مجله تاپ‌ناز‌

تقویت غضروف + روش های خانگی و خوراکی های مفید برای غضروف ها

تقویت غضروف

غضروف لایه پوشاننده فضای میان استخوان های بدن است. این پوشش از اصطکاک استخوان هم جلوگیری می کند و از ساییده شدن استخوان محافظت می کند. بر اثر افزایش سن، عدم تحرک کافی، انجام ورزش های سنگین و یا اشتباه، غضروف دچار آسیب خواهد شد که در نهایت می تواند باعث درد شوید شود، در این بخش خوراکی های مفیدی را معرفی می کنیم که برای سلامت غضروف لازمند.

سیستم اسکلتی بدن از 206 قطعه استخوان پدید آمده است که در قسمت تحتانی هر کدام از این استخوان ها لایه ای پوشاننده قرار دارد. این لایه که غضروف نام دارد از استخوان در مقابل ساییدگی محافظت می کند. وقتی که این لایه بین مفصلی از بین برود، استخوان در انجام اعمال روزانه دچار مشکل می شود و فرد دچار درد می شود.

غضروف چیست

غضروف های بدن از بافت همبند تشکیل شده است که خاصیت کشسانی دارد. این لایه پوششی می تواند باعث حرکات آزاد و راحت استخوان ها شود. به طور کلی بدن سه نوع غضروف دارد که عبارتند از:

غضروف کشسان: این غضروف فقط در ناحیه گلو و حنجره و دریچه نای یافت می شود.

غضروف شیشه ای: این نوع غضروف از فراوان ترین نوع در بدن می باشد.

غضروف رشته ای: این نوع غضروف در محل برخورد رباط ها و تاندون ها وجود دارد.

در ادامه این مطلب تاپ ناز خوراکی و مواد غذایی مناسبی را معرفی می کنیم که باعث تقویت غضروف های بدن می شوند با ما همراه باشید.

 

عواملی که باعث تخریب غضورف می شوند

اگر به دنبال پیدا کردن این پاسخ هستید، باید بکوییم که اساسی ترین عامل در شیوع این اتفاق (خرابی غضروف) سبک زندگی اشتباه است. از عواملی که باعث تقویت غضروف و محکم نگه داشتن این سیستم اسکلتی می شود، برنامه غذای بر پایه هرم غذایی است که برای سلامت در طولانی مدت ملزوم به رعایت آن هستیم. انجام حرکات ورزشی اشتباه باعث از بین رفتن این لایه میان مفصلی می شود. اگر می خواهید که غضروف های بدن شما سالم باشند و به طور کل سلامت بدن شما حفظ شود باید سبک زندگی خود را دچار تغییرات مثبت کنید و مقداری کاهش وزن دهید، غذاهای بی ارزش مانند فست فود مصرف نکنید و در ورزش کردن تمام حرکات را به خوبی انجام دهید. عوامل زیر هم می توانند باعث تخریب غضروف شوند:

  • چاقی و اضافه وزن زیاد
  • کهولت سن
  • ابتلا به بیماری های انحطاطی
  • انجام ورزش بیش از حد توان
  • تکرار حرکات ورزشی سنگین
  • جابه جا کردن اشیای سنگین
  • نادیده گرفتن آسیب و صدمات

تقویت غضروف

مواد غذایی و خوراکی های مناسب برایتقویت غضروف ها

ویتامین D

کمبود ویتامین دی در بدن بسیار رایج است. منبع اصلی و طبیعی ویتامین D نور خورشید است که امروزه در شهرهای بزرگ به دلیل آپارتمان نشینی، زندگی مصنوعی و عدم جذب نور کافی بیشتر افراد دچار کمبود این ویتامین هستند. می توانید از مواد غذایی حاوی این ویتامین مانند انواع ماهی، محصولات لبنی، سالمون و تخم مرغ استفاده کنیدکه با مصرف آنها می توانید کمبود این ویتامین در بدن را جبران کنید. ماده اصلی برای ساخت غضروف ویتامین دی است که در صورت کمبود ناتوانی و مشکلات زیاد برای غضروف و مفاصل ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: روش تهیه معجون برای تقویت غضروف زانو + تقویت زانو با معجون

