مجله تاپ‌ناز‌

داروی آمینوفیلین (Aminophylline) نحوه مصرف و عوارض این دارو

داروی آمینوفیلین (Aminophylline) نحوه مصرف و عوارض این دارو

اطلاعات داروی آمینوفیلین (Aminophylline)

آمینوفیلین(Aminophylline) با نام های تجاری Phyllocontin و Truphylline می باشد، که در 3 شکل دارویی : آمپول (۲۵mg/ml 10ML)، قرص(۱۰۰mg) و شیاف مقعدی(۱۲۵mg, 250mg) می باشد. در ادامه این بخش به اطلاعات دارویی آمینوفیلین می پردازیم.

دارویی آمینوفیلین چیست؟

داروی آمینوفیلین از سوی پزشک به منظور درمان محرک تنفسی در آپنه نوزدان و به منظور بهبود آسم حاد و انسداد برگشت پذیر راه های تنفسی تجویز می شود و این دارو در رده درمانی گشاد کننده برونش قرار گرفته است.

 

مکانیسم اثر آمینوفیلین :

بعد از تطریق عضلانی این دارو، آمینوفیلین به آرامی جذب بدن می شود و باعث آزاد شدن تئوفلین در بدن می شود. این دارو ممکن است در محل تزریق رسوب کند، متابولیسم این دارو در کبد اتفاق می افتد و دفع این دارو از طریق کلیه صورت می گیرد.

 

عوارض جانبی آمینوفیلین :

عوارض جانبی آمینوفیلین شامل اختلال در دستگاه گوارش، تپش قلب، تهوع، سردرد، بیقراری، فراموشی، آریتمی قلب و همچنین احتمال ایجاد تشنج به هنگام تزریق وریدی می باشد.

علاوه بر آن آمپول، شربت و قرص آمینوفیلین به دلیل داشتن اتیلین دی آمین ممکن است، باعث ایجاد عوارضی مانند بثورات جلدی، کهیر، التهاب پوست و تب یونجه بشود.

 

توصیه های پزشکی دارو:

افرادی که مشکلات حاد ریوی، مشکلات کبدی، اختلال صرع، پرکاری غده تیروئید، ناتوانی احتقانی قلب و سپسیس هستند باید این دارو را با احتیاط و با تجویز پزشک مصرف کنند.

تزرق عضلانی آمپول آمینوفلین خیلی مجرک است. بنابراین تزریق وریدی (عضلانی) این دارو باید به آرامی صورت بگیرد، که حداقل زمان ممکن برای تزریق آن در طی 20 دقیقه می باشد.

به هیچ عنوان در یک سرنگ نباید دیگر داروها با آمینوفیلین ترکیب شوند.

 

نکات دیگر در مورد این دارو

این است که این دارو با داروهای همچون Theophylline و Theophylline G هم گروه می باشد. در بازار دارویی ایران آمینوفیلین با اسامی تجاری آمپول آمینودیک ۲۵۰mg/10mg L (داروسازی کاسپین تامین)، آمپول آمینوفیلین دی پی ۲۵۰mg/10mg L (داروپخش، کارخانه) و آمپول تئولین ۲۵۰mg/10mg L (داروسازی سینادارو) عرضه می شود.

داروی آمینوفیلین (Aminophylline) نحوه مصرف و عوارض این دارو

تداخل داروییآمینوفیلین :

  • مصرف این دارو با اریترومایسین،  تیابندازول، سایمتیدین، سیپروفلوکساسین و پروپرانولول ممکن است باعثث بالا رفتن غلظت متابولیت فعال آمینوفیلین شود.
  • استفاده همزمان فنی توئین با ریفاپسیین و همچنین مصرف تنباکو و استعمال سیگار با این دارو ممکن است؛ سبب کم شدن غلظت آن از طریق تحریک متابولیسم شود.
  • استفاده همزمان کتامین با این دارو شاید باعث کاهش آستانه حملات صرع شود.
  • مصرف همزمان داروهای مسدود کننده گیرنده بتا آدرنرژیک با این دارو ممکن است باعث تاثیرات گشاد کنندگی نایژه ای امینوفیلین را مهار و یا خنثی کند.
بیشتر : مصرف شربت تئوفیلین جی (Theophylline) ضد آسم و عوارض این دارو

مطالب مشابه را ببینید!