مجله تاپ‌ناز‌

نحوه نگهداری از گیاه بامبو در منزل + شرایط نگهداری و پرورش بامبو

گیاه بامبو

با نگداری درست از گیاه بامبو می توانید این گیاه را تا چندین سال داشته باشید همچنین رشید این گیاه از یک متر نیز بیشتر می شود. در ادامه در مورد شرایط نگهداری و پرورش گیاه بامبود اطلاعاتی را ارائه کرده ایم.

نگهداری از گیاه بامبو در خانه

گیاه بامبو به دلیل زیبایی که دارد و همچنین پرورش راحت آن بسیار در منازل دیده می شود. ساقه های آن را در گلدانی با آب بدون کلر قرار دهید و اطراف ساقه ها را با دانه های لیکا (پوکه صنعتی) بپوشانید تا در درون گلدان به طور شکیل بایستد. خاصیت دانه های لیکا این است که به دلیل پخته شدن در دمای بالا، عاری از هرگونه آفت و بیماری می باشد و به علت متخلل بودن رطوبت را هم در خود نگه دارد.

برای بالا و پایین نگه داشتن ساقه ها از دانه های لیکا به عنوان سطح اتکا و حایل استفاده نمایید. چنانچه به مسافرت می روید، یا اصولا فراموشکار هستید و یا به هر دلیلی چند روزی در خانه نیستید، دانه لیکا، به خاطر داشتن خلل و فرج، آب را به اندازه کافی در خود ذخیر کرده و رطوبت لازم را به گیاه می رساند.

چنانچه از این گیاه مراقبت های ویژه ای، که در زیر به آنها اشاره خواهد شد، به عمل آید، ارتفاعش تا حدود یک متر خواهد رسید و چندین سال عمر خواهد کرد.
این گیاه به نام های دراسینای روبانی و گیاه نواری یا روبانی و یا خیزران خوش قدم، خوش یمن شهرت یافته است. لاکی بامبو در واقع بامبو نیست ولی به علت شباهتی که به خیزران دارد و به این نام مشهور گردیده است. نام اصلی آن «دراسینا» و نام خانوادگی اش «ساندریانا» و از خانواده Liliacea می باشد که بومی کمرون بوده و در مناطق استوایی غرب آفریقا نیز می روید.

گیاه بامبو

پرورش گیاه بامبو

دکتر آلتون پرتوئیت استاد بازنشسته دانشگاه کلمسون کارولینای جنوبی می گوید:گیاهان دیگری هم مانند زنبق ایسر و گیاه عنکبوتی نیز جزو این خانواده محسوب می شوند. گروهی از گیاهان کوچک بوته ای وجود دارند که در زیر سایه درختان و درختچه ها در جنگل های پر باران استوایی می رویند.
این گروه از گیاهان ساقه هایی باریک و برگ هایی شبیه تسمه یا نوار دارند که برگ هایشان از شکل پذیری بالایی برخوردار می باشند. گیاه مورد بحث از این گونه بوده که قامتی راست و بوته ای شکل دارد. ارتفاعش به 2/1 متر و طول برگ هایش به 15 تا 25 سانتیمتر و پهنای برگ هایش به 5/1 تا 4 سانتیمتر به خصوص در قسمت پایه می رسد.

بخوانید: گل مرجان | نحوه تکثیر و پرورش گل مرجان و عکس های زیبا از گل مرجان

مراقبت از گیاه بامبو

آبیاری

آبی که برای آبیاری این گیاه مورد استفاده قرار می دهید بایستی بدون کلر و فلوراید باشد. برای تهیه آن ظرفی را از آب پر کنید و به مدت 24 ساعت در گوشه ای قرار دهید تا مواد مذکور از آن خارج شوند و دمای آب نیز با دمای اتاق یکسان گردد. از آب غیر معدنی هم، در صورتی که خارج از یخچال بوده و دمای اتاق را داشته باشد، می توانید استفاده کنید.
برای جلوگیری از بو گرفتن آب، حداقل ماهی یک بار آن را عوض کنید. بهتر است در هنگام تعویض آب گلدان، دانه های لیکا و ساقه گیاه نیز به خوبی با آب و کف صابون بدون اسانس شست وشو داده شوند. این کار بایستی در محیطی سربسته، که هوا در آن جریان نداشته باشد، انجام شود چون ریشه ها نبایستی در معرض هوای آزاد قرار گیرند.
اگر گیاه را در خاک کاشته اید، خاک بایستی در فاصله دو آبیاری مرطوب بماند. معمولا آب شور و آبی که کلسیم و منیزیم اضافی دارند، ممکن است در روند رشد این گیاه اختلالاتی به وجود بیاورد. این اختلالات به صورت بروز رنگ های زرد یا قهوه ای در لبه برگ ها نمایان می شوند.

درجه حرارت

بهترین درجه حرارت برای این گیاه دمای بین 18 تا 22 درجه سانتیگراد است. ناگفته نماند که این گیاه دمای متغیر را نیز تحمل می کند.

نور

نور مورد نیاز این گیاه نور غیر مستقیم، یعنی نوری است که از پرده توری عبور کرده و فیلتر شده باشد. نور مستقیم آفتاب برای این گیاه زیان آور است.

مطلب پیشنهادی: گل قلب ارغوانی نحوه نگهداری و پرورش این گل

خرید و نگهداری بامبو لاکی

1- در موقع خرید دقت کنید که ساقه و برگ های گیاه سالم و شاداب باشند و سبزینه آن کمرنگ نشده باشد. چنانچه سبزینه فاصله دو بند یا دو گره از ساقه گیاه از سبزی به سفیدی گراییده باشد، خرید آن به صلاح نیست.
2- گیاه را بو کنید اگر بوی بدی از آن به مشام تان رسید، آن را نخرید. چون بوی بدن نشانه بیمار بودن گیاه است…
3- از خرید گیاهی که انتهای بریده شده ساقه داخل آب قهوه ای رنگ شده است خودداری کنید.
4- حتماً سعی کنید گیاهی را خریداری کنید که ریشه داشته باشد و از خریدن گیاه بدون ریشه بخصوص در فصل های پاییز و زمستان خودداری کنید.
5- در هنگام تعویض آب و شست وشو ساقه ها، به انتهای بریده شده ساقه ای که در آب قرار می گیرد به دقت نگاه کنید. اگر رنگ قهوه ای به خود گرفته است فوراً آن قسمت را به وسیله ای تیز به طور مورب ببرید، زیرا این رنگ نشانه آن است که آوندهای گیاه توسط املاح آب مسدود گردیده و مرگ گیاه نزدیک است.
6- وقتی گیاه را به خانه آوردید آن را در گلدانی که دهانه آن حدود 5 سانتیمتر گشادتر از قطر مجموع ساقه ها باشد، و در محلی روشن، نزدیک پنجره قرار دهید. هرگز از نور مستقیم آفتاب استفاده نکنید. حتی می توانید این گیاه را به راحتی درون حمامی که اصلا پنجره نداشته باشد قرار دهید، به شرطی که هفته ای یک روز نور غیر مستقیم به آن بتابانید.
7- چنانچه جوانه تنهایی سرساقه گیاه، یعنی بالای قسمت حلقوی گیاه از ده بند یا گره بلندتر شده است، باید پنج بند آن را بریده و برای تکثیر از آن استفاده کرد. چنانچه این پنج گره حذف نشوند، ممکن است قسمت حلقوی گیاه به تدریج باز و صاف و شق و رق گردیده و از زیبایی آن کاسته شود.

گیاه بامبو

راه های نگهداری از گیاه بامبو

کود:تنها زمانی به این گیاه کود بدهید که گیاه شروع به زرد شدن کرده باشد. چون کودهای ترکیبی حاوی مقدار زیادی نمک و فسفر هستند که می توانند منجر به سوختن برگ ها شوند. بنابراین بهتر است از کودهای ارگانیک یا کود مخصوص این گیاه استفاده کنید. به بیانی دیگر زیان کود زیاد بیش از کود ندادن است.
چنانچه ساقه گیاه بیش از حد به زردی گرایید، نشان آن است که به گیاه بیش از اندازه کود داده شده است. در این صورت فوراً آب آن را عوض کنید و تا یک ماه به آن غذا ندهید.
خاک:اگر می خواهید گیاه را در خاک بکارید، آن خاک باید به نسبت مساوی از خاک برگ مرغوب یا پیت موس، خاک باغچه، دانه های ریز لیکا یا پرلیت، و مقداری پودر قارچ کش ترکیب شده باشد تا زهکشی به خوبی انجام گیرد و از گزند قارچ گرفتگی نیز در امان بماند. گیاه کاشته شده در درون خاک نیازی به کود ندارد به شرط آنکه ترکیب خاک مناسب و دارای مواد مغذی کافی باشد.
روش تکثیر:برای تکثیر این گیاه از روش قلمه زنی ساقه ای استفاده کنید. به این صورت که از زیر بند گیاه (برآمدگی روی ساقه) با وسیله تیزی، یک قلمه را به اندازه دلخواه (که حداقل سه بند یا گره ترجیحاً 5 بند روی قلمه باشد) ببرید.
محل بریدگی در ساقه اصلی با پودر زغال یا خاکستر سیگار بپوشانید تا شیره گیاه نتواند از آن خارج شود. بهترین فصل برای تکثیر این گیاه بهار یا تابستان و دمای مناسب نیز حدود 20 درجه سانتیگراد است.
چنانچه نکات فوق رعایت شوند، قلمه های این گیاه هم در آب خالص هم در درون دانه های لیکا و آب ریشه دار می شوند، ولی ریشه دار شدن قلمه در درون دانه های لیکا و آب مطمئن تر و قطعی تر به نظر می رسد.

 

چگونه از قهوه ای شدن نوک برگ ها جلوگیری کنیم

قهوه ای شدن نوک برگ ها مشکلی عمومی در بین اعضای این خانواد می باشد که دلایل گوناگونی را برای آن نام برده اند، ولی به طور کلی می توان گفت کمبود رطوبت محیط زیست گیاه می تواند سبب سوختن نوک برگ ها باشد. در این خانواده مشکل آن عمدتاً از وجود فلوراید در آب ناشی می شود.
در مورد دراسیناها حتی مقدار کمی فلوراید در آب می تواند تولید فیتوتوکسی کرده که موجب کشته شدن سلول های گیاه می گردد. یعنی انباشته شدن فلوراید در نوک برگ های دراسیناها سلول های گیاه را به تدریج می کشد. این فرایند به صورت رنگ قهوه ای تیره که چیزی شبیه به سوختگی می باشد در نوک برگ ها نمایان می گردد.
حتی اگر گیاه را در آبی بدون فلوراید منتقل کنید، باز هم ممکن است این رنگ در نوک برگ ها ایجاد گردد. چون فلوراید قبلا درون سلول های گیاه وجود داشته است ولی بعد از گذشت مدتی در برگ های جدید این نقیصه برطرف خواهد شد.

چگونه از گیاه بامبو نگهداری کنیم؟

مطالب مشابه را ببینید!