چربی های مفید

اسیدهای چرب امگا 3 خاصیت ضد التهابی دارند که از غضروف ها مقابل ضربه و بیماری محافظت می کنند. ماهی، روغن زیتون، گردو، سویا، روغن کانولا و روغن کتان از منابع امگا 3 هستند. همانطور که در مصرف هر چیزی باید تعادل را ایجاد کرد، باید از مصرف زیاد امگا 3 هم جلوگیری کرد و از عوارضی که مصرف زیاد آن به دنبال دارد دوری کرد.

سلنیوم

سلنیوم باعث حفاظت غضروف می شود. از مواد غذایی که دارای سلنیوم هستند می توان به ماهی و آجیل ها اشاره کرد که با مصرف معتدل از بیماری های قلبی و مفصلی جلوگیری خواهید کرد. مواد حاوی سلنیوم در بازسازی و احیای غضروف نقش موثری دارند.

عدم مصرف خوراکی های اشباع شده

گوشت قرمز و لبنیات پرچرب به دلیل داشتن اسید چرب اشباع شده ممکن است مضر باشند و غذاهایی که اسید چرب ترانس دارند مانند انواع شیرینی های خامه ای، غذاهای سرخ کردنی، فست فود و … را نباید مصرف کنید. برای داشتن غضروف های سالم و مفاصل سالم باید مصرف نمک و شکر را به کمترین حد برسانید و استفاده از دخانیات را هم از برنامه ود حذف کنید.آبمیوه های صنعتی هم از دیگر نوشیدنی های مضر برای بدن هستند.

آب قلم به همراه پاچه و پای مرغ

از مواد غذایی مناسب برای تقویت غضروف ها می توان به پای مرغ و پاچه آن اشاره کرد که اثری عالی روی غضروف ها می گذراد. این مواد غذایی اگر چه در ترمیم و بازسازی غضروف ها ضعیف هستند ولی می توانند از ابتلا به عاضره آن جلوگیری به عمل آورند. پاچه اسیدهای چرب اشباع و اسید اوریک دارد و برای افرادی که فشار خون دارند توصیه نمی شود. مصرف زیاد این مواد غذایی در طولانی مدت مشکل ساز است پس در مصرف آن باید تعادل را برقرار کنید. غضروف گاو هم در کنای این مواد غذایی اثری مثبت بر مفاصل و غضروف دارد.

ژلاتین

ژلاتین دارای پروتئین ضعیف شده است و در بین عموم برای تقویت غضروف ها رایج شده است ولی هنوز هیچ دلیل محکمی برای اینکه این خوراکی مقوی باشد و برای غضروف مفید باشد یافت نشده است. این سخن به معنای عدم وجود خواص در ژلاتین نیست، فقط قابل به ذکر است که هنوز دلیل منطقی و علمی بر اثبات آن وجود ندارد.

بامیه

بامیه ویتامین آ و سی، مواد معدنی، پتاسیم و کلسیم دارد که باعث بازسازی غضروف می شود. بامیه دارای آنتی اکسیدان است که در مقابل رادیکال های آزاد که قصد تخریب سیستم دفاعی بدن را دارند مقابله می کند. این میوه قلیایی بودن بدن را بالا می برد و می توانید از خواص ضد التهابی آن در کاهش التهاب کمک بگیرید. بامیه را می توانید ار انواع غذا استفاده کنید و از خاصیت غضروف سازی آن بهره ببرید.

کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از بهترین سبزیجات استکه با آرتروز مقابله می کند  که بر اساس بررسی های لازم بر روی این سبزی اعجاب انگیز مشخص شد که با ترکیبات گوگردی از ساییده شدن غضروف ها جلوگیری می کند. از دیر باز از مصرف این سبزی برای جلوگیری از مواد التهاب زا و حافظت از مواد سازنده غضروف استفاده می شد. به طور کلی مصرف سبزی جات به شما برای تقویت غضروف ها توصیه می شود و بهتر است از مصرف کلیه کلم ها که دارای کلسیم هستند غافل نشوید.

