مجله تاپ‌ناز‌

طبع انگور سرد است یا گرم؟ طبع، خواص و عوارض انگور و شیره انگور

انگور

انگور یک میوه بهشتی خوش طعم است که علاوه بر ظاهر زیبا و طعم بی نظیر، خواص زیادی برای بدن دارد. انگور انواع مختلفی دارد به همین دلیل دارای طبع های متفاوتی نیز می باشد. اینکه طبع انگور سرد است یا نه بستگی به این دارد که نوع آن چه باشد و چه میزان رسیده باشد.

همچنین شیره انگور یکی از محبوب ترین و پر خاصیت ترین شیره ها است که از زمان گذشته بسیار مورد توجه بوده است. شیره انگور سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامت بدن بسیار مفید می باشد. در این مطلب طبع انواع انگور و شیره انگور را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

طبع انگور قرمز

طبع انگور قرمز گرم و تر است و کالری بالایی دارد. افراد با مزاج گرم یا حتی افرادی که دچار تب هستند، باید در مصرف این نوع انگور دقت کنند. شیره به دست آمده از این انگور نیز دارای طبع گرم و تری است. این شیره بسیار مقوی است و خواص زیادی دارد.

شیره انگور قرمز به دلیل خاصیت ملین بودن، بهترین گزینه برای رفع یبوست و پاکسازی گوارش محسوب می شود. همچنین این شیره برای سلامت ریه و دستگاه تنفسی بسیار مفید می باشد. از شیره انگور قرمز برای تقویت معده و تصفیه خون نیز بسیار استفاده می شود.

طبع انگور عسگری

انگور عسگری طبع سردی دارد و به خاطر داشتن دانه های درشت و آب دار و بدون هسته، یکی از بهترین انگورها برای گرفتن شیره با کیفیت محسوب می شود. انگور عسگری یکی از محبوب ترین انواع انگور است که به رنگ سبز می باشد.

این انگور در باغ ها بسیار دیده می شود و به راحتی می توان آن را پرورش داد. این انگور با طبع سردی که دارد می تواند در تعادل بخشی به مزاج کمک کند. بهتر است انگور عسگری را در کنار یک ماده گرم مصرف کنید تا تعادل بهتری بین گرما و سردی ایجاد شود.

مطلب مشابه: خواص عرق نعنا؛ تمام فواید بی نظیر عرق نعنا برای سلامت

طبع انگور سفید

انگور سفید طبع گرم و تری دارد و برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند، مفید است. افرادی که مزاج سرد دارند می توانند با استفاده از یک مصلح با طبع سرد، خواص انگور سفید را بیشتر کنند. استفاده از مصلح می تواند موجب تعادل طبع شود و از ایجاد مشکلات ناشی از تغییر مزاج پیشگیری کند.

طبع انگور سیاه

طبع انگور سیاه هم گرم می باشد و این نوع انگور برای کسانی که مزاج گرمی دارند، مناسب می باشد. این افراد با استفاده از یک مصلح با طبع سرد، می توانند در مزاج خود تعادل برقرار کنند.

طبع انگور سبز

طبع انگور سبز به سردی مایل است و برای افرادی که مزاج گرم دارند بسیار مناسب می باشد. این نوع انگور می تواند به تعادل مزاج افرادی که گرم مزاج هستند کمک کند و باعث احساس راحتی آن ها شود.

طبع انگور یاقوتی

طبع انگور یاقوتی گرم و تر می باشد و خواص زیادی دارد. افراد با مزاج سرد برای استفاده از خواص این نوع انگور بهتر است که از یک مصلح با طبع سرد نیز استفاده کنند تا در مزاج خود تعادل ایجاد کنند.

