مجله تاپ‌ناز‌

تزریق آمپول روزه را باطل می کند؟ حکم تزریق آمپول در ماه رمضان چیست؟

تزریق آمپول روزه را باطل می کند؟ حکم تزریق آمپول در ماه رمضان چیست؟

حکم تزریق آمپول روزه دار

از سوالاتی که افراد روزه دار در ماه رمضان دارند در مورد خوردن و آشامیدن است  و دیگر موارد مهم که در این مطلب می خوانید.

خوردن و آشامایدن چگونه روزه را باطل می کند؟

اگر روزه دار به طور غیر عمدی غذایی بخورد و یا بیاشماد روزه اش باطل نمی شود.

اگر روزه دار بطور عمد غذایی بخورد و یا نوشدنی بیاشامد روزه او باطل می شود، چه مواد غذایی معمول مانند آب و نان باشد و یا غیر معمول مانند خاک و شیره درخت و چه کم و زیاد باشد باعث باطل شده روزه می شود.

حتی اگر مسواک را از دهان در بیاورد و باز به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو ببرد روزه باطل می شود، مگر آنکه طوری مسواک به دهان برود که رطوبت ان کامل خارج شود.

اگر در حال غذا خوردن متوجه شود که صبح شده است باید لقمه را از دهان خارج کند و اگر عمدا فرو ببرد روزه اش باطل می شود و حتی کفاره هم به او واجب می شود.

حکم تزریق آمپول در ماه رمضان برای روزه دار چیست؟

رهبر معظم انقلاب
احتیاط واجب آن است که روزه‌دار از استعمال آمپولهای مقوّی یا مغذّی، یا آمپولهایی که به رگ تزریق می‌شود و نیز انواع سِرُم‌ها خودداری کند، ولی تزریق آمپول در عضله یا برای بی حس کردن و نیز دارو گذاشتن در زخمها و جراحتها اشکال ندارد.

آیت‌الله سیستانی
مسأله آمپول و سرم روزه را باطل نمی کند هر چند آمپول تقویتی یا سرم قندی نمکی باشد و هم چنین اسپری که برای تنگی نفس استعمال می شود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمی کند و هم چنین دارو در چشم و گوش ریختن روزه را باطل نمی کند اگر چه مزه آن به گلو برسد و اگر در بینی بریزد اگر به حلق نرسد روزه را باطل نمی کند.

آیت‌الله مکارم شیرازی
مسأله احتیاط واجب آن است که روزه دار از تزریق آمپول ها و سرمهایی که به جای غذا یا دواء به کار می رود، خودداری کند ولی تزریق آمپول هایی که عضو را بی حس می کند، اشکال ندارد.

اگر روزه‌‌دار چیزى را که لاى دندان مانده است عمدا فرو ببرد، روزه‌اش باطل می‌شود.

فرو بردن اخلاط سر و سینه، تا به فضاى دهان نرسیده اشکال ندارد ولى اگر داخل فضاى دهان شود، احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد.

جویدن غذا براى بچه یا پرنده و چشیدن غذا و مانند اینها که معمولاً به حلق نمی‌رسد، اگر چه اتفاقا به حلق برسد روزه را باطل نمی‌کند ولى اگر انسان از اول بداند که به حلق مى رسد چنانچه فرو رود روزه‌اش باطل می‌شود و باید قضاى آن را بگیرد و کفاره هم بر او واجب است.

» همچنین بخوانید : 

حکم سیگار یا قلیان کشیدن در ماه رمضان چیست و نظر مراجع تقلید چیست؟

حکم سفر رفتن برای روزه دار و نظر مراجع تقلید

نزدیکی “رابطه جنسی” در ماه رمضان حرام است؟

حکم عطر زدن در ماه رمضان چیست؟

مطالب مشابه را ببینید!