خواص تخم شوید برای سلامت را در این مقاله شرح می دهیم. خوردن شوید باعث تناسب اندام، زیبایی و سر حال شدن بدن می شود.در مورد خواص شوید در طب سنتی زیاد گفته شده است که البته باید بدانید این خوراکی هم مانند دیگر خوراکی های مضراتی نیز دارد.
نکاتی در مورد تخم شوید؛ از خواص شوید تا مضرات آن
خیلی از ما ایرانی ها از شوید چه خشک و چه به صورت خیس و تازه در برنامه غذایی و در غذاها استفاده می کنیم زیرا این گیاه بو و عطری خوش دارد. در ان مطلب بیشتر در مورد خواص شوید می خوانید.
شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ، مصر ، آمریکا و چین پرورش داده می شود .
میوه شوید بیضوی ، مسطح وب طول 4 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود . تخم شوید دارای 3درصد روغن می باشد .
خواص داروئی شوید
شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمی ها و سردمزاج ها است. مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آن ها و هاضم قوی می باشد.خوردن شوید، یرقان (زردی پوست) و امراض بلغمی و سکسکه و ضعف معده و جگر و طحال را رفع می کند.
خوردن شبت سرفه و
تنگی نفس را بهبود می دهد.
مصرف شوید تازه، برای
تنگی نفس،
سکسکه، ضعف
معده و کبد و طحال،
سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل،
درد قاعدگی و بیماری های تناسلی مفید است.
شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر و قاعده آور است و می تواند با افزایش ترشح انسولین، سطح
قند خون را در بیماران
دیابتی کاهش دهد.
فراموش نکنیم که در مقاله های طب نوین هم تأکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح
تری گلیسرید و کلسترول خون می شود.
در مورد درد شدید و
ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری درد .
از شوید برای
دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود ودام درن قدیم بخوبی به این موضوع واقف بودند . مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدر 30 گرم
تخم شوید به آنها داد که نفخ و
دل درد را ساکت کنند .
در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شود است . این نوع بیماران باید دم کرده شود را آهسته آهسته بنوشند .
در چین حتی شود را برای
کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند .
درمان طبیعی باد فتق با شوید
یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می کنند
طرز استفاده:
برای باد فتق که از تخم شوید استفاده می کنند دستور آن باین صورت است که باید حدود 40 گرم تخم شوید را بودهید تا کاملا قهو ه ای شود سپس آنرا کاملا آسیاب کنید تا بصورت پودر داراید و بعدا آنرا با
سرکه سیب مخلوط کرده و میل کنید .
خواص آب شوید
خوردن آب شبت با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب می شود.آب پخته آن رفع درد پشت و کلیه و مثانه می کند. آب پخته خود و تخم آن مسکن درد شکم و روده، و رافع
نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال
گرسنگی زیاد می باشد. خوردن آب پخته شبت
رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد می کند.
آب شوید موجب رفع بیماری های گوش می شود به صورتی که با چکاندن اب شوید در گوش می توانید امراض گوش را برطرف کنید.
نشستن در آب جوشانده شبت در بهبود امراض زخم بی مانند است، و ضماد پخته آن که از جوشیدن و پختن سفت شده باشد با عسل بر مقعد باعث لینت طبع می شود.
خواص تخم شوید
تخم شوید از ترش کردن معده جلوگیری می کند. تخم شوید اثرات درمانی زیادی درد منجمله بعنوان ضد تشنج ، ضد درد، نفخ شکم ، ادرار آورو رای تقویت معده بکار می رود .
برای کسانیکه اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شود بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده معده را تقویت می کند و انرژی به بدن می دهد . تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده ،
بی خوابی و ضد گاز معده بکار برد . خانمهای شیر ده کهش یر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شود بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
همچنین افرادی که دارای بیماری
چربی خون میباشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوا استفاده تخم شوید به صورت جوشانده میباشد که
شوید خشک و فواید مصرف آن
خواص شوید خشک
سائیده سوخته شبت خشک با عسل که بخورند و بر موضع گذارند رفع علت بواسیر می کند.
پاشیدن سائیده خشک شبت، زخم و جراحت چرک دار را به هم آورده خشک می کند و در جهت بهبود زخم آلت تناسلی بی عدیل می باشد.
مضرات و هشدارهای مصرف شوید:
گرم مزاجان باید آن را با آب لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی ها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند.
شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد.
مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.
مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان
اسپرم گردد .
دید را ضعیف میکند.
کسانی که
زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی میکند.
مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد.