آسیب رادیکال های آزاد، کمبودهای ذاتی ضد آفتاب را جبران کنند. بنابراین ضد آفتابی را انتخاب کنید که حاوی آنتی اکسیدان باشند.

PABA

PABA مخفف اسید پارا آمینوبنزوئیک است که در اکثر ضد آفتاب ها استفاده می شود. حتی اگر این اسید به جذب اشعه ماورا بنفش خورشید کمک کند، حساسیت پوستی احتمالی، تحریک پوست و حتی در بعضی از موارد ایجاد رنگدانه ناشی از آن ارزشش را ندارد. ضد آفتاب های بدون PABA را تهیه کنید.

نوع پوست

اکثر ضد آفتاب ها برای انواع مختلف پوست طراحی شده اند. افرادی که پوست خشک دارند باید از ضد آفتاب های حاوی موادی مانند گلیسیرین، روغن، سیلیکون و آلوئه ورا استفاده کنند و از مصرف اسپری ها و ژل های الکلی خودداری کنند. برای پوست های چرب، لوسیون های سبک یا ژلی با ترکیباتی مانند سیلیس یا ایزودودکان بسیار مناسب هستند.

برای پوست های حساس، ضد آفتاب های ضد حساسیت و بدون عطر مانند ضد آفتاب های معدنی با دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی مناسب می باشند. افراد دارای پوست حساس همچنین نباید از ضد آفتاب هایی که دارای الکل و مواد نگهدارنده هستند استفاده کنند.

ترکیبات ضد آفتاب

بررسی ترکیبات ضد آفتاب بسیار مهم است. اگرچه ضد آفتاب باید حداقل دارای یکی از فیلترهای UVA مانند اکامسول، اکسی بنزون، دی اکسید تیتانیوم، اکسید روی یا آووبنزون باشد، بعضی از آن ها ممکن است با پوست شما سازگار نباشند.

موادی مانند اکسی بنزون ممکن است باعث آلرژی شود و هورمون های شما را مختل کند. دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی برای محافظت اضافه می شوند اما ممکن است برای پوست مضر هم باشند.

نحوه استفاده از کرم ضد آفتاب

  • همیشه 15 الی 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن، از کرم ضد آفتاب روی پوست تمیز و خشک استفاده کنید تا به خوبی جذب شود.
  • سعی کنید در تمام قسمت های بدن که با لباس پوشانده نمی شوند، مانند گوش ها، پشت گردن و پشت دست ها کرم ضد آفتاب بزنید.
  • کرم ضد آفتاب را بیش از حد روی پوست ماساژ ندهید. بیشتر ضد آفتاب ها توسط لایه خارجی پوست جذب می شوند و نیازی به ماساژ شدید ندارند.
  • ضد آفتاب را حداقل دو ساعت یکبار و بعد از شنا یا ورزش تمدید کنید.
  • کرم ضد آفتاب خود را در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد نگهداری کنید. اگر آن را در داشبورد ماشین یا در معرض آفتاب قرار دهید ممکن است اثر خود را از دست بدهد.
  • از ضد آفتاب هایی که تاریخ انقضای آن ها گذشته است استفاده نکنید چون ممکن است تاثیرات خود را از دست داده باشند.
  • شاید روی محصول ذکر نشده باشد که قبل از مصرف تکان دهید اما شما با این کار به پخش شدن مواد فعال درون ضد آفتاب کمک می کنید.
  • برای هر قسمت یا عضو بدن، به اندازه یک قاشق چای خوری استفاده کنید.

فواید استفاده از کرم ضد آفتاب

مهم ترین فواید استفاده از کرم های ضد آفتاب عبارتند از:

  • جلوگیری از ایجاد چین و چروک و پیری زودرس
  • محافظت از پوست در برابر اشعه UVA و UVB
  • پیشگیری از بروز سرطان پوست
  • جلوگیری از ایجاد لکه های تیره بر روی پوست

سخن پایانی

برای داشتن پوست سالم، درخشان و بدون آفتاب سوختگی و … باید از کرم های ضد آفتاب مناسب استفاده کنید. در راهنمای خرید کرم ضد آفتاب سعی کرده ایم که همه ی نکات و اطلاعات مربوط به یک ضد آفتاب با کیفیت و مطلوب را برای شما عزیزان ارائه دهیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید و کاربردی باشد.

مطالب مشابه را ببینید!