مجله تاپ‌ناز‌

استایلیست مد کیست | استایلیست چه کاری انجام می دهد؟

استایلیست 3

استایلیست یا طراح استایل که به او دیزاینر هم می گویند، به صورت اختصاصی تیپ و استایل فرد را طراحی می کند. اگر همیشه در مورد ترندها بروز هستید و به خلاقیت در رنگ ها، الگوها و طرح ها علاقه دارید، این شغل برای شما مناسب است.

عرصه های مختلفی وجود دارد که فشن استایلیست ها می توانند در آن ها مشغول به کار شوند. در ادامه در مورد شغل استایلیست، شرح وظایف، شرایط کاری، درآمد و مهارت ها و آموزش های لازم به طور کامل صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

استایلیست کیست؟

استایلیست یکی از شغل های جذاب در صنعت مد و فشن است که به آن سبک ساز، استایل ساز، طراح سبک یا طراحی استایل هم می گویند. استایلیست مد کسی است که دانش زیادی در مورد مد، فشن، زیبایی شناسی و چرخه رنگ دارد تا بتواند با استفاده از آن تمام جنبه های زیبایی بصری افراد را هماهنگ کند. فشن استایلیست لوک هایی را برای افراد انتخاب می کند تا آن ها را تا حد ممکن شیک و جذاب نشان دهد.

استایلیست چه وظایفی دارد؟

استایلیست 2

کار اصلی استایلیست مد این است که بر اساس انواع فرم بدن، فرم صورت، قد، رنگ پوست، رنگ مو، سلیقه، سبک زندگی، بودجه، سن، موقعیت و مکانی که می خواهید در آن قرار بگیرید، بهترین و مناسب ترین لباس ها و اکسسوری ها را به شما پیشنهاد کند.

در واقع استایلیست، لباس ها و اکسسوری هایی که قرار است استفاده شوند را با هم ست می کند و هماهنگ می کند. استایلیست های مد بیشتر با مدل ها سر و کار دارند و سر عکاسی و فیلمبرداری برای مجلات مد و برندها حاضر می شوند و به زیبایی بیشتر آن ها کمک می کنند.

استایلیست ها روی پروژه های استایل شخصی به خصوص برای افراد مشهور هم کار می کنند. آن ها با ست کردن لباس ها و اکسسوری ها برای هر فرد، در رسیدن او به مطلوب ترین تصویری که می خواهد از خود در ذهن دیگران ایجاد کند کمک می کنند. بسیاری از برندها در فروشگاه لباس خود از یک استایلیست مد کمک می گیرند تا با معرفی لباس ها به مشتری فروش بیشتری داشته باشند.

سایر وظایف فشن استایلیست:

  • تحقیق در مورد پارچه ها، لباس ها و اکسسوری های ترند روز
  • خرید و انتخاب استایل برای چهره های عمومی به منظور ایجاد زیبایی بصری شخصی آن ها
  • کمک به مشتریان برای انتخاب لباس در فروشگاه های زنجیره ای
  • شرکت در نمایشگاه های برند و رویدادهای مختلف صنعت مد برای مطلع شدن از آخرین روندها و سبک های مد
  • انتخاب و ست کردن لباس و اکسسوری برای کمپین های تبلیغاتی، موزیک ویدئوها، کنسرت ها و …

مطلب مشابه: فوت و فن خوش پوشی؛ نکات مهم برای خوش لباس بودن و استایل زیبا داشتن

مهارت های مورد نیاز برای استایلیست شدن

طراحی استایل فرآیندی که است کلیت آن باید با یک برنامه ریزی مشخص در دستور کار قرار بگیرد. مهارت هایی که یک استایلیست باید داشته باشد شامل نظارت بر چگونگی پوشش و مهارت در طراحی مد، روانشناسی رنگ ها و … است.

همچنین استایلیست مد باید در مورد انواع تکنیک های طراحی مد، شناخت انواع پارچه، طراحان لباس مشهور و برندهای شاخص در این صنعت اطلاعات کافی را داشته باشد.

علاوه بر آن، برای اینکه بتوانید در شغل خود حرفه ای باشد، در کنار مهارت های اصلی استایلیست باید مهارت های جانبی هم یاد بگیرید. این مهارت ها شامل موارد زیر می باشند:

مهارت نه گفتن

نه گفتن یکی از مهم ترین مهارت هایی است که یک استایلیست مد باید داشته باشد. با یاد گرفتن این مهارت می توانید به هر درخواست و پروژه ای که برای شما منفعت ندارد، به آن تمایل ندارید و یا وقت کافی را برای انجام آن ندارید، نه بگویید.

گاهی اوقات ممکن است یک فرد بسیار مشهور یا یک شرکت با سابقه از شما درخواستی کند که شما تمایل زیادی به انجام آن ندارید اما نمی توانید به آن پروژه یا درخواست نه بگویید. به همین دلیل درخواست او را قبول می کنید و فشار روانی زیادی را متحمل می کنید.

