مجله تاپ‌ناز‌

علت درد لگن و راه های درمان آن

درد لگن یکی از دردهای آزاردهنده محسوب می‌ شود که در اثر عوامل خاصی به وجود می‌ آید. گاهی اوقات درد لگن به‌ خاطر مشکلاتی که در استخوان لگن وجود دارد احساس می‌ شود اما در مواقع دیگر معمولاً مربوط به ساختار کمر است. دلیل ایجاد درد لگن هر چه باشد باید در سریع‌ ترین زمان ممکن درمان شود؛ زیرا درد لگن می‌ تواند احساس ناراحتی و درد در کشاله ران، پا و زانو ایجاد کند. در ساختار لگن اعصاب و استخوان‌ های زیادی وجود دارد که می‌ تواند عملکرد آن‌ را پیش ببرد. اگر در هر کدام از این بخش‌ ها مشکل ایجاد شود، فرد احساس درد و ناراحتی خواهد داشت. جهت آشنایی بیشتر با علت درد لگن و راه‌ های درمان درد لگن آن در با ما همراه باشید.

image 121

شایع ترین دلایل درد لگن

درد لگن به خاطر دلایل خاصی ایجاد می‌ شود که برخی از آنان شیوع بیشتری دارند. شناخت شایع‌ ترین دلایل درد لگن به شما کمک می‌ کند تا بتوانید در مراحل اولیه درد احساس شده را تشخیص دهید و هر چه سریع‌ تر به پزشک مراجعه کنید. به‌ همین خاطر در ادامه شایع‌ ترین علت های درد لگن را بررسی خواهیم کرد.

شکستگی استخوان لگن

برخی مواقع در اثر یک ضربه کوچک به لگن، استخوان بزرگ لگن ترک می‌ خورد و همین امر باعث وجود آمدن درد و ناراحتی در لگن می شود.

پیچ خوردن مفصل ران

چنانچه نیروی بسیار شدیدی به پا وارد شود که یکی از رباط ها بیش‌ از اندازه کشیده شود، رباط‌ های مفصل ران دچار آسیب شده و مفصل ران پیچ می‌ خورد. پیچ خوردن مفصل ران همراه با درد و ناراحتی زیادی خواهد بود.

آرتروز در مفصل ران

وقتی مفصل ران دچار آرتروز شود، مشکلاتی در محل برخورد استخوان لگن و استخوان ران ایجاد می‌ شود که همراه با التهاب مفصل ران بوده و بیمار درد و ناراحتی زیادی را تجربه خواهد کرد.

شکستگی قسمت بالایی استخوان ران

شکستگی قسمت بالایی استخوان ران یکی از اتفاقات بسیار ناگوار است که درد زیادی را در لگن به وجود می‌ آورد. معمولاً چنین حادثه‌ ای در اثر لغزش و ناپایداری سر استخوان ران به وجود می‌ آید.

image 122

پاره شدن غضروف حلقه ای اطراف مفصل ران

غضروف حلقه‌ ای شکل در اطراف مفصل ران وجود دارد که عملکرد آن شبیه به ضربه‌ گیر برای مفصل ران است. اگر این غضروف پاره شود فشار و ضربه‌ های زیادی به مفصل ران وارد خواهد شد که باعث درد در لگن می شود.

بورسیت تروکانتر

این بیماری در اثر التهاب کیسه‌ های مایع کوچک‌ تر اطراف مفصل ران است. در واقع کیسه‌ های بورسیت از استحکام استخوان و تاندون جلوگیری می‌ کنند و اگر ملتهب شوند بین استخوان و تاندون اصطکاک به وجود می‌ آید که بیمار درد و ناراحتی زیادی را در ناحیه لگن و باسن احساس خواهد کرد.

در رفتن مفصل ران

اگر نگاهی به آناتومی مفصل ران بیاندازید خواهید دید که استخوان ران مثل یک گوی در کاسه مفصل استخوان لگن حرکت دارد. اگر ضربه شدید به ران وارد شود، مفصل ران حرکت خواهد کرد و اصطلاحاً در می‌ رود. در رفتگی مفصل ران باعث درد در لگن می شود.

استئوآرتریت یا فرسایش مفصل ران

اگر مفصل ران در اثر برخی آسیب‌ ها مثل شکستگی، در رفتگی و پیچ‌ خوردگی از جای خود خارج شود، با گذشت زمان دچار فرسایش و تخریب خواهد شد که می‌ تواند درد و ناراحتی زیادی را در لگن به وجود آورد.

استئونکروز مفصل ران

اگر خونرسانی به‌ درستی به استخوان‌ های مفصل ران انجام نشود، در مفصل ران استئونکروز به وجود می‌ آید. در اثر نرسیدن خون به استخوان‌ ها و مفاصل، استخوان‌ ها تحلیل رفته و به‌ مرور زمان مقاومت خود را نسبت‌ به ضربه و فشار از دست خواهند داد.