طبع انگور فخری

انگور فخری

انگور فخری یکی دیگر از انواع انگورها است که طبع گرمی دارد و برای کسانی که مزاج سردی دارند مناسب می باشد. افرادی که مزاج گرم دارند، بهتر است در استفاده از این انگور جانب احتیاط را رعایت کنند و بیشتر از انگور های سبز و زرد رنگ استفاده کنند. انگور فخری خواص زیادی دارد و می تواند تعادل مزاجی افراد را حفظ کند. همچنین می تواند در تقویت سیستم دفاعی بدن هم موثر باشد.

طبع انگور بی دانه

انگور بی دانه طبعی گرم و تر دارد. این نوع از انگور برای کسانی که مزاج سردی دارند، مناسب است و این افراد می توانند با استفاده از آن مزاج خود را بهبود دهند.

مطلب مشابه: خواص بی نظیر روغن فندق | مهم ترین فواید این روغن برای بدن

طبع شیره انگور

طبع شیره انگور هم مانند انگور گرم و تر است و کالری بالایی دارد. در واقع، شیره به دست آمده از انگور که آب غلیظ شده میوه است، طبع گرم تر و کالری بالاتری نسبت به میوه انگور دارد. احتمالا شنیده اید که پزشکان طب سنتی، به افراد سرد مزاج یا دارای ضعف عمومی بدن استفاده از شیره انگور را در شش ماه دوم سال توصیه می کنند.

گرمای زیاد شیره انگور آن را به یک ماده غذایی مفید برای از بین بردن سردی در بدن افراد سرد مزاج تبدیل کرده است. توصیه می شود که افراد با مزاج گرم در استفاده از شیره انگور برای بهره برداری از فواید آن، جانب احتیاط را رعایت کنند.

خواص انگور در طب سنتی

انگور در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد و خواص آن به شرح زیر است:

  • یکی از خواص انگور زود هضم بودن آن است، البته ممکن است باعث نفخ شود.
  • انگور در فصل تابستان می تواند به تنهایی جایگزین یک وعده غذایی شود.
  • طبع انگور به گونه ای است که نیروی جنسی را تحریک می کند.
  • استفاده از انگور تازه نفخ زیادی ایجاد می کند، به همین علت بهتر است که بعد از آن که پوست انگور کمی پژمرده شد آن را مصرف کنید.
  • انگور از نظر غذایی یکی از بهترین میوه ها محسوب می شود.
  • انگور برای پاکسازی ریه و قلب و عروق از مواد غلیظ و سنگین رسوبی بسیار مناسب است.
  • استفاده از انگور باعث تولید خون با کیفیت می شود.
  • انگور باعث تأمین رطوبت بدن و تقویت قوای جنسی نیز می شود.
  • انگور بسیار مقوی است و برای افزایش وزن بسیار مناسب می باشد.
  • هنگامی که آب انگور را بجوشانید و تا دو سوم آن بخار شود، غلیظ و مایل به ترشی می شود و برای مثانه، سینه و ریه مفید می شود.

عوارض مصرف انگور

انگور با وجود فایدی که دارد، می تواند عوارضی هم به دنبال داشته باشد. مصرف انگور برای افراد زیر می تواند مضر باشد.

  • مصرف انگور برای افراد دارای معده سرد، مرطوب و باد دار مضر می باشد و اصلاح آن با زیره و رازیانه می باشد.
  • طبع و خواص انگور به گونه ای است که مصرف انگور تازه به خصوص برای کسانی که دارای معده مرطوب هستند، زیان آور است و برای این افراد، مصرف کشمش، مویز و شیره انگور به جای انگور تازه پیشنهاد می شود.
  • مصرف انگور برای افراد مبتلا به انسداد کبد، رفلاکس، نفخ، ترشحات زیاد بینی و آبریزش دهان مضر می باشد و باعث تشدید این نشانه ها خواهد شد.

مصلح انگور

در طب سنتی، استفاده از مصالح یا مواردی که خواص یک ماده غذایی را بهبود می بخشند، رواج دارد. برای انگور هم مصالحی مانند برنج، زیره، رازیانه، تخم کرفس، سکنجبین و غذاهای ترش به عنوان بهبود دهنده های خواص و مزاج آن شناخته شده اند.