سویا

سویا دارای ترکیبات موثر در سلامت غضروف ها می باشد. سویا با دارا بودن فیتواستروژن ها همانند آنتی اکسیدان ها در بدن عمل می کند و وظیفه محافظت از غضروف ها را به خوبی انجام می دهد. به شما توصیه می شود که در طول روز از مصرف سویا به صورت ترکیب با شیر و یا آجیل غافل نشوید. همچنین بهتر است از سویای کم نمک در نوع اچیل آن مصرف شود تا عملکرد خوبی در بدن بگذارد.

مطلب پیشنهادی: پای مرغ برای غضروف های بدن بسیار عالی است!

میگو

از دیگر اسید آمینه های ضروری در ساخت غضروف ها گلوکزامین می باشد. میگو دارای این نوع از اسید آمینه می باشد که به دلیل دارا بودن کلسترول برای برای افراد دارای فشارخون و چربی بالا توصیه نمی شود. بهتر است افرادی که در سایقه ژنتیک خود این بیماری ها را دارند در مصرف میگو احتیاط های لازم را انجام دهند و از مصرف بیش از حد آن بپرهیزند.

حبوبات

حبوبات دارای پروتئین، کلسیم، فولات، آهن، انواعی از ویتامین های B و اسید آمینه های ضروری می باشد که در سلامت استخوان ها و غضروف ها بسیار موثر می باشد. خانواده لوبیا ها در بین حبوبات اثرات فوق العاده بر بدن اعمال می کنند.

ویتامین C

برای تقویت و بازسازی غضروف ها نیاز به مقادیر بالای ویتامین C است. این نوع ویتامین در تشکیل کلاژن ها و پروتئوگلیکان نقشی موثر دارد که با مصرف روزانه ۷۰ تا ۸۰ میلی گرم ویتامین C این نیاز را برطرف خواهید کرد. برای اثر گذاری بیشتر این ویتامین بر بدن باید این میزان را سه برابر کرد و در مقابل رادیکال های مخرب از غضروف ها محافظت کرد. انواعی از توت فرنگی ها، فلفل ها، مرکبات، سبزیجات سبز رنگ، کیوی، گل کلم، آناناس سرشار از ویتامین C هستند که نقش بسیاری در ترمیم غضروف ها ایفا می کنند.

آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان در اغلب میوه و سبزیجات سبز و زرد رنگ وجود دارد. برای اثر گذاری بهتر این آنتی اکسیدان ها باید از نیاز روزانه مقدار بیشتری مصرف شود. از میوه های موثر در سلامتی غضروف و استخوان ها می توان به زردآلو، انبه، کدو حلوایی، هیوج، کاهو و انار اشاره کرد. برای جذب بهتر آنتی اکسیدان ها بر مفاصل باید مقدار مصرف این مواد غذایی را به سطح ۲۵۰۰ واحد برسانیم.

تقویت غضروف

تقویت غضروف با مواد طبیعی و خوراکی های طبیعی

ماست

این محصول لبنی به وسیله خمرهای باکتریایی شیر ب دست می آید و باعث برطرف کردن مشکلات استخوانی می شود. ماست از محصولات لبنی پر خاصیت در خیلی از کشورها است که با داشتن کلسیم برای تقویت غضروف بسیار به کار می آید.

گزنه

مصرف دمنوش گزنه که یکی از مواد غذایی خانگی است با داشتن منیزیوم، پتاسیم، سیلیکون و کلروفیل برای سلامت غضروف و مفاصل مصرف می گرد.

ترکیب زرد چوبه و دارچین

زردچوبه و دارچین از ادویه های مصرفی در طول روز است که با داشتن خاضیت ضد التهابی از تورم مفاصل، تاندون و رباط ها جلوگیری می کند. مصرف ادویه در ترکیب دسر و غذا، علاوه بر داشتن عطر خوب از دیگر فواید خوب آن می باشد.

مطالب مشابه را ببینید!