مجله تاپ‌ناز‌

قرص آلبندازول برای درمان انگل + کاربرد، نحوه مصرف و عوارض مصرف این قرص ضد انگل

قرص آلبندازول برای درمان انگل

قرص آلبندازول برای درمان انگل و درمان کیست های هیداتیت استفاده می شود. این قرص می تواند باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شود. در ادامه اطلاعات دارویی قرص آلبندازول، نحوه مصرف، کارکرد دارو و عوارض آن را بررسی می کنیم.

یکی از عفونت های رایج در حهان، عفونت انگلی است که خیلی از افراد فقیر در مناطق محروم به آن دچار می شوند. انگل ها در روده و دیگر قسمت های بدن زندگی می کنند و رشد می کنند. اگر نسبت به درمان انگل اقدامی نشود روز به روز به تعداد آنها اضافه می شود و باعث به خطر افتادن سلامت بدن می شود. در این مطلب با یکی از روش های درمان این عفونت های انگلی آشنا می شویم.

قرص آلبندازول

آلبندازول جزو داروهای ضد انگل است که به بافت و بدن انگل حمله می کند و باعث تخریب و از بین رفتن بافت انگل می ششود. انگل به دلیل رعایت نکردن بهداشت می تواند وارد بدن شود و بیشتر در ناحیه روده زندگی می کنند. انگل می تواند باعث دل درد، دلپیچه، اسهال و ناراحتی های زیادی در بدن شود، در صورتی که درمان نشود بسیار رشد می کند و تعداد انگل ها روز به روز بیشتر می شوند. استفاده از قرص آلندازول که با دیگر اشکال هم در داروخانه ها مجود است می تواند این انگل ها را از بین ببرد. قرص آلبندازول برای درمان عفونت های انگلی و کرمی مانند آسکاریس یا کرم کدو یا کرمک های قلاب دار و یا کیست های هیداتید استفاده می شود.

 

مکانیسم اثر

استفاده از داروی آلبندازول می تواند باعث تغییرات تخریبی در سلول های جداره روده کرم بشود و در نهایت باعث کاهش تولید انرژی در انگل و کرم می شود و کرم از بین خواهد رفت.

بخوانید: دلیل ایجاد انگل های گوارشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فارماکوکینتیک آلبندازول

در کل جذب این دارو به صورت خوراکی کم و نامنظم می باشد که اگر همزمان با غذاهای چرب استفاده شود جذب آن افزایش پیدا می کند. آلبندازول پس از جذب در مایع مغزی-نخاعی، صفرا و در مایع کیست هیداتیت انتشار پیدا می کند، و در کبد خیلی سریع و گسترده به متا بولیت های فعال متابولیزه خواهد شد. ۲ تا ۴ ساعت بعد از مصرف خوراکی آلبندازول اوج غلظت سرمی آن شکل می گیرد. نیمه عمر این محصول بعد از مصرف ۸ تا ۱۵ ساعت می باشد و دارو عمدتا به صورت کلیوی دفع می شود.

 

عوارض جانبی مصرف آلبندازول

مصرف قرص آلبندازول ممکن است عوارض برای بیمار به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض شایع می توان به اختلالات گوارشی، سرگیجه، سردرد، تغییر در آنزیم کبدی اشاره کرد و بعضی دیگر از عوارض آن که خیلی کم اتفاق می افتد شامل  تب، بثورات جلدی و اختلالات خونی می شود. در صورت نشت مایع در کیست هیداتیت امکان ایجاد شوک آلرژیک نیز وجود دارد.

 

تداخلات دارویی آلبندازول

برخی از داروها ممکن است باعث تغییر عملکرد و تاثیر آلبندازول شوند، و یا ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. باید قبل از استفاده از این دارو تمامی داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید تا بررسی های لازم را انجام دهد. غلظت و تاثیر آلبندازول با مصرف داروی conivaptan افزایش می یابد و با مصرف داروهای Antimalarial، Cyproterone، Tocilizumab کاهش خواهد یافت.

هشدارها و توصیه های لازم درباره مصرف این دارو

قبل از مصرف این قرص به موارد و توصیه های زیر توجه نمایید:

  • این دارو در بیماران دارای مشکل کبدی، باید با احتیاط زیاد استفاده شود. انجام آزمون های کار کبد و شمارش سلول های خون قبل از درمان و دو بار طی درمان به مقادیر زیاد یا به مدت طولانی ضروری می باشد.
  • مصرف دارو باید برای جذب بهتر با غذاهای چرب مصرف شود.
  • دوره درمان باید کامل شود. دوره درمان در آلودگی های شدید ۲ تا ۳ هفته می باشد.
  • داروی خود را اشتراکی استفاده نکنید.
  • این دارو برای مشکل فعلی شما تجویز شده پس از مصرف خودسرانه برای درمان عفونت های دیگر جلوگیری نمایید.
  • در صورت فراموش کردن یک وعده از قرص بعد از به یاد آوردن قرص را مصرف نمایید. اما اگر به مصرف نوبت بعد نزدیک شده اید نیاز به مصرف نیست و همچنین نیازی به دو برابر کردن قرص نیست. فقط میزان تعیین شده را مصرف کنید.
  • مصرف دارو در دوران بارداری مجاز نیست و شاید نیاز باشد قبل از مصرف تست بارداری انجام دهید.
  • در صورت شیر دهی پزشک را در جریان این موضوع قرار دهید.

 

شرایط نگهداری

دارو و قرص آلبندازول را در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید. همچنین دارو را دور از دسترس اطفال قرار دهید.

مطلب پیشنهادی: با طب سنتی انگل های بدن را نابود کنید

شیوه مصرف

  • دارو باید با توجه به دستور پزشک مصرف شود و نباید میزان آن را کم و زیاد کرد. کودکان یا اشخاصی که نمی توانند قرص را قورت بدهند بهتر است آن را بجوند و با یک لیوان پر از آب قورت دهند.
  • در صورت تغییر وزن حین مصرف این موضوع را به پزشک اطلاع دهید زیرا میزان مصرف آن به وزن بستگی دارد. این دارو ممکن است سبب ضعف سیستم ایمنی بدن شود پس در طول درمان هر دو هفته یکبار آزمایش خون انجام دهید تا وضعیت کبد بررسی شود.
  • برای نتیجه گیری درست دارو باید طبق دستور پزشک و منظم مصرف شود و دوره کامل درمان را طی کند.

مطالب مشابه را ببینید!