مجله تاپ‌ناز‌

از کجا بفهمیم ژنیکوماستی داریم؟

ژنیکوماستی عارضه ای است که بافت سینه مردان را مورد تهاجم قرار می دهد و منجر به بزرگ شدن آن به نسبت اندازه عادی می شود. این عارضه به صورت متداول هر دو سینه را تحت تاثیر قرار می دهد، اما در برخی موارد دیده شده که تنها یک سینه مردان دچار این عارضه خواهد شد. بهتر است بدانید حتی در صورتی که دو سینه مورد تهاجم قرار بگیرد، باز هم ممکن است از نظر اندازه با هم کاملا متفاوت باشند.

زمانی که میزان تستسترون کاهش یا حجم استروژن افزایش پیدا می کند، این اختلال ایجاد شده در سیستم غدد درون ریز؛ باعث ژنیکوماستی خواهد شد. به بیان کلی زمانی که حجم تستسترون به نسبت استروژن کاهش پیدا می کند باید منتظر بروز این اختلافات بود.

این عارضه با علائم خاصی همراه است که آشنایی با آن ها کمک می کند تا روند پیشگیری و درمان با سرعت بیشتری صورت گیرد. در ادامه به بررسی اطلاعات کامل درباره روند بروز این بیماری و آزمایشات لازم آن خواهیم پرداخت.

image 16

ژنیکوماستی چیست؟

ژنیکوماستی عارضه شایع در میان مردان در سراسر جهان است که به دلایل مختلف رخ می دهد، زمانی که تعادل بین غدد درون ریز بهم می ریزد باید منتظر بروز این عارضه بود. این نوع مشکل برای مردان در سنین مختلف رخ می دهد که البته در ابتدای نوجوانی شدت آن افزایش پیدا می کند.

در این شرایط رشد سینه در مردان با ناهمواری های محسوس همراه است که در برخی موارد اندازه هر دو سینه با هم نامتقارن نیز خواهند بود. این تغییرات در نوجوانان به دلیل سن بلوغ رخ می دهد که با بروز ژنیکوماستی، رشد آن قطع نشده و اندازه سینه از حالت عادی بیشتر خواهد شد. بهتر است بدانید این عارضه نه تنها در نوجوانان و جوانان، که گاهی در نوزادان و افراد مسن نیز رخ می دهد.

علائم ژنیکوماستی

سوال مهم که این جا به وجود می آید این است که ژنیکوماستی چه علائمی دارد و چه زمانی برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این عارضه به دو صورت خفیف و شدید رخ می دهد که در حالت خفیف با علائم و نشانه های زیر مواجه هستید:

  • ایجاد تورم در تمام ناحیه سینه
  • بروز درد در بافت سینه حتی بدون لمس
  • ایجاد حساسیت در نوک سینه حتی در زمان برخورد با لباس

این علائم در نوجوانان با شدت بیشتری همراه است که معمولا با گذر از دوران بلوغ شدت آن ها کاهش و در نهایت به پایان می رسد. زمانی که شدت بروز ژنیکوماستی رو به افزایش است؛ علائم و نشانه های آن با شدت بیشتری نمایان می شوند، به علاوه این که گاهی می توان ترشحات خارج شده از نوک پستان را مشاهده کرد.

image 17

ژنیکوماستی چگونه تشخیص داده می شود؟

ژنیکوماستی عارضه خطرناک نیست و گاهی خود بخود از بین می رود. در این مرحله ممکن است بپرسید که با وجود همه گیر بودن این عارضه در دوران نوجوانی و بلوغ، به چه صورت می توان نوع غیر عادی آن را تشخیص داد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت  که این عارضه علائم و نشانه های پنهانی ندارد و با شناسایی نشانه های آن و مراجعه به پزشک می توان به شدت و غیر عادی بودن آن پی برد.

بهترین جراح ژنیکوماستی با انجام معاینات لازم می تواند میزان شدت این عارضه را تشخیص دهد. در گام دوم سوابق خانوادگی مراجعه کننده بررسی و در نهایت معاینات فیزیکی انجام خواهد شد. پس از بررسی های انجام شده و با توجه به روند رشد بیماری بهترین نوع درمان برای او در نظر گرفته خواهد شد.

آزمایشات ژنیکوماستی چیست؟

پس از بررسی های اولیه، پزشک متخصص برای دریافت نتایج قطعی تر، انجام برخی تست و آزمایشات را تجویز می کند که شامل موارد زیر هستند:

  • MRI
  • C T Scan
  • بیوپسی بافتی
  • آزمایش خون
  • انجام ماموگرافی
  • سونوگرافی از هر دو بیضه

انجام این آزمایشات باعث می شود تا دلایل بروز ژنیکوماستی بررسی شود، همچنین با کمک این آزمایشات می توان احتمال بروز سرطان سینه را نیز تشخیص داد.  طی انجام این مراحل کلیه نواحی سینه ها از نظر بافت، سطوح خونی غدد درون ریز، وجود هرگونه آبسه، جوش، توده های موضعی و … مورد بررسی قرار می گیرد.

برای تشخیص ژنیکوماستی به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

در هر مرحله از شناخت این بیماری با مراجعه به متخصص جراح پستان می توانید روند رشد آن را قطع کنید. با مراجعه به مطب دکتر آریانا می توانید بر بروز خطرات جدی خودداری نمایید. دکتر آریانا به عنوان یکی از بهترین جراحان صاحب سبک در زمینه جراحی ژنیکوماستی، بهترین روش های درمانی را در اختیار شما قرار می دهد. به خاطر داشته باشید که درد و تورم به هیچ عنوان توجیه پذیر نیستند و نمی توان آن را نادیده گرفت، پس در صورت بروز هرگونه از علائم عنوان شده حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

image 18

جمع بندی

ژنیکوماستی نوعی بیماری مختص به مردان است که علائم و نشانه های خاصی به همراه دارد. با توجه به این که مردان در سن نوجوانی با علائم دوران بلوغ دستو پنجه نرم می کنند، ممکن است تصور کنند که این عارضه در واقع همان علائم دوران بلوغ است. با عبور از سن بلوغ در صورتی که هنوز نشانه های آن را احساس کردید حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

یکی از مهم ترین دلایل بروز این عارضه استفاده از برخی مواد خوراکی است. ژنیکوماستی در بدنسازان نیز عارضه ای خطرناک است که ورزشکاران و افراد بدنساز با آن دست وپنجه نرم می کنند. مصرف پودر و قرص های تقویت کننده و گاهی تزریق آمپول سبب ایجاد تغییرات ظاهری زیادی در اندام مردان خواهد شد. بهتر است بدانید که ژنیکوماستی به دلیل اختلال در سیستم غدد درون ریز رخ می دهد و تمام دارو های حاوی استروئیدی که بدنسازان مصرف می کنند دقیقا عامل اصلی بروز این اختلالات به شمار می آیند.

مطالب مشابه را ببینید!