توانایی نه شنیدن

گاهی ممکن است بخواهید با یک فرد تاثیرگذار و سلبریتی ارتباط برقرار کنید اما در جواب نه بشنوید. به هیچ عنوان نباید اجازه دهید که نه شنیدن ها بر روی روحیه شما تاثیر بگذارند. همچنین نباید از برقرار کردن ارتباط با یک فرد مشهور خجالت بکشید.

شبکه سازی

مهارت شبکه سازی را باید در اولویت قرار دهید و آن را یاد بگیرید. شبکه سازی متداول ترین مهارتی است که شما به عنوان یک استایلیست مد باید به آن مسلط باشید. اگر شما بتوانید شبکه ای گسترده از افرادی که می توانند به شما کمک کنند بسازید، مسیر را برای خودتان آسان تر می کنید.

زمانی که شما در شبکه سازی مهارت داشته باشید، به راحتی می توانید با مشتریان، متخصصان و طراحان مد ارتباط برقرار کنید. همچنین با این مهارت می توانید هنگام شرکت در سمینارهای مرتبط با رشته خود، با کارفرما، تولید کنندگان و افراد مشهور ارتباط نزدیکی برقرار کنید و یک فرصت کاری برای خود ایجاد کنید.

ایجاد ارتباط قوی با همکاران

اکثر پروژه هایی که قرار است در ابتدای کار بگیرید و انجام دهید، از شبکه ارتباطی دوستان و همکاران شما ایجاد می شود. هر چقدر دایره ارتباطی شما گسترده تر باشد و افراد بیشتری شما و مهارت هایتان را بشناسند، شانس دیده شدن شما در صنعت خود هم بیشتر می شود و می توانید پروژه های بیشتری را انجام دهید. بنابراین سعی کنید با همکاران و مشتری های خود روابط قوی و نزدیکی ایجاد کنید.

چگونه استایلیست مد شویم؟

استایلیست 1

اگر می خواهید استایلیست مد شوید باید مراحلی را طی کنید. در ادامه این مراحل را بررسی می کنیم:

مدرک بگیرید

با این که مدرک دانشگاهی، گواهینامه یا دیپلم برای کار به عنوان یک استایلیست مد الزامی نیست، اما به شما کمک می کند تا درک بهتری از هنر و تاریخ مد داشته باشید و همچنین مهارت های خود را ارتقا دهید.

یکی دیگر از مزایای مدرک موسسات این است که می توانید با اساتید و متخصصان دیگر این رشته ارتباط برقرار کنید و از آن ها کمک بگیرید. در بسیاری از آموزشگاه های طراح لباس، برای دریافت مدرک مرتبط می توانید ثبت نام کنید.

نمونه کار ایجاد کنید

یکی از مهم ترین اقدامات یک استایلیست مد، ایجاد نمونه کار است. نمونه کار استعدادها و مهارت های شما را به مشتری یا کارفرما نشان می دهد. یک فضای فیزیکی یا دیجیتالی ایجاد کنید و تمام کارهای خود را برای مشاهده در آن به نمایش بگذارید.

استفاده از مودبرد در نمونه کارهایتان و الهام گرفتن از آن ها برای ایجاد استایل جدید، شما را حرفه ای تر نشان می دهد. پرتفولیو یا نمونه کار به شما کمک می کند تا پایگاه مشتریان گسترده ای ایجاد کنید، مشاغل جدید پیدا کنید و حرفه خود را به عنوان یک استایلیست مد شروع کنید.

برای کارآموزی درخواست بدهید

برای پیدا کردن دوره های کارآموزی در مؤسسات مد به خوبی تحقیق کنید. بخصوص اگر می خواهید به عنوان یک استایلیست برای افراد مشهور مانند بازیگران و سایر سلبریتی ها کار کنید. بسیاری از فرصت های شغلی در صنعت مد با کمک توصیه به وجود می آیند، بنابراین کار به عنوان کار آموز برای یک کارفرما در این زمینه به شما این امکان را می دهند که تجربه عملی را یاد بگیرید و مهارت هایی را که از قبل دارید، با هدایت یک مربی ارتقا دهید. همچنین به شما در ایجاد ارتباطات حرفه ای کمک می کند. برخی از فرصت های کار آموزی را می توانید به صورت آنلاین و یا از طریق آموزشگاه خود پیدا کنید.

مطلب مشابه: اصول مهم شیک پوشی آقایان؛ نکات ویژه تیپ و استایل مردانه

فضای کار استایلیست های مد

شما اگر در استودیو های عکاسی مشغول به کار شوید، باید نوع لباس ها، اکسسوری ها، رنگ ها و … را انتخاب کنید تا مدل هایی که قرار است از آن ها عکاسی شود، بپوشند. به طور معمول در استودیوهای عکاسی، عکس هایی گرفته می شود که بر روی جلد مجله ها چاپ می شوند یا برای بلاگ های وب سایت و یا تصاویر مصاحبه استفاده می شوند.