شنیدن صدای تق تق از مفصل ران

بسیاری از خانم‌ های جوان و افرادی که به‌ صورت حرفه‌ ای رقص انجام می‌ دهند، از صدای تق تق بخش بالایی ران شکایت می‌ کنند. این مشکل می‌ تواند به‌ مرور زمان باعث ایجاد درد در ناحیه لگن شود.

حاملگی خارج از رحم و سقط جنین

یکی از دلایلی که باعث درد در لگن می شود حاملگی خارج از رحم است که در چنین شرایطی فشار زیادی به لگن وارد خواهد شد. مسئله بعدی مرگ جنین داخل رحم و سقط جنین بوده که در اثر فشار و دستگاه تناسلی درد در بخش لگن احساس می‌ شود.

بروز مشکل در دستگاه تناسلی

درد لگن معمولاً به‌ خاطر مشکلاتی که در دستگاه تولید مثل خانم‌ ها به وجود می‌ آید احساس خواهد شد. برخی مشکلات مثل آندومتریوز، گرفتگی عضلات رحم و واژن، درد تخمک‌ گذاری، بیماری التهابی لگن، وجود کیست در تخمدان و فیبروئید رحم باعث ایجاد این درد می‌ شوند.

مشکلات مربوط به روده

بیماری هایی مثل یبوست، التهاب روده، سرطان روده بزرگ، انسداد روده و سندرم روده تحریک‌ پذیر باعث ایجاد درد در لگن خواهند شد.

نشانه اصلی درد لگن

درد در لگن با یکسری نشانه‌ های خاص بروز می‌ کند که شامل موارد زیر هستند:

  • اگر در یکی از اندام‌ های لگن التهاب ایجاد شود بیمار به‌ صورت واضح احساس درد در لگن دارد. این درد معمولاً در بخش جلویی مفصل ران احساس خواهد شد؛ اما در برخی مواقع نیز به بخش بیرونی استخوان لگن و باسن نیز سرایت می‌ کند.
  • چنانچه رگ‌ های خونی در اطراف اندام‌ های لگنی بسته شده باشند، جریان خون در این بخش کم‌ تر شده و همین امر باعث ایجاد درد ناگهانی و تیر کشیدن در لگن می‌ شود.
  • یکی دیگر از نشانه‌ های بروز مشکل در لگن اسپاسم عضلات اطراف لگن است.
  • زمانی‌ که خون، مایعات یا ترشحات روده در شکم جمع می‌ شود بیمار در بخش شکم و لگن احساس درد و فشار خواهد داشت.
  • وقتی لایه خارج حفره شکمی آسیب‌ دیده باشد، بیمار هنگام راه رفتن و لمس شکم خود احساس درد دارد.

درمان دردهای لگنی

با توجه به اهمیت دردهای لگنی باید در سریع‌ ترین زمان ممکن برای درمان آن‌ ها اقدام کرد. زمانی‌ که برای درمان این دردها به پزشک مراجعه می‌ کنید ابتدا برای تشخیص از روش‌ های مختلف عکسبرداری و آزمایشات گوناگون استفاده خواهد شد تا بتوانند نوع درمان را نسبت به شدت درد و ناحیه درد انتخاب کنند. برخی از روش‌ های درمان دردهای لگنی شامل موارد زیر هستند:

  • استراحت
  • تجویز دارو برای بهبود و تسکین درد
  • استفاده از وسایل کمکی مثل عصا و واکر
  • تزریق به داخل مفصل برای رفع ورم عصب مفصل
  • ماساژ برای کاهش درد و رفع مشکلات لگن
  • لیزر درمانی به‌ منظور کاهش درد و تقویت مفاصل و عضلات
  • فیزیوتراپی
  • بهره‌ گیری از تکنیک گرما و سرما برای منقبض سازی عضلات
  • جراحی ترمیم یا تعویض مفصل لگن

مراجعه به پزشک

در مطالب فوق سعی کردیم علت درد لگن را بررسی کنیم. چنانچه دچار درد لگن هستید باید این مسئله را جدی بگیرید و هر چه سریع‌ تر برای درمان آن به متخصص مراجعه کنید. توجه داشته باشید که درد و ناراحتی در لگن خود به‌ خود درمان نمی‌ شود و نیاز به مداخلات پزشکی خواهد داشت. شما می‌ توانید برای تشخیص علت درد لگن و درمان آن تحت نظر دکتر عباس بهراد متخصص ارتوپدی و جراح زانو و لگن قرار بگیرید تا ایشان بتوانند با بررسی سوابق شما و تشخیص به‌ موقع شرایط بهتری را برای شما به وجود آورد.

image 123

تماس با مطب دکتر عباس بهراد

آدرس: تهران، خیابان گاندی شمالی، کوچه صانعی، پلاک ۱۹ (ساختمان پزشکان نشاط)، طبقه ۴، واحد ۱۲

تلفن تماس: ۸۸۷۹۲۱۴۹

آدرس سایت https://dr-behrad.com

آدرس پیج اینستاگرام: https://www.instagram.com/dr.behrad_abbas

مطالب مشابه را ببینید!