بهترین انگور

برای انتخاب بهترین نوع انگور باید به چند نکته مهم توجه کرد. از نظر طب سنتی، انگوری که پوست نازکی دارد و دارای هسته های کوچکی است، مطلوب است. از ویژگی های دیگر بهترین انگور داشتن شیرینی مناسب و عدم تحریک گلو با شیرینی بیش از حد می باشد.

خواص شیره انگور

شیره انگور سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین A، B، C، آهن، کلسیم، فسفر و منیزیم است، به همین دلیل در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد. خواص زیاد شیره انگور، در کنار طبع گرم و خاصیت اصلاح سردی غذاها، باعث شده این شیره به یکی از ارکان مهم و ضروری در رژیم های غذایی سالم در طب سنتی تبدیل شود.

شیره انگور دارای فواید زیادی مانند تقویت سیستم ایمنی، مفید برای سلامت قلب و عروق، خاصیت ضد التهابی، کنترل فشار خون، پیشگیری از سرطان، درمان کم خونی، تقویت کننده معده، مفید برای رشد کودکان، ضد نفخ، مفید برای پوست و مو، تسهیل در گردش خون و پیشگیری از آلزایمر می باشد.

مطلب مشابه: فواید چای سیاه و خواص مهم این نوشیدنی محبوب برای سلامت بدن

نحوه مصرف شیره انگور

شیره انگور به دلیل طعم شیرینی که دارد، بهترین جایگزین برای شیرین کننده های مصنوعی و نا سالم مانند شکر به شمار می آید. در ادامه چندین روش مصرف شیره انگور را توضیح می دهیم:

  1. یکی از روش های رایج برای استفاده از شیره انگور، مصرف آن در کنار ارده به عنوان یک صبحانه مقوی و کامل است که باعث تامین انرژی کافی برای فعالیت مغز و بدن در طول روز می شود.
  2. یک روش دیگر برای مصرف شیره انگور، حل کردن یک قاشق از آن در شیر ولرم است که یک گزینه مناسب برای باز کردن روزه در زمان افطار ایام ماه مبارک رمضان محسوب می شود.
  3. شیره انگور را می توان با آب ترکیب کرد و یک شربت پر خاصیت برای رفع تشنگی تهیه کرد.
  4. شیره انگور یک چاشنی و مکمل خوش طعم و بی نظیر برای شیرین کردن شیر برنج محسوب می شود. این ترکیب بسیار مقوی و خوشمزه است که سرشار از کلسیم می باشد و سردی شیر برنج را از بین می برد.
  5. یکی دیگر از موارد مصرف شیره انگور، درست کردن یک حلوای خوش رنگ و خوشمزه است.

عوارض مصرف شیره انگور

شیره انگو هم مانند هر ماده غذایی باید به طور متعادل و به اندازه استفاده شود. شیره انگور با تمام خواصی که دارد با مصرف افراطی آن ممکن است مشکلاتی ایجاد شود. در ادامه به چند مورد از عوارض مصرف شیره انگور اشاره خواهیم کرد:

  • شیره انگور کالری بسیار بالایی دارد و در صورت استفاده زیاد می تواند باعث اضافه وزن شود. بنابراین توصیه می‌شود از این شیره در کنار فعالیت ورزشی و رژیم غذایی سالم استفاده شود.
  • شیره انگور دارای مقدار بسیار بالایی قند است؛ به همین دلیل به افراد دیابتی پیشنهاد می‌شود که در مصرف این شیره دقت داشته باشند و زیر نظر پزشک از آن استفاده کنند.
  • همان‌طور که قبل تر گفتیم، شیره انگور طبع گرم و تری دارد و استفاده بیش از حد از آن در افراد گرم مزاج، باعث غلبه گرمی شده و ایجاد جوش در صورت یا افزایش درجه حرارت بدن را به دنبال خواهد داشت.

مطالب مشابه را ببینید!