همچنین اگر یک شخص معروف برای مثال یک بازیگر یا خواننده شما را به عنوان استایلیست استخدام کند، شما باید ابتدا بررسی کنید که آن سلبریتی با چه برند های معتبری در ارتباط است. چون شما قرار است فقط لباس هایی را ست کنید که سلبریتی با آن برند ارتباط مستقیم دارد و یا اسپانسر او است و شما باید در آن پروژه خلاقیت خود را نشان دهید و علاوه بر آن از دانش بالایی برخوردار باشید تا بتوانید با حداقل لباس ها، یک استایل فوق العاده خلق کنید.

انواع استایلیست مد

فشن استایلیست شغلی است که سال ها وجود داشته است اما با آمدن برند های حرفه ای، مجله های مد و مراسم های خاص نیاز به لباس پوشیدن به سبک های جدید بیشتر شد. به طوری که امروزه بسیاری از افراد در سراسر جهان به رشته استایلیست مد علاقه زیادی دارند و این رشته را برای تحصیل انتخاب می کنند.

در حال حاضر مد و فشن بسیار مورد توجه قرار گرفته است به همین دلیل در موقعیت های مختلف، شغل استایلیست هم در حوزه های مختلفی گسترش پیدا کرده است. در ادامه قصد داریم انواع حوزه های استایلیست مد را بررسی کنیم.

استایلیست فروشگاه لباس

برخی از فروشگاه های لوکس و صاحب سبک، استایلیست مد خرده فروشی استخدام می کنند. این افراد به مشتری ها در انتخاب لباس و لوازم جانبی کمک می کند و در مورد سبک ها و گرایش های شخصی مشاوره ارائه می دهند. یکی از مهم ترین ویژگی های استایلیست مد خرده فروشی، این است که این افراد باید علاوه بر آگاهی در مورد فروش و مد، مهارت های بین فردی، بازاریابی و تجارت نیز داشته باشند تا در فروش محصول کمک کنند.

استایلیست سینما و تئاتر

لباس های بازیگران سینما و تئاتر قبل از اینکه روی صحنه ظاهر شوند، توسط استایلیست سینما و تئاتر ست می شود. استایلیست سینما و تئاتر باید مهارت زیادی در شخصیت شناسی و روانشناسی رنگ ها داشته باشد تا بتواند نقش ها را بر اساس شخصیت آن ها استایل کند.

استایلیست مطبوعاتی

استایلیست مطبوعاتی یا همان ادیتوریال استایلینگ با مجلات مد همکاری می کند. استایلیست مطبوعاتی وظیفه دارد که با توجه به موضوعی که برای معرفی و عکاسی به تیم او سپرده شده است، یک سناریو مرتبط با آن بچیند. این سناریو شامل مدل، مکان عکاسی، میکاپ، مدل مو و … می باشد.

استایلیست شخصی

استایلیست شخصی برای افراد غیر از سلبریتی کار می کند. استایلیست ها حتما نباید با سلبریتی ها و یا افراد مشهور کار کنند، آن ها می توانند به هر کسی که برای مراسم یا موقعیتی خاص می خواهد به بهترین شکل خود ظاهر شود، کمک کنند.

برای مثال افراد هنگام رفتن به جشن عروسی، تولد یا هر مراسم خاص دیگری، می توانند از یک استایلیست شخصی کمک بگیرند تا ظاهر خود را به بهترین حالت ممکن تبدیل کنند. این استایلیست ها معمولا توسط افراد ثروتمند به صورت پروژه ای و موقت استخدام می شوند.

استایلیست تجاری

انتخاب لباس و اکسسوری های مناسب برای مدل ها و بازیگران و زیبایی شناسی پروژه، بر عهده استایلیست مد تجاری است. این افراد روی کمپین های تبلیغاتی کار می کنند. استایل بازیگران در تبلیغات تلویزیون، یوتیوب و … کاملا توسط این افراد طراحی و اجرا می شود. استایلیست تجاری باید بداند که چه رنگ هایی در دوربین عالی عمل می کنند و متناسب با اهداف تبلیغاتی مشتری هستند.

استایلیست افراد مشهور

استایلیست افراد مشهور به دلیل مورد توجه بودن و درآمد بالا، بسیار مورد تقاضا است. اما این شغل نیاز به شبکه سازی مداوم و کار طولانی مدت دارد. افراد مشهور در مراسم های خاص مانند مت گالا و اسکار از استایلیست های خود مشاوره می گیرند و بر اساس مشاوره آن ها، استایل مناسب را برای خود انتخاب می کنند.

مطالب مشابه را ببینید!